Şimdi Ara

Sony Vaio'ların farkı Ne ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Zatara

quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Orjinalden alıntı: celchuk

arkadaslar şimdi ben burda sonyi çok abartmadım siz gozunuzde çok abartıgınız için bu cevapları vermissiniz siz.arkadslar bi kaç arkadasımız sonynin optikde iyi olmadıgı gibi garip bişey sölemiş ama neye dayanarak söylemiş ben inanamadım sony şuan optikde en ustun teknolojiye sahip firma dvd nin bu üstünü çıkardı şuan geliştirme aşamısında adını unuttum bu ar-ge yi sony tek başına yurutuyor ayrıca sonynin direk dvd ye kaydeden handycamını gormussunuzdur baska firmada varmı.monitör diyosunuz gerisi aynıymış diyosunuz sonynin ekranını kabul ediyorsunuz peki sesi hiç önemsememissiniz sesdede sonynin avantajı var bataryadada.sonynin bilgisayarlarında bir düzine sony yazılımı var peki bunları hiç inceleyn oldumu.yani touchpad e kadar sony bu arkadaslar ayrıntıları geçiyor yanılıyorsunuz. arkadasım şimdi yarı iletken tam iletken geç bunları elektronik=japon.arkadaslar benim nasıl aldıgıma gelince teknoloji televizyonunu bilirsiniz burada arada sırada belgesel gosteriyorlar elektronik robot yazılım falan.geliştiricilerin hepsinde vaio laptop goruyodum şuana kadar hiç başka marka gormedim.dedim bunlar elektroniğin köküne kadar biliyorlar hepsinde sony var. bende sony aldım.arkadaslar sonuçda herkesn kabul etmesi gerekmiyo.ben arkadasa bazı bilgiler vermeye çalıştım.kapris yapmaya ne gerek var

evet sony nin bilgisayar teknolojisindeki optik okuyucuları o kadar iyi değil.blue-ray i bahsediyorsun dvd den bir sonraki teknoloji diye.onu da sony tek başına değil pioneer yada toshibadan biriyle ortaklaşa yüyütüyor.dvd ye çeken handycam i 3 sene önce armada ilk açıldığı zaman jvc de görmüştüm.ayrıca artık elektronik=japon devri kapandı.o devir 5-10 sene önceydi ,artık elektronik=çin+taiwan var.sen sony almışsın hayırlı olsun ama kimse seninle ayı fikirde olmak zorunda değil,bence sony büyütüldğü(büyüttüğün) kadar iyi değil.

Onn buyuttugundan de daha buyuk ama bazıları anlamak( kral lafım sana degil genel olarak)ıstemıyor tıpkı
    Hani dersın ya yıldızsa* bıter olay ama cıkar yıne bazıları der audi kaerdesım a8 dıgerı cıkar 750 ama 1 gercek varkı hepsinden otede duran yıldızla hıch bırı yarısamazz ...

Dıgıtal foto bolumunde okdar cok ınsan varkı sony'ı cekemeyen hayret edıyorum adam kendı mercegını
    uretmısh koymus dıgıye (+kral zaizı da begenmıyorlar )ama begenmıyorlar neden cunku sony mercek yapamazmısh tamm dıyoz belkı haklıdırlar sonuclara resım kalıtesıne bakıyoruzz ... Aynı Sony H1 modelı ne S2 bırakmısh ne PAna FZ ne bashkası aynı kulvarda hepsinden daha kalıtelı fotolar cekıyor ama anlayanaa""
    Arasıra sogledıgım; Mercedes araba dunyasında ne ise Sony'de elektronik dunyasında odur , ama bu da anlayana ...
    ----
    Bıraz uzadı ama yazmadan gecemeyecegım o gozlerınde Sony'ı kucultenler bu sirketin gelırlerıne*,uretim kapasıtesı AR-GE'ye AYIRDIGI MILYAR dollar'ların ne kaadr oldugunu ogrensınler sonra .....
    Son olarak 2010 yılına kadr Sony otomotiv dunyasına da gırıs yapmıs olacak,
    Toyota ile yıllar oncesınden yapmıs oldukları prototip arabar gosterılıyordu bundan 2-3 sene once tv'lerde ...

