Şimdi Ara

Sony, PlayStation 6 için AMD ile anlaşmış olabilir: PS Vita 2 mi geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony, PlayStation 6 için AMD ile anlaşmış olabilir: PS Vita 2 mi geliyor?
    Görünüşe göre AMD ve Sony, bir kez daha yeni nesil konsollar için birlikte çalışıyor. Yeni gelen bilgilere göre PlayStation 6’da AMD imzalı çipler bulunacak. PlayStation 6’nın 2026'da piyasaya çıkması ve 4K 120FPS/8K 60FPS oyun deneyimi sunması bekleniyor. Daha önceki söylentiler konsolun 2028’den önce çıkmayacağı yönündeydi.



    PS6'da da AMD yongaları olacak



    Moore's Law is Dead’e (MLID) göre AMD ve Sony, yeni nesil PlayStation 6 için sözleşme imzalamış durumda. AMD, Sony'nin yükseltilmiş PlayStation 5 Pro konsolu için kod adı "Viola" olan ve bu yılın sonlarına doğru ortaya çıkması ya da birçok faktöre bağlı olarak 2025'te piyasaya sürülmesi beklenen güçlendirilmiş bir SoC hazırladı.



    Ayrıca Bkz.PS Plus abonelerine Şubat ayında verilecek ücretsiz oyunlar belli oldu



    Yeni nesil PlayStation 6 konsolu için donanım detaylarına sahip olmasak da konsolda 8 çekirdek ve 16 iş parçacıklı bir CPU’nun olacağı söyleniyor. Bu işlemcinin mevcutta bulunan Zen 4 çekirdek mimarisini kullanacağı söyleniyor. Halihazırdaki PS5’te ise Zen 2 mimarisine dayalı aynı çekirdek yapılandırmasını kullanıyor. Bununla birlikte PS6 için çekirdek hızlarının mevcuttaki 3.5 GHz yerine 5 GHz seviyesine çıkacağı aktarılıyor. Oyun performansı tarafında ise oldukça iddialı söylemler mevcut. Yeni nesil bir PS6’nın 4K 120FPS ve 8K 60FPS oyun deneyimi sunacak güçte olacağı iddia ediliyor.



    PS Vita 2 gelebilir



    Sony, PlayStation 6 için AMD ile anlaşmış olabilir: PS Vita 2 mi geliyor?
    Öte yandan Sony’nin halihazırda PlayStation Vita 2 ve PS5 Pro üzerinde de çalıştığı söyleniyor. PS Vita 2 biraz muamma zira bir süre önce zaten PlayStation Portal piyasaya sürülmüştü. Söylentiler Vita 2’nin tek başına bir el konsolu olacağı yönünde olsa da Sony’nin tekrardan bu işe girip girmeyeceği belirsiz. Ancak MLID’ye göre Vita 2 için de AMD ile sözleşme imzalanmış durumda. Son olarak PlayStation 5 Pro’nun ise 2024 tatil döneminde piyasaya sürülmesi bekleniyor.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/95960/amd-reportedly-already-got-the-contract-to-build-chip-for-sonys-next-gen-playstation-6/index.html







  • Bence pro GTA 6 çıkışına yetiştirilecek. PS6 da en erken 2027-28'de gelir diye düşünüyorum. 2026'ya 2 yıl kalmış, doğru dürüst oyun sayısı bir elin 5 parmağını geçmiyor. Ayrıca insanlar 1 yıl kullanmak için pro almaz.

    Diğer taraftan bence kesinlikle piyasada portable konsola açlık var. Ama Sony'nin gidişatı ikinci Vita faciası olabilir gibi düşündürüyor. Eğer konsolun arkasını içeriklerle doldurabilirlerse çok satar. Ha bir de şu saçma sapan memory card zımbırtılarından kesinlikle kaçınması gerekli.

    Eskiden konsollar geçmiş konsollara destek vermezdi. Firmaların amacı konsolu oyunla doldurmak olurdu. Ayrıca artık oyun maliyetleride aldı başını gitti. 5 senede yapılan AAA oyun yerine, oyun içi satın alma sistemiyle dolu ufak tefek oyunlar moda oldu. Konsollar zaten kendi marketleri üzerinden yapılan her satıştan pay alıyorlar. Para kazanma olayı oyun satışlarından ziyade, bunlara kaymaya başladı. Sony'i geçtim, bir çok oyun firması 4-5 senede bir oyun çıkartmaya başladılar. PS6 bile çıksa tek neden daha yüksek grafikle oyun oynamak olacaktır. Sony'nin politikası senede 2 excusive oyun çıkartmak üzerine, belki 3. oyun olabilir. MS zaten excusive olayını bitirdi. Halinden memnun. PS2-PS3 dönemi bir kere daha gelmez. Dreamcast, Saturn vs vs Zamanlarını bir kere daha göremeyeceğiz. Oyunculuk şekli değişti malesef.


    Yeni nesil Metal Gear Solid gibi oyunlar istemiyor.

    gelse ne olacak ps6 ps7 ? oyun yok oyun remasted cart curt 5 sene geciyor bir avuc para veriyoruz sonuc hüsran madurum da madurum ben konsollari sattim artik steamdeck aldim emulator oynuyorum ara sira steamdan oyun alip indi oyunlari oynuyorum cünkü eglendiriyor , ps5 bana eglence sunamadi ve cok pahali artik ps5 pro 100.000 tl olur
  • Sony Ps5 ile oyun konusunda eline yüzüne bulaştırdı.Sony Ps6 satması için netür bir plan içerisinde merak ettim doğrusu Ps5’teki başarısız oyun karnesi
    Ps6 satışlarına yansır diye düşünüyorum.

  • Ulan Ps5'e oyun mu yaptınız da Ps6'dan bahsediyorsunuz acaba

    Yaa sabır Allah diyoruz

    Yazık ulan şu çöp alete verdiğimiz paraya

    Hele ülkemizde normalinden %40-50 daha fazla para ödeyerek ulaşıyoruz şu aletlere

    Hiçbir oyun yok hala ve hala

    Kapat arkadaş o oyun firmalarını da para yiyip durmasınlar

  • Steamdeck yap kasma

  • playstation 1 den beri sever olarak playstation 5 alacak bir oyun göremiyorum. Bilgisayar yada ps4 sayesinde oyunları oynayabiliyorum.

    PSP gelsin halen psp 3004 kullanıyorum arada

  • 8K hazır olmadan çıkarsa çok bir anlamı olur mu bilmem.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence pro GTA 6 çıkışına yetiştirilecek. PS6 da en erken 2027-28'de gelir diye düşünüyorum. 2026'ya 2 yıl kalmış, doğru dürüst oyun sayısı bir elin 5 parmağını geçmiyor. Ayrıca insanlar 1 yıl kullanmak için pro almaz.

    Diğer taraftan bence kesinlikle piyasada portable konsola açlık var. Ama Sony'nin gidişatı ikinci Vita faciası olabilir gibi düşündürüyor. Eğer konsolun arkasını içeriklerle doldurabilirlerse çok satar. Ha bir de şu saçma sapan memory card zımbırtılarından kesinlikle kaçınması gerekli.

  • Ps5 satışları çok düşük

    2026 mantıklı geliyor..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eskiden konsollar geçmiş konsollara destek vermezdi. Firmaların amacı konsolu oyunla doldurmak olurdu. Ayrıca artık oyun maliyetleride aldı başını gitti. 5 senede yapılan AAA oyun yerine, oyun içi satın alma sistemiyle dolu ufak tefek oyunlar moda oldu. Konsollar zaten kendi marketleri üzerinden yapılan her satıştan pay alıyorlar. Para kazanma olayı oyun satışlarından ziyade, bunlara kaymaya başladı. Sony'i geçtim, bir çok oyun firması 4-5 senede bir oyun çıkartmaya başladılar. PS6 bile çıksa tek neden daha yüksek grafikle oyun oynamak olacaktır. Sony'nin politikası senede 2 excusive oyun çıkartmak üzerine, belki 3. oyun olabilir. MS zaten excusive olayını bitirdi. Halinden memnun. PS2-PS3 dönemi bir kere daha gelmez. Dreamcast, Saturn vs vs Zamanlarını bir kere daha göremeyeceğiz. Oyunculuk şekli değişti malesef.


    Yeni nesil Metal Gear Solid gibi oyunlar istemiyor.

  • blasko77 kullanıcısına yanıt

    şaka yaptınız galiba 3 yılda 50 milyon ps5 satılmış nesil sonuna kadar çok rahat 100-110 milyonu bulur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k 120 ve 8k 60 fps demek. Zuhahahahahahhahaha

    4kda adam akilli grafiklerle 60 fps versinde önce sonra ilerisine bakarlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaatılRhymer -- 3 Şubat 2024; 23:33:34 >
  • gelse ne olacak ps6 ps7 ? oyun yok oyun remasted cart curt 5 sene geciyor bir avuc para veriyoruz sonuc hüsran madurum da madurum ben konsollari sattim artik steamdeck aldim emulator oynuyorum ara sira steamdan oyun alip indi oyunlari oynuyorum cünkü eglendiriyor , ps5 bana eglence sunamadi ve cok pahali artik ps5 pro 100.000 tl olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 4 Şubat 2024; 00:08:03 >
  • alpalp84 kullanıcısına yanıt
    herkes anında oyunun sonunu görmek istiyor asla grind yok vakit ayırmazlar onun yerine kısa videolar izleyip höhjeheuısahdrashuıjd diye gülmek kolaylarına kaçıyor. oyun dediğin bitti galiba haklısın.

  • vita deme, atma o zehirli oku :(

  • alpalp84 kullanıcısına yanıt

    Cok dogru bir yorum. Ah o eski gunler. O eski oyunlar. Konsolculuk ve oyunculuk altin cagini yasamis o zamanlar. Ozellikle microprose falan ne oyunlar uretmisler be.

    Pcde de altin cag nforce donemi ile yasanmisti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2026 da PS6 çıkarsa PlayStation tarihinin en ezik konsolu 5 olacak. Şaka gibi.Sony, PlayStation 6 için AMD ile anlaşmış olabilir: PS Vita 2 mi geliyor? 

  • Yeni GTA ile beraber çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun yok şeklinde serzenişte bulunan arkadaşlara vr2 alıp re village, re 4, gt, pavlov ve crossfire deneyimlemelerini tavsiye ediyorum.. koltukta ya da ayakta 1x1m lik bir alana ihtiyaçları olur bu kadar basit.
    Bende sıkılmıştım ama bu olmuş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winuae -- 4 Şubat 2024; 11:52:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 65 TFLOPS olan RX 7900 XTX bile büyük oyunlarda FSR 3 + Fluid Motion açıkken ultra ayarlarda ve rtx ultra ile 4K 120 FPS çok zor görüyor.

    PS6'nın 65 TFLOPS üzerinde olması gerekir ki bu da AMD için imkansız birşey. Olsa olsa 35 TFLOPS olur. İşlemci isterse 10 GHz olsun, GPU zayıf kaldıktan sonra o değerleri görmesi imkansız :D

  • Bir vita faciası daha gelmesin artık. Önceki cihaza çok atıp tutuyorlardı cihaz çöp oldu.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.