Merhabalar arkadaşlar. Bilgisayardan pek anlayan birisi değilimdir o yüzden yaşadığım sorunu size anlatmak istedim. Sony Vaio SVE151J11M marka ve modelli bilgisayarımı ilk aldığım günlerde (yaklaşık 1 sene önce) performansından gayet memnundum ve beklentlerimi son derece karşılıyordu. Fakat her bilgisayar gibi zamanla ağırlaşmaya başladı ve bende format attım bu böyle devam etti. Çocukluktan beri bilgisayar oyunu hastalığım olduğu için çok sık oyun oynarım ama oyunlarda istediğim performansı format attıktan sonra göremiyorum. Bir çok kişi bilgisayarın çok iyi değil gibi şeyler söyleyebilir fakat bilgisayarı ilk aldığımda assasins creed 3 , need for speed the run , call of duty modern warfare 3 gibi dönemin son oyunlarını sıfır kusurla oynuyordum fakat format attıktan sonra age of empires 3 gibi son derece basit bir oyunu bile oynarken kasma sorunu yaşadım ve oyunu başlatırken bir hata aldım. Bilgisayarın 32 mb ekran kartının olduğu söyleniyordu hatada. Başlat>çalıştır>dxdiag yaptım ekran kartıma baktım 1644 mb yazıyor ve çeşitli yerlerden baktım ekran kartımın yine 1644 mb olduğu yazıyor. Daha önce sorduğum kişiler bana formattan sonra kesinlikle ekran kartı güncellemelerini yapmamı söylediler ve bu performans düşüklüğünün tek sebebinin bu olduğunu söylediler. Baştada belirttiğim gibi bilgisayardan pek anlamadığım için beceremedim. Bilgisayardan anlayan arkadaşlar bana formattan sonra hangi driverları yüklemem gerektiğini söylerse veya link atarsa (ki daha iyi olur :D ) çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkürler.