Şimdi Ara

SONY VAİO almak ve almamak için 5 neden... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
9.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tolgatokuc

quote:

Orijinalden alıntı: drselcuk

ben sony vaıo fw 4ztj modelını aldım..vısta yuklu oldugu ıcın problemı cok fazla...sony ıcın bısey demıyorum guzel pc ama vısta berbat..ben daha once assu kullanıyordum xp yukluydu..pc nın acılıp kapanması 5 er dakıka suruyor..guncellestırme yapılandırılmakta dıye uyarı cıkıyor acılıp kapanırken buda benı delırtıyor..su andada actım wındows defender dıye hata cıktı kafayı yıycem alalı 10 gun oıldu her gun sorun var eskı pc me döncem geri..yeter artık vısta denen ıllettden bıktım

Karşılaştığın sorunların hepsi bende de çıkıyordu. Service Pack 2'yi indirip yükledim bütün sorunlarım halloldu. Şimdi ne yapılandırma yapıyor ne de uzun sürede açılıp kapanıyor... Yalnız Service Pack 2'yi Windows Update'den değil ayrı olarak Microsoft Download sayfasından indirip yükledim...

Ben de 4ztj ynı modeli bilgisayar var.Aynı sorunlar ben de var.Her açılışda windows defender haatsı çıkıyor.Service pack2 yüklemekle bu sorun çözülür mü? zaten ilk kurulumda service pack2 yüklü değil mi? değilse yükleme yaptığın linki yazabilir misin ?

• *** DIKKAT
    *** SONY Vaio yu kotuleyen arkadaslara cevaptir. ***

Siz delimisiniz ??? Sony Vaio suan dunyada kalite kontrolu en yuksek laptoplari tuketiciye sunuyor.
    Sirketteki butun laptoplar SONY ve benim onumdeki PCG-K195HP serisi 5nci senesinde!... " 5 " :)
    Otekilerde daha yenilerde var...
    VE TEKRAR DIKKAT LUTFEN
    Bu laptop 2 kere servise gitti.
    1nci si islemcisini yaktim overclock sacmaligini denerken tamamen benim hatam ve sacmalamam. 1 gun sonra geri aldik garantide degisti...
    2nci si harddisk gitti. Benim hatam degil. 2 gunde degisti.
    ve tum bunlar 2 sene filan once bitti.. o gunden beri tik! yok.

Sony denen sasmam... 3 lira pahali olsun sarisin olsun

sevgiler...
  • Teşekkürler
  • goruntu konusunda vaio'larin eline su dokebilecek piyasada cok sayili dizustu markasi var. dell'in xps serisinde bulunan led ekranli xps 16 ve macbook pro'larin led ekranlari. toshiba yada hp'de kullanilan 1920x1080 cozunurluk sunan ekranlar o kadar kaliteli degil. daha cok cogu dizustu bilgisayarda bulunan ekranlar. ses kalitesi konusuda ise bu kadar kotulememek lazim. fw serisinde dolby sound room destegi bulunuyor ve ayarlama yaparsaniz oldukca iyi bir ses alabiliyorsunuz. ustelik kulaklikla muzik dinlemek isteyenler yada birseyler yapmak isteyenler icin dolby sound room teknolojisi oldukca iyi hatta diger dizustu bilgisayarlarda bulunmuyor. hp'de bulunan altec lansing hoparlorlerim patlamisti. bence toshiba'nin x300 qosmio'sunda yer alan 4+1 ses sistemi haricinde toshiba yada hp'de bulunan 2 hoparlorlu ses sistemleri o kadarda basarili degil.

quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

quote:

Orijinalden alıntı: nitrococuk

kardeşim benim istersen al istersen alma bu senin hür iraden. Ama inan bana ben bir vaio kullanıcısıyım. Eğer eksik bi şey gördüysem bu sony olmayan diğer laptoplarda da gördüğüm şeydir.

Ayrıca burda serzenişte bulunan arkadaşlar inan bana laptop ve vista kullanımından anlamayan kişiler. Bi şeyi ne kadar kurcalarsan o denli zararlı çıkarsın.

Sony muhteşem bir firma bence, özellikle laptop'u ses ve görüntü için alıyosan tavsiye ederim ama oyun falan oynayacaksan alma kardeşim. git sony playstation al. sana kolay gelsin kardeşim.

