arkadaşlar bufe 11s ile fe11m arasındaki fark nedir birinde hdd 160 diğerinde 100 fiyatları aynı başka farkı bilen varmıdır........ikisi arasında kaldım ve şuan bilgisayar piyasadayok nedendir aceba birde fe 21s modeli var özellikleri aynı fitat 300 euro fazla bilen varsa kafayı yiyecem
Fe 11s ile fe 11m arasında ki en büyük fark işlemci. s model 1,83 diğeri 1,66 kullanıyor. s modelindeki 160 gb hdd 4200rpm, diğerindeki 100 gb ise 5400 rpm. yani ikisi bayaa farklı. ancak şu anda piyasada bulmnanız zor bunları. eski model oldu artık. üzerine çıkan 21s 21m modelleri bile demode olmaya başlaycak. ithalatını kısmen durdurmuşlar. çünkü bu ay içinde (1-2 haftaya kadar) 31s ve 31 m modelleri geliyor. Ancak bulabiliyor ve para yetebiliyorsa en azındna 21 modellerinden birini alın. çünkü bu modellerde kamera var. yardımcı olmuşumdur umarım..
quote:
Orjinalden alıntı: airjordan_tr
beyaz klavyeli ürünler SONY FE serisidir ve tasarimi ile ünlüdür.. Gayet performanslı, ince ve şık cihazlardır.. Kesinlikle fiyatiyla kiyaslanamayacak kalitesi var, normalde 1399 euro arti kdv idi fiyati, daha sonra kampanya oldu her yerde, euro yu $ yaptilar, su anda bimekste 1399 euro arti kdv, 3 bin küsür ytl ye satiliyor..
Su anda Sony alacak olsam, bu kesinlikle SONY VAİO FE11H olurdu..
1) muhteşem şıklık
2) ince tasarım
3) piyasadaki tartışmasız en iyi ekran kalitesi
4) tatminkar performans
5) Sony'den görmeye pek aliskin olunmayan uygun fiyat..
quote:
Orjinalden alıntı: sunas
Federal sanırım senin baktığın model SONY VAİO FE11H Modeli - 1499$ + KDV2.393,69 YTL (KDV Dahil)
Ben o modeli aldım ancak bluethoot ve kamera yok onun için FE11M - 1399 $ + KDV - 2.564,79 YTL (KDV Dahil) modeli ile değiştirdim arada 100 $ fark var diğer özellikleri birebir aynı. Eğer laptop alıcaksan düşünme Sony çok iyi bir marka çift çekirdekli olup fiyatının bu denli olması neye bağlı diye düşündüm ve gördüm ki Sony Vaio nun ucuz olan tüm modelleri BEYAZ KLAVYE ye sahip. BEYAZ KLAVYE kullanan varmı sizce kötü mü yoksa iyi mi? Birtek o konuda tereddütteyim. Aldığım ürün daha kargoya verilmedi. www.laptomania.com dan aldım. Size tavsiyee derim. Hem peşin fiyatına taksitle veriyorlar. Hem havale yaparsan %5 iniyor ki bu da yaklaşık 125 YTL tutar. Bir diğeri Taşıma çantası hediyeli ve kur hesaplaması düşük
teşekkürler ancak bunlar çok ağır 2.8 kilo ben daha da hafif ve ufak bişeyler istiyorum.
AYRI TOPİC AÇTIM AMA
Processor Processor Class: Intel Pentium M Processor Processor Speed: 1.86 GHz Memory Installed Memory: 1 GB Maximum Memory: 2 GB Memory Technology: DDR2 System Bus Speed: 533 MHz Cache Size: 2 MB System Chipset: Intel 915GM Express Drive Controllers: Serial ATA Interface Type: Audio - Line In (1/8" Mini), Audio - Line Out (1/8" Mini), Ethernet - RJ45 Twisted-Pair (XBaseT), IEEE 1394 - 4 pin Unpowered, Port Replicator (Proprietary), Serial - RJ11 Modular (Phone/Telco), USB - Universal Serial Bus 2.0, Video - 15 pin High-Density D-shell (VGA) Slots: Memory Stick Duo, Memory Stick PRO, Sony Memory Stick, Type I PC Card, Type II PC Card Display Display Size: 14.1 in Aspect Ratio: 16:10 Display Type: LCD Display w/ XBRITE Technology Resolution: 1280 x 800 Multimedia Video Integration: Motherboard Shared Video Memory: 128 MB Video Chipset: Intel Graphics Media Accelerator 900 Video Bus: PCI Express x16 Sound Support: Windows Sound System Compatible Storage Included Drives: DVD+-RW Dual Layer Combination Drive, Hard Drive Hard Drive Capacity: 100 GB Input Devices: Keyboard, Touchpad Included Network Card: Ethernet (10/100 Mbps), Wireless Ethernet - 11 Mbps IEEE802.11b, Wireless Ethernet - 54 Mbps IEEE802.11g Included Devices: Built-In Webcam, Modem Battery Life: 3.5 hour(s) Software Operating System: Microsoft Windows XP Pro Dimensions Height: 1.3 in Width: 13.4 in Depth: 10 in Weight: 5.3 lbs
2500 YTL EDERMİ ABD DEN SIFIR
Arkadaşlar bendede sony vaıo bx196vp var ve bendede ısınma sorunu oluyo galiba bütün sonylerin derdi bu ama kalitesini değişmem eğer benim modelden bilgi almak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: ozborme
Arkadaşlar bendede sony vaıo bx196vp var ve bendede ısınma sorunu oluyo galiba bütün sonylerin derdi bu ama kalitesini değişmem eğer benim modelden bilgi almak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim.
