Şimdi Ara

SONY VAIO VGN-NS21M/S [Yardım, Tavsiye vs]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • SONY VAIO VGN-NS21M/S almayı düşünüyorum. Bilgisayardan pek anlayan biri değilim, oyun ve ağır programlar için de kullanmayacağım. Öğretmenim, okul, not işlerim için alıyorum ve tabii internet, müzik, film vs. Benim için 4-5 sene idare edebilmesi önemli. Sony Vaio malum, iyidir deniyor ama kafamı kurcalayan diğer modellerine bakınca bu modelin ucuz olması. [1000-1500 TL arası]
    Ucuzluğun nedeni mutlaka eksik bir şeylerdir tabii ki, ama bunlar verdiğim paraya bu aletin değmeyeceğine mi işarettir? İyi/kötü yanları nelerdir? Kullanan, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Özellikler
    CPU Teknolojisi Intel® Core™ Duo
    CPU Ailesi Intel® Centrino® Islemci
    CPU Numarası T3400
    CPU Hızı 2.16 GHz
    CPU Bus Hızı 667 Mhz
    CPU Ön Bellek 1024 KB
    RAM Kapasitesi 3 GB
    RAM Tipi DDR2
    HD Kapasite 250 Gb
    VGA RAM 512 Mb
    VGA Chipset Markası INTEL ( Paylaşımlı )
    VGA Chipset Modeli 4500MHD
    Ekran Boyu(inch) 15.4 " X-BLACK
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1280*800
    Optik Sürücü DVD±RW Double Layer
    Mobil Özellikler Kamera, Kart Okuyucu, Wireless
    İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr
    Ağırlık (Kg) 3 KG

• quote:

Orjinalden alıntı: SilenceIsEasy

SONY VAIO VGN-NS21M/S almayı düşünüyorum. Bilgisayardan pek anlayan biri değilim, oyun ve ağır programlar için de kullanmayacağım. Öğretmenim, okul, not işlerim için alıyorum ve tabii internet, müzik, film vs. Benim için 4-5 sene idare edebilmesi önemli. Sony Vaio malum, iyidir deniyor ama kafamı kurcalayan diğer modellerine bakınca bu modelin ucuz olması. [1000-1500 TL arası]
    Ucuzluğun nedeni mutlaka eksik bir şeylerdir tabii ki, ama bunlar verdiğim paraya bu aletin değmeyeceğine mi işarettir? İyi/kötü yanları nelerdir? Kullanan, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Özellikler
    CPU Teknolojisi Intel® Core™ Duo
    CPU Ailesi Intel® Centrino® Islemci
    CPU Numarası T3400
    CPU Hızı 2.16 GHz
    CPU Bus Hızı 667 Mhz
    CPU Ön Bellek 1024 KB
    RAM Kapasitesi 3 GB
    RAM Tipi DDR2
    HD Kapasite 250 Gb
    VGA RAM 512 Mb
    VGA Chipset Markası INTEL ( Paylaşımlı )
    VGA Chipset Modeli 4500MHD
    Ekran Boyu(inch) 15.4 " X-BLACK
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1280*800
    Optik Sürücü DVD±RW Double Layer
    Mobil Özellikler Kamera, Kart Okuyucu, Wireless
    İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr
    Ağırlık (Kg) 3 KG

.
    hocam bir kere sen bu konfigürayondaki notebookla MS office çok rahat kullanırsın.hele öğrenci takip programları falan hydi haydi çok rahat.ısınma derdi yok.şarjı 3 saat 25 dakika gidiyor.ekran prlaklık ve renk canlılığı kontrast Sony lerde her modelinde zaten 1 numara.
    çift çekirdekli, Intel 4500M ekran kartı( Intel hd kalitesinde dekode edilmiş formatları rahat oynatabilen Intel clear video teknolojisi)...
    bir tek oyun oynanmaz.paylaşımlı ekran kartı olduğu için ..
    Ben ofiste kullanıyorum.çok memnunum. 5 sene kullanırsın.sadece 2 yıl sonunda her laptopta olduğu gibi batarya ömrünü tüketebilir.bu normal zaten.temiz yerde kullanırsan daha iyi verim alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mybo37 -- 19 Temmuz 2009; 21:37:46 >

• teşekkür ederim

Şimdiden hayırlı olsun
  • Öncelikle herkese meraba ben yeni üyeyim.Bende bu noteboook'u almayı düşünüorum sistemlerden pek anlamıorum ama bu notebookla oyunları orta seviyede dahi oynayamam mı?sistemi çok mu yetersiz?

Orijinalden alıntı: dej

Bende kampanyadan kazanmıştım. Windoes 7 yükledim süper oldu fakat yüklerken upgrade etmelisin yoksa mevcut programlara ulaşamıyorsun.

Merhaba dostum,
    Bende NS21M/s kullanıcısıyım, W7 ye yükseltmek veya xp ye döndürmek istiyorum. Bana W7 ye yükseltme konusunda bilgi verebilir misin? ben driverlar konusunda endişeliyim de.. Yardımların için teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: mybo37

windows 7 64 bit kurmadıktan sonra bi halta yaramaz. 32 bit le yükseltme yapmaya değmez.

Hocam 64 bit ile uyum sorunu yaşadığınız oldu mu peki?
    Bilgi için teşekkürler
  • SONY VAIO NS21S var bende. Win7 yada XP geçişi düşünüyorum ama XP driverlarını bulamadım. Sony'yi açık konuşayım modeline bakmaksızın tavsiye ederim. Fakat kesinlikle üzerinde gelen işletim sistemini geldiği gibi kullanmamak kayidesiyle... Öncelikle çöp programların tamamını temizlemen gerekiyor iyi bir performans için.

690G vardı. 2006 Haziran'da aldım. 3 hafta önceye kadar kullandım ve şuanda iş arkadaşım kullanıyor, gayet memnun. NS21S ise Güç Tasarrufu seçeneğinde gereksiz tüm programları kapatınca WLM ve FF ile 4 saati gördüm.

Normalde çalışmalarda ısınma yok fakat Photoshop'ta 3-4 çalışma ve FF'da 4-5 tab açıkken bir süre sonra ısınıyor fakat hiç rahatsız edecek seviyeye ulaşmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SickSpeed -- 5 Kasım 2009; 17:51:25 >
  • selam bendede var bu bilgisayar ama bence alma nedenmi çünkü fare aldığında laptop faresi aldığında 1 ay içinde bozuluyor ben yaadım şarjı 2 defa bozuldu b ence almadan iicer düşün ben kampanyadan akzanmıştım daha doğrusu baba m fethi karahüseyin pınar beyaz 2.hafta talihlisidi.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.