Ses ve görüntü için mi? Sony Vaio serilerindeki hoparlörlerin kötü olduğunu herkes biliyor . Ekran kalitesi ise çift lambalılar dışında tartışmaya açık

• 2008 ağustos ayından beri fw11e kullanıyorum, fw serisi ülkemize ilk geldiğinde doğrudan distribütörden aldım ilk satın alanlardanım yani, benim tek sorunum bilgisayarı 2 kere sert şekilde köşeleri yere gelecek şekilde düşürmemden dolayı köşelerinin sağlam durmaması birde ellerim çok terler benim kasada elimi koyduğum yerlerde kararma oldu artılarına gelirsek ben geçen hafta bi web sitesi projesine katıldım ve bilgisayarımda açık olan uygulamalar şunlardı

içinde en az 35 tane sekme açık şekilde google chrome,
    10 civarı sekme açık şekilde firefox,
    içinde yine onlarca dosya açık dreamweaver cs4 ve photoshop cs4,
    winamp
    ve 5 ten fazla klasör açıktı

bu şekilde bilgisayar 10 gün açık durdu günlük 4 saati uyku modunda geçirdi ve tık demedi

bilgisayarımın hddsi tek parçadır ve cidden kötü kullandım hiç formatlanmadı aylarca içinde 1gb tan az boş yer kalcak şekilde kullandım vistanın network dosyaları hasar gördü ama hiç sorun oluşturmadı virüste girmiş olabilir :D

bilgisayarın görüntü ve ses kalitesine kimse birşey diyemez ses gücünü ve kalitesini duyupta hayran kalmayan görmedim ekranına ise çoğu kişi karanlıkta bakamıyor tek lamba olduğu halde çok parlak ve çözünürlüğü çok iyi ayrıca klavyeside yazdıkça yazası geliyor insanın ben artık başka klavyelerde yazmaktan tiksiniyorum

oyun performansı pek iyi değil bu doğru

vaionun en büyük özelliği çevrendeki herkes imrenerek bakar ve eğlence bilgisayarıdır multimedia için biçilmiş kaftandır

• çok rezil fiyat performans oranı
    sırf marka ismine verlecek onca para
    multimedya özelliklerinin de aynı şekilde abartılmış olması benzer multimedya özellikleri ve programları toshiba hp gibi modellerdede var
  • tasarımı çok güzel.
    arkasındaki vailo yazısı insana ayrı bir karizma sağlıyor.
    ses ve görüntü kalitesi diğer markalarla kıyaslanamaz bence
    eğer oyun oynarım dersen valio alınmaz. güzel bir ekran kartı kullandıkları model görmedim.
    klavye tasarımında sanırım apple den esinlenmişler.
  • ses kalitesi mi? Sony nin gerek kulaklık çıkış olsun gerek onboard speaker lar olsun ses kalitesi berbet.bas tan eser yok.tiz ve kısık bir ses. Ses kalitesi Sadece Toshiba nın üst düzey modellerinde mükemmel..Ben Qosmio kullanıyorum. Sony nin en kaliteli modelindeki ses çıkışı Toshiba ile kıyaslanamaz..Solda sıfırın çok altında kalır.
    Dell Ve HP deki ses çıkışları bile Sony den kaliteli...
  • sony vaio'larda kullanılan klavyeler bizzat sony tarafından geliştirilmiştir. kesinlikle apple'dan özenme durumu yok. aksine apple'da kullanılan klavyeler sony'den özenilerek kullanılmaktadır..
    sony'lere vereceğiniz para diğer markalara göre daha pahalı olsa bile bu noktada sadece markasına para vermiyorsunuz. başta kasa kalitesi ve görüntü kalitesi verdiğiniz paraya değiyor.
    ses kalitesi ise o kadar kötü değil. herkes kötülüyor ancak dolby sound room teknolojisine sahip. özellikle kullaklıkla kullanacaksanız hp ve toshiba'dan çok ama çok daha iyi bir ses çıkışı sunuyor size. qosmio'da bulunan ses sistemi cidden çok sağlam. sony'lerde bunlar gibi bir ses sitemi yok fakat 2 hoparlöre sahip cihazlarla karşılaştırılacak olursa hiçte vasat değil..
  • Tasarım ve sağlamlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: determinanty

ses kalitesi mi? Sony nin gerek kulaklık çıkış olsun gerek onboard speaker lar olsun ses kalitesi berbet.bas tan eser yok.tiz ve kısık bir ses. Ses kalitesi Sadece Toshiba nın üst düzey modellerinde mükemmel..Ben Qosmio kullanıyorum. Sony nin en kaliteli modelindeki ses çıkışı Toshiba ile kıyaslanamaz..Solda sıfırın çok altında kalır.
    Dell Ve HP deki ses çıkışları bile Sony den kaliteli...

