Şimdi Ara

Sony'nin 140 TL Fiyat Politikasını PROTESTO Etmeliyiz! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
494
Cevap
6
Favori
20.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunlar Uncharted 3 ü 180 tl le piyasa sürer demedi demeyin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StormKing -- 3 Haziran 2011; 14:22:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StormKing
    Bunlar Uncharted 3 ü 180 tl le piyasa sürer demedi demeyin..

    Aynı şey aklıma geldi. Olay ortada adamlar dayanma noktasına kadar arttırma çabasındalar.
  • Ama bu oyunu hiç beğenmesem nedense demosu çok tatlı geldi ama çokluğa uymak lazım spota devam
  • hero edition yurt dışı fiyatı 100 dolar.yani 160 lira.sevgili sony den şimdi mail geldi fiyatı tam 280 lira yurt dışından alsak bu paketi türkçe oynayamayacak mıyız şimdi?bu fiyat resmen insafsızlıktır ya
  • Avrupa versiyon da türkçe olabilir. Çıktıktan sonra yurtdışından gelenler olacaktır. Spotta bile türkçe olma ihtimali var pal versiyonlarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch
    Dünynın en buyuk teknoloji sitesi ile ayni fiyattan satilamaz oyun arkadaslar. Suan avrupa fiyatindan cok farkli degil vergiler eklenince

    @GP yeni müdürle iletişime geçmek için elimizde bilgi veya mail adresi vs var mı? Bence bu durumu ilk elden kendisine bir şekilde bildirmemiz. Aksi takdirde protesto edeceğimizi anlatmamız lazım. Yoksa tavşan dağa küsmüş durumu olur. Bu arada yorumuna yorum yapamayacağım, talihsiz bir açıklama olmuş.
  • Pazarlama ile ilgilenen kişilerin piyasadan haberleri yok yada işlerine gelmiyordur dışarda 160 tl olan bir ürünü burada 280 tl gibi bir rakama satmaya çalışmak ne kadar işe yarar bilmiyorum uygun satıp sürümden kazanmak varken az satıp çok kazanmaya çalışıyorlar biz ne kadar söylesekde konuşsakta fiyat politikası bu arz talep meselesi. Bu fiyatlara satış yapıldığına göre talep var demekki o yüzdende ne kadar konuşsakta değişen birşey olmaz
  • cidden,kaç tane satabılecekler merak ediyorum,bu fiyatlar ile 20 tane life time satışı olursa türkiye'de şaşmam...
  • kaçırdığınız bi nokta var oyunun maliyeti dağıtıcı için sadece kargodur(+genel giderler). oyunu yapan firma maliyeti hesaplar ve dağıtıcıyla anlaşır ve anlaşmaya göre satışlardan komisyonda olmak üzere parasını ondan alır. eğer yapımcıda kendi firmasıysa (sony, ea gibi) araya bir aracı girmediği için fazla maliyette oluşmaz. ama her firmada her oyundan maksimum ciro beklentisi olduğu için fiyatlar bu seviyede zaten. türkiye'de 38 doları, 35 pound u kendi fiyatı gibi benimseyenleride anlamıyorum ayrıca. avrupa ve amerika asgari ücretle oranlanan satış fiyatı olan 38-45 dolar; 32-38 pound sizlere nasıl normal geliyor? anlamıyorum yani burda çalışanlar aylık 1200 pound veya 1500 dolar civarı para mı alıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 3 Haziran 2011; 14:47:25 >
  • Asgari ücretin 600-650 civarı olduğu bir ülkede bir oyun 140-180 arası olur mu ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erbaa82

    Asgari ücretin 600-650 civarı olduğu bir ülkede bir oyun 140-180 arası olur mu ya


    demek istediğimde bu, millet kendi para birimiyle oyunları 38 liraya 45 liraya (dolar) alıyor, burdakilerde 95 lira olsa sevinecek durumda. sadece oyunda değil herşeyde bu ülkede vatandaşının getirildiği nokta bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 3 Haziran 2011; 14:56:43 >
  • Verilen bir söz vardı. Arkasında o kadar durduğum Sony Türkiye'yi bundan sonra desteklemiyorum. Protesto olarakta spot ürün alacağım. Kimse kereviz değil arkadaş. Ben tüketiciyim, Sony babamın malı da değil. Türkçe oyun destek eyvallah da bu ne kardeşim. 140 TL'ye oyun mu olur?
  • Yani arkadaşlar, işinize gelmediğinde benim yazdıklarıma aldırmamanız hiç hoşuma gitmiyor.

