Şimdi Ara

S-Video Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S-Video, ya da açık adıyla Separate Video, örneğin bilgisayarınızdan televizyonunuza “TV-Out” alabileceğiniz bir görüntü iletim biçimidir. S-Video’yu ekran kartınızın arkasındaki veya dizüstü bilgisayarınızdaki çıkıştan tanıyorsunuz.

Soldan sağa VGA, S-Video (mavi daire) ve DVI çıkışları

S-Video çıkışı ekran kartı dışında DVD oynatıcınızda da görebilirsiniz. Dikkatli gözler, DVD oynatıcıdaki S-Video çıkışının, televizyondaki S-Video girişinin, ya da köşedeki elektronikçiden aldığınız S-Video kablosunun uçlarının dört pinli olduğunu farkedecektir. S-Video standardında normalde parlaklık (aydınlanma) ve renkler için dört pin yeterlidir, ancak ekran kartları yine de 7 pinlik bir bağlantı noktası içerir ve aynı çıkıştaki ek pinlerden (birinden) kompozit çıkış da verir.

Standart S-Video kablosu

Standart S-Video kablosu bir tür Mini-DIN kablodur. 4 pinlik standart S-Video kablo ucu, ekran kartında gördüğünüz 7 pinlik çıkışa oturur ama 7 pinlik uç, dört pinlik çıkışa oturmaz. Bu arabirimi kullanarak bilgisayarla en sık yapılan şey, TV-Out olarak adlandırılan, görüntüyü televizyona aktarma işidir.

S-Video analog bir iletim standardıdır. Yine analog bir sinyal olan kompozitten farkı, görüntüyü bir yerine iki kanaldan taşımasıdır. Bir kanaldan aydınlık verisi iletilirken, diğer kanaldan renk verisi iletilir, buna uygun olarak da gördüğünüz dört pinden ikisi bu sözettiğimiz veri tiplerini iletir, diğer ikisi de bu pinlerin toprak bağlantılarıdır. Kompozitte ise görüntü verisinin tamamı tek kanaldan iletilir. Her iki arabirim de sadece görüntü iletir; sesi bunlar üzerinden aktaramazsınız.

Görüntü kalitesiyle ilgili bir sıralama yapacak olursak, bugün en yüksek kaliteli çıkışın DVI, HDMI gibi dijital arabirimlerle sağlandığını söyleyebiliriz. Bunun hemen arkasından, ana renk bilgilerinin ayrı ayrı iletildiği “komponent” çıkışlar gelir. Standart VGA çıkışı böyle bir tür sinyal sağlar. Eğer görüntü kaynağınız veya televizyonunuz bu arabirimleri sağlamıyorsa, S-Video’yu tercih etmelisiniz. Zorunlu kalmadıkça kompozit çıkış kullanmayın.

Son olarak, analog bir sinyal olduğundan S-Video da tabii HDCP desteklemiyor.

Kaynak :http://www.pclabs.gen.tr/2007/09/05/s-video-nedir/

• Yapay Zekanın Yanıtı

S-Video Nedir?

S-Video (Süper Video), standart kompozit video sinyalinden daha yüksek kaliteli bir video sinyali sağlayan bir video bağlantısıdır. S-Video, video sinyallerini parlaklık ve renk bilgileri olmak üzere iki ayrı bileşene ayırır, bu da daha canlı renkler ve daha keskin bir görüntüyle sonuçlanır.

S-Video Girişi ve Çıkışı

S-Video kabloları, genellikle "S-Video girişi" veya "S-Video çıkışı" olarak etiketlenmiş, dört pimli bir mini-DIN konektörü kullanır. S-Video girişi olan cihazlar, S-Video çıkışı olan cihazlardan gelen video sinyallerini kabul edebilir.

S-Video Kablosu

S-Video kabloları, S-Video girişlerine ve çıkışlarına sahip cihazları birbirine bağlamak için kullanılır. Bu kablolar, kompozit video kablolarına göre daha yüksek kaliteli bir sinyal iletimi sağlar.

S-Video Kablosu Ne İşe Yarar?

S-Video kabloları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda kullanılır:

• DVD oynatıcıları, oyun konsolları ve kameralar gibi video kaynaklarını televizyonlara veya monitörlere bağlamak.
    • Bilgisayarlardan televizyonlara veya projektörlere video sinyallerini iletmek.
    • VCR'lar gibi eski video cihazlarını modern televizyonlara bağlamak.

