Şimdi Ara

Sony Vaio'ların farkı Ne ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok merak ettiğim bir mevzuu var.

Hemen Hemen aynı özelliklerde olmalarına rağmen

** Sony laptoplar diğer laptoplara göre neden daha pahalı ?
    **bilmediğim bir özellikleri mi var ?
    **daha iyi bir anakart mı kullanıyor ?
    **pilleri mi daha uzun ömürlü ?
    **ekranları mı daha iyi görüntü veriyor ?

bilinen bir üstünlükleri var mı ?

bazıları hep derler ya marka olduğu için çok para istiyorlar diye. ben ona hiç katılmadım. hele hele otomobillerde bariz bellidir bu.

bilenler bildiklerini söylesinler de istifade edelim. bilmeyenler de rica ediyorum laf kalabalığı yapmasınlar.

Saygılarımla...

• Esas üstünlükleri görüntü kaliteleri gerçekten müthiş f serisi 15" 128 ekran kartı kullanır.

A serisi 17" 256 ekran kartı kullnılır bildiğim kadarıyla ama her yönüyle fiyatlarını hak ediyolar....
  • Arkadaşımda var. Ekranları gerçekten kaliteli. X-black dedikleri bir teknolojiyi kullanıyorlar. Onun dışında bence üstünlükleri yok.
  • arkadaslar bende sony vaio var.sony çok buyuk bi firma oldugu için işlemcileri falan biraz farklı mesema bendeki 1.6 centrino speedstep diye bişey.ayrıca sony butun urunleri kendi urettiği için mesela dvd sinin falan hep kendi uretiyor.ayrıcada en ucuz sony vaio bile madein japan.daha ne istiyosunuzki bencede çok fiyat farkı yok.sony herseyi kendi yapıyo mesela kendisi memory sticki çıkarttı ve ceptelefonlarında laptoplarında fotograf makinasında herseyinde bunu kullanıyo sd ceya mmc göremezsiniz.
  • Ülkemizdeki sony vaio'lar gerçekten inanılmaz fiyat farklılığı gösteriyor.. Tüketiciyi çekmek amacıyla yapılan "boyut küçültme" ve "ekranla birleşik kamera/fotoğraf makinesi" fonksiyonları gibi özellikler fiyatına fiyat katıyor doğrusu.. Görüntü kalitesi her ne kadar mükemmel olsa da şahsi fikrim o kadar para vermeye değmeyeceği yönünde.. Toshiba ve Hp'nin çok uygun fiyat aralıklarında gerçekten iyi sayılabilecek modelleri var.. Markadan çok özelliklerine bakalım.. Sony kötü demiyorum fakat ülkemizde gerçekten çok pahalıya satılıyor, ufak detaylarla kullanıcı çekiyor.. Laptop'ı kullanış alanına da bakar tabii ki bu.. ama bence Sony yanlış seçim olur, kalitesine rağmen fiyatı çok fazla... Ayrıca diğer dev markaların (Toshiba, Hp, Dell vb) kalite bakımından Sony'den alt bir tarafı da yok, benim kullanışıma göre gereksiz olabilir ama başkasının tam kullanış için uygun olabilir tabii bunu da göz önüne almak lazım..

• arkadasım ama yani japon malı ne diyebilirsinki ayrıca fiyatların diğer bilgisayarlara gore pahalı olduguna katılıyorum fakat uçuk olduguna katılmıyorum adamlar çinde uretseler makinayı aynı fiyata hatta daha ucuza satarlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: celchuk

arkadaslar bende sony vaio var.sony çok buyuk bi firma oldugu için işlemcileri falan biraz farklı mesema bendeki 1.6 centrino speedstep diye bişey.ayrıca sony butun urunleri kendi urettiği için mesela dvd sinin falan hep kendi uretiyor.ayrıcada en ucuz sony vaio bile madein japan.daha ne istiyosunuzki bencede çok fiyat farkı yok.sony herseyi kendi yapıyo mesela kendisi memory sticki çıkarttı ve ceptelefonlarında laptoplarında fotograf makinasında herseyinde bunu kullanıyo sd ceya mmc göremezsiniz.

