Şimdi Ara

sony mhc 5600 bi amp ve hoparlör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde sony mhc 5600 model set var bu setin amplifikatör ü bi amp
    bu setle başka bir modele ( FHE9X ) ait hoparlörü bağlamak istiyorum
    FHE9x modele ait kolonu açıp amp den bas çıkışını direk bas hoparlöre versem
    tweeter larıda amp inin tiz çıkışlarına bağlasam verim alırmıyım
    setin orjinal hoparlörü bas 6 ohm tiz 8 ohm
    benim bağlamak istediğim kolon 6 ohm ve hoparlörün içinde sanırım bas ve tiz ayrıştırıcı bir devre var
    yani bu devreden bas hoparlörü ayırıp kolonun arkasından ayrı bir kablo çekerek direk amp ye bağlayıp tweeter larıda amp inin tiz çıkışına bağlasam , ama ampinin tiz çıkışından gelen kabloyo kolonun ses ayrıştırıcı devresine mi bağlamalıyım yoksa devreyi iptal edip direk bağlasam olurmu
    umarım anlatabilmişimdir
    bağlamak istediğim kolonun özellilkleri
    http://www.yukleresim.com/images/85894236809139548873.jpg

orjinal kolon özellikleri
    http://www.yukleresim.com/images/45199064795652078948.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hadouken06 -- 20 Eylül 2010; 12:54:21 >

• öncelikle linkler ölü bişey göremedim

ama yapmak istediğini biraz anladım, galiba elinde sanırım cihazın orj hoparlörleri yok!

bu tip (amlikatör) cihazlarda 2 out var evet!

1. alçak frekanslar (bass) yani superwoofer out yani 20hz-500hz arasını duyurur sadece sırf bas sesleri değil belli aralığa kadar bass mid sesleride verir bu yüzden adı superwoofer dir (subwoofer değil)

2. orta ve yüksek frekanslar (mid-tiz) çıkışdır buda 1khz-20khz arası mid ve tiz sesleri gönderirir

e tabi hoparlörleride bu aralığa göre dizay edilmiştir en iyi neticeyi kendi hoparlörlerinden alırsın ama elinde yapcak bişey yoksa sana tavsiyem

elindeki hoplarlör sistemi inşallah 3 yolludur, eğerki öyle ise hoparlöerin içindeki pasif crossoveri çıkart (devre dışı bırak ama bozma) woofere bass out u gir, tiz ve mid hopalörlere ise mid-tiz out u gir sonuca göre dinle

eğer elindeki sistemin mid hoparlörü güçlü ve kaliteliyse netice güzel olabilir aksi taktirde bas ve tiz ağılıklı mid eksikliği hissedebilirsin

not: eğerki bu hoparlörün tiz ve mid sürücüsünün zorlandığını hissedersen tiz ve mid çıkışı kolonun pasif crossover inden geçir

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albts -- 23 Eylül 2010; 16:03:36 >

• söylediğiniz gibi denedim mid eksikliği oldu çünkü kullanmak istediğim kolondaki woofer mid ve bas sesleri veriyormuş buna sadece bass verince midler baya zayıf kaldı hoparlörde kullanılan tweeter 3 cm soft dome type olarak geçiyor diğeride süper tweeter olarak geçiyor 1.3 cm verim alamadım neyseki orjinal hoparlörlerini buldum sorun kalmadı bi ampi de çok az da olsa normal ampilere göre fark hissettim kullandığım cihaz yaklaşık 20 yaşında ama sony nin en iyi serilerini üretildiği senelerde ait bir cihaz 1996-97 tarinden sonra sony her yeri işıklı sadece pop müzik dinlemek için ürettiği kuru bas ve tiz veren kaliteden uzak setler üretmeye başladı ( üzerinde 3000-5000 w yazan cihazlar adamlar piyasa işi yapmaya başladı..sony e

• quote:

