Şimdi Ara

Sony Playstation 3/4 - Sıkça Sorulan Sorular & Cevapları !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.576
Cevap
65
Favori
674.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Weycell son bir sourm olcak fazla olmazsam. Bir monitörün ps3 e uyumlu olup olmadığını nasıl anlarım. Forumlarda görüyorum ps3 e uyumlu lcd motitör listeleri var. Bu neye dayanarak yapılıyor. Dvi çıkışı olan monitörlerin hepsi ps3 e bağlanamazmı? Tüm lcd ler bağlanamıyoremu ps3'e?
  • Kardeş HDCP denilen bir veri şifreleme yazılımı vardır ve ps3 bununla uyumluluk ister yani alacağın LCD monitörün en kötü ihtimalle DVI çıkışına sahip olmasının yanında mutlaka HDCP standardını da desteklemesi gerekir....LCD almadan bunun bilinmesi çok önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 20 Mart 2007; 22:42:44 >
  • gene biraz fazla olcam weysell kusura bakma :) Samsung 940 bw'ye alternatif üzerinde multimedia olan (hoparlör) olan ps3 için bir monitör varmı? Ses sistemine her zaman bağlamakla falan uğraşmamak için.

Bi sorum daha var :) blue ray filmlerde bölge kodu yok diyolar bu doğrumu bilemiyorum kimi var dio kimi hd tv de izleneceği için yok dioyo. Bağlayacağım lcd tv de böle bölge kodu sorunu yaşayacakmıyız. pclabs in forumunda yöneticilerden biri hd tv lerde izleneceği için bölge kodu sorunu olmaz demişti. Lcd ler için bu geçerli mi?

Weycell yardımmmmmmm!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecelnico

gene biraz fazla olcam weysell kusura bakma :) Samsung 940 bw'ye alternatif üzerinde multimedia olan (hoparlör) olan ps3 için bir monitör varmı? Ses sistemine her zaman bağlamakla falan uğraşmamak için.

Bi sorum daha var :) blue ray filmlerde bölge kodu yok diyolar bu doğrumu bilemiyorum kimi var dio kimi hd tv de izleneceği için yok dioyo. Bağlayacağım lcd tv de böle bölge kodu sorunu yaşayacakmıyız. pclabs in forumunda yöneticilerden biri hd tv lerde izleneceği için bölge kodu sorunu olmaz demişti. Lcd ler için bu geçerli mi?

Weycell yardımmmmmmm!!!

940BW'ye alternatif dahili hoparlöre sahip aşağıdaki monitörü tavisye edebilirim ama bunda HDCP desteği olup olmadığını sizin öğrenmeniz gerekecek çünkü yazmıyor:

http://www.hurriyet.com.tr/teknonet/6129417.asp?m=1&gid=112&srid=3439&oid=4

Blu-ray meselesine gelince blu-ray filmlerde HDTV açısından bir bölge kodu sorunu olmayacağı doğrudur ama ps3 açısından bir bölge kodu sorunu vardır. Yani ps3 alındığı bölgenin özelliklerine göre film medyalarında ayrıma gidebilir, mesela NTSC-J ps3 sadece Asya, Amerika ve Japonya bölgesine ait bluray filmleri çalıştırırken PAL yani Avrupa bölgesi filmlerinde sorun çıkartabilir...Bu konu ile alakalı daha ayrıntılı bilgi 1. sayfadaki soru cevap bölümünde mevcut, saygılar.

• weysell ilgilendiğin için çok teşekkür ederim ama bu monitörün üzerinde multimedia yok sanırım yazmıyor. Bi de hdcp desteğinin olup olmadığını nasıl anlayacam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecelnico -- 20 Mart 2007; 23:11:38 >
  • Bu monitörde multimedya olmalı diye biliyorum sen bu monitör üzerinden araştırmanı sürdür bakalım nasıl bir sonuca ulaşırsın, yine HDCP desteğini de ancak araştırmaların sonucu anlayabilirsin nedense çoğu zaman belirtilmiyor olsa dahi.
  • ben en iyisi hiç kurcalamayayım samsung 940 bw widescreen i alayım. ps3 ve kesem için en uygunu bu olsa gerek. ilgi ve alakan için çok çok teşekkürler...