Dunyada yalnız işlemci uretebilen 3 ve 5 sirket yok ufkumuz genisletelim (bkz=Matsushita vesaire )
    Bundan 5-7 sene once ulker cola uretip birde cok satacagını sogleyen olsaydı emınım cogumuz hadee lenn derdık ama gercekler ogle degıl.. eski bır cola (kristalin fablarından 1ini) fabrikası alıp 1 yıl ıcınde uretıme gechdiler kısaca paran varsa her ısıı yaparsın dha once den hıc bulashmadıgın 1 sektor olsa dahı .. bilmem anlatabıldım mı ...

"(Mercedes-Benz)
    ""(eksıklerı var ama resm kalıtedee hepsınden onde H1,haa nerden bılıyorum cunku 2sı arasında kaldım )
    *(cogu otomobil firamasından fazla idi sne 2004'de ki CE sektorunun en buyugudur kendılerı )
    _________

Vaio'lar pahalı mı pahalı ... ama RR'ler pahalı ...

Edit: URunlerın cınde ve ya baska bı yerde uretılmesı arkasında japonları helekı ABD'lılerın olmamasını gerektırmezz ki her yerden ya japon bankarı cıkar yada ABD sermayesi ...
    (bkz= Mitsubishi UFJ Financial Group, citi bank vs.. )

Sony H1 ile bu söylediklerinin ne alakası var yahu ??R1 desen tamam diyeceğim de Sony merceklerini kendisi bile yapmıyor ki öyle bir hisse kapılmışsın hemen.Nikon bile alt sınıf lenslerinin tamrona yaptırıyor.Sonra markalar iyidir demişsin donra da 1 firma yok herkes çok sayıda firma olarak işlemci üretiyor demişsin.Yani kendinle çelişmişsin.Çin de teknoloji yok ise neden benim Razer,Logitech,microsoft,Samsung,Creative,DFI ,SONY,adidas,nike ... ürünlerim MADE IN CHINA??? Çin de üretilen herşey kötümü ?Üzerindeli CE ve FCC logolarını nasıl alabiliyorsun bir araştırın.Şuanda elektronik=Japon diyemezsniniz,Japonlarda yarı iletken devrimi ilerde değil(Elektronik Mühendisi olan anlar ).Şuanda teknlojik gelişim İsrail,Almanya,Belçika,amerika,kanada ve Rusyada ki siz onları arka planda olduklarından göremmiyorsunuz. LG dediğimiz marka yıllar önce marka olmadan önce de birçok Sony ürününü ve diğer markaların OEM ürünlerini üretti.Bu işler de MARKA uluslararassıdır.Ama Marka artık ürününü sadece belli kısmını sağlar.Ürünler komplex olduğu sürece hiçbir parçasını tek bir marka üretemez.Sony de CELL mikroişlemci mimarisini toshiba (ki hd-dvd den de rakibi olur ki orası ayrı hikaye) ile geliştirirken birçok alt firmadan mühendis çalıştı.işlemci yapmak çok zordur heleki böyle kapasitedeki işlemcileri tasarlamak da.Yani Bu sony nin malı değildir.Sony bunun assembler kısmı olan Montaj -bitirme-kapatma-pazarlama kısmında yer alır.reklamları Sony yapar parayı sony alır diğer yan sanayi üreticiler de karlarını arttırarak ortaklarını arttırırlar.

u devirde düşman markalar yoktur.Anlaşan ortak olan ama piyasada büyüyk rakip gibi görünen markalar vardır.Mesela İntel ile amd rakiptir ama düşman değildir.Birisi bir yönde ilerler diğeri diğer yönden.Birbirleri ile anlaşmaları vardır.sse3 ü amd ye veren inteldir,emt64 komutlarını intele veren amd dir.Nvidia ile ati directx i birlikte yazarlar microsoft ile.Nikon ile canon lens üretimini ortak aracı firmalar ile yaparken canon un ilk zamanlardaki lenslerinin tümünü nikon üretmiştir.Microsoft ile Sun ortak devre tasarımı ve 64bit işlemci yazılımı ile java gelişimi yaparlar. ferrari ile porshe aynı sistemleri kullanırlar,aynı marka elektronik ile çalıkırlar aynı lastiği kullanırlar .Başka daha çok marka var böyle size düşman gibi görünen ama işin aslı öyle değil.Zaten olamaz da yoksa ikisinden biri silinire ve tekel olarak bir firma kalır.İstenmeyen bir durum yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 21 Aralık 2005 3:11:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Resident

quote:

