Şimdi Ara

Sony slt A65 alıyorum. Alma diyen var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
8.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

Crosshair hocam benim iso konusunda söylediklerim ne size nede konuda yazan her hangi bir arkadaşa yönelik değil o yüzden yanlış anlamanızı istemem. bipekkan hocamızı kırmak yada eleştirmek gibi bi amacımda yok sadece fazla ince eleniyor bazı şeyler gereksiz şekilde. bi sürü teknik ayrıntı fotoğrafın önüne geçiyor.

bu arada zaten sizin yazdığınız benim dediğimi doğruluyor aynı şeyden bahsediyoruz. siz ihtiyaç duyan azınlıktansınız işte. ama forumda çoğunluk iso konusunu yarış, kıyas malzemesi yapıyor bana garip gelen bu. bir çoğuna 1600 iso maksimum yetecekken 12800 lerle kıyaslar yapılıyor. megapiksel olayıda aynı şekilde....

@ZEITGEIST,
    Bu gereksiz ALINGANLIK neden bir türlü anlayamıyorum. Eğer sizin mesajınızdan alıntılı bir mesaj yazsam, o kısımdan alıntı yaparak mesajınızı da muhatap alırdım. Bir çok topikte adeta "Fatma Hanıma iyi gelen ilacı bende kullanayım" mentalitesi ile makina alanlarında bulunması, sizin mesajınızdan hatırladığım için yeri gelmişken düşüncesiyle o satırları bir hatırlatma amacıyla genele yazdım.
    Diğer taraftan: Bir dSLR makinanın ISO konusu hafife alınacak bir konu değildir, sonuçta bu makinaların en basiti bile en azından 800 hatta 1600 ISO' da çok iyi sonuç vermesi gerekir, bu günkü teknoloji ile. Hiçbir zaman benim kişisel beklentilerim 3200-51200 sınırlarında mükemmel sonuçları ne mukayese etmek nede bu ISO' larda iyi sonuçlar ummak. Ama APS-C boyutlarına 24 mp' yi tıkıştırıncada, eee! müsaade edin artık 800-1600 arasında en az Canon' un 18 mp' lik sonuçlarını umalım-bekleyelim. Vermiyorsa bu sonuçları söylememizde bir görev en azından benim için. Dikkate alınır-alınmaz ona karışmakta haddimi çok aşar.

NOT: Bu aşağıdaki paragraf kişileri kesinlikle hedef almamaktadır. Baştan belirteyim. Genele hitap etmektedir. Alınganlık olmasın lütfen
    Diğer bir konu: Herhangibir makinanın renk anlayışını konu etmiyeceğiz Ne verirse kabul edecek oturup fotograf işleme prg ile düzelteceğiz, sensör veya bir başka nedenle makina veya lensi keskin net ve detaylı fotograf veremeyecek oturup ya dövüneceğiz yada çeşitli prg. düzelteceğiz. (Burada marka modelleri tek tek sıralasak DH fotograf bölümünde İHTİLAL çıkar. Her şeyi de yazamıyor, susuyoruz) Yada gece fotografı çekeceğiz adeta kar yağıyor effektli fotograflar çıkacak, yaygarayı basacağız. İyi de, ama ne yazalım bekleniyor ki?. "AAAA! ne yakışıklı makina, papyonu ne güzel siyahı füme gibi , şu dikine gri çizgiler gününde modasını yansıtmış, Tank gibi kasası var (!), denklanşör sesi şiir gibi, Ele(!) çok yakışıyor, yada gömlek cebine çok güzel sığıyor, Gri takım elbise ile çok iyi gidiyor, Boynuza astığınızda aksesuar gibi duruyor (Aslında Krome NAL gibi duruyor ama idare edin !)..... gibi bu veciz cümleleri sıralamakta mümkün, Fotograf konusu geriye itiliyor deniyor ama o fotograf için makinanın teknik yeterlikleri de gerekiyor. Hangi makinanın topiğine girerseniz girin, yüklenen fotograflar için doğru dürüst yol yordam gösterici bir eleştri, tabanı olan gerekçeleriyle bir övme mesajlarınıza rastlayabiliyormusunuz?. Bende başlangıçta yüzlerce fotograf yükledim, olabildiğince de gruplaşmaların dışında kalmaya çalıştım, ne eleştiri geldi nede başka bir şey bir kaç arkadaşın dışında. Bende bıraktım. Bir çok tecrübeli arkadaşımız artık ne katkıda bulunabilecekleri ne de istifade edebilecekleri bir ortam kalmadığı için Bye-Bye dediler, sessizce ayrıldılar. Kısacası bu ve benzer geyik muhabbetlerinden sıkıldılar. Lastiği patladığında değiştiremeyen bir araç kullanıcısı olunmak isteniliyorsa buna da diyeceğim yok tabiki.

