Şimdi Ara

Sony KDL 40W3000 Yardim lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklasik 10 yildir kullandigim tuplü 55 ekran(Gerci beni mutlu ediyordu) Philipsin yerine bugun Sony KDL 40W3000 aldim. Oncelikle sunu belirteyim bu benim ilk 55 ekrandan buyük ekran ve LCD tecrubem salon 25 m2 ama ben renklerden ve görüntüden cokda hosnut kalmadim renk ayarlarini kuran elaman yapti sonra ben fabrika ayarlarina dondum ama en optimum sekilde kullandigimdan emin degilim. Simdi Eldeki olanlari ve sorularimi bildirecegim.

Eldekiler

1.) Görüntü kaynagi ( Uydu Receiver Next YE2005 DCI)
    2.) Tv ve Uydu arasindaki baglanti Scart kablo bende önceden 3 ytl lik bisey vardi kuran elamandan 35 ytl ye scart ve 20 ytl ye HDMI kablosu aldim. Elemana ozellikle sony nin kendi scart kablosunu alayim dedim adam yemin etti hic fark yok o kadar para verme dedi.

Sorunlar

1.) TV den yaklasik 3 metre ve daha yakin uzakliklarda görütü cok dagiliyor. 4 m ve ustu uzakliklarda pek hissedilmiyor.
    2.) Renk ayarlari ile oynamama ragmen halen guzel bir renk ayari yakalayamadim halen renkler donuk gorunuyor bazen.
    3.) Ornek olarak istatistikleri yada yazilari gosteren bir tablo seklinde bir goruntude fazla gögelenme var. Yada kanalin logo sunu gosteren yada bir elbise bir duvardaki yazida asiri derece gölgelenme var.

Sorular

1.) Scart- Uydudan LNB den gelen kabloyu degistirsem görüntü kalitesinde hissedilir bir iyilesme yasarmiyim yasarsam kablo marka onerileriniz bütcemide cok sarsmasin.
    2.) Görüntü deki renk ayarlarini maximum nasil verimli ayarlarim bu konuda ayarlar ile ilgili direk etki eden kisimlar hangisi ( Kontras, parlalik v.b)
    3.) 4.) Lap top sony vaio FZ 11S ve TV baglantisi HDMI kablo ile yapiliyor tv icinden cikan pc kablosu icin port yok bana 5 m filan HDMI kablo lazim PC den baglanmak icin bu konuda onerileriniz varmi?
    4.) Benim gözlemlerim disinda sizin önerileriniz varmi?

Note: Kesinkikle tüplü tv deki verimi beklemiyorum ama su anda da hayal kiriligi yasamiyor degilim. 3800 YTL verdim sehpa ile ve cok tatmin edici bir izleme görüntüm yok. Keske 37 yada 32 inc bisey alsaydim diyorum. Su anda Tv den ziyade salonda mukemel bir aksessuar oldu.

Yardim ve Cevaplar icin tesekkur ederim

• İyi geceler

Güle güle kullan,X3500 den sonra en iyi seriyi almışsın,bu dediklerin ise hikaye!takma kafanı bunlara,çünkü paneller "Default" ayarlarda geliyor ve böyle şeyler
    özellikle SD/Uydu gibi yayınlarda,üstelik panelinde FULLHD olduğu için ilk etapta olacak olan normal şeylerdir!
    Ancak panel belkide daha önce çıkarılmışta ayarlanmış olabilir(yoksa sıfırmı geldi??)

1-Kullanma kılavuzunu çok dikkatli okumalısın,her serinin Menüsünde farklı değerler olabilir,dolayısıyla kılavuzu bir güzel ilgili yerleri okuyacaksın
    2-Uydu dan alacağın kalite(panelin de 1080p olduğunu düşünürsek)çok parlak olmaz,hayal kırıklığı biraz yaratacaktır!
    3-Kablo bir dereceye kadar etkili olabilir,ama aldığın o 35 lik kablo işini görür
    4-SD ayarını böyle ayarlaman biraz zor,ayrıca önce panel FULLHD/HD olduğu için asli görevi olan HD den başlayarak ayarlama yapmak gerekir,yoksa
    gözün bozulur düzelteyim diye,yinede pek olmaz!
    5-BRay/PS3/XBox/HDDVD gibi bir HD içerikli kaynakların verilmesi şarttır,aksi takdirde SD ile sağlıklı olmaz bu iş
    6-Bu arada PC/Laptop v.s bağlayarak bir HD içerikli kaynak bulup denemek lazım gelir,sonrada SD ye bakacaksın
    7-En azından bir DVD Player olsa 720X576pixel kaynak olacağından dolayı bununlada ayar yapılabilir

