Şimdi Ara

Sony Vaio Assist Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
7.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba öncelikle konuyu doğru yerde açabilmek için formda epeyce dolaştım. Ama dizüstü pc ler için direk konu açabileceğim bir yer bulamadım bundan dolayı konuyu buraya açıyorum. Umarım doğru yerdedir.
    Bende Sony Vaio SVF1532sstw laptop var. Laptop üzerinde Win 8 kurulu geldi ve bir süre kullandıktan sonra win 7 kurmaya çalıştım ve de haddiskin deki recovery dosyasını silmek zorunda kalarak windows 7 kurdum. Lakin 7 kurulumu driver sorunu oluşturdu uygun sürücü bulamamam ve zaman zaman mavi ekran hatası alınca Win 8.1 e geri dönüş yaptım. Bir Süre sorunsuz kullandım. Lakin Bugün pc kendiliğinde kapandı ve bir daha açılmadı. PC açılıyor fakat Windows başlamıyor. Başlangıç onarma seçenekleri işe yaramıyor. Recovery dosyalarını sildiğim için recovery de yapamıyorum. Ayrıca Yeni İşletim sistemi kurmak istediğimde Windows dil seçeneklerinden sonra ileri dediğimde kurulum başlıyor sayfasında mause nin yuvarlak işareti saatlerce dönüyor öylece kalıyor ve ilerleyemiyorum.
    Bilgisayarın hard diskinde sorun olabileceğini düşünüyorum ve bu nedenle chkdsk komutuyla tarama yapmak istedim ancak bildiğimiz F8 menüsüne bu pc de hiç ulaşamadım. Yani Laptopu ne ms dos ile ne güvenli modda açabilecek bir yöntem bulamadım nette çok araştırdım ama herşeyi assist tuşuna bağlamışlar ve bu menüde ms dos yada güvenli modda başlatmak yok. Bios ayarlarına giriş için Assist diye bir tuş var bu tuşla direk Vaio Care menüsü geliyor ve bu menü seçenekleri dışında hiçbir seçeneği kullanamıyorum. Ayrıca biosu çok kısıtlı herhangi bir ayarı değiştiremiyorum.
    Şuan Ne format atabiliyorum nede eskiye dönebiliyorum. Daha önce attığım format şimdi başlamıyor. İçindeki verilerimi geçtim PC gitti elden. Harddiskteki verileri geçmişte sildiğim için garanti kapsamı dışında kaldı. anlıycanız dımdızlak kaldım ortada pc gitti. Yani ne yapacağımı bilemiyorum. Lütfen konu hakkında bilgi sahibi olan veya benze bir problemi çözmüş kişi ve kişilerden ACİL yardım bekliyorum.







  • Dostum once biostan uefi boot ayarla. Sonra asiste bas gelen menude dvd den baslati isaretle formati at.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum Legalsy ve UEFİ diye seçenekler var.
    Her ikisinide denedim. Boot CD yada Flashı okuyor Windows 7-8 Dil ve Klavye seçimi kısmına geliyor ancak oradan ileri dediğim zaman Saatlerse KURULUM BAŞLIYOR DİYE bekliyor.
    assisten çalıştırıyorum Mediayı ama ötesine geçmiyor. Ona anlam veremedim.
    Yani şöyle söyleyim portable Windows. 8.1 indirdim onda bile açılmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kralkobra71

    Dostum Legalsy ve UEFİ diye seçenekler var.
    Her ikisinide denedim. Boot CD yada Flashı okuyor Windows 7-8 Dil ve Klavye seçimi kısmına geliyor ancak oradan ileri dediğim zaman Saatlerse KURULUM BAŞLIYOR DİYE bekliyor.
    assisten çalıştırıyorum Mediayı ama ötesine geçmiyor. Ona anlam veremedim.
    Yani şöyle söyleyim portable Windows. 8.1 indirdim onda bile açılmıyor.


    Alıntı yapmadığın için görmemişim, kusura bakma. Biostan secure boot seçeneğinide kaldırman gerek.
  • Teşekkürler ilgi ve alakanız için. Meseleyi hallettim. 200 TL sıkışmış Çıktı cepten :)
    Bizim hard disk yanmış ondan format attırmıyormuş pc. Yeni bi hard disk aldım.
    Bilgi için de ayrıca teşekkürler. UEFİ de Secure Boot u Disable yaparak formatladık.
    Böylece UEFI denilen sisteme has format atmayıda öğrenmiş olduk.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.