Şimdi Ara

Sony Türkçe oyun desteğini kesmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık her yerde forumlarda, sosyal medyada sadece oyunların Türkçe ve fiyat meselesi konuşuluyor. Türkçe oyun işini ülkemizdeki oyunculara alıştıran Sony, bu sene Gow, Detriot ve Shadow of the Colossus Türkçe çıkmış. Toplamda ps4'de 31 adet Sony oyunu Türkçe olarak çıkmış. Peki aynı dönemde diğer büyük oyun firmaları EA, Ubisoft, Activision, Bethesda, Square Enix, Microsoft ve Nintendo kaç tane Türkçe oyun çıkarmışlar, en fazla 1 veya 2 tane. Bu durumda başka hiç bir firma bu konuyu umursamıyorsa Sony de bu işi artık bitirmeli. Zorla güzellik olmuyor, forum ve sosyal medyada yine en çok küfürü Sony yiyor, mesela spiderman Türkçe olmayacak denilince millet asarız keseriz moduna giriyor. Sony bu işi sonlandırırsa Türkçe oyun diye bir beklenti kalmaz ve bu iş huzur içinde çözülmüş olur. Bu işin tek çaresi kanuni olarak oyun Türkçe değilse satışına izin verilmemesidir, öyle Sony gibi bir firmanın ittirmesiyle de olmuyor.

• Türkçe olmayacaksa oyunlar PS Türkiye kapatılsın.bize ne yararı var da duruyor.defolsun gitsinler umrumuzda değil.biz tr psn den aldıkça Türkçe oyunlar artar sıra Rockstar,Ubisofta gelir diye alıyoruz.Kendi oyununa Türkçe çıkartmıyorsun.Marvel kim niye ondan izin alıyorsun.Uncharted God of War için kimle iletişim kuruyorsan o konuşşun Marvel le referans olsun Spiderman için.
    Daha 5 ay var oyunun çıkmasını şimdiden Türkçe yok diyip uğraşmıyorlar

Kısaca PS Türkiye nin bir yararı yok artık bize.sorun olunca bile bekle İngiltere yi arayalım diyor.daha ne diyelim..
    Komik.

Exc. oyunların en azindan tr arayüz ve tr alt yazı ile gelmesinin, sony’e maliyeti ne kadar olabilir ? Sanırsın her ay bir exc. oyun geliyor ?! Tr dil desegi ile yapılmak istenen oyun satışının artmasından ziyade; konsol satışlarının arttırılması, pazarda daha fazla söz sahibi olunması. Ne kadar konsol, o kadar oyun ve satis demek. Asıl olay sony’nin bu hizmeti sonlandırması ile degil; Microsoft’un kendi exc oyunlarına Türkçe dil desteği sunmaması ile çözüme ulaştırır.

Baktığınız zaman bir asgari ücretin 1/5’ine 1 oyun alınabiliyor bu ülkede. Eyvallah kur mur ile hemen hemen her yerde ekonomik yükler fazla. Ancak en azından “ülkelere göre ufak düzenlemeler” yapılması çok da zor değil. Vakti zamanında kim Endonezya veya Rusya hesapları açıp oyun almadı ? O zaman da mı kur bahanesi vardı ?

He eğer “biz İngiltere psn’ine bağlıyız” diyecekseniz ben de derim ki “neden İngiltere ?” Hayat şartlarımız bu ülke ile ayni seviyede mi ? Yoksa ben dışarı çıktığım zaman yanlis ve farklı seyler mi görüyorum ?

Artik yeni akım “Sony avukatlığı” :)

Ama bu son akımınız baya bir baydı. Sony gibi bir firmanın sizin avukatlığınız da ihtiyacı olmadığını düşünürsek, basit düşünceler ile kendinizi komik duruma düşürmeyin.
    Milletin isyanı Türkçe olmamasına değil. Sen 300 lira gibi ütopik fiyat isteyeceksin, bende vereceğim anlamadan oynayacağım. Herkes İngilizce'yi ana dili gibi bilmek zorunda değil. Konu tamamen fiyat. Konu oyun ithalatı. Konu yalnızca Sony değil. Aynı zamanda Aral. Aynı zamanda Microsoft. Bu adamlar fiyatlandırmayı şuna göre yapıyor "hmm bu ülkede ya zorla babasına 300 kağıt verdirecek veletler, ya da teknosa sakallı abiler oyun alıyor, öyleyse 74 dolardan satsak kimse ses etmez". Kur yalan kardeşim. Tamamen yalan. Psn bu ülkede hizmet vermiyor utanmadan vergiden bahsediliyor.

