Şimdi Ara

SONY Bravia kdl-w5820 kullanıcıları paylaşım sayfası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
24.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    W58 serisi lcd tv'ler ülkemizde yeni yeni satılmaya başladığından henüz pek kullanıcısı yok ve haliyle insanların tecrübelerini paylaştığı pek ortam da yok.
    Örneğin ben bir aydır merak ettiğim konulara henüz cevap bulamadım. Ancak şu zamana kadar edindiğim tecrübeleri paylaşabilirim.

W55 kullanıcıları gibi dvb-c tuner'i ve modül yuvası sayesinde teledünyayı conax modül ile rahatlıkla seyredebiliyorsunuz.
    Herhangi bir modül ya da set top box filan takılı değilken yapılan digital yayın taramasında tüm teledünya yayınlarını buluyor. Kasım başına kadar açık olan yayınları da (HD'ler dahil) modül ve kartsız seyredebiliyordum örneğin. Halen bir conax modül almadım şöyle ki uydu yayını için de uygun olacak bir modül arayışım devam ediyor.
    dvb-c tuner açısından, W55 (5720) serisinden farkı olmadığını düşünüyorum.

Bu modelin öne çıkan (belki de yegane) farkı ilave olarak bulunan dvb-s2 tuneri.
    Vaktiyle pc üzerinden skystar2 kartı ile rahatlıkla çözülen hotbird yayınları için aldığım ve uzun süredir kullanmadığım çanağı tekrar faal hale getirebilme ihtimali için bu modeli tercih etmiştim.
    TV'nin menüsünden 4 ayrı çanak için tarama yapabiliyorsunuz (diseq ayarı nasıldır bilemiyorum). Tarama epey uzun sürüyor ve o esnada başka bir yere geçemiyorsunuz, örneğin kumanda üzerindeki "analog" kısayol düğmesi ile çıkıp "digital" düğmesi ile tekrar geri dönerim diye düşünüyordum olmadı. Tarama esnasında karşınıza çıkan seçenekler arasında "sadece ücretsiz yayınları tara" gibi bir seçenek te var.
    Tarama sonucunda HD yayın yapan kanallar dahil çokca tv ve radyo yayını buldu.

Benim henüz cevap bulamadığım sorularım da burada başlıyor aslında.
    Nasıl bir modül almalıyım ki hem uydu yayınında çeşitli abonelik kartlarına hem de kablo yayınında teledünya abonelik kartına uygun olsun.
    Bir diğer belirsiz konu ise cardsharing. Uygun olmayan kutu reciever'lara cardsharing yeteneği kazandıran diablo wifi benzeri modüller bu tv'de iş görür mü? Kimileri linux tabanlı bir reciever'ın olmadığı sürece işine yaramaz diyor ama ben buna pek itibar etmiyorum.

• Merhaba,
    Yaptığım bir incelemeyi paylaşmak istiyorum. Kutu reciever üzerinden aktarılan yayın ile tv üzerindeki tuner'den alınan yayın arasında fark olup olmadığının tespitine yönelik bir incelemedir.
    Arkadaşımdan ödünç aldığım Goldmaster reciever'ı scart kablosu ile tv'ye bağladım, çanaktan gelen kabloyu da reciever'a.
    Reciever üzerindeki lnb-out çıkışı ile tv dvb-s2 tuneri arasına ise kısa bir anten kablosu ayarlayıp hotbird üzerinde sinyal gücü ve kalitesi full olarak tespit ettiğim kanalları reciever program listesinde de buldum. TV'nin tam karşısına gelecek şekilde, tripod üzerinde fotoğraf makisını da kurup flaşsız çekim için mümkün olduğunca hızlı olmasını sağlamak için makinanın iso ayarını biraz yüksek (1600) tutmam gerekti. Fotoğraflardaki grenler bu sebepledir.
    Ama tüm karelerin aynı ayar ile çekildiğini belirtmek isterim. 1/50sec, F4.0, ISO1600

Şimdi kendi tespitlerimi paylaşacak olursam,
    Gerek fotoğraf isimlerinde gerekse de aşağıda izah ederken goldmaster reciever için "box", tv gömülü dvb-s2 reciever için "tv" ifadeleri kullanılmıştır.