Orjinalden alıntı: Zatara

quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Orjinalden alıntı: celchuk

arkadaslar şimdi ben burda sonyi çok abartmadım siz gozunuzde çok abartıgınız için bu cevapları vermissiniz siz.arkadslar bi kaç arkadasımız sonynin optikde iyi olmadıgı gibi garip bişey sölemiş ama neye dayanarak söylemiş ben inanamadım sony şuan optikde en ustun teknolojiye sahip firma dvd nin bu üstünü çıkardı şuan geliştirme aşamısında adını unuttum bu ar-ge yi sony tek başına yurutuyor ayrıca sonynin direk dvd ye kaydeden handycamını gormussunuzdur baska firmada varmı.monitör diyosunuz gerisi aynıymış diyosunuz sonynin ekranını kabul ediyorsunuz peki sesi hiç önemsememissiniz sesdede sonynin avantajı var bataryadada.sonynin bilgisayarlarında bir düzine sony yazılımı var peki bunları hiç inceleyn oldumu.yani touchpad e kadar sony bu arkadaslar ayrıntıları geçiyor yanılıyorsunuz. arkadasım şimdi yarı iletken tam iletken geç bunları elektronik=japon.arkadaslar benim nasıl aldıgıma gelince teknoloji televizyonunu bilirsiniz burada arada sırada belgesel gosteriyorlar elektronik robot yazılım falan.geliştiricilerin hepsinde vaio laptop goruyodum şuana kadar hiç başka marka gormedim.dedim bunlar elektroniğin köküne kadar biliyorlar hepsinde sony var. bende sony aldım.arkadaslar sonuçda herkesn kabul etmesi gerekmiyo.ben arkadasa bazı bilgiler vermeye çalıştım.kapris yapmaya ne gerek var

evet sony nin bilgisayar teknolojisindeki optik okuyucuları o kadar iyi değil.blue-ray i bahsediyorsun dvd den bir sonraki teknoloji diye.onu da sony tek başına değil pioneer yada toshibadan biriyle ortaklaşa yüyütüyor.dvd ye çeken handycam i 3 sene önce armada ilk açıldığı zaman jvc de görmüştüm.ayrıca artık elektronik=japon devri kapandı.o devir 5-10 sene önceydi ,artık elektronik=çin+taiwan var.sen sony almışsın hayırlı olsun ama kimse seninle ayı fikirde olmak zorunda değil,bence sony büyütüldğü(büyüttüğün) kadar iyi değil.

Onn buyuttugundan de daha buyuk ama bazıları anlamak( kral lafım sana degil genel olarak)ıstemıyor tıpkı
    Hani dersın ya yıldızsa* bıter olay ama cıkar yıne bazıları der audi kaerdesım a8 dıgerı cıkar 750 ama 1 gercek varkı hepsinden otede duran yıldızla hıch bırı yarısamazz ...

Dıgıtal foto bolumunde okdar cok ınsan varkı sony'ı cekemeyen hayret edıyorum adam kendı mercegını
    uretmısh koymus dıgıye (+kral zaizı da begenmıyorlar )ama begenmıyorlar neden cunku sony mercek yapamazmısh tamm dıyoz belkı haklıdırlar sonuclara resım kalıtesıne bakıyoruzz ... Aynı Sony H1 modelı ne S2 bırakmısh ne PAna FZ ne bashkası aynı kulvarda hepsinden daha kalıtelı fotolar cekıyor ama anlayanaa""
    Arasıra sogledıgım; Mercedes araba dunyasında ne ise Sony'de elektronik dunyasında odur , ama bu da anlayana ...
    ----
    Bıraz uzadı ama yazmadan gecemeyecegım o gozlerınde Sony'ı kucultenler bu sirketin gelırlerıne*,uretim kapasıtesı AR-GE'ye AYIRDIGI MILYAR dollar'ların ne kaadr oldugunu ogrensınler sonra .....
    Son olarak 2010 yılına kadr Sony otomotiv dunyasına da gırıs yapmıs olacak,
    Toyota ile yıllar oncesınden yapmıs oldukları prototip arabar gosterılıyordu bundan 2-3 sene once tv'lerde ...