Alın size en basit örnek; blu-ray filmler. Kur'a vurunca 80 lira tutan film 50 liradan satılıyor bu ülkede. E oyunlar yazılıma giriyor. Al; Adobe Acrobat Pro $ 657.25‌. Peki ülkemizde ne kadar? 1.104,75 ₺‌. Hmmm. Yazılımdan oyundan daha çok vergi alındığını biliyorum. 5 oyun satıp 1000 lira kar peşinde herifler. Mantığa bak. Spotçularla gidin görüşün abi. En fazla 100 liraya alıyor adam oyunu 250 ye satıyor. Bandrollü satıyor ayrıca. Tabi Sony oyunları için gördüğüm bu. Kârâ baksana hacı!

Umuyorum ki PS4 en yakın zamanda tamamen kırılır. Kırılırda yapımcılar bu ülkeden harbiden oyunlara para verildiğini görür. Ondan sonra hata yaptık kur sabitledik vs.
    Dostum para ödüyorsun hizmet bekliyorsun, babasının hayrına yapmıyor yani tüm bunları , eleştirmek en doğal hakkın , daha fazlasını istemekte en doğal hakkın ,bunu niye garipsiyorsunuz anlamıyorum. Türkçe mevzusuna gelince adamlar senin kara kaşın kara gözün icin oyunu Türkçe yapmıyorlar, adamların burada belirli bir pazar payı var ve daha da ilerletip daha çok kullananıcıya ulaşıp daha çok kar yapmak istiyorlar , Aşırıya kaçmadan eleştirmekten zarar gelmez
  • Ps tr de azaltarak bitiyor zaten, yakında giderler ofisi kapayıp.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe çıkmasın zerre umrumda değil fiyatları indirsinler ilk önce.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe olmayacaksa oyunlar PS Türkiye kapatılsın.bize ne yararı var da duruyor.defolsun gitsinler umrumuzda değil.biz tr psn den aldıkça Türkçe oyunlar artar sıra Rockstar,Ubisofta gelir diye alıyoruz.Kendi oyununa Türkçe çıkartmıyorsun.Marvel kim niye ondan izin alıyorsun.Uncharted God of War için kimle iletişim kuruyorsan o konuşşun Marvel le referans olsun Spiderman için.
    Daha 5 ay var oyunun çıkmasını şimdiden Türkçe yok diyip uğraşmıyorlar

Kısaca PS Türkiye nin bir yararı yok artık bize.sorun olunca bile bekle İngiltere yi arayalım diyor.daha ne diyelim..
  • Komik.

Exc. oyunların en azindan tr arayüz ve tr alt yazı ile gelmesinin, sony’e maliyeti ne kadar olabilir ? Sanırsın her ay bir exc. oyun geliyor ?! Tr dil desegi ile yapılmak istenen oyun satışının artmasından ziyade; konsol satışlarının arttırılması, pazarda daha fazla söz sahibi olunması. Ne kadar konsol, o kadar oyun ve satis demek. Asıl olay sony’nin bu hizmeti sonlandırması ile degil; Microsoft’un kendi exc oyunlarına Türkçe dil desteği sunmaması ile çözüme ulaştırır.

Baktığınız zaman bir asgari ücretin 1/5’ine 1 oyun alınabiliyor bu ülkede. Eyvallah kur mur ile hemen hemen her yerde ekonomik yükler fazla. Ancak en azından “ülkelere göre ufak düzenlemeler” yapılması çok da zor değil. Vakti zamanında kim Endonezya veya Rusya hesapları açıp oyun almadı ? O zaman da mı kur bahanesi vardı ?

He eğer “biz İngiltere psn’ine bağlıyız” diyecekseniz ben de derim ki “neden İngiltere ?” Hayat şartlarımız bu ülke ile ayni seviyede mi ? Yoksa ben dışarı çıktığım zaman yanlis ve farklı seyler mi görüyorum ?

