Şimdi Ara

SONY HANDYCAM HC18E BİLGİSAYARA VİDEO AKTARMA YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
17.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun zamandır elimde bulunan,Sony HC18E kasetli kameramın,herhangi bir kasete kaydettiğim video görüntülerini,bilgisayara atmak istiyorum ancak bir türlü yapamıyorum.
    Şimdi bu görüntüleri,direkt olarak USB kablo yardımıyla bilgisayara aktarmak mümkün değil bildiğim kadarıyla.Eğer kasetteki görüntüleri blgisaara aktarmanın yollarını bilen bir arkadaş varsa,yardımcı olmasını rica ediyorum.Bu konuyla ilgili bir linkte verirseniz olur.Yeterki bu işi başarayım

• Kameran MiniDV

bir adet firewire kablosu temin edeceksin.Firewire girişi olan bir masaüstü ya da dizüstü bilgisayara takıp cihazı açınca direk VİDEO AL ekranı çıkacak..Ondan sonrası çok basit zaten..

Ama bir adet firewire kablosuna ihtiyacın kesin var bunu söyleyeyim

(bu arada kamerayı açıp PLAY moduna alacaksın..Bunu da belirteyim.Video al deyip ayarları yapınca kaset otomatik olarak oynamaya başlıcak,eş zamanlı olarak bilgisayara video kayıt olacak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Kameran MiniDV

bir adet firewire kablosu temin edeceksin.Firewire girişi olan bir masaüstü ya da dizüstü bilgisayara takıp cihazı açınca direk VİDEO AL ekranı çıkacak..Ondan sonrası çok basit zaten..

Ama bir adet firewire kablosuna ihtiyacın kesin var bunu söyleyeyim

(bu arada kamerayı açıp PLAY moduna alacaksın..Bunu da belirteyim.Video al deyip ayarları yapınca kaset otomatik olarak oynamaya başlıcak,eş zamanlı olarak bilgisayara video kayıt olacak)

Çok teşekkürler hocam..
    Peki bu kablo tek versiyonmu yoksa çeşitleri varmı?
    Zahmet olmazsa almam gereken kablo ve bilgisayara takmam gerek aparat ya da dönüştürücü ile ilgili bir link atarmısınız?
    Bilgisayarda böyle bir giriş yok malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 24 Ocak 2010; 10:34:21 >

• Şöyle ki;

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda firewire girişleri farklı olabiliyor(pin sayıları farklı olabiliyor)

O yüzden önce siz firewire girişi olan bir cihaz bulacaksınız.Kabloyu ona göre almalısınız ama şunu söyleyebilirim.
    Dizüstü pclerin hepsinde aynıdır kablo.Ayrıca kameranızın çıkışı da önemli fakat onlar da standart diye biliyorum.

Aklımda kaldığı kadarıyla (işyerinde olsam kablo da vardı kamera da firewire girişi olan bir sürü notebook da)
    bilgisayar girişi 4 pin olması lazım kablonun.(notebook için)
    masaüstü bilgisayarlarda onboard olarak bulunanlarda 6 pin olması lazım ve sanırsam sonradan takılan firewire kartları da 6 pinli.

Bu çift tarafı 4 pin..notebook a bağlamak için

Bu da bir tarafı 4 pin(kameraya takılacak uç) diğer tarafı 6 pin olan kablo (masaüstü pcye bağlamak için)

• quote:

Şöyle ki;

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda firewire girişleri farklı olabiliyor(pin sayıları farklı olabiliyor)

O yüzden önce siz firewire girişi olan bir cihaz bulacaksınız.Kabloyu ona göre almalısınız ama şunu söyleyebilirim.
    Dizüstü pclerin hepsinde aynıdır kablo.Ayrıca kameranızın çıkışı da önemli fakat onlar da standart diye biliyorum.

Aklımda kaldığı kadarıyla (işyerinde olsam kablo da vardı kamera da firewire girişi olan bir sürü notebook da)
    bilgisayar girişi 4 pin olması lazım kablonun.(notebook için)
    masaüstü bilgisayarlarda onboard olarak bulunanlarda 6 pin olması lazım ve sanırsam sonradan takılan firewire kartları da 6 pinli.