Orijinalden alıntı: icarus06

söylediğiniz gibi denedim mid eksikliği oldu çünkü kullanmak istediğim kolondaki woofer mid ve bas sesleri veriyormuş buna sadece bass verince midler baya zayıf kaldı hoparlörde kullanılan tweeter 3 cm soft dome type olarak geçiyor diğeride süper tweeter olarak geçiyor 1.3 cm verim alamadım neyseki orjinal hoparlörlerini buldum sorun kalmadı bi ampi de çok az da olsa normal ampilere göre fark hissettim kullandığım cihaz yaklaşık 20 yaşında ama sony nin en iyi serilerini üretildiği senelerde ait bir cihaz 1996-97 tarinden sonra sony her yeri işıklı sadece pop müzik dinlemek için ürettiği kuru bas ve tiz veren kaliteden uzak setler üretmeye başladı ( üzerinde 3000-5000 w yazan cihazlar adamlar piyasa işi yapmaya başladı..sony e

aynen katılıyorum ama bunu forumda başka yerde yazma sony Rx ciler LBT ciler tepene binerler valla

bu arada sendeki cihazı merak ettim fotoları varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: marantz

aynen katılıyorum ama bunu forumda başka yerde yazma sony Rx ciler LBT ciler tepene binerler valla

bu arada sendeki cihazı merak ettim fotoları varmı?

LBT ve RX ciler yanlış anlamasın mhc 790 kullanıyordum (artık mutfakta radyosu kullanılıyo ) rx ve 881 serisinden önceki seri sesi güçlüydü ama kalitesi eksikti çünkü sony o dönemde japonya için kaliteli set üretirken diğer ülkelere sony corporation adı altında daha ucuza mal etmek adına kaliteden taviz vererek müzik seti yaptırdı sebebi bu çünkü ''sony ya kalitelidir '' diye düşündüşümüz için yanıldık eski setler bu yüzden daha kaliteli o zamanlar bilgisayarlarda müzik dinleme olayı yeni yeni başladığından firmalar birbiriyle kıyasıya rekabet içindelerdi mp3 vs çıkmasaydı o rekabetle bu zamanda mini component sistemlerde bile gerçek hi fi standart hale gelirdi.

bu arada cihazın resmi
    http://www.resimupload.com/ds599542906_foto101.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hadouken06 -- 24 Eylül 2010; 2:37:55 >

•  sony mhc 5600 bi amp ve hoparlör

bu sistemleri RX ve LBT serileri ile kıyaslamak zaten hata olur zamanında "LG" goldstar iken bu sistemin taklitlerinden çok yapmıştı samsung da bu sistemin taklitlerini 90 lı yıllarda çok yapardı ama arçelik beko adı altında bu ülkede satıldığı için samsung un elektronik eşyasını o yıllarda pek göremezdik.

dostum bu sistemi iyi bilirim (1991 product.) gençliğimizde ağzımızın suyu akardı bu sistemlere ve fiyatları oldukça tuzluydu ayrıca japonyada üretilen son serilerden biridir.. sony 1995 ürün kataloğu hala aklımdadır

1995 sony copration dahada yayıldı tv ler ispanyada müzikle ilgili ürünler malezyada ve bazı ülkelerde üretildi (günümüzde çinde) ama asla bir japon üretimi sony nin yerini tutmadı

eski bir RX88 kullanıcısı olarak (babamlarda halen durur) orj sony kalitesini asla görememişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albts -- 28 Eylül 2010; 4:08:07 >

• olur mu hocam elbette oradaki lbtciler falan filan diyor sonynin son yıllardaki setlerini beğenmediklerini söylüyor.
    hatta bu forumda 99 model sonyi japon malı diye satanlar bile vbar. adam soy corporation tokyo japan yazısını made in japan ile karıştırıyor. 2000li yıllarda daha çok güce(özeelikle basa) önem verilmiş Ama çok derin basları var. ben ortaokuldayken böyle bir ses olamaz kalite dediğin budur derdim. Büyük alışveriş merkezlerinde bir yerde derin baslar geliyorsa biliyordumki teşhirdeki sony çalışıyordur. Şimdi ise hem öyle güçlü değiller berbatlar. Bu lbt olmayan 1999-200 model sonyler ise bana hala kaliteli gelir gerçi bir technics gibi kalite değil ama pioneer da en az sony kadar kendinden ödün vermiş bir firmadır artık mikro bile müzik seti yok yakında plazma sektöründeki panasonicin açtığı ağır yaralrı da iyileştirmezse finansal açıdan çöküş başlar diye düşünüyorum zaten durumu iyi değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

