Şimdi Ara

Sony STR-DA1200ES RECEIVER (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
0
Favori
64.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sn.volkan gitarist ve Sn.yuxeses, cevaplarınız için teşekkür ederim.Öncelikle böyle bir konu için farklı bir cihaz hakkında açılan konu başlığında fikirlerimizi belirttiğimizin farkında olduğumu söylemek istiyorum.Daha önce bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım,.Ancak oradan kimseden bir cevap alamadım.Konuyu bu linkte bulabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_29759010/mpage_1/key_//tm.htm#29759010
    Tweeter bağladığım hoparlör modeli Sony SS-MSP890 6ohm 135 watt.Tweeter için tavsiyeler olursa memnun olurum.Tabii bu arada tiz sesleri cihaz üretmiyormu?Elbette üretiyor ve duyuluyor.Ama, benim duymak istediğim bir zamanlar ototeyplere bağlanan Aciko ekolayzerlerden alınan tiz sesler gibi ses duyabilmek.Cihazın film izlerken bence performansı çok iyi.Zayıf kalan tarafı müzik dinleme konusudur.Cihazın müzik konusunda çok iyi olmadığınıda biliyorum.Ama benim amacım dışarıdan ilavelerle eksik kalan yanını nasıl (ekonomik olmalı) tamamlayabilirimin cevabını bulabilmek.
    Hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalikemal -- 6 Mart 2009; 12:01:42 >

• ben bugün jameson js-26 yı bağladım; sonuç gerçektende beklediğimin üstene çıktı ses daha ayrıntılı tizler daha belirgin hale geldi gerçektende sese çok katkısı oldu denemelerimi müzik+sinemada yaptım sonuç oldukça başarılı diyebilirim...

ancak (jameson js-26) 4ohm setin çıkışı 6 ohm bu durum sete zarar verirmi? eğer sizlerden alacağım cvp lar vermez doğrultusunda olursa center ve surround lara eklemek istiyorum çünkü setten istediğim sesi daha yeni aldım diyebilirim
  • Merhaba;
    Sayın yuxeses, denemenizden aldığınız sonuca bende sevindim.Ancak, sanıyorum bu forumda veya Turkeyforumda okuduğum bir yazıda yanlış hatırlamıyorsam şöyle yazıyordu.Ses üreten cihazların çıkışlarına bağlanan hoparlörün değerleri üretilen güce uygun olmalıdır.Aksi halde düşük güce sahip hoparlör avr nin çıkışını yakabileceği gibi yüksek güce sahip hoparlörde avr yi daha çok güç üretmeye zorlayarak gene avr nin çıkışını yakabilir. Yani 135 watt 6 ohm gücünde bir kolonu sürebilen avr nin üstüne bir daha 150 watt 4 ohm gücünde bir tweeter bağlamak avr nizin çıkışlarını zorlayabilir ve tiz sesler çok baskın olarak duyulabilir.Bunun için tweeter ile avr arasına uygun bir kondansatör bağlamanızın faydası olabilir.Ayrıca, araştırdığım kadarıyla jameson js-26 oto amfileri için üretilmiş bir tweeter.Bence araştırmaya devam etmekte fayda var.Selamlar.

• sn aalikemal;
    aslında tweeterleri ekleyince benimde sete zarar verirmi sorusu hala aklımda ancak tizlerde baskılnlık gibi bir durum ortaya çıkmadı tam tersi daha net bir tiz elde ettim yani sonuç çok ii oldu ama bu demek deyildirki sete zarar vermez,tweeter leri zaten oto dükkanından aldım oto için üretildiği belli sonuç iyi oldu ancak dediğiniz gibi sete zarar vermesini göze alcak kadarda önemli deyil sedece ufak bir deney olmuş oldu sonuç iyi ancak teknik olarak pekde uygun deyil sanırım hem kondansatör de eklersek dengeyi sağlarmı sanırım oda tam çözüm olmaz bu seti değiştireceğim için falzda üstünde oynamak istemiyorum bu seti kullanacak arkadaşlar içinde şöyle bir fikir aklıma geldi içinde tweeter i olan mid olan 135walt 6ohm değerinde hoplar almak ozaman belki hem sete zarar verirmi sorusu ortadan kalkar hemde daha iyi ses alınabilinir...