1.6 centrino speedstep her laptopda var.tamam sony nin laptopları güzel eğer çok param olsa vaio alırım ama kullandığı diğer bileşenler çok da iyi değil.mesela sony optik ürünlerde o kadar iyi değil.bir nec, bir plextor bir de pioneer değil.bu kadar övülcek neyi var anlamıyorum.sonuçta sen almışsın hayırlı olsun.memnunsundur da.ama bence fiyatı uçuk.ben sony nin 5000 euro ya sattığı laptopun genel özelliklerine sahip msi laptopu 1400$+kdv civarına alabiliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony'in Servis Kalitesi nasıl?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iyi bilgisayarlar japon malı değil taiwan malıdır
    Japonlar bilgisayar parçası üretimlerini taiwan da yaparlar.Dünyanın en yarı iletken fabrikaları Taiwan ve ABD dir. (TSMC ve Intel Fab 36)
    Sony Sd ve mms görüyor nee alaka ?Kart okuyucu var üstünde 5 in 1 .İşlemciyi kendi de üretmiyor anakartı ve birçok şeyi de zaten Sony üretmez. Bunu iyi bilelim.Sadec dvdrom ,kasa,monitör o kadar
  • evet doğru ben sony vaio lara o kadar para vermem onun yerine dell yada ibm lere verip daha iyi ve üst modeleri alarım sony vaio sadece isim yapmıştır onda daha ucuz maliyette daha iyi markalar vardır
    quote:

Orjinalden alıntı: Resident

iyi bilgisayarlar japon malı değil taiwan malıdır
    Japonlar bilgisayar parçası üretimlerini taiwan da yaparlar.Dünyanın en yarı iletken fabrikaları Taiwan ve ABD dir. (TSMC ve Intel Fab 36)
    Sony Sd ve mms görüyor nee alaka ?Kart okuyucu var üstünde 5 in 1 .İşlemciyi kendi de üretmiyor anakartı ve birçok şeyi de zaten Sony üretmez. Bunu iyi bilelim.Sadec dvdrom ,kasa,monitör o kadar

• sony in başta adı var.aynı zamanda sony vaio lar en kaliteli bileşenleri kullanıyor çünkü.
  • Bildigim kadarıylan notbuklarda son nokta ...

Etrafımda bu notbooku alıp/satan/kullannların dedıgıne gore dıgerlerı yalanmısh bunn yanında ...
  • kullandığı parçadan kaynaklanıyor.Sony monitörde bir dev ve kendi laptoplarında kendi monitörlerini kullanıyor.Buda kalitesini arttırıyor.Birde üstüne sony vaio etiketi koyarsan fiyat 200 dolar yukarı çıkıyor kafadan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zatara

Bildigim kadarıylan notbuklarda son nokta ...

Etrafımda bu notbooku alıp/satan/kullannların dedıgıne gore dıgerlerı yalanmısh bunn yanında ...

Sen fazla inanma her duyduğuna çünkü notebookta son nokta olmasını gerektiren bişey yok .Sony nin sadece ekranı ve kasası kalieli gerisi aynı.Son nokta notebook olması için bileşenlerinin iyi olması lazım ki son nokta notebook ALIENWARE notebook sitemlerdir.SLI ekrankarı bile var desem yeterince açık olur sanırım
  • monitörün kalitesine diyecek birşeyim yok ama başka bir üstünlüğü olduğunu da pek sanmıyorum cidden.
    optiksürücülerde sony beni hayal kırıklığına uğrattı.

