Şimdi Ara

sony hmz t3 mü ? oculus rift mi ? 3d gözlüklerden hangisi daha iyi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 boyutlu görüntüleyiciler, Sony’nin IFA’da gösterdiği HMZ-T3W ile daha ciddiyet kazanacak gibi görünüyor

Sony HMZ-T3W aslında önceki IFA’larda gördüğümüz cihazın yenilenmiş, yükseltilmiş hali.

HMD’deki yenilikler arasında wirelessHD desteği, daha iyi bir ekran ve daha iyi ayarlanabilen kayışlar bulunuyor. Kablosuz bağlantı, sizi HDMI gibi bir kaynakla bağlayan bir kontrol kutusu yoluyla sağlanıyor, böylece verilen gözlüklerinize iletiliyor. Sony, HMZ-T3W’yu PC’niz, cep telefonunuz, tabletiniz ve oyun konsolunuzla bağlanabilecek şekilde tasarlamış. Bu bağlantıyı gözlüğünüzle bağlanan bir kablosuz adaptör yoluyla sağlıyorsunuz.

sony hmz t3 mü ? oculus rift mi ? 3d gözlüklerden hangisi daha iyi ?

Sony HMZ-T3W’yu kullanmak, kendi sinema salonunuza sahip olmakla hemen hemen eşdeğer bir deneyim. Gözlük, 20 metre uzaktaki 750 inç’lik bir TV’nin yerini alıyor ve her gözünüz için 1.280x720 çözünürlüklü OLED ekran sunuyor. Cihaz 2D ve 3D görüntüleri destekliyor.

Gözlüğün Oculus’tan farkı ise görüntüsünün sabit olması. Yani kafanızın hangi açıya baktığının bir önemi yok.

Oyuncak dürbünün altında optik ayarlamaya yarayan iki düğme, dört yönlü bir menü düğmesi ve iki ses düğmesi bulunuyor. Kafa seti, surround 7.1 ses oluşturma yeteneğine sahip MDR-XB90 kulaklıklarla geliyor.

Cihaz teoride harika olsa da bazı gerçekler işin içine girdiğinde işin zevki kaçabiliyor. HMZ’de devam eden bir sorun, hala sizden kusursuz açıyı bulmanızı gerektirmesi. Yani gözlüğü yüzünüzde çok yukarı veya aşağı takarsanız, sinir bozucu bir bulanıklıkla karşılaşıyorsunuz. Gözlüğü denerken zaman içinde yavaşça aşağı kayabildiğini gördük, bu nedenle onu arada bir düzeltmek zorunda kaldık.

Bir başka sorun ise görüş açınızdaki boşluk. Bu boşluk sayesinde farenizi, klavyenizi veya telefonunuzu görmeniz amaçlanıyor, ancak bu bazen dikkatinizi dağıtabiliyor.

Sony’nin resmi sitesinde ürün 1000 dolar tıklayın ..

Oculus Rift "Crescent Bay"

Burada DH incelemesi var ..

Oculus Rift Development Kit 2 resmi sitesi

Oculus Rift Crescent Bay Prototype Hands-on + Impressions Burada bir inceleme vidosu mevcut

burada ise her iki ürünün kıyaslaması ..

Oculus Rift vs Sony HMZ-T3W Head Mounted Display

bana fiyat performans ve özellikler açısından oculus rift daha iyi gibi geldi .. fakat diğer yandan da sony kalitesi .. şimdilik oculus rift ile mi idare edip sonynin daha da geliştirmesini bekleyelim yoksa sony mi alalım ? kararsızım .. fikirlerinizi bekliyorum :)

• yokmudur hiç tavsiye verecek olan ..
  • Kimse kullanmadığı için :)
  • Gözlüğün Oculus’tan farkı ise görüntüsünün sabit olması. Yani kafanızın hangi açıya baktığının bir önemi yok. Bu iyi birşey mi kötü birşey mi?Google cardboard daki gibiyse bence gerçekciliği azaltır.Ben bir sürüm daha bekleyip Sonynin kini almanızı kesinlikle öneririm.Bazen dikkat dağılabilir ÇÜNKÜ FARE VE KLAVYENİZİN GÖRMESİ AMAÇLANIYOR birde akıllı cihazlarla eşleşmesi cabası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oculus Rift acaba sony gibi sinema deneyimi vaad ediyor mu ?

Büyük ihtimal vardır ama Sony 20 metreden 700inçlik bir ekran görünümünden filan bahsetmekte.

Eğer oculusun böyle bir iddası varsa oculus denenmeli.
  • Amaçları çok farklı.
    Sony, tipik bir şekilde, sinema perdesini gözünüzün önüne getiriyor.

O. R. sanal gerçeklik vaad ediyor.Eğer yeterli destek olursa,O.R ,birçok şeyi yeniden tanimlamamiza neden olur.O yüzden O.R diyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=ZdnuZVwMHS0

Şu videolara bakarsak oculus cinema olarak daha iyi olacak gibi.

Bence biraz sabredip oculusu beklemek gerek.

Sony çok pahalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • T2 modelini sony shop ta denedim. çok güzel ama çok kullanışlı gelmedi
    aşırı pahalı birde
    Oculus derim ve aldırmayı düşünüyorum
    https://www.oculus.com/order/
    350 dolar.
    para karşılığı getirenlerde 50 dolar olsa
    1000 TL
    bence daha mantıklı
    aksini düşünen var mı
  • Amaçları farklı, şahsen ben hmz t4 çıkarsa almayı düşünüyorum seyahatlerde oyunlarda ve fpv için düşünüyorum. Ygs lys yi bir halledeyim inş. Direk almak istiyorum

• mz t4 ü nasıl beklıyordun hiçbir duyuru yok

sony bunu cıkarıcak % 80 bitmiş demişlerdi bir arahttps://www.google.com.tr/search?q=project+moprpeus&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=5czRVLyNEIXkaNy8gOAJ#q=project+morpheus&spell=1
  • system lord hangi cihazı seçtiniz ? 3d projeksiyon gözlüğü ararken bu cihazlara rastladım. oculus rift ve sony hmz t3 den hangisi 3D film izlemek için daha iyidir acaba. komforunun dışında hmz t3 film izlemek için tatmin edicimidir. HDMI çıkışı olan bi laptop var ama ekran kartı çok vasat acaba üst seviye bi ekrankartı şart mı?oculusun bağlanacağı bilgisaarın iyii bir makine olması lazım diye okudum doğrumu acaba.sony hmz t3 ile 3D izlemek için vidyoyu oynatan bilgisayarın 3d olmasına gerek falan yoktur hehalde. birileri aydınlatırsa müteşekkir olurum durum biraz acil.

oculus ne yazıkki bizim piyasada daha pahalı fiyat avantajı pek yok gibi. adamlar yurt dışından 200 300 dolara alıp 3000 liraya satıyo türkiyede.
  • Sıfır ürün kutulu sony hmz t3w Wireless 1200 $ stokta bulunmaktadır

• Sıfır diyebileceğim sony hmz t3w çok uygun fiyata bırakıyorum 2400 TL fiyat var. Ankara da elden teslim olur. sanalpazar vs olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.