İki durum arasında ilk dikkat çeken fark ses kalitesiydi. Box üzerinden izlenen yayındaki ses, tv üzerinden izlenen yayına nazaran epey kötüydü.
    Tv'deki geniş ekran ayarı ile box üzerinden izlenen yayındaki geniş ekran ayarı birbirini tutmuyor. Sadece geniş ekran ayarı değil, akıllı ayar, 4/3 ayarı vs. de tutmuyor.
    Tv üzerinde sinyala kalitesi ve sinyal gücü max olan yayınlar, kutu üzerinden açıldığında seviyelerinin biraz düştüğünü gözlemledim.

İlk fotoğraflar box, ikinciler ise tv yayınını gösteriyor.

• Teşekkürler. Çok güzel bir inceleme olmuş.

Fotolardan anladığım kadarıyla :
    Receiverdaki görüntüler biraz daha karanlık, biraz bulanık , kanal logoları tam oturmamış altyazı veya ekrandaki diğer yazılar daha pikselli
    Tvnin kartında ise görüntüler daha aydınlık , kontrast daha iyi gibi, kanal logoları olması gereken yerde , altyazı ve diğer yazılar daha yumuşak
  • Yani fark çok büyük gözüküyor box'ın bağlantı kablolarında bir kayıp söz konusu olabilir tabiki ama ben box'dan gelen görüntünün neden ekranda yanlış konumlandırıldığını anlayamadım
  • Merhaba,
    Diablo wifi modül (Hardware/Rev2.3) bugün elime geçti.
    Teledünya abone kartıyla denediğimde uygun kart değil benzeri bir uyarı verdi. Şifreleri çözmüyor.
    Tv menüsünde CA Modül Ayarı altındaki ekran şöyle;

Underworld 1.86 Main Menu
    Wifi Settings
    Keys
    Smartcard info
    CAS
    Configuration
    Utilities
    CAM info

Ancak hiçbirini seçip işlem yapmak mümkün olmuyor.

Acaba modüldeki yazılımı mı güncellemek gerekir? Henüz cas3 programlayıcım olmadığından bunu yapma şansım da yok gerçi. Modülün conax uyumlu oluşuna istinaden, teledünya yasal abonelik kartını kullanabilirim diye hayal ediyordum kablolu yayında. Uydu yayını için de, cas3 temin ettikten sonra cardsharing olayına girerim diyordum.
    Cardsharing için modülü cas3'e takıp yüklemeyi yaptıktan sonra reciever üzerinden başka herhangi bir ayar yapılıyor mu bilmiyorum.

Technisat'ın modülü takılıyken tv menüsünün aynı kısmında ekran şöyle.

TSD Crypt Conax
    Conax
    Menu Language
    CI-Module

ve bu üçünü tek tek seçip alt menülerine ulaşabiliyorum.

Yol gösterip tavsiyede bulunabilecek kimse var mı?

• Sanırım sorun conax şifreleme sisteminin farklılığından kaynaklanıyor. Diablo wifi cas 4 destekliyor, Td ise cas7 şifreli, bir nevi versiyon farkı diyebiliriz. Muhtemelen bu durum diablonun yeni versiyonu ile çözülecektir, d,ablo 2.2 den 2.3 e ücretli bir yükseltme imkanı vardı ancak yeni diablonun donanım olarak farkı olduğundan bahsediliyor, bekleyip görmekde fayda var.

Diablo wifi bu tv de sorunsuz çalışıyormu, server vs ?
  • http://www.ci-plus.com/index.php?page=faq_com

Yukarıdaki sayfada karşılaştığım soru ve cevabı, benim sorunumun kaynağı olabilir mi acaba?
    kdl-w5820 modelinde CI+ özelliği olduğunu sanmıyorum ama bir danışayım istedim.

Q-Will my existing DVB-CI module work with my new TV (STB) supporting CI Plus?