Dunyada yalnız işlemci uretebilen 3 ve 5 sirket yok ufkumuz genisletelim (bkz=Matsushita vesaire )
    Bundan 5-7 sene once ulker cola uretip birde cok satacagını sogleyen olsaydı emınım cogumuz hadee lenn derdık ama gercekler ogle degıl.. eski bır cola (kristalin fablarından 1ini) fabrikası alıp 1 yıl ıcınde uretıme gechdiler kısaca paran varsa her ısıı yaparsın dha once den hıc bulashmadıgın 1 sektor olsa dahı .. bilmem anlatabıldım mı ...

"(Mercedes-Benz)
    ""(eksıklerı var ama resm kalıtedee hepsınden onde H1,haa nerden bılıyorum cunku 2sı arasında kaldım )
    *(cogu otomobil firamasından fazla idi sne 2004'de ki CE sektorunun en buyugudur kendılerı )
    _________

Vaio'lar pahalı mı pahalı ... ama RR'ler pahalı ...

Edit: URunlerın cınde ve ya baska bı yerde uretılmesı arkasında japonları helekı ABD'lılerın olmamasını gerektırmezz ki her yerden ya japon bankarı cıkar yada ABD sermayesi ...
    (bkz= Mitsubishi UFJ Financial Group, citi bank vs.. )

Sony H1 ile bu söylediklerinin ne alakası var yahu ??R1 desen tamam diyeceğim de Sony merceklerini kendisi bile yapmıyor ki öyle bir hisse kapılmışsın hemen.Nikon bile alt sınıf lenslerinin tamrona yaptırıyor.Sonra markalar iyidir demişsin donra da 1 firma yok herkes çok sayıda firma olarak işlemci üretiyor demişsin.Yani kendinle çelişmişsin.Çin de teknoloji yok ise neden benim Razer,Logitech,microsoft,Samsung,Creative,DFI ,SONY,adidas,nike ... ürünlerim MADE IN CHINA??? Çin de üretilen herşey kötümü ?Üzerindeli CE ve FCC logolarını nasıl alabiliyorsun bir araştırın.Şuanda elektronik=Japon diyemezsniniz,Japonlarda yarı iletken devrimi ilerde değil(Elektronik Mühendisi olan anlar ).Şuanda teknlojik gelişim İsrail,Almanya,Belçika,amerika,kanada ve Rusyada ki siz onları arka planda olduklarından göremmiyorsunuz. LG dediğimiz marka yıllar önce marka olmadan önce de birçok Sony ürününü ve diğer markaların OEM ürünlerini üretti.Bu işler de MARKA uluslararassıdır.Ama Marka artık ürününü sadece belli kısmını sağlar.Ürünler komplex olduğu sürece hiçbir parçasını tek bir marka üretemez.Sony de CELL mikroişlemci mimarisini toshiba (ki hd-dvd den de rakibi olur ki orası ayrı hikaye) ile geliştirirken birçok alt firmadan mühendis çalıştı.işlemci yapmak çok zordur heleki böyle kapasitedeki işlemcileri tasarlamak da.Yani Bu sony nin malı değildir.Sony bunun assembler kısmı olan Montaj -bitirme-kapatma-pazarlama kısmında yer alır.reklamları Sony yapar parayı sony alır diğer yan sanayi üreticiler de karlarını arttırarak ortaklarını arttırırlar.