Artik yeni akım “Sony avukatlığı” :)

Ama bu son akımınız baya bir baydı. Sony gibi bir firmanın sizin avukatlığınız da ihtiyacı olmadığını düşünürsek, basit düşünceler ile kendinizi komik duruma düşürmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 3 Mayıs 2018; 13:26:54 >

• Başlığı açan arkadaş haklı çok alıştırdı Sony, daha düne kadar Türkçe oyun mu vardı Allah aşkına? PC neslinde Türkçe oyun yüzü görmüyorduk. Free to Playleri saymazsak.

Sony Türkiye yapıyor, arada da olmuyor ellerinden gelen bu kadar Spiderman için bende üzüldüm ama olmadı mı olmuyor. Ülkeyi yönetenlere neden euro 5 oldu, neden dolar 4.20 oldu? demiyorsunuz? işiniz güçünüz firmalara saldırmak. Benzin de pahalı? benzin istasyonuna gidin o zaman niye pahalı diye atarlanın adamlara (yiyorsa) tabi.

Gıda fiyatlarda pahalandı, yemeyin içmeyin o zaman pahalandı ya. Bırakın bu ayakları gerçekten şu oyunları hepimiz alıp oynayacağız Türkçe olmadan da oynuyorduk zaten.

Ülke de her şey ucuz, oyunlar pahalı gibi bir algı var son zamanlarda forumda. Komik gerçekten.

• Biz tüketiciyiz. Fanboyluğa gerek yok sonuçta babasının hayrına Türkçe oyun çıkarmıyor. Bir sürü de cihaz satıyor Türkiye'de. Cihaz satmayacaksa buyursun çıkarmasın Türkçe içerik. İnsanlara verilen vaatlerle yapılanlar örtüşmeyince insanlar doğal olarak sinirleniyor. Ben değildim çıkıp bütün içeriklerimiz Türkçe olacak diyen.

Çok alıştırmışmış Sony bizi. Bırakın bu aşağılık komplekslerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aichera -- 3 Mayıs 2018; 14:36:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 GTA 5 TÜRKÇE DESTEK !
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türkçe umrumda değil de bu fiyat politikasından vazgeçmezse gelecek nesilde xboxa geçecem, bir sürü platım falan var hesabımda ama umrumda değil, Amerikalının yapıp kendi psn'inde 60 dolara verdiği oyuna sırf popüler diye 73 dolar para verip keriz yerine konmam daha fazla. Ön sipraişte 200 tl yapıp birde utanmadna ön sipraişten sonra fiyatı 300 tl olacak demek resmen ölümü gösterip sıtmaya razı bırakmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 3 Mayıs 2018; 14:52:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Illusive Man

Türkçe umrumda değil de bu fiyat politikasından vazgeçmezse gelecek nesilde xboxa geçecem, bir sürü platım falan var hesabımda ama umrumda değil, Amerikalının yapıp kendi psn'inde 60 dolara verdiği oyuna sırf popüler diye 73 dolar para verip keriz yerine konmam daha fazla. Ön sipraişte 200 tl yapıp birde utanmadna ön sipraişten sonra fiyatı 300 tl olacak demek resmen ölümü gösterip sıtmaya razı bırakmaktır.
    Çok dogru diyorsunuz. Bazen ps yanına iyiki xbox almışım diyorum. Suan gamepass deniyorum. 1tl gibi komik bir rakama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Illusive Man kullanıcısına yanıt
    Daha mı ucuz çıkıyor oyunlar, mesela Red Dead 2, yeni battlefield, call of duty vs çıkacak bunlar daha mı ucuz ne kadar fiyat farkı var. Bir de indirim daha mı çok yapılıyor merak ettim.

• dark dragon kullanıcısına yanıt
    Dolar 3 civarı iken 200 tl lik oyun türkiye de 270 tl ye çıkıyordu, şimdi dolar arttı hala daha 250 lira yapıyor oyun ama bu adamlar 300tl ye iteliyorlar dijital versiyonu. Birde bazı 60 dolar oyunlar 220 liraya çıkarken bazıları 300 bazıları 250 oluyor resmen popüler oyuna fiyat bindiriyorlar. Bu mantıkla gta 6 tr psn de kaç tl ye çıkar bilemiyorum utanmadan 400 falan isterler heralde. Burdaki bikaç kerizde 60 dolardan çıkan oyuna ama gta yani der 100 doları verir.
    Tr psn ingilterenin kılıf geçirilmiş versiyonu olmaya devam ederse kesinlikle gelecek nesilde xbox alırım. Microsoftu çokmu seviyorum hayır ama en azından adamlar biz "türk oyuncu dostuyuz" diyip alttan alttan sokmuyorlar kazığı.