Tüm sonylerde değil.. Sadece siizn modelde (bx serisi) sısınma problemi var. ayrıca sony hatalı pilleri topluyordu..Ne durumda bilmiyorum..
Ayrıca size 1-2 şey daha açıklayayım. intel gma 950 grafik işlemcisi kullanan bir modelde (hp pavillon) Condemned oyunun kurdum. Düşük fps de olsa oynanabilir oldu. Ki bu oyun gayet sistem isteyen bir oyundu. Düşündüğüm sony vaio fe770g modeli için bir referans oldu benim için..
kesınlıkle etmez arkadasım zaten urunu abd den alıyolar gayet uygun fıyata ustune bence cok eklemıs ıslemcısı en azından core duo olabılırdı kı ekran kartı da en azından Nvıdea 7400 olabıulırdı bu fıyata 1 ay once yurd dusundan getıren bırınden aldım 1900 ytl ye fe serısı 512 mb ram ve cd-rw/dvd combo var ama bunlar degısmıscek seyler degıl hıc olmassa core duo 1.83 ıslemcısı ve nvıdea 7400 gıbı orta sevıyede bır ekran kartı var uzun lafın kısası 2500ytl cok abd den gelen sony ıcın
quote:
Orjinalden alıntı: hdg52
AYRI TOPİC AÇTIM AMA
Processor Processor Class: Intel Pentium M Processor Processor Speed: 1.86 GHz Memory Installed Memory: 1 GB Maximum Memory: 2 GB Memory Technology: DDR2 System Bus Speed: 533 MHz Cache Size: 2 MB System Chipset: Intel 915GM Express Drive Controllers: Serial ATA Interface Type: Audio - Line In (1/8" Mini), Audio - Line Out (1/8" Mini), Ethernet - RJ45 Twisted-Pair (XBaseT), IEEE 1394 - 4 pin Unpowered, Port Replicator (Proprietary), Serial - RJ11 Modular (Phone/Telco), USB - Universal Serial Bus 2.0, Video - 15 pin High-Density D-shell (VGA) Slots: Memory Stick Duo, Memory Stick PRO, Sony Memory Stick, Type I PC Card, Type II PC Card Display Display Size: 14.1 in Aspect Ratio: 16:10 Display Type: LCD Display w/ XBRITE Technology Resolution: 1280 x 800 Multimedia Video Integration: Motherboard Shared Video Memory: 128 MB Video Chipset: Intel Graphics Media Accelerator 900 Video Bus: PCI Express x16 Sound Support: Windows Sound System Compatible Storage Included Drives: DVD+-RW Dual Layer Combination Drive, Hard Drive Hard Drive Capacity: 100 GB Input Devices: Keyboard, Touchpad Included Network Card: Ethernet (10/100 Mbps), Wireless Ethernet - 11 Mbps IEEE802.11b, Wireless Ethernet - 54 Mbps IEEE802.11g Included Devices: Built-In Webcam, Modem Battery Life: 3.5 hour(s) Software Operating System: Microsoft Windows XP Pro Dimensions Height: 1.3 in Width: 13.4 in Depth: 10 in Weight: 5.3 lbs
2500 YTL EDERMİ ABD DEN SIFIR
Bence de değmez.. Ben core2duo (gerçek çift çekirdekli) yu o fiyata getiriyorum . ki oda newyorktan.. diğer eyaletlerde %18 vergi yok. sadece newyork için bu fiyat. 2500 yttl civarı..yani dahada ucuza getirilir.. Ama grafik kartı için sadece coreduo ile yetinebiliirm. boru değil 256 mb (128 mb sabit+128 mb paylaşım) go 7600 nvidia var.. sanıırm işlemciden feraget edeceğim..
ARKADASLAR VAİO ALDIM.MODELİ SONY VAİO FS415M 1.73/512D2/80/15.4" NVIDIA GeForce Go 6400 Turbocache 128 MB VRAM Windows XP Home İngilizce OLARAK GELDİ.