S-Video vs. Diğer Video Bağlantıları

S-Video, kompozit video ve HDMI gibi diğer video bağlantı türleriyle karşılaştırılabilir. S-Video, kompozit videoya göre daha iyi görüntü kalitesi sunar ancak HDMI'dan daha düşüktür.

S-Video'nun Avantajları

• Kompozit videoya göre daha yüksek görüntü kalitesi
    • Basit ve kullanımı kolay
    • Eski ve yeni cihazlarla uyumluluk

S-Video'nun Dezavantajları

• HDMI kadar iyi görüntü kalitesi değildir
    • Dijital ses iletmez
    • Bazı modern cihazlarda bulunmayabilir
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilgi için teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: narec

bilgi için teşekkürler

rica ederim
  • peki dostum

1. dvd player'ı scart yerine s video ile bağlasam görüntü çok fark eder mi?

2. bu durumda sesi nasıl TV'ye aktaracağım.

3. s video kablosunun görüntü deformasyonuna mahal vermemesi için en uzun kablo uzunluğu nedir?

sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim.
  • imzandaki lcd tvyi kullandığını düşünerekten yazıyorum
    1- scart kullanmanı tavsiye ederim, çok denilmez fakat farkeder,
    2-ses aktarması için dvdnin arkasında yine R ve L rca ses çıkışları vardır onu kullancaksın,
    3-bu kullandığın kablonun kalitesine de bağlı fakat bence 3-5 metre diyebilirim, ama tam olarak kaç metredir bilemiyorum.
  • Akşahin dostum; verdiğin bilgiler için teşekkürler. Özellikle linkteki resimler ve bilgiler çok işime yaradı. Geçen gün Teknosa'dan S Video kablosu almıştım laptopımı TV ye bağlamak için. Ama kabloyu bir türlü takamamıştım. Bendeki bir convert kablo vardı S videoyu compozite çeviren o 7 dişli olduğundan herhalde yanlış kablo aldım diye götürüp iade edecektim. Sonra senin bu topiği ve linki görünce 4 dişli de olabildiğini öğrendim. Bunun üzerine yeniden takmayı denedim ve başardım. Tekrar verdiğin bilgilere teşekkür ederim.

Saygılar, selamlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akşahin

imzandaki lcd tvyi kullandığını düşünerekten yazıyorum
    2-ses aktarması için dvdnin arkasında yine R ve L rca ses çıkışları vardır onu kullancaksın,
    3-bu kullandığın kablonun kalitesine de bağlı fakat bence 3-5 metre diyebilirim, ama tam olarak kaç metredir bilemiyorum.

verdiginiz bilgiler icin tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    P.S'nin açılımı nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tcuneytb

Akşahin dostum; verdiğin bilgiler için teşekkürler. Özellikle linkteki resimler ve bilgiler çok işime yaradı. Geçen gün Teknosa'dan S Video kablosu almıştım laptopımı TV ye bağlamak için. Ama kabloyu bir türlü takamamıştım. Bendeki bir convert kablo vardı S videoyu compozite çeviren o 7 dişli olduğundan herhalde yanlış kablo aldım diye götürüp iade edecektim. Sonra senin bu topiği ve linki görünce 4 dişli de olabildiğini öğrendim. Bunun üzerine yeniden takmayı denedim ve başardım. Tekrar verdiğin bilgilere teşekkür ederim.

Saygılar, selamlar...

rica ederim yardımcı olduğuma sevindim

• quote:

Orjinalden alıntı: pegasusxx1975

quote:

Orjinalden alıntı: Akşahin

imzandaki lcd tvyi kullandığını düşünerekten yazıyorum

verdiginiz bilgiler icin tesekkurler

ben teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasusxx1975

peki dostum

1. dvd player'ı scart yerine s video ile bağlasam görüntü çok fark eder mi?

2. bu durumda sesi nasıl TV'ye aktaracağım.

3. s video kablosunun görüntü deformasyonuna mahal vermemesi için en uzun kablo uzunluğu nedir?

sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim.

üst konudan @onbeş arkadaşın msj dan alıntıdır
     S-Video Nedir?

• Yüzelsel olarak biliyordum ama detaylı bilgi iyi oldu..Tşkler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.