Bunlar birazda deneme yanılma yöntemi ile olacaktır,çünkü elinde ayarları sağlıklı yapacağın kaynak eksiklikleri vardır!
    Ama dediğim gibi KKılavuzu çok iyi oku,çünkü elindeki panel en üst serinin bir altı++iyiden öte çok iyi bir panel

Yada emaneten bir yerlerden HD cihazlar bulacaksın veya PC den bir şeyler göndereceksin HD olarak,ama ayarlar zaten Menüden ilgili
    yerlere girerek yapılacaktır,bunu bir süre sonra yaparsın,merak etme yinede++
    Selamlar

not:olmadı Servisi ararsın,ücretli olarak gelip ayarlarlar,onların elinde Laptop/BR v.s bir şeyler vardır,fazla bir para almazlar,önce Merkezi ara
    ve durumu ilet,benim elimde cihaz v.s yok de,onlar ayarlarla cihazları,OK+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Nisan 2008; 1:51:01 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• Aninda donus icin tesekkur ederim cihaz sifir geldi kurulum evde sadece SONOROUS marka sehpa kurulu geldi. Kesinlikle okuyacam simdilik biraz sabirsiz davrandim. Ama ben bu tv lerin oldugu Carrefour gibi yerlerde bayag takip ettim mesala Toshibanin simdi modeli aklimda degilde Full HD olmayan 3000 ytl civarinda 94 cm 1920, 1080 bir cihazi vardi ondaki yayin daha net gibiydi. Sony de boyle bi sansim yoktu philips ve digerlerinde adamlar cekmisler en guzel ve en teknik yontemlerle Dvd leri onlari oynatiyor. Suna da kesin eminim dostum ne yaparsam yapayim elimdeki goruntu inan %2-3 den fazla daha iyi olmaz. Valla bizim evlerde 55 ekran ustu tv olmadi herhalde onun etkiside var.

Bu modelide 10 bit panel, Enigine ex ve 1000 ytl yakin fiyatin dusmesinden tercih ettim insallah dedigin gibi iyi bir tercih yapmisimdir su anda sadece durdugu yere acaip hava katti ondan memnunum:))))

Tekrar saol ve iyi geceler

quote:

Orjinalden alıntı: albani

İyi geceler

Güle güle kullan,X3500 den sonra en iyi seriyi almışsın,bu dediklerin ise hikaye!takma kafanı bunlara,çünkü paneller "Default" ayarlarda geliyor ve böyle şeyler
    özellikle SD/Uydu gibi yayınlarda,üstelik panelinde FULLHD olduğu için ilk etapta olacak olan normal şeylerdir!
    Ancak panel belkide daha önce çıkarılmışta ayarlanmış olabilir(yoksa sıfırmı geldi??)

1-Kullanma kılavuzunu çok dikkatli okumalısın,her serinin Menüsünde farklı değerler olabilir,dolayısıyla kılavuzu bir güzel ilgili yerleri okuyacaksın
    2-Uydu dan alacağın kalite(panelin de 1080p olduğunu düşünürsek)çok parlak olmaz,hayal kırıklığı biraz yaratacaktır!
    3-Kablo bir dereceye kadar etkili olabilir,ama aldığın o 35 lik kablo işini görür
    4-SD ayarını böyle ayarlaman biraz zor,ayrıca önce panel FULLHD/HD olduğu için asli görevi olan HD den başlayarak ayarlama yapmak gerekir,yoksa
    gözün bozulur düzelteyim diye,yinede pek olmaz!
    5-BRay/PS3/XBox/HDDVD gibi bir HD içerikli kaynakların verilmesi şarttır,aksi takdirde SD ile sağlıklı olmaz bu iş
    6-Bu arada PC/Laptop v.s bağlayarak bir HD içerikli kaynak bulup denemek lazım gelir,sonrada SD ye bakacaksın
    7-En azından bir DVD Player olsa 720X576pixel kaynak olacağından dolayı bununlada ayar yapılabilir

Bunlar birazda deneme yanılma yöntemi ile olacaktır,çünkü elinde ayarları sağlıklı yapacağın kaynak eksiklikleri vardır!
    Ama dediğim gibi KKılavuzu çok iyi oku,çünkü elindeki panel en üst serinin bir altı++iyiden öte çok iyi bir panel