ben her türlü dizüstü bilgisayarı kullandım şu anda vaio fw serisi kullanıyorum, ses çıkışı çok çok yüksek ve kaliteli sennheiser kulaklıklığım var, hoparlörlerden çıkan ses ve kulaklıkla duyduğun ses arasında pek fark yok, film izlerken çoğu 5.1 sistemden iyi surround ses sağladığını duydum hatta ilk dvd izlerken sırıttım durmadan çünkü inanılmaz surround sağlıyor hayret etmiştim, bass yok evet zaten dizüstüne woofer koyanın aklına şaşarım o konuda bi eksiklik hissetmiorum dizüstünde woofer olması saçma geliyor

ben vaio için konuşmuyorum fw serisi için konuşuyorum sadece bi arkadaşımda alt seviye bir vaio vardı onda yoktu böyle ses çıkışı ama kaliteliydi yine dell, hp ve lenovodan

ses çıkışına çok güvendiğim için vaiomun bose kulaklık almayı düşünüyorum bunuda belirteyim

• Eğer birisi Sony vaio da ses kaliteli diyorsa bu işte gerçekten bir tuhaflık var.

Ses kalitesi istiyorsanız ve bunu öne sürerek vaioya o kadar para verecekseniz birkaç kere daha düşünün. Bu konuda değil toshibanın yanından geçmek lenovoya hp ye filan bile arkadan bakar.

Ve ayrıca aynı donanımdaki asus, samsung ve hp 1500 civarıyken vaio ya 3000 tlnin altına bulamazsınız. bence ne ekran kalitesi ne ses bu parayı iki katı para vermeye 1500 fazla vermeye değmez.
  • Almak icin en onemli denen Sony olmasi ama almamak icin nedense Performansina gore cok daha yuksek bir fiyati olmasi diyebilirim. Bence paran varsa ve kullancagin alanalar belliyse onlara bakarak baska markalara yonelmeni tavsiye ederim.
    Ama su vardir o notebook elindeyken bir cafe de cay yudumlamak ayri bir zevktir ve verdigin her kurusa degecek bir hava sahibi olursun :D
  • Bence paran varsa ve cafede çay yudumlamak için elmalı macpro gibisi yok
  • yok hoca ben sony'den şaşmam.... bundan sonra hep sony alıcam....acayip memnunum...
  • haklısın hocam 3000 liram olsa 1500 lirasına aynı özellikte hp alırım 1200 liraya en kralından monitör 300 lirayada en kralından klavye mause alırım (klavye yi ve ekranını çok övdükleri için kalan hayali 1500 liramada böle alış veriş yapardım)
    quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

Eğer birisi Sony vaio da ses kaliteli diyorsa bu işte gerçekten bir tuhaflık var.

Ses kalitesi istiyorsanız ve bunu öne sürerek vaioya o kadar para verecekseniz birkaç kere daha düşünün. Bu konuda değil toshibanın yanından geçmek lenovoya hp ye filan bile arkadan bakar.

Ve ayrıca aynı donanımdaki asus, samsung ve hp 1500 civarıyken vaio ya 3000 tlnin altına bulamazsınız. bence ne ekran kalitesi ne ses bu parayı iki katı para vermeye 1500 fazla vermeye değmez.

• Benim için en önemli neden ekran. Şimdiye kadar birçok marka kullanmışımdır ve ara ara kullanıyorum. Kullandığım modeller yazacağım markaların genelde hep zamanının üst modeli idi. HP, Dell, Toshiba, Asus, Packard Bell, Alienware dahi kullandım ama hiçbirinde Sony'de gördüğüm ekran kalitesini, canlı ve keskin renkleri görmedim. (Sony'nin bazı düşük modellerinde kullanılan ekranlar led değil yada çift lamba değil, bunları kıstas almayın.) Sadece canlılık mı? İşim gereği saatlerce bilgisayar başında oturduğum oluyor, diğer ekranlarda kısa süre içinde gözüm yanmaya başlarken Sony bilgisayarımın başında bu hiç başıma gelmiyor. O kadar doğal bir ışık veriyor ki arkadan kesinlikle gözünüzü yormuyor. Ben sadece tek bu nedenden dolayı bile Sony Vaio derim ve Vaio kullanmaktan vazgeçmem.

