Şimdi Ara

Sony KDL-40W2000 Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sony KDL-40W2000 marka televizyonumu yeni aldım ve standart ayarlar ile kullanıyorum. Bazı yabancı forumlardan bu TV hakkında HDMI bağlantı üzerinden HD yayın ve HD DVD için optimum ayarları edindim:

Sony KDL40W2000 Settings
    The following settings are optimized for HD broadcast and HD DVD performance via HDMI input.

* Picture Mode Custom
    * Backlight Min
    * Contrast Max
    * Brightness 42
    * Colour 55-60
    * Color Temperature Warm 2
    * Sharpness 0
    * Noise reduction Off
    *
    * Black corrector Off
    * Advanced contrast enhancer Off
    * Gamma (Low for daytime viewing, Off for night-time)
    * Clear White Off
    * Colourspace Normal
    * MPEG noise reduction Off
    *
    * Power Saving Off
    * Full pixel On

Tabii normal olarak bu ayarları uyguladığımda normal SD kalitesindeki UYDU yayınları için hiç yeterli olmadığını gördüm. Standart ayarlar çok daha iyi...
    Dolayısıyla bu TV yi kullanan arkadaşlarımın hangi ayarlar ile SD kalitesindeki UYDU yayınlarını en optimum görüntü kalitesinde izlediklerini öğrenmek isterim... Yukarıdaki liste gibi doldurabilirsek, herkes için faydalı olabileceğini düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Bnede s3000 var. Ama zannedyorum hemen hemen aynıdır menuler.

Bu konuda ufak bir tavsiyem olabilir mesela...

Keskinliği artırmak hareketli sahnelerdeki flulaşmayı azaltıyor gibi geldi bana..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darth-Vader

Arkadaşlar,

Sony KDL-40W2000 marka televizyonumu yeni aldım ve standart ayarlar ile kullanıyorum. Bazı yabancı forumlardan bu TV hakkında HDMI bağlantı üzerinden HD yayın ve HD DVD için optimum ayarları edindim:

Sony KDL40W2000 Settings
    The following settings are optimized for HD broadcast and HD DVD performance via HDMI input.

* Picture Mode Custom
    * Backlight Min
    * Contrast Max
    * Brightness 42
    * Colour 55-60
    * Color Temperature Warm 2
    * Sharpness 0
    * Noise reduction Off
    *
    * Black corrector Off
    * Advanced contrast enhancer Off
    * Gamma (Low for daytime viewing, Off for night-time)
    * Clear White Off
    * Colourspace Normal
    * MPEG noise reduction Off
    *
    * Power Saving Off
    * Full pixel On

Tabii normal olarak bu ayarları uyguladığımda normal SD kalitesindeki UYDU yayınları için hiç yeterli olmadığını gördüm. Standart ayarlar çok daha iyi...
    Dolayısıyla bu TV yi kullanan arkadaşlarımın hangi ayarlar ile SD kalitesindeki UYDU yayınlarını en optimum görüntü kalitesinde izlediklerini öğrenmek isterim... Yukarıdaki liste gibi doldurabilirsek, herkes için faydalı olabileceğini düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bahsettogonoz ayarlarla seyrediyorum memnunum aslında cok sorunum yok umut edıyoırumkı yaynılar duzeldıkcede daha ıyı olacak.
    MEsela ntv cok ıyı bence goruntu kalıtesi gerçi uydu alıcısı ve kablolar kalıtelı oldugu ıcın memnunum.

• Bu konuyla ilgili daha önce bir başlık vardı, ben o ayarları kullandım. sd yayınlarda düzelme oldu. Tavsiye ederim.
  • İster istemez bu konuyu tekrar hortlatmam gerekti

Tüm forumu taradım ancak Sony 40W2000 için SD yayın ayarlarını bulamadım. Kullanan arkadaşlarım ayarlarını paylaşırlarsa çok güzel bir kaynak olacağını düşünüyorum. Ben şu an fabrika ayarları ile kullanıyorum. Sadece uydu üzerinden alınan SD yayın ayarları değil, Blu-Ray, PC ve diğer görüntü kaynakları ile ilgili tüm ayarları tek bir başlık altında toplamak, çok faydalı olacaktır.
  • zek in tavsiye ettiği ayarlar birkaç değişklikle bende kullanıyorum.
    ayar da ışık algılayıcıyı kapat
    resim de;
    *arka ışık 4
    konrast 80
    parlaklık 55
    renk 50-55
    renk sıcaklığı 1
    keskinlik 14
    gürültü tarama kapalı veya düşük
    gelişmiş ayarlarda
    siyah düzeltici kapalı
    kont.zenginleştirici kapalı
    gama düşük
    net beyazlık kapalı
    canlı renkler düşük
    renk alanı genişgürültü azaltma kapalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Bravia46x3500 ve 46w4000
    17 yıl önce açıldı
    Sony KDL55W805C
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.