Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bnde 8 gb ram war fakat 4 slot olduğu için 2 tanesi sonradan taktım.4 gb tan 8 gb a yükseltmenn masrafı 120 tl oldu.1 tane 1333 samsung 2 gb ram i 60 tl ye almştm.ama inanın 4 gb tan 8 gb a geçince aradakş fark anlaşılmıyor bile diyebilirm.
  • hmm annadm eger ole bos yer olsaydı belkı bende o sekılde artırırdım
    sende hpde 4 bos slot vardı dımı sonynın bu model 2 slotlu galıba
  • evet 2 slot. O HP manyak makina.... :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Walkerzzzz

hmm annadm eger ole bos yer olsaydı belkı bende o sekılde artırırdım
    sende hpde 4 bos slot vardı dımı sonynın bu model 2 slotlu galıba

eet 4 slot wardı 2 si kasanın içinde 2 snde 2 lik wardı.2 si kasa dışında ama onlar boştu.
  • KOCAMAN KOCAMAN YAZAYIM DA GÖRMEYEN KALMASIN!

Üslübunuza dikkat edin, üzmeyin üzülmeyin, lütfen...
  • Arkadaşlar konuya daha önce değinmiştim.
    Elbette istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Serbestsiniz. Ancak ben farklı cıhazlara teknik destek verirken Li İon bataryalar hakkında bilgim var. Benzer bataryalar neticede.
    Bir de şu açıdan bakarsanız iyi olur; EĞER BİR ANLIK BİR VOLTAJ DÜŞÜŞÜ VS. DE ANAKARTINIZDA BİR HASAR OLUŞURSA CIHAZINIZ HEM GARANTİ DIŞI KALIR HEMDE BATARYANIN YENİSİNİ ALMAKTAN DAHA BÜYÜK MASRAF AÇARSINIZ.
    Tekrar ediyorum bataryayı çıkarıp kullanmanızı tavsiye etmem kesinlikle.
    Hem kendi tecrübelerimden hemde teknik danışmanlara sorarsanız aynı yöndedir.
    Bu konuyu tartışmanın daha fazla anlamı yok.
  • Arkadaşlar tekrar merhaba,

Kuzenim 2 gün önce i5'li modelinden aldı.

Alet hafiften yavaş kalıyor gibi. Nedenini merak ediyorum. Yani bazı işlemler sırasında bayılmalar yaşanıyor.

Gereksiz programları sildim, kalanları windows açılırken otomatik olarak açılmasın, laptop biraz daha seri açılsın diye msconfig'ten de kapattım ama yine de bir yavaşlık söz konusu.

Nedeni ne olabilir acaba? Temiz kurulum mu yapmak gerekir? Yeniden kurulum yapanlar Recovery mi yaptı yoksa yeni bir Win7 alıp onu mu yükledi?

Sıfır Win7 alıp yüklemek mantıklı olur mu Sony programlarını kaybetmek açısından?
  • Ben Mcafee'yi değiştirmenizi öneririm.
    Bence sıfır win7 (tweakli olanından) yüklemek mantıklı,ama ben de henüz yapmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Kuzenim 2 gün önce i5'li modelinden aldı.

Alet hafiften yavaş kalıyor gibi. Nedenini merak ediyorum. Yani bazı işlemler sırasında bayılmalar yaşanıyor.

Gereksiz programları sildim, kalanları windows açılırken otomatik olarak açılmasın, laptop biraz daha seri açılsın diye msconfig'ten de kapattım ama yine de bir yavaşlık söz konusu.

Nedeni ne olabilir acaba? Temiz kurulum mu yapmak gerekir? Yeniden kurulum yapanlar Recovery mi yaptı yoksa yeni bir Win7 alıp onu mu yükledi?

Sıfır Win7 alıp yüklemek mantıklı olur mu Sony programlarını kaybetmek açısından?