Weysell bir sorum daha var maalesef yine ben 940 bw nin çözünürlüğü 1440*900 müydü neydi sanırım. Bu çözünürlükte çalıştırırmı ps3. Bazı yerlerden 720p 1080p diğer çöznürlükler de sağlıklı değil diye bir yazı okumuştum bu doğrumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecelnico -- 20 Mart 2007; 23:25:56 >
  • 940BW'de yeterince tatmin edici sonuç alınıyor dostum için rahat olsun...1080p ayarlı olarak rahatça kullanabilirsin ps3'ünü bu monitörde, ama alacağın çözünürlük 1440*900 olur ki bu da gayet yeterli.
  • nası yani ps3 de 1080p olarak ayarlıyacaz. Ama geçerli çözünürlükte görüntü mü alacaz. Arad değerlerin seçenekleri yok mu ps3 ' te?
  • Onlarda var tabi ama en yüksek değer olan 1080p'ye ayarlamak dururken neden daha düşük bir çözünürlüğe getiresinki değil mi....Senin de dediğin gibi 1080p olarak ayarlıyorsun ama monitörün geçerli olan çözünürlüğünde görüntü alıyorsun...Aara değerler derken ps3'te sadece: 480p, 720p, 1080i ve 1080p gibi değerlerden birisini seçebiliyorsun çözünürlük olarak.
  • thanks thanks thanks
  • quote:

thanks thanks thanks

• analog cıkıslı 5+1 ses sistemim var. ps3 te kullanabilirmiyim?
  • weycell ps3 ü lcd monitöre bağlarken ntsc - pal uyumluluk olayı var mı? tv deki gibi dönüştürücü falan lazımmı ntsc-pal
  • quote:

Orjinalden alıntı: görece

analog cıkıslı 5+1 ses sistemim var. ps3 te kullanabilirmiyim?

Evet kullanabilirsiniz, kırmızı ve beyaz çıkışların olması yeterli.

quote:

weycell ps3 ü lcd monitöre bağlarken ntsc - pal uyumluluk olayı var mı? tv deki gibi dönüştürücü falan lazımmı ntsc-pal

Hayır gerek yok.
  • Merhaba ben yeni PS3 aldım, benim PS3'üm NTSC/J fişe taktım patladı ne yapmalıyım?

Bir de DVD ve CD'yi alıyor ama Bluray almıyor içine neden acaba?

Wii mi alsaydım yoksa?

Yanıtlarsanız sevinirim teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: BigBoSs ®

Merhaba ben yeni PS3 aldım, benim PS3'üm NTSC/J fişe taktım patladı ne yapmalıyım?

Bir de DVD ve CD'yi alıyor ama Bluray almıyor içine neden acaba?

Wii mi alsaydım yoksa?

Yanıtlarsanız sevinirim teşekkürler.

Hemen yanıtlayayım soru sorudur...

ps3 patladıysa yapacak birşey yok, arda kalanlarla evcilik oynayabilirsiniz...

Bluray hararet yapıyor demekki önce alıştırın aleti sonra bi yandan ps3'ü okşayıp diğer yandan çaktırmadan bluray'i bırakıverin içeri...

Evet, patlayan ps3'ünüzden arda kalanları atacak sağlam bir tenekeye ihtiyaç vardı o nedenle Wii alabilirsiniz.

Bende teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 21 Mart 2007; 23:19:37 >

• Eyvallah Weycell hadi kolay gelsin. Wiimote sallar kafana Wii'ci arkadaşlar aman dikkat et
  • Yok kardeş şaka yaptım alınmasın kimse beni tanır Wii'ciler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BigBoSs ®

Eyvallah Weycell hadi kolay gelsin. Wiimote sallar kafana Wii'ci arkadaşlar aman dikkat et

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.