Edit: İmlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 25 Kasım 2011; 16:11:37 >

• Bipekkan hocam gereksiz ALINGANLIK dediğiniz duyguya "Bir arkadaş başkasının memnununiyeti üzerinden SLT A77 almayı düşünmüş. Böyle şey olmaz" sözünüzden kapılmış olabilir miyim sizce? benden başka konuda A77 almayı düşündüğünü dile getiren var mı? başka kim dile getirecek bunu? sizin bu cümleyi kurmanıza gerek var mıydı bende onu düşünüyorum. ki mesajımda açıkladım arkadaştan niye öyle bir istekte bulunduğumu. zamanında sizde başkalarının memnuniyetlerini baz alarak tercihte bulundunuz ki mantıklı olanda bu ve hiçbirimiz size böyle bir cümle kurmadık.

neyse sözünüze alınmadım da zaten. sadece dile getirmek istedim düşüncemi o kadar, burda çoğumuzun büyüğüsünüz, bilgi ve tecrübenize çok saygım var. boşa tartışmaya gerek yok o yüzden. saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 25 Kasım 2011; 12:02:45 >
  • başlık sahibi 3 ay oldu aldın mı makineni ? izlenimlerini paylaşır mısın ?
  • Yok, yukarda da yazmıştım, NEX 5N aldım, çok da memnunum
  • hangi lensleri kullaniyorsunuz? manuel lens kullaniyor musunuz?
    hayirli olsun makineniz
  • Konunun zamanı geçmiş ama bu uzuun tartışmadan sonra neden hemen nex 5n aldınız. Sırf iso değeri düşük diye mi. Hem fiyat farkı da var. Neden nex e geçtiniz? Sağlıcakla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

A65 + 16-80mm + 30mm f2.8 makro + 85mm f2.8 alirdim ben. Son iki lens ucuz ama muhtesem.

Sony slt A65 alıyorum. Alma diyen var mı?

a35 + 85mm f2.8 demişken taze taze (15.01.2013 13:00)
    selamlar
  • NEX-5n aldığınıza pişman olmazsınız. Nex serisinin tek eksiği gövdede titreşim engelleme yok. Alpha alsaydınız bunun çok avantajını görürdünüz.
  • Bir sey almaya karar veriyorum sizlere danışıyorum. Güzel seçiyoruz, makinalar hakkında tartışıyoruz sonra almaya karar verdiğim şey hakkında forumda biraz daha araştırma yapayım diyorum bir bakıyorum makinaya lanetler yağıyor.bu nasıl iş? Bu nasıl bir ikilem? Konu açtım a65 iyi mi diye.iyi dediler al. Sonra bu konuya rastladım burada a65 pek sevilmemiş. Başlık sahibi de kusura bakmasın artık.hayırlı günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mandakulağı

Bir sey almaya karar veriyorum sizlere danışıyorum. Güzel seçiyoruz, makinalar hakkında tartışıyoruz sonra almaya karar verdiğim şey hakkında forumda biraz daha araştırma yapayım diyorum bir bakıyorum makinaya lanetler yağıyor.bu nasıl iş? Bu nasıl bir ikilem? Konu açtım a65 iyi mi diye.iyi dediler al. Sonra bu konuya rastladım burada a65 pek sevilmemiş. Başlık sahibi de kusura bakmasın artık.hayırlı günler.
    Sony Alpha serisini ben tavsiye etmiyorum. Birde Pentax K-30'a bakın derim. IQ olarak çok daha iyi bir gövde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

quote:

Bir sey almaya karar veriyorum sizlere danışıyorum. Güzel seçiyoruz, makinalar hakkında tartışıyoruz sonra almaya karar verdiğim şey hakkında forumda biraz daha araştırma yapayım diyorum bir bakıyorum makinaya lanetler yağıyor.bu nasıl iş? Bu nasıl bir ikilem? Konu açtım a65 iyi mi diye.iyi dediler al. Sonra bu konuya rastladım burada a65 pek sevilmemiş. Başlık sahibi de kusura bakmasın artık.hayırlı günler.
    Sony Alpha serisini ben tavsiye etmiyorum. Birde Pentax K-30'a bakın derim. IQ olarak çok daha iyi bir gövde.

nası yaa? neredeyse tüm özellikleri üstün a65in k30dan. IQ da ne demek oluyor dostum? konuyu birazcık açabilir misin? cevabın için de teşekkürler.

• A77 tavsiye ederim.

• Şimdi gördüm açtığım konuyu, 1 yıl 3 ay geçmiş

Bu kadar süredir Sony NEX'ten bıkmadım, soğumadım. Halbuki çok makina değiştiren biriydim bir zamanlar. Artık aynasızdan vazgeçmem gibi geliyor bana, 5 kg çantayla dolaşmaktan yoruluyordum, üşeniyordum.

Sony NEX5n 18-55mm, Rokinon 85 F/1.4 (harika bir lenstir) ve SEL 50mm kullanıyorum. Ayrıca NEX başlığında çok ayrıntılı bilgilere erişmek mümkün, ama ben kısaca şu ana kadar kullandığım en iyi makina bu diyebilirim, görüntü kalitesinden bahsediyorum.

Bir gün DSLR'ye geçecek olursam, hayallerimde her zaman yeri olan Canon 5Dmark için geçerim (II-III fark etmez), sadece o değil tabi yanında 24-70mm ve 70-200mm F/2.8 olması şart. Ağırlığı da umursamam o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Şimdi gördüm açtığım konuyu, 1 yıl 3 ay geçmiş

Bu kadar süredir Sony NEX'ten bıkmadım, soğumadım. Halbuki çok makina değiştiren biriydim bir zamanlar. Artık aynasızdan vazgeçmem gibi geliyor bana, 5 kg çantayla dolaşmaktan yoruluyordum, üşeniyordum.

Sony NEX5n 18-55mm, Rokinon 85 F/1.4 (harika bir lenstir) ve SEL 50mm kullanıyorum. Ayrıca NEX başlığında çok ayrıntılı bilgilere erişmek mümkün, ama ben kısaca şu ana kadar kullandığım en iyi makina bu diyebilirim, görüntü kalitesinden bahsediyorum.

Bir gün DSLR'ye geçecek olursam, hayallerimde her zaman yeri olan Canon 5Dmark için geçerim (II-III fark etmez), sadece o değil tabi yanında 24-70mm ve 70-200mm F/2.8 olması şart. Ağırlığı da umursamam o zaman

nex5 + 85 rokinon ile çektiğin resimleri paylaşırmısın
    (netten bulunabiliyor yurtdışı sitelerinde örnek olarak ama forumdaş birisinden görmek daha aydınlatıcı olur)
    portfolyo vs.?

• Rokinon 85mm örnekleri. Hep çiçek fotoğrafı paylaştım ama ben bunu çiçek çekmek için almadım, yanlış anlamayın Portreler harika, onu söyleyeyim, ama paylaşamıyorum malesef Kültürel-belgesel nitelikli portre olsalar paylaşırdım ama hepsi eş-dost portreleri.

• quote:

quote:

quote:

nası yaa? neredeyse tüm özellikleri üstün a65in k30dan. IQ da ne demek oluyor dostum? konuyu birazcık açabilir misin? cevabın için de teşekkürler.

Hangi özellikleri üstün merak ettim şimdi. IQ (Image Quality) yani çektiğiniz fotoğrafın görüntü kalitesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: halilakdere

A77 tavsiye ederim.

A65 ile IQ olarak bir fark yok. Sadece gövde özellikleri için alınacak bir makine değil bence.
  • sayın siyahmurat fotoğraf makineleri hakkında sizin kadar bilgili olmayabilirim. öncelikle bunu göz önünde bulunduralım ve yanlışlarımı lütfen düzeltin. öncelikle megapikseli yüksek (yüksek MPnin bazen bir işe yaramadığını biliyorum), fotoğraf çözünürlüğü yüksek, fiyatı yüksek, iso değerleri tamamıyla aynı, gövdede gps var... daha var da var. peki sizin düşünceniz nedir?
  • a77 incelemesi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halilakdere

A77 tavsiye ederim.

A65 ile IQ olarak bir fark yok. Sadece gövde özellikleri için alınacak bir makine değil bence.

Ayni APS-C sensore sahip makinalar arasindaki sinif farkini belirleyn yegane faktör body kalitesidir zaten, imaj kalitesi degil. Imaj kalitesi ayni siniflarda 3 asagi 5 yukari ayni zaten, asil fark govde kullanilabilirligi, kolayligi, kalitesi

Tabi bahsi gecen makineler govde olarak da ayni siniftaysa dediginiz dogru olabilir farka degmeyebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 25 Ocak 2013; 23:56:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.