Binbaşı
27 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme
Toplam: 33 (Bu ay: 0)
Gönderileri
after effects, premiere ve cinema 4d için bir sistem toplamam gerekiyor. adobe forumlarında çok farklı bilgilerle karşılaştım, kafam çok karıştı. gönül ister ki quadro5000 olsun ancak, bütçe sınırlı, monitör dahil max 5-6 bin tl.

aklımdaki konfigürasyon aşağı yukarı şöyle :

ekran kartı : nvidia gtx760
ram : 32 gb
cpu : i7 4790k
ssd : 256 ya da 512
hdd : 2 ya da 4tb

uygun bir monitor + kasa + psu + klavye mouse

yardımcı olabilir misiniz ?
arkadaşlar 1-2 ay içinde yeni araba almayı düşünüyorum, ancak çok kararsız kaldım. astra sedan 1.3 dizel manuel sport + navigasyon + geri görüş kamerası mı yoksa yeni octavia elegance 1.6 dizel manuel mi ?

yıllık yaklaşık 15-20 bin km yapıyorum ve dizelin her şekilde daha avantajlı olacağını düşünüyorum. sedan ve geniş bir araba istiyorum ki en az 5 sene kullanabileyim. aslında donanım olarak octavia daha öne çıkıyor, ancak sorun yaşar mıyım bilmiyorum. bir de 1.3 - 1.6 dan dolayı vergi dilimi değişiyor, bu da kararsız kalmama sebep oluyor.

sizin fikirleriniz nedir ?
Sedan ya da geniş bir hb bakıyorum. Ancak karar veremedim, yakıt tüketimi önemli çünkü senelik 25-30 bin yapıyorum araçla. 0 ya da temiz bir 2.el olabilir. Tavsiyelerinizi alabilir miyim ? jetta ve golf 1.2 normal bir dizel araçla yakıt açısından çok farketmez diye düşünüyorum.

Aklımdaki araçlar :

jetta 1.2 comfortline
golf 1.2 comfortline
Fluence Extreme Edition 1.5 dCi 90 bg
Yeni Megane HB Extreme 1.5 dCi 90 bg
yeni astra edition (pek içime sinmiyor açıkçası)
masraf çıkarmayacak, max 6-6,5 lt/100 km yakacak, sedan ya da hatchback, biraz geniş bir araba arıyorum. Megane 3 hb beğeniyorum, başka tavsiyeniz var mıdır ? 80bini geçmezse iyi olur, uzun yolda kullanacağım günlük en az 100 km
Aramaktayım, ancak bulamamaktayım, var mı bir yöntem bilen ?

xtc cihazı hem ucuz birşey değil hem de bir kere kullanıp kenara atacağım bir şey için uğraşmak istemiyorum.
arkadaşlar hafta sonu gezdim baktım, yarın ise bir spotçuya gidip bakıcam ancak mediamarkt fiyatlarını da yazayım buraya modellerle birlikte.

buzdolabı :

siemens kg 57 np 72 ne >>>>>> 2289 TL

http://www.ucuzu.com/buzdolabi-derin-dondurucu-c3168/siemens/kg57np72ne-p43293031/ozellikler.html

Bulaşık makinesi :

siemens sn 26 m 882 tr >>>>>> 1299 TL

http://www.ucuzu.com/bulasik-makinesi-c3171/siemens/sn-26m882-p44292542/ozellikler.html

Çamaşır makinesi :

siemens wm 12 s 763 tr >>>>>> 1699 TL

http://www.evinidiz.net/shop/default.asp?gb=urun&id=360

henüz bu üçünde karar kıldım. davlumbaz, fırın ve ocak için de tavsiyelerinizi bekliyorum. ocak cam ve dijital olursa iyi olur. sizce bu modeller ve fiyatlar nasıl ?

bulaşık makinesine siemens alternatifi olarak bosch un şu modeline baktık. siemens in su tüketimi 10 lt iken bosch un ki 6.5 lt ama arada 800 tl fiyat farkı var ve bu fark kaç yıkamada çıkar bilemiyorum :

http://www.bosch-karatas.com/urun-detay.aspx?Urun=SMS69M58TR
ml-1750 model yazıcımı lisanslı windows 7 32 bit ile kullanmak istiyorum.

http://www.samsung.com/tr/support/detail/supportPrdDetail.do?menu=SP00&prd_ia_cd=&prd_mdl_cd=ML-1750/STS&prd_mdl_name=ML-1750&srchword=ML-1750

adresinden her bir driver ı indirerek teker teker denedim (cl5,cl6,gdi, universal)

hepsinde de yazıcı kurulmuş ve bağlı gözüküyor, aygıtlar ve yazıcılarda bir uyarı, ünlem işareti yok. ancak bir şey yazdırmak istediğim zaman yazıcının 2 ışığından üstteki yanıp sönmeye 10 dk kadar bekledikten sonra da bir hata raporu çıkarmaya başlıyor.

her seferinde farklı bir hata veren hata raporunda yazanlar şu şekilde :

hata 1 :

Pcl6 error ıncomplete session by time out

Position 0x5a (90)

Ststem gp/os_hook

Line 1830

Version pcl6 3.15 03-03-2003

hata 2 :

Pcl6 error undefined xl code

Position 0x82d (2093)

System gp/xl_pa

Line 878

Version pcl6 3.15 03-03-2003

hata 3 :

PCL6 ERROR- FALSE

POSITION : 0xc31 (3121)

LINE: 400

VERSION QPDL 1.16 12-30-2002

Sorunu bir kaç gündür çözemeyince Samsung'u aradım, kendilerine ilettiğim hata raporu sonucunda bana bu yazıcının pcl6 desteği olmadığını windows 7 ile kullanamayacağımı söylediler. ancak sitelerinde windowss 7 için driverı olduğunu hatırlattığımda kendilerindeki bilginin bu şekilde olduğunu söyleyip geçiştirdiler.

Ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Bir fikri olanların çözüm önerilerini bekliyorum. Günlerdir uğraşıyorum, ya yazıcıya , ya bilgisayara yazık olacak
soru biraz garip farkındayım, iki araba kalite açısından farklı. ancak aradaki farka değer mi bilemiyorum. linea şu an selective paketle birlikte 31.700 TL. astra ise enjoy plus ile 42.000 TL ye geliyor. siz olsaydınız hangisini alırdınız ? kredili alıcam ve ayda 300 tl farkediyor ve değer mi açıkçası karar veremiyorum.
aslında aklımda dell 5010 G74F45 var ancak hiçbir yerde bulamıyorum. başka tavsiyeniz ne olabilir bana ? oyun oynamıycam, ama ekran kartı da iyi olsun istiyorum. i7 işlemci ve en az 4gb bellek istiyorum. visual studio ve sql server oracle express versiyonlarını kullanıcam. bir de arada after effects ve premiere. kısacası uzun süreli sıkıntı yaratmayacak bir şey istiyorum.
şu anda 1.4 hdi 90 bg bir 206 ım var. arabamdan memnunum ancak daha geniş bir araba istiyorum daha fazla km yapmadan. benim için önemli kriterler :

- ekonomik olması (vergi,yakıt, özellikle de servis vs vs )

- çok hantal kalmaması

- düz ya da otomatik farketmez

- sedan ve geniş

- hız sabitleyici olursa süper olur ama şart değil

aklıma gelenler :

linea 1.3 emotion

opel astra sedan 1.3 cdti ( en çok kafama bu yatıyor ancak ataklık konusunda çekincelerim var )

görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.033
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 198.673 (Bu ay: 478)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.