Yada emaneten bir yerlerden HD cihazlar bulacaksın veya PC den bir şeyler göndereceksin HD olarak,ama ayarlar zaten Menüden ilgili
    yerlere girerek yapılacaktır,bunu bir süre sonra yaparsın,merak etme yinede++
    Selamlar

not:olmadı Servisi ararsın,ücretli olarak gelip ayarlarlar,onların elinde Laptop/BR v.s bir şeyler vardır,fazla bir para almazlar,önce Merkezi ara
    ve durumu ilet,benim elimde cihaz v.s yok de,onlar ayarlarla cihazları,OK+

• dostum bende 40 w 3000 almayı düşünüyorum 15 gün s0nra filan samsungta var tabii izlenimlerini paylaşırsan sevinirim
    Ancak hepsinde fluu bir görüntü vardı.
    Yaptığım denemelerde en kaliteli ve keskin görüntüye nokia 9660 2. el bir receiverde rastladım ve inanın görüntü sd yayınlar için emsalsiz hemen kendi goldmaster 7400 receiverim ile değişimi sağladım.
    Tabii bu arada dreambox 500s i de denedim.Görüntüsü nokia kadar olmasa da piyasadaki bir çok cihazdan daha iyi idi.
    Scart kablo olarak size profigold pgv 7000 i öneririm.Scart kablo analog sinyal taşıdığı için İç tellerin ekranlamasını sağlayan blandajı çok önemli ve AR profigold philips gibi üreticilerin kablolarından başka kullanmanızı tavsiye etmem.ben profigold pgv 7000 kullanıyorum.

Yani bence sorununuz receiverinizden kaynaklanıyor.
    Uydu receiver forumlarını uzun zamandır takip ediyorum genelde talepler emulu yazılım üzerine olduğu için görüntü kalitesi 2. planda geliyor ve kimse üzerine eğilinmiyor.

• Selam
    Ben zaten receiver dan sikayet etmedim aslinda simdi sizdem ogrendim bazi receiver larda daha net goruntu alina bilecegini. Ilerde zaten HD ozelligi olan bir reciever almayi planliyorum ama su ani icin goruntu ve genel ayarlari optimum seviyede kullanmaya calisiyorum. Ilk msg imda reciver i belirtmem elimde deki kaynaklari belirteyim ki siz dostlar oneri yaparken bunlarida göz önünde buklundurun diye. Kablo olarakda % 1 fayda saglayacagini bilsem para gmzden cikacam ama olmayacak gibi bunun goruntu verimi bu kadar zaten tv studyolarinda cekilen ornek haberleri sunan habercinin bulundugu ortamdaki goruntude sorun yok uzak ve dis ortamlarda cekilen goruntuler kötü.

quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

Sayın cemele.Sorununuz sadece next receiverinizden kaynaklanıyor.Next görüntüyü fluulaştırarak pürüzleri yok etmeye çalışan bir yapıya sahip bence.
    Çünkü ben daha önce 40w2000 sahibiydim receiver olarak net görüntüyü yakalayabilmek için neredeyse piyasadaki tüm markaların receiverlerini denedim.
    Ancak hepsinde fluu bir görüntü vardı.
    Yaptığım denemelerde en kaliteli ve keskin görüntüye nokia 9660 2. el bir receiverde rastladım ve inanın görüntü sd yayınlar için emsalsiz hemen kendi goldmaster 7400 receiverim ile değişimi sağladım.
    Tabii bu arada dreambox 500s i de denedim.Görüntüsü nokia kadar olmasa da piyasadaki bir çok cihazdan daha iyi idi.
    Scart kablo olarak size profigold pgv 7000 i öneririm.Scart kablo analog sinyal taşıdığı için İç tellerin ekranlamasını sağlayan blandajı çok önemli ve AR profigold philips gibi üreticilerin kablolarından başka kullanmanızı tavsiye etmem.ben profigold pgv 7000 kullanıyorum.

Yani bence sorununuz receiverinizden kaynaklanıyor.
    Uydu receiver forumlarını uzun zamandır takip ediyorum genelde talepler emulu yazılım üzerine olduğu için görüntü kalitesi 2. planda geliyor ve kimse üzerine eğilinmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SONY KDL-40BX420 40" Lcd Tv
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.