bileşenlerin kalitesine gelince : Toshiba, Asus, Dell (dünya laptop pazarının lideri) kalitesiz parçalar mı üretiyor sanki ?
    bence sony vaio sadece prestij için istiyor o parayı. monitörü de iyi olabilir ama en iyisi de değil
    zirve şimdilik toshibanın elinde

http://www.bayinet.com.tr/katalog/urun_kat.asp?kod=UN027TOS02

aynı toshiba bugün 950$'a 1,73 Ghz Sonoma satıyor.
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=UN004TOS67

Asus'u da hafife almıyorum u arada. çok kaliteli donanımlar kullanıyor gibi.
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=UN102ASU22
    999$+KDV

amacım reklam değil de şu ürün 1000YTL'ye kadar inerse alacağım.
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=Inspiron2200

Sony'nin ne üstünlüğü var yani ? hemen hemen aynı özellikledeki
    http://www.bayinet.com.tr/katalog/urun_kat.asp?kod=UN810SNY10
    1300 Euro + KDV'ye satılıyor.

nedir yani ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryilmazz -- 20 Aralık 2005 22:58:50 >

• arkadaslar şimdi ben burda sonyi çok abartmadım siz gozunuzde çok abartıgınız için bu cevapları vermissiniz siz.arkadslar bi kaç arkadasımız sonynin optikde iyi olmadıgı gibi garip bişey sölemiş ama neye dayanarak söylemiş ben inanamadım sony şuan optikde en ustun teknolojiye sahip firma dvd nin bu üstünü çıkardı şuan geliştirme aşamısında adını unuttum bu ar-ge yi sony tek başına yurutuyor ayrıca sonynin direk dvd ye kaydeden handycamını gormussunuzdur baska firmada varmı.monitör diyosunuz gerisi aynıymış diyosunuz sonynin ekranını kabul ediyorsunuz peki sesi hiç önemsememissiniz sesdede sonynin avantajı var bataryadada.sonynin bilgisayarlarında bir düzine sony yazılımı var peki bunları hiç inceleyn oldumu.yani touchpad e kadar sony bu arkadaslar ayrıntıları geçiyor yanılıyorsunuz. arkadasım şimdi yarı iletken tam iletken geç bunları elektronik=japon.arkadaslar benim nasıl aldıgıma gelince teknoloji televizyonunu bilirsiniz burada arada sırada belgesel gosteriyorlar elektronik robot yazılım falan.geliştiricilerin hepsinde vaio laptop goruyodum şuana kadar hiç başka marka gormedim.dedim bunlar elektroniğin köküne kadar biliyorlar hepsinde sony var. bende sony aldım.arkadaslar sonuçda herkesn kabul etmesi gerekmiyo.ben arkadasa bazı bilgiler vermeye çalıştım.kapris yapmaya ne gerek var

• teşekkürler celchuk
    geliştiricilerin vaio kullanıyor olduğu bilgisi etkili bir neden.

dolaşırken şunu gördüm.
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSDTINS6000TXH
    999$ + KDV
    1 GB Ramlisini de 1089$+KDV'den satıyorlar.
  • quote:

arkadaslar şimdi ben burda sonyi çok abartmadım siz gozunuzde çok abartıgınız için bu cevapları vermissiniz siz.arkadslar bi kaç arkadasımız sonynin optikde iyi olmadıgı gibi garip bişey sölemiş ama neye dayanarak söylemiş ben inanamadım sony şuan optikde en ustun teknolojiye sahip firma dvd nin bu üstünü çıkardı şuan geliştirme aşamısında adını unuttum bu ar-ge yi sony tek başına yurutuyor ayrıca sonynin direk dvd ye kaydeden handycamını gormussunuzdur baska firmada varmı.monitör diyosunuz gerisi aynıymış diyosunuz sonynin ekranını kabul ediyorsunuz peki sesi hiç önemsememissiniz sesdede sonynin avantajı var bataryadada.sonynin bilgisayarlarında bir düzine sony yazılımı var peki bunları hiç inceleyn oldumu.yani touchpad e kadar sony bu arkadaslar ayrıntıları geçiyor yanılıyorsunuz. arkadasım şimdi yarı iletken tam iletken geç bunları elektronik=japon.arkadaslar benim nasıl aldıgıma gelince teknoloji televizyonunu bilirsiniz burada arada sırada belgesel gosteriyorlar elektronik robot yazılım falan.geliştiricilerin hepsinde vaio laptop goruyodum şuana kadar hiç başka marka gormedim.dedim bunlar elektroniğin köküne kadar biliyorlar hepsinde sony var. bende sony aldım.arkadaslar sonuçda herkesn kabul etmesi gerekmiyo.ben arkadasa bazı bilgiler vermeye çalıştım.kapris yapmaya ne gerek var

