Şimdi Ara

Sony vaio recovery yapamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar laptop açılırken vaio yazısı cıkınca f10 bassamda, assist tuşuna bassamda bootmgr eksik. yeniden başlat: ctrl + alt + del yazısı cıkıyor. nasıl recovery yapabilirim acaba? modeli vaio pcg-71811m laptobun.



  • eskiden kullanıcı sifre ekranı geliyordu. simdi recovery yapayım dedim. hep bootmgr eksik yazısı cıkıyor. yardımcı olursanız sevinirim.
  • harici harddisk vs. niz varsa hepsini çıkarın tüm taşınabilir medya (usb cd/dvd dahil) eşyalarınızı söküp deneyin bootmanager Windows'un açılmasını sağlayan bir çeşit yazılım çekirdeğidir. eğer bu yöntemle de olmaz ise büyük ihtimalle Windows medyasını kullanarak onarım yapmanız gerekecek.
  • hiçbirşey takılı değil. ayrıca bilgisayarı açınca bu yazıda kalıyor. windows medyasını kullanarak nasıl onarım yapabilirim?
  • Recovery bölümünüzdeki işletim sistemi başlangıç dosyaları hasarlı olabilir orijinal işletim sistemi olarak hangisi yüklüyse sizde onunla onarım yapabilirsiniz eğer onarım yapamazsanız o işletim sistemiyle sistemin kurulu olduğu diske format atın recovery o dosyalar üzerinden kendini onarıp orijinal işletim sitemini tekrar yükleyebilir.
  • format cd si falan hiçbirşey yok ama. win7 var. nasıl onarım yapacağım? bilgisayar hiç açılmıyor ki.
  • cihazınızın hiç recovery diskini almadınız mı ? windows 7 ultimate tr diski işinizi görecektir onarım yapmak için diskten boot edip yükleme ekranında bilgisayarımı onar seçeneği ile büyük ihtimalle probleminizi çözebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

    cihazınızın hiç recovery diskini almadınız mı ? windows 7 ultimate tr diski işinizi görecektir onarım yapmak için diskten boot edip yükleme ekranında bilgisayarımı onar seçeneği ile büyük ihtimalle probleminizi çözebilirsiniz.

    keşke olsa recovery cd si. bilgisayar kız arkadasımın. kızlar anlamaz böyle şeylerden pek . :)
  • Dediğim şekilde recovery bölümünüde onarabilir yapmanız gereken recovery bölümündeki kurulu işletim sisteminden tedarik etmek lisansızda olur.Bilgisayar hiç açılmıyor demişsiniz masaüstümü yoksa başlangıç ekranı açılıyor mu biosa kadar gelmesi gerekir.Onarım yapmanıza gerek yok yapması zor olur zaten c diskine format atıp oradan recovery harekete geçirmeniz gerekir.C ve D olarak diskin ayrı olması lazım diski tek yapıp biçimlendirip format atarsanız recovery uçar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengaver53

    Dediğim şekilde recovery bölümünüde onarabilir yapmanız gereken recovery bölümündeki kurulu işletim sisteminden tedarik etmek lisansızda olur.Bilgisayar hiç açılmıyor demişsiniz masaüstümü yoksa başlangıç ekranı açılıyor mu biosa kadar gelmesi gerekir.Onarım yapmanıza gerek yok yapması zor olur zaten c diskine format atıp oradan recovery harekete geçirmeniz gerekir.C ve D olarak diskin ayrı olması lazım diski tek yapıp biçimlendirip format atarsanız recovery uçar.

    bios açılıyor f2 basıp. ekranda sorun yok.. sony yazısı geliyor. sonra bootmgr hatası geliyor ekrana. daha önceden kullanıcı sifresini soran yere kadar geliyordu. Sifre yazıyorduk acılmıyordu. Simdi oraya kadar gelmiyo. sony yazısından sonra direk bootmgr geliyor.




  • Sony yazısı geliyorsa format atabilirsiniz biosa girin boot seçeneklerinden format atacağınız elemanı ilk sıraya alıp bunu yapabilirsiniz.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    f2 ile girdim biosa. boot a geldim. external device yi enabled yaptım. sonra alttaki external device yi en üste aldım. f10 basıp save and exit yaptım. pc yeniden basladı. ve gene bootmgr hatası. bende hiçbir format dosyası yok. sony pc lerin recovery si otomatik oluyormuş içinde. ama gene bootmgr de kalıyor. ne cd de var ne usb de. nasıl yapcam :/
  • cd yada usb seçeneği varsa usb olması gerek recovery dosyasındaki zaten hatalı olduğunu söyledim bu konuda ısrar etmeyin size dediğimi yapın recovery bölümünde kurulu işletim sisteminin aynısına sahip usb bellek yada cd bulmalısınız.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    cd ya da usb seçeneği yoktu boot bölümünde. internal optical falan filan yazıyordu. ama cd ile usb yoktu. aynı işletim sistemine sahip usb ya da cd yi nasıl bulabilirim bilginiz var mı?
  • sony'nin resmi YARDIM FORUMU (backup restore yardım odası)

    http://community.sony.com/t5/VAIO-Upgrade-Backup-Recovery/bd-p/vaio-upgrade-backup-recovery

    buraya sorabilirsin ingilizcene guveniyorsan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldwidewild -- 17 Ocak 2015; 23:25:34 >
  • mümkünse bios unuzun resmini atabilir misiniz insideH2O nun eski sürümlerinden değil ise yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

    mümkünse bios unuzun resmini atabilir misiniz insideH2O nun eski sürümlerinden değil ise yardımcı olmaya çalışırım.

    abi ayni problem bende de var eger musait olursan yardimci olabilir misin??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.