MP3 ACIYORUM LUTFEN SES DRIVER YUKLEYIN DIYOR. YANINDA CD GELMEDİ.SONY SİTESİNDE DRIVER LAR VAR AMA BENİM MODELİNKİ YOK ACABA SES DRIVER NASIL BULABİLİRM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
YEDEKLEME YAPMADAN FORMATA KALKIŞTIM
vaio tx1
imzamdaki alet.. veya aynı seriden.. turkiyede 2000 avronun ustunde.. usa da 2000 dolar..
quote:
Orjinalden alıntı: tyu
arkadaşlar benim de bir vaio tavsiyesine ihtiyacım var. 2 kg ı geçmeyecek ufak ve güzel bir laptop almak istiyorum ne tavsiye edersiniz ? tabi güç de önemli 5 sene upgrade yapmadan office amaçlı kullanılabilmeli
yaw tx serisi cok tatlı ama ekran kartı ve genel sistem performasnı yetersiz.. ama tam bir mobilte canavarı.. 1.25 kg daha ne olsun
quote:
Orjinalden alıntı: furkan_
vaio tx1
arkadaslar ben de suan almanyadayim burda okuyorum bi laptop almam lazim sony nin FE31H MODELI ( core2duo1.6T5500, 1gb DDR2 ram,120GB hard disk, gf7400-256mb,15.4"monitor,dahili kamera ) burda 1300 euro. Ekran karti gf7400 biraz kotu ama ben bi most wanted i laptopumda oynamak isterim. genel olarak memnunmusunuz sony lerden, diger markalardan isminin yaninda ne gibi ozellikleri var?
Ayrica isletim sisteminin dili almanca oldugundan, turkceye nasil cevirebilirim?
Sony Sz-110/B kullanicisiyim. Bir sorunu olana elimden geldigince yardim etmek isterim.
selam arkdaşlar bende sony vaio aldım cok memnunum SONY VAIO FS 415M
oyun konusunda cok harıka daha once dell 6000 vardı ekran kartı paylasımlıydı.oyun oynanmıyordu.sony vaıo tek kelımeyle super blood rayne super grafık.mos wanted aynı cok harıka allaha sukur laptopuma kavustum.
# Intel Pentium M 740 Centrino 1.73 GHz SpeedStep, # 533 Mhz FSB, # 2 MB Cache bellek, 1024 MB DDR2-RAM # 80 GB HDD, # 15,4" X-Black WXGA TFT 1280x800 ekran, # NVIDIA GeForce Go 6400 Turbocache 128 MB VRAM , # Double Layer DVD±RW Drive, # 56 K modem, # 10/100 Ethernet, # Wireless LAN B/G , # Touchpad mouse, # Intel High Definition ses kartı, # i-link S400, # 3xUSB2,0, # VGA , # 1xType II PC card, # mikrophone ve kulaklık çıkışı, # Memory Stick Pro/Duo uyumlu Slot, # Lithium Ion batarya (max 2,5 saat), # 2.9 Kg., # 2 yıl Garanti,
SONY VAIO FS415M MAKINAMDA TEK SORUNUM DRIVER EKSIK YUKLEDIM.KISAYOL TUSLARI CALSIMIYOR.FS TUSUNA BASINCA KISAYOL TUSLARI ISLEMIYOR.SIZDE VARMI BUNUN DRIVER I YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRM.SEBEBI KOR OLCAM EKRAN KISILMIYOR SANKI SPOP IŞIK GİBİ COK PARLAK GOZE ZARARLI KISMAK ISTIYORUM OLMUYOR NE YAPMAM GEREKIYOR DRIVER YOK.
designss, FS415M I KACA ALDIN ?
BENIM SORUMA CEVAP VEREN OLMADI :(
sonylerden genel olarak memnunmusunuz? 500 ytl ucuza ayni ozellikli fujitsu siemens de alabilirim karar veremedim. sony fujitsudan kalite olarak cok mu ustundur?
Hadi biseyler yapinda ben de sizin gruba katiliyim
çok üstündür tabi
ARKADASIM SAKIN 500 YLT ICIN SONY DEN VAZ GECME KALITE ONEMLI SONY VAIO HEPSI MEVCUT.ALIRSAN BENIM ALDIGIM MODEL 2BIN YTL CIVARINDA OYUN KONUSUNDA IYI 3D DESTEGI VAR OYUNLADA SUPER SANA TAVSIYE EKRAN KONUSUNDA SUPER VAIO BENIM DAHA ONCE DELL 6000 VARDI EKRAN KARTI PAYLASIMLIYDI OYUNLARDA 3 D DESTEK YOKTU HER OYUNU OYNAMIYORDU. AMA SONY TEK KELIMEYLE IYI BIR EKRAN KATI KOYMUS BU MODELE BENIM DELL 6000 IN UZERINE 500 YTL VERDIM TAKAS ETTIM ALDIGIM MAKINADA 2 AYLIK 2 YIL GARANTILI COK MEMNUNUM TAVSIYE EDRIM
peki sony laptopuma 4+1 veya 5+1 hoparlor baglayabilirmiyim, destekliyomu? yani soyle bangir bangir muzik dinleyebilcekmiyim ? iyi bi hoparlor sistemiyle?