evet sony nin bilgisayar teknolojisindeki optik okuyucuları o kadar iyi değil.blue-ray i bahsediyorsun dvd den bir sonraki teknoloji diye.onu da sony tek başına değil pioneer yada toshibadan biriyle ortaklaşa yüyütüyor.dvd ye çeken handycam i 3 sene önce armada ilk açıldığı zaman jvc de görmüştüm.ayrıca artık elektronik=japon devri kapandı.o devir 5-10 sene önceydi ,artık elektronik=çin+taiwan var.sen sony almışsın hayırlı olsun ama kimse seninle ayı fikirde olmak zorunda değil,bence sony büyütüldğü(büyüttüğün) kadar iyi değil.

• peki o 3 sene once gordugun jvc yi artık gorebiliyormusun göremiyorsun.evet blue-raydan bahsediyorum ya isterse 5 kişi ile ortaklasa yapsın bi işi sonucda lg yok demi sony var.elektronik=japon değil artık oylemi yanılıyorsun çinin şuan ucuz işgucunden başka elinde hiç birşey yok.unutmayın hızlı koşan atın ......arkadaşım sen hiç şöyle bi laf duymadınmı amaaan nolacak çin malı.pioner toshiba sony panasonic samsung nerde çin malı şaka yapıyor olmalısın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

arkadaslar şimdi ben burda sonyi çok abartmadım siz gozunuzde çok abartıgınız için bu cevapları vermissiniz siz.arkadslar bi kaç arkadasımız sonynin optikde iyi olmadıgı gibi garip bişey sölemiş ama neye dayanarak söylemiş ben inanamadım sony şuan optikde en ustun teknolojiye sahip firma dvd nin bu üstünü çıkardı şuan geliştirme aşamısında adını unuttum bu ar-ge yi sony tek başına yurutuyor ayrıca sonynin direk dvd ye kaydeden handycamını gormussunuzdur baska firmada varmı.monitör diyosunuz gerisi aynıymış diyosunuz sonynin ekranını kabul ediyorsunuz peki sesi hiç önemsememissiniz sesdede sonynin avantajı var bataryadada.sonynin bilgisayarlarında bir düzine sony yazılımı var peki bunları hiç inceleyn oldumu.yani touchpad e kadar sony bu arkadaslar ayrıntıları geçiyor yanılıyorsunuz. arkadasım şimdi yarı iletken tam iletken geç bunları elektronik=japon.arkadaslar benim nasıl aldıgıma gelince teknoloji televizyonunu bilirsiniz burada arada sırada belgesel gosteriyorlar elektronik robot yazılım falan.geliştiricilerin hepsinde vaio laptop goruyodum şuana kadar hiç başka marka gormedim.dedim bunlar elektroniğin köküne kadar biliyorlar hepsinde sony var. bende sony aldım.arkadaslar sonuçda herkesn kabul etmesi gerekmiyo.ben arkadasa bazı bilgiler vermeye çalıştım.kapris yapmaya ne gerek var

