sony: malzeme ve servis kalitesi asus: sağlam kasa ama hantal samsung: hepsi+f/p
media markt den vpcF12M1E aldım.ve ekranın koyu olduğu zamanlarda daha çok belli olan sağ kenarda MAVİ-YEŞİL İKİ ŞERİT var.ne yapmalıyım.fotoğraf linkini alta koydum.LÜTFEN YARDIM...
Ekranda sıkıntı var geri vereceksin ve seve seve yeni cihazını verecekler
Üçüncü sony bilgisayarım... 17 yıllık sony kullanıcısıyım...Birincisini ABD den aldım ikincisini Malezyadan , üçünsünü Türkiyeden aldım
İYİ ÖZELLİKLER: 1- Kaliteli görüntü 2- Yeni teknoloji 3-Gelişmiş ram ve anakart sistemleri
KÖTÜ ÖZELLİKLER 1-Üretimi Çine kaydırınca kalite düştü 2-En iyi ürünler Amerika ve Japonya piyasasına ikinci kalite ürünler Polonya-Türkiye-Ortadoğu pazarına gidiyor 3-Pahalı ve zayıf servis hizmetleri (basit bir klavye değişimi için 200 Euro istiyebiliyorlar ) 4-Berbat fan sistemleri ve bir türlü hatalarını kabul etmemeleri
3 gündür EB3Z1E test ediyorum, almamak için tek sebep bulabildim şu ana kadar:
Pes gibi bir oyunu full hd'de yüksek özellikte çok hızlı çalıştırabilmesine rağmen, klavyesi aynı anda 3 tuşa basamadığı için gamepad kullanmak zorunda kalmak. Ha bir de eski asusuma göre daha kısa sürede ısınıyor ama çook yüksek bir ısınma değil bu da.
Arkadaşlar ben bundan 3 ay önce sony vaio sahibi oldum. Bundan öncede acer kullanıyordum. Acerın ekranı bilgisayarı düşürmediğim ya da çarpmadığım halde çalışmamaya başladı devreleri yandı. Neyse bende yeni laptoplar aramaya başladım. Yaklaşık 2 aya yakın bütün siteleri ve Ankara'da ki bütün mağazaları gezdim. Maksimum verebileceğim fiyat ise 1800TL idi. Hiç bir laptop ı beğenmedim ama artık canıma tak etti packard bell aldım. Eve gittim World of Warcraft 'ı yükledim. Ekran kartı bozuktu ve serinin genelinde bu sorun mevcutmuş. Gittim Vatan Bilgisayara iade ettim. Artık sinirimden ölüyordum. Evdeki acer ın ekranını parçaladım ve tüplü monitöre bağladım. Daha sonra Ankara media markt' a gittim. (Bu arada Sony lere fiyatlarından dolayı hiç bakmıyordum.) Gözüme bir Vaio çarptı. Fiyatı 1700 ile 1800 arasındaydı tam hatırlamıyorum. i5 işlemci 4gb ram 15.5" ekran. 1gb ati 5650 ekran kartı. Bilgisayarda bir sorun olduğunu biliyordum ama genede aldım. Evet tek bir sorunu var geceden full şarjla bıraktığınız laptop sabaha %80 e düşüyor bu da benim için önemli değil. Zaten dışarıya nadir götürüyorum. Ama performans çok iyi. Bazı arkadaşlar fan sesinden bahsetmiş. Evet fan sesi yüksek ama soğutmamasından iyidir. Laptop ısınmıyor. Önceki acer cayır cayır yanıyordu. Arkadaşımın HP si var kavruluyor. Ben fan sesinden memnunum soğuttuğunu hissettiriyor. =D
almak için; 1-karizması 2-ekran kalitesi (f serisi) 3-sony vaio müşteri hizmetlerinin anında geri dönüş yapması
almamak için; 1-bulunamayan driverlar 2-sürekli arızalanan webcam 3-sürekli arızalanan bluetooth 4-yetkili servis azlığı 5-vaio fiyatına çok çok iyi bilgisayarlar var
mrb arkadaşlar 1 haftadır okuyorum kafam karışmaktan başka bi sonuca varmadı vaio almak niyetindeyim f serisi ama bi türlü karar veremedim ne olur gerçekçi bi yaklaşımla yardımcı olun teşekkürler
Sony vaio'ların F12-F13 serilerindeki ekranların yarı mat olması sayesinden açık alanda ya da ışığın yoğun olduğu yerlerde ekranda fazla yansıma olmaksızın iyi bir görüntü yakalayabilirsiniz. Bu bakım dan rakipsiz sayılabilir ülkemizde. Nitekim yarı mat ekranlı ya da mat ekranlı ve iyi kontrast oranı, güçlü arka ışığı diğer markalarda bulamayabiliyorsunuz. 16'4'inch olması diğer güzelliği. xps gibi full hd çözünürlülük veren aletlerin ekranları ya 15'6 inch ya da 17 inch. 15,6 çok dar, 17 ise taşıma problemleri yaratıyor. kullanışlılık olarak klavyesi çok rahattır. tuşların arasında boşluğun olmayışı diğer bir artısı. ancak donanımsal olarak f13 serileri fiyatlarını hakkediyor diyebilirim. 2 usb 3.0, 1 e-sata&usb desteği, 7200rpm hdd'ler gibi standart hızlara çıkdı vaiolar. Fw serisi gibi önceki nesiller şarj konusunda ekran aydınlatmanın harcadığı güç yüzünden sıkıntılıydı. şimdikiler led arka aydınlatma sayesinde şarj konusunda biraz daha iyi...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme