Şimdi Ara

Sony slt A65 alıyorum. Alma diyen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
8.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, sizlerin fikrini almadan bu işe girişmek istemiyorum. İki gündür bakınıyorum, Sony a580'le başladım, Pentax k-5 dedim, nex dedim, en sonunda Sony SLT A65 almaya karar verdim. Sony başlığı altına da yazabilirdim, ama idare edin. Hemen karar vermem lazım

Bir de alacağım yer btsony ile ilgili görüşünüz varsa öğrenmek isterim.

• alin:) hayirli olsun, seneye de ben almayi dusunuyorum okul bitince:) bu sene evden vize cikmadi derslerim nedeniyle:(
  • Benim Sony markasına karşı tek handikapım lens çeşitliliği. Bu konuya önem veren biri olarak Sony kullanamam. Model güzel, hayırlı olması dileğiyle, iyi günlerde kullanın.
  • Teşekkür ederim. 16-80mm ve bir portre lensi yeter benim için.
  • hocam alın, güzelde bi inceleme yapın, benim gibi A77 yi düşünenler içinde bi fikir olsun

16-80 yerine şu yeni çıkan 16-50 ile alın ama bence. okuduğum kadarıyla baya iyi bir lensmiş. malum iyi çözünürlüğü olan iyi optik lazım bu mp canavarı yeni alfalara.

btsony den arkadaşıma nex5n aldık netten. bi sorun çıkmadı. güvenilir bi firma diyebilirim. kadıköy optimum avm ve Maltepe Carrefour AVM de mağazaları vardı diye biliyorum. net yerine oralardan alabilirsiniz. tabii istanbuldaysanız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Teşekkür ederim. 16-80mm ve bir portre lensi yeter benim için.

@coxackie
    " Sony slt A65 alıyorum. Alma diyen var mı?" başlığınıza sığınarak ufak bir sorum var, APS-C boyutunda bir sensöre 24 mp konulunca ortaya çıkan ISO başarısızlığını dikkate aldınız mı? diğer taraftan neden SLT A-77 değil tamam aralarında 600 $ civarında bir fark var ama Pentax K-5' ide düşündüğünüze göre yazıyorum ki K-5 ard arda çekim hızı, Videoda bazı eksiklikler (AF-Ayrı bir seçici düğme gibi) ve 16 mp dışında SLT A65 den kıyaslanamayacak kadar üstün bir gövdedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Teşekkür ederim. 16-80mm ve bir portre lensi yeter benim için.

@coxackie
    " Sony slt A65 alıyorum. Alma diyen var mı?" başlığınıza sığınarak ufak bir sorum var, APS-C boyutunda bir sensöre 24 mp konulunca ortaya çıkan ISO başarısızlığını dikkate aldınız mı? diğer taraftan neden SLT A-77 değil tamam aralarında 600 $ civarında bir fark var ama Pentax K-5' ide düşündüğünüze göre yazıyorum ki K-5 ard arda çekim hızı, Videoda bazı eksiklikler (AF-Ayrı bir seçici düğme gibi) ve 16 mp dışında SLT A65 den kıyaslanamayacak kadar üstün bir gövdedir.

Haklısınız, Pentax belki daha mantıklı ama, kötü geçen K7 maceramdan sonra tekrar Pentax almaya da pek cesaret edemiyorum. Zaten K5 de oldukça pahalı, kararsızlık kötü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

hocam alın, güzelde bi inceleme yapın, benim gibi A77 yi düşünenler içinde bi fikir olsun

16-80 yerine şu yeni çıkan 16-50 ile alın ama bence. okuduğum kadarıyla baya iyi bir lensmiş. malum iyi çözünürlüğü olan iyi optik lazım bu mp canavarı yeni alfalara.

btsony den arkadaşıma nex5n aldık netten. bi sorun çıkmadı. güvenilir bi firma diyebilirim. kadıköy optimum avm ve Maltepe Carrefour AVM de mağazaları vardı diye biliyorum. net yerine oralardan alabilirsiniz. tabii istanbuldaysanız...

İstanbulda değilim malesef. Ama A77 gördüğüm kadarıyla daha çok tavsiye ediliyor.

• a77 iso performansı çok kötü diye duydum iyi araştırmak lazım... Acele karar vermeyin derim iso çok önemli bi teknik detay, en çok ihtiyaç duyduğunuz yerde yarı yolda kalmayın..
  • pentax k-5 - nex - A65 çizgisine bakınca, pek benzer makinalar üzerinden gitmemişsiniz. yani tarzı belirlemede biraz problem yaşanmış sanırım. k-5 ile A65 arasındaki fark da malum.

MP ve ISO başarımı arasındaki ilişki bakımından bipekkan'a katılıyorum. bu konu dpreview incelemesinde de direkt olarak söylenmiş. conclusion kısmında hem yüksek isolarda çok noise yaptığından, hem de bu makinanın hitap ettiği kesimin 24 MP'e ihtiyacı olmadığından bahsediliyor. bu konular benim için önemli kriterler, o sensörü 24 mp ile süründürmek istemem.

bu makinanın fiyatı ne kadr bilmiyorum, (ereyon'da garantili 2600 imiş, spotu da herhalde 2100-2200 aralığındadır) ama ben bunun yerine k-5'i tavsiye ederim. dediğinize göre k-7 macerasından sonra markaya karşı bir soğuma olmuş, bunu görmezden gelirseniz, çok daha iyi bir yatırım olan k-5'e yönelin derim.
  • a65 in iso performansı belki vasat olur, ama kötü olmaz.

Ayrıca yine eski model sonyler kadar (a100 gibi, a200 gibi) kadar kötü değil. Onlara göre mutlaka ki çok daha iyi. Ama Canon Nikon Pentax gibi muadilllerinin de artık iso performansı çok çok iyi oldu, sony belki halen geride.

Ama demek istediğim, eskisi kadar kötü değil artık. Iso 800 gayet kabul edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

pentax k-5 - nex - A65 çizgisine bakınca, pek benzer makinalar üzerinden gitmemişsiniz. yani tarzı belirlemede biraz problem yaşanmış sanırım. k-5 ile A65 arasındaki fark da malum.

MP ve ISO başarımı arasındaki ilişki bakımından bipekkan'a katılıyorum. bu konu dpreview incelemesinde de direkt olarak söylenmiş. conclusion kısmında hem yüksek isolarda çok noise yaptığından, hem de bu makinanın hitap ettiği kesimin 24 MP'e ihtiyacı olmadığından bahsediliyor. bu konular benim için önemli kriterler, o sensörü 24 mp ile süründürmek istemem.

bu makinanın fiyatı ne kadr bilmiyorum, (ereyon'da garantili 2600 imiş, spotu da herhalde 2100-2200 aralığındadır) ama ben bunun yerine k-5'i tavsiye ederim. dediğinize göre k-7 macerasından sonra markaya karşı bir soğuma olmuş, bunu görmezden gelirseniz, çok daha iyi bir yatırım olan k-5'e yönelin derim.

Evet çok farklı cihazlar arasında gidip geliyorum. Nikon D50, pentax kx, k7 ve en son Canon 40D kullandım.

Aradığım tek şey fotoğraf kalitesi.

Sony'nin çok megapikselli olması beni de endişe ettiriyor, bu forumu seviyorum. Uyarılar için herkese teşekkürler.

Pentax k-5 yazınca "algılayıcı lekeleri" çıkıyor google'dan :)

Hatalı ürünler toplatıldı diye biliyorum aslında ama, yine de bilemiyorum.

Şu beynimdeki gelgitler bi dursa mantıklı karar vereceğim ama..

Fikirleriniz benim için önemli.

Teşekkürler...

• Yani su anki genel sonuc a65 almamaniz yonunde. Sanirim baska bir modele kayicaksiniz simdide :-) kararsizlik cok kotu ve hep yanlis secim yaptirir dikkatli olun..
  • A65 + 16-80mm + 30mm f2.8 makro + 85mm f2.8 alirdim ben. Son iki lens ucuz ama muhtesem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

A65 + 16-80mm + 30mm f2.8 makro + 85mm f2.8 alirdim ben. Son iki lens ucuz ama muhtesem.

nex 5n mi, a65 mi sence?
  • Nex5n de IQ çok yüksek. Peki ya lensler henüz sizin istediğiniz aralıkta ve özellikte mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet1980

Nex5n de IQ çok yüksek. Peki ya lensler henüz sizin istediğiniz aralıkta ve özellikte mi?

Çok fazla lens lazım olmayacak aslında. 18-55mm ve bir portre lensi yeterli olacak, ayrıca manuel lens kullanımı da çok kolaymış okuduğum kadarıyla. Ama işte vizörsüz makina kullanabilir miyim onu bilmiyorum
  • Alma eos 5D al. Ben 5D alcam. Filmli makine kullanmıştım, ben vizörden bakarak fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. 5D o yönden de iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 23 Kasım 2011; 21:10:06 >
  • Sony NEX 5N siparişi vermiş bulunuyorum.

Herkese ilgi ve yorumlarından dolayı teşekkür ederim.

Bu arada eski ekipmanım satılıktır, ilgilenen olursa
    http://www.canonturk.com/vbulletin/satilik/10170-satilik-canon-40d-85mm-18-70-a.html
  • quote:

Çok fazla lens lazım olmayacak aslında. 18-55mm ve bir portre lensi yeterli olacak, ayrıca manuel lens kullanımı da çok kolaymış okuduğum kadarıyla. Ama işte vizörsüz makina kullanabilir miyim onu bilmiyorum

Elektronik vizör alıp takılabiliyor bildiğim kadarı ile.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.