evet sony nin bilgisayar teknolojisindeki optik okuyucuları o kadar iyi değil.blue-ray i bahsediyorsun dvd den bir sonraki teknoloji diye.onu da sony tek başına değil pioneer yada toshibadan biriyle ortaklaşa yüyütüyor.dvd ye çeken handycam i 3 sene önce armada ilk açıldığı zaman jvc de görmüştüm.ayrıca artık elektronik=japon devri kapandı.o devir 5-10 sene önceydi ,artık elektronik=çin+taiwan var.sen sony almışsın hayırlı olsun ama kimse seninle ayı fikirde olmak zorunda değil,bence sony büyütüldğü(büyüttüğün) kadar iyi değil.

çin kopyalamaktan başka ne yapıo ne teknolojisi var ellerinde allah aşkına..teknoloji japonlar her zamanki gibi önde yazılımda ise hindistan çok ii yükseliş gösteriyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Onn buyuttugundan de daha buyuk ama bazıları anlamak( kral lafım sana degil genel olarak)ıstemıyor tıpkı
    Hani dersın ya yıldızsa* bıter olay ama cıkar yıne bazıları der audi kaerdesım a8 dıgerı cıkar 750 ama 1 gercek varkı hepsinden otede duran yıldızla hıch bırı yarısamazz ...

Dıgıtal foto bolumunde okdar cok ınsan varkı sony'ı cekemeyen hayret edıyorum adam kendı mercegını
    uretmısh koymus dıgıye (+kral zaizı da begenmıyorlar )ama begenmıyorlar neden cunku sony mercek yapamazmısh tamm dıyoz belkı haklıdırlar sonuclara resım kalıtesıne bakıyoruzz ... Aynı Sony H1 modelı ne S2 bırakmısh ne PAna FZ ne bashkası aynı kulvarda hepsinden daha kalıtelı fotolar cekıyor ama anlayanaa""
    Arasıra sogledıgım; Mercedes araba dunyasında ne ise Sony'de elektronik dunyasında odur , ama bu da anlayana ...
    ----
    Bıraz uzadı ama yazmadan gecemeyecegım o gozlerınde Sony'ı kucultenler bu sirketin gelırlerıne*,uretim kapasıtesı AR-GE'ye AYIRDIGI MILYAR dollar'ların ne kaadr oldugunu ogrensınler sonra .....
    Son olarak 2010 yılına kadr Sony otomotiv dunyasına da gırıs yapmıs olacak,
    Toyota ile yıllar oncesınden yapmıs oldukları prototip arabar gosterılıyordu bundan 2-3 sene once tv'lerde ...

Dunyada yalnız işlemci uretebilen 3 ve 5 sirket yok ufkumuz genisletelim (bkz=Matsushita vesaire )
    Bundan 5-7 sene once ulker cola uretip birde cok satacagını sogleyen olsaydı emınım cogumuz hadee lenn derdık ama gercekler ogle degıl.. eski bır cola (kristalin fablarından 1ini) fabrikası alıp 1 yıl ıcınde uretıme gechdiler kısaca paran varsa her ısıı yaparsın dha once den hıc bulashmadıgın 1 sektor olsa dahı .. bilmem anlatabıldım mı ...

"(Mercedes-Benz)
    ""(eksıklerı var ama resm kalıtedee hepsınden onde H1,haa nerden bılıyorum cunku 2sı arasında kaldım )
    *(cogu otomobil firamasından fazla idi sne 2004'de ki CE sektorunun en buyugudur kendılerı )
    _________

Vaio'lar pahalı mı pahalı ... ama RR'ler pahalı ...

Edit: URunlerın cınde ve ya baska bı yerde uretılmesı arkasında japonları helekı ABD'lılerın olmamasını gerektırmezz ki her yerden ya japon bankarı cıkar yada ABD sermayesi ...
    (bkz= Mitsubishi UFJ Financial Group, citi bank vs.. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatara -- 21 Aralık 2005 1:36:59 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.