Bunun dışında teknoloji (örneğin stamina ve speed modu,çift ekran kartı ile performans yada uzun pil ömrü), kullanılan malzemenin genellikle kaliteli olması (örneğin karbon fiber kasa), sağlam dayanıklı olması, çoğunlukla sorunsuz cihazlar olması (şans tabi kimisinde sorun çıkabiliyor, elektronik her cihazda bu olabilir ancak senelerdir Sony kullanırım bir kere bile servise gitmedim) sayılabilir. Bazı arkadaşlar mavi ekrandan bahsetmiş bu Sony'nin hatası değil kullanıcı hatasıdır, Sony'de kullanılan donanımlar birbirine tam uyumlu ve sorun çıkarmayacak donanımlardır. Mesela ben mavi ekran ile de hiç karşılaşmadım, hayatı bilgisayar başında geçen birisi olarak :) Birde aklıma ses olayı geldi, ben hep küçük modellerini kullandım vaio'nun şu an kullandığım Z serisinde Acer'ın dolby digital vs diye satılan modellerinden daha iyi, berrak, hemen hemen aynı yükseklikte ses verdiğini söyleyebilirim.

Peki almak için bunlar yeterli mi? Elbette değil. Yukarıda bazı arkadaşlar paran çoksa git al gibi yorumlarda bulunmuşlar. Bu tarz yorumları Apple Macbook forumunda da bulabilirsiniz. Bir kere elbette herkes bütçesine göre birşeyler almak istiyor, kimisi için ekran kartı iyi olmalıdır, kimisi için işlemci gücü, kimisi içinde pil ömrü yada ekran kalitesi... Ama toplama bilgisayar alıyormuş gibi hepsi piyasadaki en üstün bileşenler olsun diyorsanız zaten Sony Vaio'dan, Macbook'tan uzak durun derim, üzülürsünüz verdiğiniz parayada acırsınız.

Ben ekranı en iyisi olsun istedim, hafif ve taşınabilir olsun istedim ama aynı zamanda işlemcisi ile ram'i güçlü olmalıydı. Sadece Z serisi var buna uyan ve bunu aldım. Söyleyebiliyorsanız söyleyin bana 13" civarı boyutlarda bunun gibi bir notebook. Bulamazsınız ve imkanlarınız doğrultusunda tercihiniz bu olur. Bir başka vaio kullanan arkadaşta bu şekilde tercih etmiş ve severek kullanıyordur eminim. Vaio karizma yapmak için alınmaz, alınmamalıda. Sonra böyle karalarsınız :)

• Tiz ses ,kısık ses ....eğer ses kalitesi ise Sony bunu iyi beceriyor. Ben zamanında Vaio da kullandım.Dell de Hp de. En berbatı Vaio daki se kalitesi idi.

Minton denen fasulya marka 59 TL lik mp3 çalardaki ses kalitesi Sony nin walkman serisi mp3-mp4 çalarlarından çok daha yüksek bas ve net volume veriyor.

Sony Lcd ekran kalitesinden başka bihalta yaramaz.Zaten parayıda ona alıyor.
  • çok yüksek sesin olması o ses sisteminin ne kadar kaliteli olduğunu göstermez. o ses seviyesinde o sesi ne kadar bozulmadan verebildiği gibi çok çeşitli kriterlerde mevcut. sony'deki ses bas ağırlıklı değil fakat tiz ve gayet güçlü bir sese sahip. hp kullanan birisi olarak aralarında pek bir fark göremedim..
  • vaio fs415m sahibiyim. yani yaklaşık 5 yıllık bir sistem. babamın, kardeşimin arkadaşlarımın hp, toshiba laptopları düzenli olarak arıza çıkarıp teknik servisle samimiyeti ilerletiyorlar.

benim hergün 15 saate yakın kullandığım vaio'm bırakın servise gitmeyi, hiçbir şekilde arıza yapmadı. ilk gün nasıl çalışıyorsa bugün de aynı performansla (pil ömrü hariç) çalışıyor. eminim ki bir 5 yıl daha bu aleti hiç sorun yaşamadan kullanabilirim.

ayrıca tasarımı, klavyesi (kullandığım birçok laptopun klavye tuşları kaygan malzemeden üretilmiş. bunda parmaklar tuşlara tam temas ediyor)

zaman zaman nereye gitsem sırtımda taşırım, dikkatsizliğime gelirse çantayı hızlıca atıveririm yere. bana mısın demedi makina.

ekranının güzelliği de cabası.

arkadaşlarım bakınca alet ben kaliteliyim diye bağırıyor derler. kısaca vaio kullanmak ayrıcalıktır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.