Oyunların endonezya rusya gibi ekonomiye göre ucuz olarak yayınlamasını geçtim bari 60 dolara sabitleyin şu oyunları, yurt dışında kutulu versiyonda dijital versiyonda 60 dolar ben bu nesilde kutulu oyunun yanından geçemiyorum.

• Sony Türkiye ex oyuna altyazı ekletemiyorsa kapatsınlar ofisi 300 TL fiyat biçmeyi biliyorlar
  • Tr de gitmeleri yakındır..sony calisanı herhalde konuyu acan .bu kadar dertlendigine gore

• Illusive Man kullanıcısına yanıt
    O kadarını bilmiyorum ama xbox’da oyunlar ucuzsa mesela yeni çıkan bir oyunda mesela 70-80 lira fark olıyorsa tabii Xbox almak daha mantıklı.

• furandor kullanıcısına yanıt
    Ergen gibi ağlamayıp gerçekleri yazmam mı garip geldi. Adamlar 31 tane Türkçe oyun çıkarmış, diğer firmalar 1-2 tane onlar da multi oyunlar. Bir oyun Türkçe olmayınca Sony ölsün gebersin, batsın mı diyelim forumun çoğu gibi.

• Oyunun fiyatları arttı diye konsoluda satışa çıkaranlar olmuş şimdiden. Sanki oyun fiyatları 10 yıl önce de ucuzdu.

80 milyonluk ülkede bir single player oyun 100 bin civarı satıyorsa traji komiktir. Bana kimse Türkçe olucak demesin. Senin ülkenin alım gücü düşük bunu kabullenemiyorsun bir türlü.

Sony yerli bir firma mı? değil. Bu adamlar seni mi düşünür? cebini mi? cebini.

Olay bitmiştir.

Adamlar bu zamana kadar Türkçe yaptı mı? yaptı hala yapmaya devam ediyor mu? ediyor.

Geçen sene Horizon olmadı bu senede Spiderman olmadı bütün oyunlar olucak diye bir kural yok.

Seneye de Days Gone, Death Stranding, Ghost of Tsushima ve Last of Us Part 2 gelecek ertelenme felan olmazsa bunların 4'üne de canı gönülden Altyazı geleceğini düşünüyor musunuz?

• dark dragon kullanıcısına yanıt
    319 tl istiyorsan tr altyazi da koyacaksın.soyle patronlarina bu iş böyle yürür.yoksa yakinda kepenklere kilit takarsiniz.

• Yaptığın kıyaslama sana doğru gelebilir ama ben Türkçe oyun için xbox alacakken PS4 aldım araştırmadım da keşke araştırsaydım oyunlar Türkçe denildi hadi Türkçe olmayan çıkmayacak mı tabii ki çıkabilir ama özel oyun beklenilen bir oyun fiyatta ortada. Benim Türkçe olmasını talep etmemden daha doğal ne olabilir. Türkçe olmadığı için bir sürü oyunu es geçtim bu oyunda Türkçe destekli gelmezse almayacağım ve almayacağımı yazarak tepkimi belirtebilirim. Sonuna kadarda haklıyım kimseye almayın diyemem yanlış olur ama şunu diyebilirim birlikte hareket etmediğimiz her yerde bizi yok saymaya devam ederler. Almam oynamam çünkü oynasam da zevk vermiyor 20 kadar oyun aldım 1 ay sürmedi neredeyse hepsi Türkçe özellikle hikayesi olanlar. Ne diyeyim gelsin oyun 300 tl hazır param kurban olsun Sony firmasına Sony'in müdürünün götünün kılıyım.

Kimseye yalvarmam gösterdiğim tepki bile tepki değildir almayacağımı nedenleriyle yazdım. Türkçe çıkmasın umurumda değil benim param var gelsin elimden alsınlar diye birde yalvaracak mıyım komik olmayın bu kadar düştünüz mü. Benim bildiği parası olana yalvarılırdı ama devir değişmiş TL değer kaybetti diye yutturdular şimdide oyun oynamazsam ölürmüşüm gibi his yaratılmış. Oyunların posterlerimi dersin masa üstü biblo mu dersin ne yav bunlar bana verseniz çöpe atarım yemin ederim gider 300 tl yi fakire veririm yaptığım iyilik bana yeter oynadığım oyundan daha çok zevk alırım.