olur mu hocam elbette oradaki lbtciler falan filan diyor sonynin son yıllardaki setlerini beğenmediklerini söylüyor.
    hatta bu forumda 99 model sonyi japon malı diye satanlar bile vbar. adam soy corporation tokyo japan yazısını made in japan ile karıştırıyor. 2000li yıllarda daha çok güce(özeelikle basa) önem verilmiş Ama çok derin basları var. ben ortaokuldayken böyle bir ses olamaz kalite dediğin budur derdim. Büyük alışveriş merkezlerinde bir yerde derin baslar geliyorsa biliyordumki teşhirdeki sony çalışıyordur. Şimdi ise hem öyle güçlü değiller berbatlar. Bu lbt olmayan 1999-200 model sonyler ise bana hala kaliteli gelir gerçi bir technics gibi kalite değil ama pioneer da en az sony kadar kendinden ödün vermiş bir firmadır artık mikro bile müzik seti yok yakında plazma sektöründeki panasonicin açtığı ağır yaralrı da iyileştirmezse finansal açıdan çöküş başlar diye düşünüyorum zaten durumu iyi değil

japonlar bu işte usta ama eski setlerdeki görsellik ve ses kalitesi ( yüksek bas olarak görmüyorum ses kalitesini ) belkide zamana ayak uydurmak adına kaybettiler .sony corporation tokyo yazması birşey değiştirmiyor iş yazılanda değil kalitede madein china yazsın kalite olsun farketmez . Benim laflarım sony e kimse yanlış alınmasın..Sony zamanında ürettiği pc lere bile md player ekledi (insanın müzik setimi pc mi diyesi geliyor ) yani nereden nereye eski tadı yok bundan sonrada olmaz

• 80 lerde sony nin FH serisi vardı oldukça kaliteli japon üretimi setlerdi herkesin evinde olmazdı..

geçen gün eskiciden arkadaşımın dükkan seslendirmesi için eski bir FH-85 amfisi ve analog radyosunu aldım inanın hala taş gibi çalışıyor ve sesi oldukça başarılı made in japan olması çok şeyi değiştiriyor

tam takım bir FH serisine örnek

ayrıca bu linki inceleyin

http://hifi-love.comxa.com/1_8_sets.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albts -- 29 Eylül 2010; 0:30:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: marantz

ayrıca bu linki inceleyin

http://hifi-love.comxa.com/1_8_sets.html

Adamlar olayı bitirmiş bu cihaz çok hoşuma gitti. Technics de çok orjinal ürünler yapmış

• bu konudaki son mesajımdan 15-20 gün sonra bu setin anfisine uygun daha profesyonel hoparlör arayışına girdim sony hoparlör konusunda standart set kolonlarında zayıf kalıyor
    seçenekler arasında tercih edilebileceğini düşündüğüm WHARFEDALE DIAMOND 10.2 ve Tannoy Mercury MX2 var yada bi amp a uygun f/p orantılı bir hoparlör tavsiyeniz olabilirmi WHARFEDALE DIAMOND 9.6 çok övülen bir hoparlör ama bu tarz kule hoparlörleri benim cihaz kaldırırmı acaba amacım pop müzik eşliğinde son ses parti yapmak değil zaten akşamdan akşama kısık sayılabilecek ses derecesinde müzik dinleyebiliyorum almışken de fiyat performans ürünü olan ileriye dönük daha iyi (1-2 yıl sonra daha güçlü bir ampi alabilirim ) o zamana kadar benim ampinin idare edeceği hoparlör almak istiyorum sonuçta ampi yi zorlamıyacam

ampinin özellikleri :
    uydu hoparlörçıkışı 8-16 ohm arası destekliyor
    bass hoparlör çıkışı 6-16 ohm arası destekliyor
    continuous RMS power output
    For satellte speaker:
    28+28W(8 ohms at 1kHz,DIN)
    33+33W (8 ohms at 1kHz,5% THD )

For Bass speaker:
    32+32W(6ohm at 110Hz,DIN)
    37+37W(6ohms 110 Hz ,5% THD)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hadouken06 -- 27 Ekim 2010; 17:55:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.