Şimdi Ara

Sony KDF-50E2010 3lcd izlenimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Orjinalden alıntı: marmaris
    @Blue_Knight arkadaşım en son KDF için anlaştığınızı yazmıştınız, yine mi vazgeçtiniz yoksa, eğer geldiyse tv deneyimlerinizi bekliyoruz

yok marmaris arkadaşım sony kdf yi aldım samsungta aldıktan 2 gün sonra 3600 a düştü değiştirmeyide düşünmüştüm bir ara full hd için fakat iade kabul edilmiyormuş sanırım şimdiki planım bu tvyle birkaç yıl devam edip full hdye geçmek(tabi hdmi 1.3 te)

İzlenimlerimi yazma vaktidir yani.

Tv yi kurdular gidince kdf'yle başbaşa kaldık. İzleme mesafem 4 metre ve göz hizasında her 3 kanepedende görüntü kaybı olmadan izleyebiliyorsunuz. Ekran showroomlarda o kadar da büyük gözükmemişti gözüme ancak evde tv devasa duruyor. Samsung'u dışarda gören bir arkadaşım "Ya keşke bunu alsaydın" dedi sonra bize gidip dvd izledik ondan sonra "abi boşver samsung'u bu şahane bir alet" dedi Büyük ekran gerçekten güzel arkadaşlar 127 ekranda hd kanaldan kaydedilmiş "Lost"'u izlemek bir harika.(zoom u seçince taşma olmadan tam ekran oluyor) Dvd performansı gerçekten başarılı bazen tvye bakarken aptal bir gülümseme oluşuyor insanda. Yakınlarda hd girişli bir dvd player alıp bu zevki daha da artırmayı düşünüyorum. Uydu yayını tam güzel gözükmemişti gözüme ancak next cis super plus uydu alıcı ve philips componenet ile bağlayınca görüntü 576 i çevriliyor ve daha güzel renkler ve görüntüler elde edebiliyorsunuz(yalnız alacaklar next cihazındaki renk ayarlarını değiştirin arkadaşlar standart 4 renk seçeneğide soluk gözüküyor) yalnız bir kaç kanalda sorun var cnbc de bir türlü ayar tutturamadım istediğim görüntü olmadı(çizgi filmlerde ise bu kanalda çok ii gözüküyor south park the simpson) ama star ve kanal d çok iyi. kanallar arasında renk ayarlarında değişiklik yapmak gerekebiliyor. diğer dvdlerde görmesemde lostta bazen arka planda bariz karelenmeler oluyor gri tonlarında ve bazı karanlık sahnelerde ekran beyazlıyor denedim irisle ilgisi yok

Playstation 2 mi gri kablosuyla bağladım sonuçları dürüstçe yazmak gerekirse. İlk önce God of war'ı taktım o da ne? PS2 de bu tv de çok kötü görüntü var diyen arkadaşlar yanılıyor dedim, gerçekten görüntü öyle rahatsız edici piksellenmeler yoktu hatta güzel dedim bu oyun için ancak gel gelelim Resident Evil 4 ü taktım Allahım her yandan karelenme sıçrıyor her yana bu oyunda görüntü gerçekten kötüydü bu seferde hak verdim arkadaşlara ne kadar kötü bir görüntüydü o öyle. Sonra pes 6 yı taktım bu oyunda ikisi arasında bir görüntü verdi ama bu kadar büyük ekranda bu oyunu oynamak gerçekten zevkli idi :)

Bu Televizyonu tavsiye edermiyim? Şimdi olaya dürüstçe yaklaşmak gerekir arkadaşlar ben bu tvyi ağırlıklı olarak dvd izlemek ve oyun oynamak için aldım ve bu büyük ekranda film izlemek gerçekten çok zevkli keza oyunda. Görüntünün bir lcdden çokta bir farkı yok büyüklüğe rağmen hele hd filmler izleyeceğinizi düşününce hiç bir farkı kalmaz(aslında kalır 127 ekran farkı :) ) Yakından izlerseniz pikselleri farkedersiniz o yüzden izleme mesafesi önemli. 1:1 mapping yapmıyor daha bilgisayarda deneme şansım olmadı ama forumda tam ekran olarak kullandığını yazan arkadaşlar var. ben tek başıma olduğum için tv yi karşıdan ve yanlardan rahat olarak izliyorum ama kalabalıksanız bu tv bir lcd yada plazma kadar görüş açısına sahip değil lütfen bunu unutmayın. Maç izlemek çok zevkli tepkime süresi hiç bir yerde verilmemiş ghosting gibi bir sorun çok gözüme takılmadı ancak tv 8 maç güzel gözüküyordu kanal Dnin yayını iyi olmasına rağmen maçta çok kötü bir görüntü vardı. Kısaca bu tvyi isteklerinizi göz önünde bulundurarak alamaya karar verin ben sonuçtan memnunum açıkçası. sorularınız olursa yanıtlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 14 Ocak 2007; 21:01:39 >