A-CI Plus specification is an add-on to DVB-CI standard. DVB-CI module will work with CI Plus TV. But the module will not give access to content which requires CI Plus enhanced security

Şu an için elimde sadece diablo wifi 2.3 var. Henüz cas3 programlayıcı alamadığım için CS konusunda yanıt veremiyorum. Conax şifreleme sisteminin farklılığından olabilir demişsiniz ama teledünya kartı takılı değilken de tv üzerinden CA Modül ayarına ulaştığımda yine menüsüne giremiyorum. Yabancı forumlardan birinde, tv çalışırken modülü takmayı dene diye bir öneri geldi kdl-w4500 kullanıcısı bir üyeden. Denemedim henüz.
    Şayet yukarıda paylaştığım sebebepten ötürü modülün menüsüne giremeyeceksem CS işini nasıl yaparım fikir yürütemiyorum. Cas3 programlayıcıya modülü bağlayıp gerekli dosyaları atmaktan başka, diğer gerekli ayarları (ne bileyim wifi ayarı vs) da tv'ye bağlamadan önce yapabilecek miyim acaba?

quote:

Orijinalden alıntı: teme

Sanırım sorun conax şifreleme sisteminin farklılığından kaynaklanıyor. Diablo wifi cas 4 destekliyor, Td ise cas7 şifreli, bir nevi versiyon farkı diyebiliriz. Muhtemelen bu durum diablonun yeni versiyonu ile çözülecektir, d,ablo 2.2 den 2.3 e ücretli bir yükseltme imkanı vardı ancak yeni diablonun donanım olarak farkı olduğundan bahsediliyor, bekleyip görmekde fayda var.

Diablo wifi bu tv de sorunsuz çalışıyormu, server vs ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung HL61A750 DLP Tv Hakında..
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer modül menüsüne erişemiyorsanız muhtemelen modülle tv uyumsuzdur :(

Ek : Diablonun aşağıdaki serilerde çalıştığı belirtilmiş, sizin modele yakın tvler, çalışmaması için bir sebep yok ama neden çalışmıyor acaba...

Sony KDL 40W4000
    Sony KDL 40W4500
    Sony KDL 40W5500
    Sony KDL 40W5740
    Sony KDL 40Z4500
    Sony KDL 46WE5
    Sony KDL 46W4000

CI+ olayı tamamen farklı, incelemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teme -- 25 Aralık 2009; 16:32:10 >
  • Diablonun hangi tv modellerinde çalıştığı bilgisine nasıl erişebilirim?
    sitelerinde detaylı bilgi yok. Duolabs'ın resmi forum sayfasında sordum aynı soruyu, bir muhatap bulamadım.
    40w5500 ve 40w5740 ile aynı olduğunu düşündüğüm arkadaşımın tv'sinde denedim (40w5720). bendekiyle aynı durum onda da olmuştu.

quote:

Orijinalden alıntı: teme

Eğer modül menüsüne erişemiyorsanız muhtemelen modülle tv uyumsuzdur :(

Ek : Diablonun aşağıdaki serilerde çalıştığı belirtilmiş, sizin modele yakın tvler, çalışmaması için bir sebep yok ama neden çalışmıyor acaba...

Sony KDL 40W4000
    Sony KDL 40W4500
    Sony KDL 40W5500
    Sony KDL 40W5740
    Sony KDL 40Z4500
    Sony KDL 46WE5
    Sony KDL 46W4000

CI+ olayı tamamen farklı, incelemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schweps -- 25 Aralık 2009; 17:24:27 >

• yabancı uydu forumlarının diablo başlıklarında bulabilirsiniz, sat ulc mesela...
  • sanırım sat ulc almanca, tavsiye edeceğiniz ve ingilizce yazışılan forum var mı?
  • Herkese merhaba,

Durum güncelleme.

Cas3 programlayıcı temin edip underworld 1.87'yi yükledim ve bir tavsiye üzerine CCcam harici dosyaları temizleyince, TV üzerinden modülün menüsüne erişip müdahale edebilir hale geldim.
    Ancak ne var ki, wifi ayarlarını henüz halledemedim. Modül tarama yapınca evdeki mevcut wifi'yi görüyor ancak "enable DHCP" seçili olmasına rağmen IP no alamıyor cihaz.
    Başta WPA şifrelemeden kaynaklandığını düşünüp, bilgisayardan modem ayarlarına erişip şifrelemeyi de kaldırdım (cas3 ile gerekli düzeltmeleri modüle de aktardım tabi) ama sonuç aynı oldu. Bu konuda yardım bekliyorum.