    Bende sizin gibi tepki gösterdim, ve bizzat arayıp Murat Bey'e soracağıma söz verdim, yaşa var ol dediniz, sonra arayıp konuşup durumu izah edince forumlarda, dönüp okumadınız bile, aynı muhabbetler döndü durdu yine. Hayır, ben her zaman sizin tarafınızdayım, burası kesin, fakat iş artık sanki ille de bir protesto yapma gereği duyuluyormuş gibi görünüyor. Bakın:

    Oyunun Sony Tarafından Avrupaya sürülüşü, yaklaşık 45 Pound civarıdır. Bazı büyük siteler, ki bunlar kimi zaman 500 000 satış yaparlar, özel indirimler alırlar. Mesela Sendit sitesinde, 49 Pounddan 38 Pounda düştüğü yazar.

    Bu oyunun TÜrkiyeye gelişi ise Euro bazı üzerinden hesaplanır ve oyunun TÜrkiyeye geliş fiyatı GT5 ve KZ3 ile neredeyse AYNIDIR, ve belki -/+ 3 € oynar. Yani oyunlar yaklaşık 50-55 Avro ile TÜrkiyeye girer ve üzerine KAR koyulmadan satılır, çünkü Sony Avrupa merkezi satışlardan sonra özel bütçe gönderir Sony TR'ye.

    Diyeceksiniz ki, e o zaman neden GT5 109 Lira, KZ3 119 Lira, IF2 de 139 liradan çıktı. Arkadaşlar, tekrar diyorum, bu 3 oyunda Euro bazında giriş yapıyor, ve TÜrkiye'de aynı şekilde Eruo bazında satılıyor, ama Euro Resmi bir satış birimi olmadığı için, Türk Lirasına çevirliyor.

    GT5 çıktığında, Euro 1.8-9 € civarındaydı,
    KZ3 çıktığında, Euroe 2.0 oranındaydı,
    IF2 çıktığında, yani şuan, Euro 2.3 civarında.

    Yani oyun GT5 50€ ise, IF2 de 50€.

    Oyunlara yaklaşık %25 vergi uygulanıyor KDV dahil olmak üzere.

    Yani bu fiyatlar Sony'nin uluslararası uyguladığı fiyattır. Aradaki fark Döviz kurundan oluşmaktadır. Hiçbir şekilde fiyat artırımı yoktur.

    Yani arkadaşlar, oyunu alıp almamanız cidden benim umurumda değil. Çünkü alan var, alamayan var. Kimse kimseye zorla oyun aldırtamaz Türkçe diye. Fakat olay burada farklı bir şeye dönüşüyor. Ülkemizde çeşitli sebeplerle Döviz kurları her geçen gün artıyor, bugün Euro üzerinden satılan bir PC'nin maliyeti de aynı şekilde artıyor, oyun da artıyor. Ama bunu ille de gidip bir firmanın işi gibi göstermek çok çok farklı bir şey. Kaldı ki, açıklama yapıyorum diğer başlıklarda, ama kimse okumuyor, sanki gözler hep aksi yönde atılmış mesajarı arıyor, onları yoğunlaşıyor. Yani Sony'nin sahibi gelse mesaj atsa, sanki yine okunmayacakmış gibi. Şu oyun aleminde bizi -ne sebeple olursa olsun- destekleyen tek firma Sony, ona da her fırsatta taş atmak Türk olarak boynumuzun borcu sanki.

    Oyunun fiyatı 5 kuruş artmadı. Kimse kimseyi yolmuyor. Yolsaydı şayet, ben de protesto eder ve düşünmeden bu işi bırakırdım. Adamı aradım, sebebini sordum, o da anlattı, hiç bir zam yapmadık dedi, Avro fiyatları yüzünden böyle dedi. Burada Döviz alım satımı ile ilgilienen arkadaşlar durumu daha iyi anlayacaktır.