Zaten oynadığım oyunları satmıyorum oynaması için başkasına veriyorum. 300 tl ye alan zengin arkadaşlardan zamanı gelince 30 tl ye alırım 1 yıl 2 yıl beklerim hiç önemli değil kaçmıyor ya 2 sene geriden takip eder her oyunu oynarım. MGS oyununu uzun zamandır takipteydim kaç sene olduğunu unuttum ne zaman çıkmış bilmiyorum bu hafta indirime girdiğini görünce günlerce düşündüm elim bir gitti bir gitmedi 30 tl den iki oyunu aldım neyse ki oynanışı güzelmiş ama düşünsenize böyle herkesin övdüğü bir oyunun hikayesine hakim olmadan oynayacağım. Spiderman değil her oyun Türkçe olmalı önce benim anlamam için çocukların anlaması için sonra ülkemize saygı. Aslında biz ülkemizi sevsek tepki yerine toptan protesto eder ne konsolu alır ne oynardık. Paramız yurt dışına akıyor neymiş TL değeri düşmüş yahu düştüyse asıl o zaman canları cehenneme benim TL mi değersiz görsünler hırsızlık yapsınlar bende yalvaracağım öyle mi. 10 yaşında bile bu kadar ağladığımı hatırlamıyorum, fiyatların pahalı olmasına üzüldüğümden çok sizin bu halinizi görünce üzülüyorum.

Spiderman sahte kahraman Amerikanın yüzlerce sahte kahramanından birisi, Amerika sivilleri bombalar bizde filmlerini izler oyunlarını oynar sattıkları sahtekarlıklara para öderiz. Keşke kitap okuyamıyorum diye üzülen olsaydı paranız var işte kitap niye okumuyorsunuz. Okumadığınızı kim söylüyor doğru ya okuma yazma oranı belli ona göre konuşuyoruz. Oyun oynayan kadar kitap okuyan var mı.

• desteğini çekerse ki çekmez ps4 ü satar bilgisayar toplarım umrumda olmaz türkçe oynamak benim hakkım ister destek verir ister vermez ama böyle bir başlık açmanın mantığınıda anlamış değilim birşeyler için uğraş veriliyor birileri bundan sıkılıyor diye böyle bir talep mantıksız
  • Milletin isyanı Türkçe olmamasına değil. Sen 300 lira gibi ütopik fiyat isteyeceksin, bende vereceğim anlamadan oynayacağım. Herkes İngilizce'yi ana dili gibi bilmek zorunda değil. Konu tamamen fiyat. Konu oyun ithalatı. Konu yalnızca Sony değil. Aynı zamanda Aral. Aynı zamanda Microsoft. Bu adamlar fiyatlandırmayı şuna göre yapıyor "hmm bu ülkede ya zorla babasına 300 kağıt verdirecek veletler, ya da teknosa sakallı abiler oyun alıyor, öyleyse 74 dolardan satsak kimse ses etmez". Kur yalan kardeşim. Tamamen yalan. Psn bu ülkede hizmet vermiyor utanmadan vergiden bahsediliyor.

Alın size en basit örnek; blu-ray filmler. Kur'a vurunca 80 lira tutan film 50 liradan satılıyor bu ülkede. E oyunlar yazılıma giriyor. Al; Adobe Acrobat Pro $ 657.25‌. Peki ülkemizde ne kadar? 1.104,75 ₺‌. Hmmm. Yazılımdan oyundan daha çok vergi alındığını biliyorum. 5 oyun satıp 1000 lira kar peşinde herifler. Mantığa bak. Spotçularla gidin görüşün abi. En fazla 100 liraya alıyor adam oyunu 250 ye satıyor. Bandrollü satıyor ayrıca. Tabi Sony oyunları için gördüğüm bu. Kârâ baksana hacı!

Umuyorum ki PS4 en yakın zamanda tamamen kırılır. Kırılırda yapımcılar bu ülkeden harbiden oyunlara para verildiğini görür. Ondan sonra hata yaptık kur sabitledik vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 4 Mayıs 2018; 21:30:44 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.