O H1'in mercegını arashtırısan SONY'NIN KENDI Yaptıgı mercek oldugunu ogrenmısh olursun
    Canon veya nikon gibi koklu firmaların yanında sansı yoktur dıye goruldugunden ama gercekde hıch de ole olmadıgından dolayı o ornegı verdım yani karl zaiz vs. kullanmadan dahi kendi kendine cok basarılı mercekler uretebılecegının ornegı olsun dıye ..

"Sonra markalar iyidir demişsin donra da 1 firma yok herkes çok sayıda firma olarak işlemci üretiyor
    demişsin"
    BUnu dedıgım yeri gostersene bi zahmet ya ben sabahın bu saatınde bulamadım yada bashka bısey ...
    eger buysa demek ıstedıgın>Dunyada yalnız işlemci uretebilen 3 ve 5 sirket yok ufkumuz genisletelim <
    arada ne kadr anlam farkı olduguna bı daha bak ıstersen ...

ufak dan ben biraz acayım Aynı olay intel ve amd bu cipleri yaparken kı kullandıkları makınelerı kendılerı mı yapıyorlar hayır , bu makınalar satılıyor mu evet , bızde alabılırmıyız evet ee ozmn her hangı bır ıslemcı yapmak ıcın ıntel vs. olmaya gerek yok bu ıshte bılgısı olmayan fakat sermayesı olan her sırket gelıstırebılır..

"Çin de teknoloji yok ise neden benim Razer,Logitech,microsoft,Samsung,Creative,DFI ,SONY,adidas,nike ... ürünlerim MADE IN CHINA??? Çin de üretilen herşey kötümü ?Üzerindeli CE ve FCC logolarını nasıl alabiliyorsun bir araştırın.Şuanda elektronik=Japon diyemezsniniz,Japonlarda yarı iletken devrimi ilerde değil"

Cinde teknoloji yok diyen oldu mu ???? Ya yazdıklarımı okumadan alelen cevap yazdın yada bashka bısey ,
    Ben yatırım yapan sırketlerden bahsettım uretılen urunlerın gelısmısh teknolojiyleyada gelıshmemısh teknolojiyle yapıldından degil dikkat et..
    Cin'e yapılan yatırıların kaynagı neresı onu bı arashtır ıstersen dısa bagımlı olan cın dolayısıyla teknolojinin oraya kaymasında kı etken japan,abd vs. gibi ulkelerın sırketlerı
    +Ben olaylara ulkeler capında bakmam, kımın fınanse ettıgı daha onemlıdır zira almayanda uretılen opellerin bana alman malı oldugunu sogleyebılırsın ama GM' ıstedıgı zaman uretımı durdurabildinde alman mali olmasının 1 espirisi kalmıyor , bu ornekler cogaltılarbılır ...

"(Elektronik Mühendisi olan anlar )"

Bu ıshlerin elektronikle yuksek iq'ile vs. alakasıı yokk , Sayısal ogrencıler okular daha cok okurlar bırının yanına ısh bulmak ıcın gırer mimar olur muhendıs olur ama hayatını o sırkete adamak ıcın gırer (ilerde vaz gecer , adar/adamaz o kısının bılecegı sey ) Halbukı bir isletme okuyan Esit agırlık mezunu bir insan yanında ne muhendısler calıstırabılır ... Hatta kendımden ornek vereyım ısletmesını yaptıgımız yerin isci bulma kurumundan liste aldıgımda ne muhendısler var dı ıs bulmak ıcın hatta bagcıvan ıslerıyle ugrasamak ıcın basvuran bır muhendıs bıle aramıshdı vakdı zamnında , demekkı muhendıs olmak her zman ıse yaramıyor .