    Dediğim gibi, alıp almamak size kalmış. Herkes kendi ekmek parasını kazanır, bir şekilde. Herkes kendi parasının değerini iyi bilir. Ama, durumu anlamayıp, alacak olan adamı da ayağa kaldırmak hiç uygun bir davranış değil.

    Hepinize saygılar




  • Doğru döviz kurlarını hiç düşünmedim. Aslında biraz haksızlık ettim. Hani bir laf vardır ''ben tatmin oldum'' Semih Bey'in yazdıklarına aynen öyle oldum. Mantıklı geldi.

    Ancak şöyle de bir şey var. Yeni müdürün yaptığı çalışmalardan hiç haberdar değiliz. Bir Özgür Kirazcı değil hani.
  • 140 ne arkadaş, yuh...Multiman ın beline kuvvet
  • Bir oyun 60 tl den fazlaya geliyorsa sonye bırakayım forumu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 3 Haziran 2011; 15:22:55 >
  • Semih Bey siz aracısınız. Size bir lafımız olmaz, olamaz. Tam tersine sorunlarımızı iletmeniz aracı olmanız çok büyük bir incelik. Ama bazı şeyler beni tahmin etmedi.

    1. Gow3 çıktığında euro 2.08 ve bu oyun 99 dan satıldı.http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/201003/18032010.html
    2. Daha önce Aral denen harika firmadan benzer bir açıklama geldi kur, vergi vs. İnsanlar bu yüzden biraz bu tarz açıklamalara tepkili.
    3. Sizin dediğinizden ben bu oyun 138 e satılsa Sony zarar edecek gibi anladım. Bu da bana pek tatmin edici gelmedi açıkçası.

    Emin olun buraya yorum yazanlar bugüne kadar destek olmuş kişiler. Biz de sonuna kadar Sony nin arkasındaydık. Ama insanlara nasıl anlatalım bu fiyatları, nasıl vergili bandrollü veya orijinal almaya yönlendirelim siz söyleyin. Ben GOW3, GT5, KZ3 her oyun çıkışında arkadaşlarıma haber verdim. Bandrollü almalarına ön ayak oldum ve bu oyunalr hep bilinen talep gören beklenen oyunlardı. IF 2 bu kadar beklenen sevilen efsane bir oyun değil. Arkadaşlarıma alın diyemem valla.




  • Yurtdışından kendim getirtirim
  • Sadece oyunda degil ki bu pahali fiyatlar. Yurtdisindan gelen cogu elektronik urunu orada satilandan cok daha pahaliya aliyoruz. Siz de tepki olarak jailbreak falan yapin orjinal oyun almayin eger oyle bisey oluyorsa. Bi oyuna 140 tl verilir mi ya begenmicen ya iki gun sonra sikilcan sonucta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erbaa82

    Asgari ücretin 600-650 civarı olduğu bir ülkede bir oyun 140-180 arası olur mu ya


    Hocam bu zihniyeti bırakmak lazım. Lafım kimseyi aşşağılamak veya küçültmek değil fakat şu bir gerçek '' 650 Lira kazanan bir evin reisi veya birey - her kimse - '' zaten gidip 140-1xx tl verip oyun almaz.Daha doğrusu alamaz.600 tl kazanan bir adam gidipte lüxe para harcayacak değil.

    Benim ailemin maddi durumu düşük olsaydı , ne yazık ki ne PS3 ALIRDIM - NE OYUN KOLEKSİYONU YAPARDIM NE DE XBOX360 ALABİLİRDİM. Bu oyun alımı - konsol alımı tamamiyle zevk ve bütçe meselesi.Allah'a şükür var , alıyoruz.Olmasaydı ne dar gelirlilik yapardım ne de oyun alırdım. O zaman da CFW kullanmak zorunda kalabilirdim.Yani Demek istediğim herşey maddiyat ve zevk.

    Mesela UNCHARTED 3 200 TL olsun alırım , fakat bu dandik inFamous ve MotorStorm gibi ucuz oyunlara paramı da kaptıramam.Şimdi infamous alacağıma gidip killzone 3 tekrar alacağım.DS3 paketlisini. Bari bu ayda böyle destek olalım



    NOT: BURAYA YAZIYORUM . 1 AY SONRA İNFAMOUS 60 TL DÜŞMEZSE YÜZÜME TÜKÜRÜN




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.