• Güle güle kullanın. XBOX ve PS3 de oyunlarda çok daha iyi bir performans alacagınız kesin. PC baglantısı için aşağıda verdiğim linkin ortalarında 1280*720 çözünürlük için yapılması gereken ayarları resimli olarak görebilirsiniz. Bu arada ayarlar NVIDIA ekran kartı icin

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=391681&page=3&highlight=KDF-50E2010
  • cok gercek izlenimlerin icin tesekkurler dostum
    benim icin en ogretici bilgiler, bu son tuketici deneyimleri...
    hayirli olsun
  • Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın Blue-Knight.

Ayrıca dürüst yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • valla bende alacakdım az kalsın almadım lcd bakıyom bu arda lcd fıyatları acayıp düşdü yawwww
  • Uzun süredir foruma giremiyordum teşekkür ederim arkadaşlar. DubLanC arkadaşım ben bilgisayarı bir iki hafta içinde alacağım tvye daha uyacak bir ekran kartı almak isterim birde bazı anakartlarda hd desteği var deniliyor bilgin varsa yardımcı olur musun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blue_Knight

Uzun süredir foruma giremiyordum teşekkür ederim arkadaşlar. DubLanC arkadaşım ben bilgisayarı bir iki hafta içinde alacağım tvye daha uyacak bir ekran kartı almak isterim birde bazı anakartlarda hd desteği var deniliyor bilgin varsa yardımcı olur musun?

Donanımhaber PC forumlarında daha detaylı bılgı verebılecek arkadaslar vardır ama butcenızı tam olarak bılmesem de onerebilecegim "orta seviye" sistem icin parcalar (intel ve Nvidia icerikli) :

- E6300 Core 2 Duo islemci

- 965 chipsetli anakart. Asus P5B önerebilirim. 7.1 dahılı ses kartı, digital ses çıkışı mevcut.

-7600GT ekran kartı. XFX 7600GT XXX Edition, GT serisindeki en hızlı kart diye biliyorum. Ayrıca Nvidia Geforce 7 ve 8 serilerinde purevideo özelliği vardır, ekran kartlarında donanımsal ve yazılımsal HD desteği mevcuttur.

-1 GB DDR667 ram, KINGSTON KVR667D2N5/1G (1*1GB) önerebilirim.

-160-300GB arası Sata300 HDD, 65-110$+KDV civarında.

-Kasa ve PSU ayrı ayrı ya da birlikte alınabilir. Kasanın genıs ve ferah olması sogutma ıcın ıdealdır. Ayrı alım ıcın model ve marka söyleyebilirim ama fiyatlar yükselecektir.

-Optik sürücü için Asus ve Philips olabilir.

-Kablosuz klavye&mouse seti icin Logitech e bakabılırsınız. LX300 ve LX500 önerebilirim.

Fiyatlara bakmak isterseniz, sürekli alışveriş yaptıgım sitenin bilgilerini pm olarak size gönderebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony KDL - 40EX710 Altyazı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ps2 değil xbox 360 bağlarsanız baya iii görüntü alıyorsunuz bende samsung lcd tv de var ama 127 ekranda oyun oynamak baya güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak reis -- 20 Ocak 2007; 21:42:27 >

• Teşekkür ederim ekran kartı için işlemci için Core2 Duo E6400'u düşünüyorum ekran kartı ise GeForce 7900GS ya da geforce ASUSEN7950GT düşünüyorum aradaki 100 dolar farkı çıkarabilirsem tabi :)

Burak reis gerçekten xbox360 la güzel görünüyor.

Bu arada yansıma olayını söyleyeyim bir plazmaya göre yansıma çok az güzdüz vakti ışık vururken buğulu bir yansıma olur yani kendinizi ekranda görmüyorsunuz :P yansıma problemi yok denebilir
  • Su asama da aslında ekran kartı konusunda biraz daha beklemelisiniz. DX10 uyumlu ekran kartlarının ılk orneklerı gorulmeye baslandı (NVIDIA 8800 GTX ve GTS). Ortaya seviye olarak kabul edilecek 8600Ultra ve 8600GT ler de mart gibi piyasa da bekleniyor. Donanımhaber de bununla ılgılı bır haber cıkmıstı. Bu yuzden ekran kartına fazla yatırım yapmamak gerekır dıye dusunuyorum. E6400 alabılıyorsanız daha iyi olur tabiki, overclock ıslerınden de anlıyorsanız tadından yenmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.