Fikir vermesi için ekrandan aldığım görüntüleri aşağıya ekliyorum.

• Teledünya ve S2 tuner dışında TV nin performansından memnunmusunuz. Görüntü,ses diğer özellikler.
    Yada sizin söyleyeceğiniz iyi yada kötü yanları varsa bilgi verebilirmisiniz. Bu hafta sonuna kadar 46w5820 almayı düşünüyorum. En so 3.150.-TL ye buldum.Tavsiye edermisiniz? önereceğiniz satıcı varmı?Teşekkürler.
  • Evet TV'den memnunum ve tavsiye ederim. Ben İB'den almıştım.

quote:

Orijinalden alıntı: sonercer

Teledünya ve S2 tuner dışında TV nin performansından memnunmusunuz. Görüntü,ses diğer özellikler.
    Yada sizin söyleyeceğiniz iyi yada kötü yanları varsa bilgi verebilirmisiniz. Bu hafta sonuna kadar 46w5820 almayı düşünüyorum. En so 3.150.-TL ye buldum.Tavsiye edermisiniz? önereceğiniz satıcı varmı?Teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar ben de İstanbul Bilişim'den 46W5820 aldım ve dün evime ulaştı. Evde kablo tv var fakat bu yazılanlardan Teledünya HD yayınları kutu almadan izleyip izleyemeyeceğimi tam olarak anlamadım son durum nedir? Eğer olmayacaksa D-smart almayı düşünüyorum.
  • Teledünya aboneliği ve uygun bir modül ile teledünyadaki dijital yayınları ve HD yayınları izleyebilirsiniz.
    Bu yazılanlar daha ziyade dvb-s2 tuneri ile neler yapılabileceği hakkında.

quote:

Orijinalden alıntı: dr_kofret

Merhaba arkadaşlar ben de İstanbul Bilişim'den 46W5820 aldım ve dün evime ulaştı. Evde kablo tv var fakat bu yazılanlardan Teledünya HD yayınları kutu almadan izleyip izleyemeyeceğimi tam olarak anlamadım son durum nedir? Eğer olmayacaksa D-smart almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: schweps

Teledünya aboneliği ve uygun bir modül ile teledünyadaki dijital yayınları ve HD yayınları izleyebilirsiniz.

quote:

Merhaba arkadaşlar ben de İstanbul Bilişim'den 46W5820 aldım ve dün evime ulaştı. Evde kablo tv var fakat bu yazılanlardan Teledünya HD yayınları kutu almadan izleyip izleyemeyeceğimi tam olarak anlamadım son durum nedir? Eğer olmayacaksa D-smart almayı düşünüyorum.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Diğer konulardan okuduklarım doğrultusunda galiba modülle teledünya izlemede bazı problemler yaşanabiliyormuş. Bana en iyisi modül alana kadar biraz daha verip HD Kutu almak gibi geldi.

• Beyler sony niz hepinize hayırlı olsun, güle güle kullanın .... Aldığınız fiyatları buraya yazarsanız çok sevinirim.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi_panter -- 3 Şubat 2010; 22:37:44 >
  • Merhaba,
    Arkadaşımın W5720 serisinde kullandığı technisat modülün bir tipi (iki farklı tipi var ve bir diğer arkadaşımda da diğeri var) sorunsuz çalışıyor. Ben de bir ara ödünç alıp denedim ve tüm teledünya kanalları (HD'ler dahil) sıkıntısız seyrediliyor. Bazı kanallar için bahsedilen ses gelmiyor, türkçe olmuyor, modülü çıkarıp takmam gerekiyor, kanalları tekrar taratmam gerekiyor vs.gibi problem ve angaryalar yaşanmıyor.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: schweps

Teledünya aboneliği ve uygun bir modül ile teledünyadaki dijital yayınları ve HD yayınları izleyebilirsiniz.

quote:

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Diğer konulardan okuduklarım doğrultusunda galiba modülle teledünya izlemede bazı problemler yaşanabiliyormuş. Bana en iyisi modül alana kadar biraz daha verip HD Kutu almak gibi geldi.

• Üzerinde dvb-s2 turner bulunması güzel ancak kanal geçiş hızları ve kulanım açısından menunmusunuz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.