öncelkle sıfır win 7 eğer ücretle almayı düşünüyorsanz sakın öyle bir hata yapmayn
    internette tr home pre bulmak çok zor.bu yüzden win 7 ultimate tr 64 bit i indirin.ultra iso ile indirdiğiniz iso yu açın.içinde ei.cfg diye bir dosya olacak o dosyayı silin ve iso image ını yazdırn.böylece kurulumda size hangi sürümü yüklemek istediğinizi soracaktr.win 7 basic,home premium,professional,ultimate.siz de kurulmda home premium u seçersinz ve kurarsınz windows unuzu.aktifleştirmeye gelince de yükleme bittkten sonra notebookunuzn altda bir key war o keyi bilgisayrınıza gireceksiniz ve online olarak aktifleşmedi diyecek.telefonla aktfleştirin diyecek ce 50-54 haneli rakamlar vericek.sizde ücretsiz microsoft destek hattını 0800 211 39 39 arayıp o 54 haneli rakamları girince size birkaç soru olacak.oem sürümse 1 i tuşlayın falan diyecek.siz hep 1 e basın ondan sonra size yeni rakmlar vericek ve windows unuzu orjinal bir şekilde aktifleştrmiş olucaksınz.tabi sonra aio sitesinden driverları indiriceksnz
    ama önceden nolur nlmaz recovery dvd lerinizi yapın

• Yani bu şekilde win7 ultimate yüklemeiz mümkün diyorsun. hemde orjinal olacak şekilde. Çok güzel. Bu arada web tuşunu çalışmadığını felan söyleyen arkadaşlarımız vardı o durum ne oldu?
    Yani format attıktan sonra...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Yani bu şekilde win7 ultimate yüklemeiz mümkün diyorsun. hemde orjinal olacak şekilde. Çok güzel. Bu arada web tuşunu çalışmadığını felan söyleyen arkadaşlarımız vardı o durum ne oldu?

hyr win 7 ultimate kurazmazsnz.demek istediğim home pre tr dvd si internet ortamında bulamazsınz.bu yüzden ultimate dvd sinin içinde ei.cfg dosyasını silerseniz.kurulumda size hangi sürümü yüklemek istediğinizi sorar.siz de home premium u seçersiniz home premium kurulur.eğer ei.cfg dosyası silinmezse direk ultimate i kurar.yani notebook un altındaki keyle home premium aktifleşir ultimate aktifleşmez

• Yani bir şekilde sıfırdan win7 kurulabilir ama buna ihtiyaç var mı ben onu merak ediyorum. Sony'nin gereksiz programlarını silerek, hatta antivirüs yazılımını da kaldırarak hızlanma sağlanamıyor mu?

Yeni win7 kuranlar performans artışı yaşadılar mı?
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/110268/sony-vaio-vpceb1s1e-bj.aspx

Alacak olanlar bu fiyata kaçırmasın, ihtiyacı olanların kaçırmaması gereken bir fiyat.

1658/6 taksit. Daha iyisi de olmaz herhalde.
  • Alın çok iyi fiyat !

Düzeltme : Ürün kalmamış sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayın -- 26 Mayıs 2010; 22:47:20 >
  • Valla kalmamis :) Arkadas yazdiginda baktim, gozukuyordu sitede. Simdi yok.
  • Bimeks bi işler çeviriyor. Sadece gecerli böyle indirim yapıyorlar ne ayak ?
  • Alabilen varsa hayırlı olsun, gerçekten mükemmel fiyattı.
  • Alabilen varsa helal olsun. Linkte boş çünku. Yani stokta yok bile demiyor...
    :)
    O işte bi iş var sanırsam ama... İnanılmaz güzel bir fiyat yani...

Düzeltme: Arkadaşlar Bimeks delirmiş. Fiyatlarda %25 indirim var laptoplarda... İhtıyacı olan varsa alsın derim fazla sürmez. Yakında ele gelecek bişi kalmaz.