2cısı Her hangı 1 ısı onun satıcısı degılde kimi zaman o ıse gonul vermısh o ıslerle kcuklugunden berı hasır nesır olan sevgıyle o ısı yapan ınsanlar , cogunlukla* muhendıs vs.lerden daha cok bilgi birikimine sahiptirler ama bazı ınsanların ben sogleyım ben bogleyım dedıklerınden dolayı bu ınsanlar kedınlerını bıraz soyutlamıshlardır (kendı gozlemlerımle edındıgım ) yine islerimizden dolayıdır bılıyorum esk'de mimar olmush ama mimarlıkdan ne haberi var ne bashka biseyi olan insalar var sadece imza karsılıgı 29 ksur mılyarlar alıyorlar ıse gore ...simdi bu insan mimar diye her hangi bir muteahitten daha mı cok sey bılıyor , oysankı muteahit hayatını ınsaatlarda gecırmısh oralarda yatmısh kalmısh talasın tozunu yutmush insan ,iste o insa gercek bir ustad olmushdur ... Nerde yasadııgnı bılmıyorum ama emınım kı senin ugrasında snden daha caplı daha derınlemıse uzmanlashmıs olan ınsanlarda cıkabılır karsınada ... okumadan elektronike gonul verilebiliniyor dime demmekki neymısh Elektronik Mühendisi olan anlar diye bisey yok kaldı kı mevzu ekonomik verilerden uretım sureclerınden kıstas vermektı ...

"Ürünler komplex olduğu sürece hiçbir parçasını tek bir marka üretemez"

Aynı hdd'lerın ard arda alınmasına rahmen altında samsung da seagate seagate'te samsung kı buların bazınlarında maxtor cıplerı gordum , aynı mall fakat farklı urunlerı terchıhetmıshler zaten burda bunn aksını ıddaa eden yok hepsiyele ugrasacak hic bir firmanın zmanı yok kaldı kı bogle bısey meydana gerıpte bisim onumuze koymaları ımkansızdan ote bırsey

*(kendını o konu uzerınde gelıstırebılmek ıcın cok cıddı sermaye gerekdırmeyen tum alanlarda bu bogledır )

herkese ii sabahlar ..

• Bir konuyuda atlayamayalım Vaio lar bizim ülkemizde pahlı ABD de diğer markalarla fiyat olarak farkları yok denecek kadara az. Bunun dışında Vaio640 HpNx6110 ve MSI 510C kullanmıi biri olarak fiyatları aynı olsa hiç düşünmeden Vaio alırım. LCD leri diğer notebooklara göre çok daha iyi (x-black) bunun dışında tararımı kullanılan renkerde beni çeken diğer yönleri ama tabiki işlemcisi veya diğer donanımları farklı değil. Optik sürücüsünün kalitesi konusunda bende şüpheliyim...

Türkiye de alınmaz Vaio ama ABD de olsam Vaio alırdım. Bunda en büyük etken tasarımıdır bunuda bir daha belirteyim...
    uretmısh koymus dıgıye (+kral zaizı da begenmıyorlar )ama begenmıyorlar neden cunku sony mercek yapamazmısh tamm dıyoz belkı haklıdırlar sonuclara resım kalıtesıne bakıyoruzz ... Aynı Sony H1 modelı ne S2 bırakmısh ne PAna FZ ne bashkası aynı kulvarda hepsinden daha kalıtelı fotolar cekıyor ama anlayanaa"" "

diyorsunda bu insanlar neden sonyyi beğenmiyor.Ben sony,panasonic,canon,fujifilm,hp marka fotoğraf makinalari kullandim.sony ve hp dışında hepsinden memnun kaldim..Panasonic lumix serisi ile,canon powershot serisi ile harika makinalar yaparken sony daha noise olayini engelleyememişti.daha sonradan biraz daha düzeltti.Canon,nikon gibi fotoğraf olayinda uzmanlaşmiş,veya panasonic gibi makinalarina Leica lens, LSI Venus Engine II işlemci kullanan firmalarin yaninda bence pek şansı yok..bunu yabanci fotoğraf sitelerindeki reviewlere bakarakda anlayabilirsin..Bu arada R1 cok kalite olabilir..Fakat o fiyata tercih etmek pek mantikli değil..birçok D-SLR makinayi daha ucuza alabilirsin.R1 ise SLR-like sınıfa giren bir makina..

Bence Sonylerin pahali olmasinin 3 ana sebebi var. ekranlari çok kalite ,SONY etiketi,Türkiye distribütörü.
    Fakat sony notebooklarin problem cıkardiklari söyleniyor.Ne kadar doğrudur bilmiyorum..