sonuç olarak çok daha iyi oluyor ancak birsürü ???? işareti oluncada işin zevki kaçıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuxeses -- 7 Mart 2009; 17:46:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: feelulive

bu sayfada bir takım tweeterlar var.
    http://ev-elektronigi.gittigidiyor.com/Ev-Muzik-Ses-Sistemleri_Hoparlor-Subwoofer_W0QQkatZZndfQQsyfZZ2

Teşekkür ederim feelulive.Eklediğin adresi biraz araştırınca benim çin malı tweeterların aynısı yada şekil olarak çok benzeyenini buldum.
    http://urun.gittigidiyor.com/MUZIK-DINLEMEYI-ZEVKLI-HALE-GETIREN-TWEETER_W0QQidZZ16287211#aciklama bu linkteki tweeter benim kullandığım tweeter olmalı diye düşünüyorum.
    Ama bulabilirsem bunlarıda deneyebilirim. http://urun.gittigidiyor.com/YUKSEK-FREKANSLAR-ICIN-PIEZOELECTRIC-TWEETER_W0QQidZZ14304632

• bu jbl lerin tweterleri var oto tweter onlarda baya iyidir.bence ondan al eğer front twetırı bulmazsan.bu mit tiz takımının twterleri gayet iyidir.
  • arkadaslar bende resmi hele şukur atabildım

• Merhaba arkadaşlar, bende bundan sonra aranızdayım :) geçen hafta SONY 1200ES alarak ev sineması macerama başladım. Hoparlaör olarak şimdilik kendim yaptığım hoparlörlerle idare edeceğim zamanla bakarız artık. Yanlız bu cihazla ilgili bazı şeyleri çözemedim, deneyen arkadaşlardan yardımlarını rica edeceğim

1.cisi; Front left ve Front right ortada iken ses azalıyor, tamamen FR ya da FL ye getirdiğim de ses artıyor, bu - , + ların yanlış bağlandığının göstergesidir ama defalarca denedim aynı şeyi yapıyor, bunu hiç denedinizmi

2.cisi; DVD yi coaxialla bağladım uyduyu kırmızı beyaz kabloyla şimdi tv izlerken çınlama sesi geliyor, DVD de kırmızı beyazken sorun yoktu neden olabilir yardımcı olursanız memnun olurum
  • slm faltundal aramıza hoş geldin.benim amfide öle bi sorunum yok.L ve R Yİ ayıramıyosun sanırım L VE R nin db lini ayarlıyosun ya L nin sesini açabiliyosun yada R nin.2.cisi kullandığın dijitaldendir sorun.benim eski dijitaldede aynı sorun vardı.şimdi aldığımda optik var.öle bağladım
  • birinci sorunu otomatik kalibrasyon yaparak çözebilirsiniz
    hiç uğraşmayın bence kolon ayarları ile

ikinci sorun bende de vardı hatta bir çok kez dile getirmiştim
    eski sony amfimde yoktu ama bunda var
    o yüzden analog bağlantıları iptal ettim sadece digital kullanıyorum
  • Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar, dün akşam anfi ve uydu receiver bağlantısını optik kablo ile yaptığımda vınlama sorunu kalmadı, ama 1. husus sorunmu onuda tam bilmiyorum, otomatik kalibrasyon yaptım sesle ilggili bir sorunum yok bu arada anfi (1200ES) güzel bir anfiymiş sitedeki yorumlara göre almıştım. Şimdiye kadar oto ses sistemleri ile ilgilendim ev sineması konusunda daha acemiyim. Oto teybinde FR ve FL 0' da iken hoparlörlerden en fazla ses geliyor eğer azalma yada baslarda kaybolma varsa - ve + nın yanlış bağlanmasından olur. Benim 1200ES te de FR ve FL yi tam L ve tam R yaptığımda ses artıyor ortada iken iki hoparlaöden tek hoparlörün sesi kadar ses çıkıyor. Acaba FL yada FR yaptığımda diğer hoparlöre giden gücü tek hoparlöre mi veriyor? Böyle bir şey denedinizmi acaba
  • öyle bir şey denemedim
    aldığım ilk gün fabrika ayarlarına resetledim ve kalibrasyon yaptım

sizin ses dengesizliği belki ohm uyumsuzluğundan olabilir
    tahminime göre oto hoparlörü kullanıyorsunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

sizin ses dengesizliği belki ohm uyumsuzluğundan olabilir
    tahminime göre oto hoparlörü kullanıyorsunuz