Boş durmayın hadi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 27 Mayıs 2010; 4:51:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Yani bu şekilde win7 ultimate yüklemeiz mümkün diyorsun. hemde orjinal olacak şekilde. Çok güzel. Bu arada web tuşunu çalışmadığını felan söyleyen arkadaşlarımız vardı o durum ne oldu?

hyr win 7 ultimate kurazmazsnz.demek istediğim home pre tr dvd si internet ortamında bulamazsınz.bu yüzden ultimate dvd sinin içinde ei.cfg dosyasını silerseniz.kurulumda size hangi sürümü yüklemek istediğinizi sorar.siz de home premium u seçersiniz home premium kurulur.eğer ei.cfg dosyası silinmezse direk ultimate i kurar.yani notebook un altındaki keyle home premium aktifleşir ultimate aktifleşmez

Tamam bende onu demiştim. Bana süper gelmişti de Ultimat'e yükseltmek ama neyse. Bu arada zaten dediğin gibi bir Ultimate Win7 DVD si var bende sıkıntı yok yani...
    ;)
    Ama ben biraz bu şekilde makinayı kullanıp işimi görecek programları seçip o şekilde bir recovery alıp o şekilde yeniden kurulum yapmayı düşünüyorum açıkçası.
    Bu daha kolayıma geldi.
    ;)

• Orijinalden alıntı: kenfat10

Gözünle gör sonra yorum yap istersen ;) Toshiba bu makinayla kıyaslanır ama lenovoyla kıyaslanmasına gülerim.Toshiba sağlam güzel makinalar üretiyor ama gözüme kaba geliyor.Ben bilgisayar teknisyeni old. bir çok makinayla uğraşırım.Vaio nun en kötüsü bile vaiodur.Yok kasası falan kötüymüş diyorlar ya gülüyorum çünkü bu makinayı görerek aldım.Eğerki bu makina piano black kasa olsaydı bi çok kişi çok beğenirdi kesin.Biz millet olarak biraz garibiz galiba :)

http://forum.donanimhaber.com/m_38250508/mpage_1/f_/key_//tm.htm
    Bu linki incele ondan sonra gül lenovoya.Elimde bir sony var,hiç görmemişte değilim.Ürünün fotoğraflarıda gördüğüm dokunduğum sony lere benzemiyor açıkçası.Ayrıca ABD sitelerine gir Sony, Lenovo Toshiba fiyatlarına bak ve bizde nasıl marka fanatikliği yüzündenmidir bilemem sony lere kaç para verildiğini kıyasla..Ayrıca Sony şirketinin LCD pazarında korelilere karşı malübiyeti ve mali sıkıntısı illaki laptop ürünlerinide yeni stratejiye arayışına sokmuş ve bu yeni model makinenin bu stratejinin ürünü olduğunu düşünüyorum.Ucuzsa şüphelenerim bu benim en doğal hakkım...İstanbulbilişim.com da bu ürünü burdaki herkesten önce ben görüp sık kullanılanalara ekleyip hemen kredi kartına sarılacaktım i7 liyi görünce..2100 küsur.Sonra orada stok sorunu ve yanlış ücretlendirme çok olduğundan bekledim ve vatandada i3 lüsünü dahada ucuza görünce haaaa dur bakalım dedim işkillendim.Sonrası,sonrası malum,ekran tartışılıyor,ses tartışılıyor,multimedya tuşları yok,5.1 ses yok optik çıkış yok e-sata varmı yokmu bilmiyorum sanırım yok,bence bu sony için Migrosta Carrefour da satılan HP ler neyse odur.Sadece kapak arkasında janjanlı VAİO yazısı var.Toshibanın manuel ses düğmesini değişmem ben bu cihaza,azıcık ince olunca cihaz g.t cebimizdemi taşıyoruz yine aynı ebatta çantaya koyuyoruz...3 yıldır evden işe taşıdığım koynumda uyuduğum kapağına 90 kilo ağırlıkla bastığım klozette kucağıma alıp ordan çamaşır makinesinin üzerine attığım, toshibanın halide ortada eşimin 2 yıldır kullandığı sony nin halide.Allah var oda bozulmadı hiç ama kasa döküldü,gerçi ne bozulacak x1300 ekran kartıyla ne ısı gördüki oda var...

tabi kullanmayı bilmeklede alakalı...

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.