Ayrica Cell işlemcisini Sony kendi başina yapmadi..Sony/IBM/Toshiba ortak yapimi..
    not :8 tane core ile 1.4V ve 56C de 5.6 Ghz'de stabil olarak çalışabiliyor

Zatara'nın dediği gibi...

Sony Vaio'ların farkı Ne ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 21 Aralık 2005 12:11:58 >

• valla herkes yine kendi bildigini alsın ama sunu soyleyim. sonyler en iyi degil cunku en iyi diye birsey yok
    hepsinin kendine gore artı yanları var son 4 sene icinde sony toshiba dell hp hepsinden ciddi sekilde kullandım. ama benim tercihim sony.

goruntu kalitesi cok iyi vede 2002 yılında aldıgım p3 1.2 512ram 16mb ati radeon mobility ekran kartı olan bilgisayarım ile hala tabiiki dusuk ayarlarda mohaa sof2 oynayabiliyorsam bence kaliteli bir urundur. ama bunun dısında baska bir olayı yok digerlerine gore. tamamen tercih. ayrıca sony ler burda cok cok cok pahalı. eger amerikadan bir arkadasınızla getirtme gibi sansınız varsa rahat 500 600 $ az verirsiniz

bence bu kadar abartmamak gerek bu konuyuda markalarıda. birde su var turkiyeye gelen modellere gorede cok fazla kıyaslama yapamayız. cunku hepsi gelmiyor.

sonucta gecenlerde bir vestel laptop elime gecti. p4 1.7 centrino 512mb ram ati 128mb X700 80gb 15" kullandım ve performansı gayet guzeldi begendim. fiyatı ise kdv dahil 1250$ gibi birseydi. olay budur herkes istedigini alır.

• quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

@ Zatara
    bütün soylediklerine katiliyorm(işlemci,çin hakkindaki fikirlerine)fakat şu kısma katilmiyorum..
    ""Dıgıtal foto bolumunde okdar cok ınsan varkı sony'ı cekemeyen hayret edıyorum adam kendı mercegını
    uretmısh koymus dıgıye (+kral zaizı da begenmıyorlar )ama begenmıyorlar neden cunku sony mercek yapamazmısh tamm dıyoz belkı haklıdırlar sonuclara resım kalıtesıne bakıyoruzz ... Aynı Sony H1 modelı ne S2 bırakmısh ne PAna FZ ne bashkası aynı kulvarda hepsinden daha kalıtelı fotolar cekıyor ama anlayanaa"" "

diyorsunda bu insanlar neden sonyyi beğenmiyor.Ben sony,panasonic,canon,fujifilm,hp marka fotoğraf makinalari kullandim.sony ve hp dışında hepsinden memnun kaldim..Panasonic lumix serisi ile,canon powershot serisi ile harika makinalar yaparken sony daha noise olayini engelleyememişti.daha sonradan biraz daha düzeltti.Canon,nikon gibi fotoğraf olayinda uzmanlaşmiş,veya panasonic gibi makinalarina Leica lens, LSI Venus Engine II işlemci kullanan firmalarin yaninda bence pek şansı yok..bunu yabanci fotoğraf sitelerindeki reviewlere bakarakda anlayabilirsin..Bu arada R1 cok kalite olabilir..Fakat o fiyata tercih etmek pek mantikli değil..birçok D-SLR makinayi daha ucuza alabilirsin.R1 ise SLR-like sınıfa giren bir makina..

Bence Sonylerin pahali olmasinin 3 ana sebebi var. ekranlari çok kalite ,SONY etiketi,Türkiye distribütörü.
    Fakat sony notebooklarin problem cıkardiklari söyleniyor.Ne kadar doğrudur bilmiyorum..

Ayrica Cell işlemcisini Sony kendi başina yapmadi..Sony/IBM/Toshiba ortak yapimi..
    not :8 tane core ile 1.4V ve 56C de 5.6 Ghz'de stabil olarak çalışabiliyor

Zatara'nın dediği gibi...

Dostum onları ben dedim yaw Bana katılman lazım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.