Yok ondan değil çünkü 8 ohm kolonla da denedim gene aynısı ben mi fazla takıyorum acaba buna:) ama böyle yapmaması lazım.
  • eğer auto kalibrasyon yaptıysanız mikrofonun pozisyonuna göre L veya R'nin değerinin bir kaç kademe artırması veya azaltması normaldir
    orjinal değer elbetteki sıfırdır ve sizin dediğiniz gibi bir tarafın değerini artırınca ses yükselir bu da normaldir
    bu özelliği sistemi oto sistemi ile karşılaştırmak doğru değildir
  • quote:

Orjinalden alıntı: faltundal

Merhaba arkadaşlar, bende bundan sonra aranızdayım :) geçen hafta SONY 1200ES alarak ev sineması macerama başladım. Hoparlaör olarak şimdilik kendim yaptığım hoparlörlerle idare edeceğim zamanla bakarız artık. Yanlız bu cihazla ilgili bazı şeyleri çözemedim, deneyen arkadaşlardan yardımlarını rica edeceğim

1.cisi; Front left ve Front right ortada iken ses azalıyor, tamamen FR ya da FL ye getirdiğim de ses artıyor, bu - , + ların yanlış bağlandığının göstergesidir ama defalarca denedim aynı şeyi yapıyor, bunu hiç denedinizmi

Kendi yapmış olduğun kolonlar da artı eksi bağlantısı ne durumda? Filtre devresi var mı? Omajı ölçtün mü? Nasıl bir ayar yapıyorsun bilmiyorum. Ama sonuç itibariyle ucuz da olsa normal bir kolon takımı al ve anfini fazla yorma.

2.cisi; DVD yi coaxialla bağladım uyduyu kırmızı beyaz kabloyla şimdi tv izlerken çınlama sesi geliyor, DVD de kırmızı beyazken sorun yoktu neden olabilir yardımcı olursanız memnun olurum

Uydu Receiver'inin sesini yükselt. Anfinden sesi kıs!

• quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

sizin dediğiniz gibi bir tarafın değerini artırınca ses yükselir bu da normaldir

Normalse sorun yok ozaman tşkler,
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Kendi yapmış olduğun kolonlar da artı eksi bağlantısı ne durumda? Filtre devresi var mı? Omajı ölçtün mü? Nasıl bir ayar yapıyorsun bilmiyorum. Ama sonuç itibariyle ucuz da olsa normal bir kolon takımı al ve anfini fazla yorma.

artı eksi bağlantıları doğru dün tekrar kontrol ettim, omajını ölçmedim bilmiyorumda nasıl ölçüleceğini , kabinlerin içinde crossover var bas mid ve tiz ayrılmış durumda . İlerde değiştircem şimdilik idareten bağladım ama ses kalitesi çok iyi bunların yerine alabileceğim frontlar 1500 tl den aşağı değil, surround hoparlör olarakta normal müzik seti hoparlörü kullanıyorum onlarda 8 ohm, nerak ettiğim husus surround hoparlörlerin yapısı farklımı front olarak kullanılabilen bir hoparlör surround olarakta kullanılırmı?

• surrond la normal kolon farketmiyo arkadaşım ama arka kolonların iyi olması gerekiyo.çünkü arka sesler çok önemlidir.net duyman gerekir.o yüzden iyi bi surrond almanı tercih ederim.eğer front almayı düşünüyosan wharfedale 9.6 şiddetle tavsiye ederim. benim yolladığım resimde var.
  • Tavsiyen için teşekkür ederim, memnunsun yani kolonlardan, bende yavaş yavaş toparlayacağım.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.