Bu çift tarafı 4 pin..notebook a bağlamak için

Bu da bir tarafı 4 pin(kameraya takılacak uç) diğer tarafı 6 pin olan kablo (masaüstü pcye bağlamak için)

Doğrudur hocam.Kameranın girişi fotoğreaftaki ufak uçlarla aynı.
    Onda sorun yok o zaman.
    Bir tarafı 4 diğer tarafı 6 pınlı bir fireware kablosu bulucam.

Onda sorun yok.
    Peki bilgisayarıma 6 pınlı ucu bağlamak için ne gibi birşey almam gerekli?
    Yukarda bahsetmişsiniz ama tam anlayamadım malesef.

Ben şimdi 4 pın/6 pın bir firewire kablosu aldım diyelim.
    Bunu bilgisayara bağlama içinde,USB to 6 Pın firewire gibi bir dönüştürücü vardır heralde?
    Tekrar ilginizden dolayı teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 24 Ocak 2010; 12:03:15 >

• Hocam sanırım buldum.

http://www.sahibinden.com/kasaya_monte_usb_-_firewire_cevirici-19WQQaXQQ15063158WQQpXQQdisplayitem

Kablo;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 24 Ocak 2010; 12:14:28 >

• OverDrıve

Açıkcası tüm bu aktarım işlerimi firewire üzerinden yaptım bugüne kadar ve duyduğum kadarı ile capture meselesinde işin içine USB girdiği zaman görüntüde bozulmalar,kötü çözünürlükler baş gösteriyor diye biliyorum.

Eğer dizüstü bilgisayarın yoksa ve masaüstü bilgisayarında onboard firewire girişi yok ise sıkıntı yaşamadan kullanabileceğin kart olarak sana pci'dan takılan firewire kart öneririm.
    http://www.sahibinden.com/pci_firewire_kart_3_port-01WQQaXQQ18780789WQQpXQQdisplayitem

Ayrıca alttaki linkteki başlığı da bir incelersen firewire'dan capture olayının da tüm püf noktalarını kavrayabileceğine inanıyorum..

http://forum.donanimhaber.com/m_1154428/mpage_1/key_/tm.htm

Son olarak,eğer devamlı bu capture işini yapacaksan biraz paraya kıyıp pci firewire kart al.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam biraz araştırdım bu arada.
    Dediğiniz gibi kart en garanti yol.
    Masaüstü pc var bende.Firewire girişi yok.
    O zaman ben bu karttan alıcam.
    Linkini verdiğimn kabloyuda aldıkmı sorun yok.

Anladığım kadaıyla bağlantıyı sağladıktan sonra,bilgisayara yüklediğim virtualdub,uluead studio gibi programlardan,video yakalama yöntemiyle bilgisayara aktaracağım.
    Kart ve kablo siparişini vereyim o zaman...

Tekrar çok çok teşekkürler.Yardımlarınız için minnettarım
  • Önce kartı alacaksın..Kabloyu ona göre alacaksın.
    Mesela benim verdiğim linktekinde 4 ve 6 pin girişi var.
    Yani kablo 4 e 4, ya da 4 e 6 olsa da farketmez.
    Ama senin alacağın kart sadece 6 pin girişlidir o zaman 4-6 kablo alman lazım.

Tabi sen yine de kameranın firewire girişini kontrol et.Pin sayısının ne olduğundan emin ol.Çünkü 5 pinli olanları da var Fakat seninkisinin 4 olması gerekiyor,eğer yanılmıyorsam.

Sen capture kartını al önce,sonra kabloyu sipariş verirsin..Ayrıca 20 lira da gayet uygun bir fiyat.Sıfırlarını 50tl den aşağı alamazsın..

Ha programa gelince hç gerek yok..Windows kullanıyorsan kamerayı bağladığın gibi VİDEO AL ekranı çıkacak.Ona tıklayacaksın, wmv olarak kaydedecek pcye..Programa bile ihtiyaç yok yani,çok basit

EKLEME :

http://www.sony.com.tr/product/cac-cables---connectors/vmc-il4415

Adresinden baktım da makine girişi 4 pin..Şunu da ekleyeyim,aslında I-LINK (SONY'NİN özel bir ürünüdür) kablo bulabilsen görüntü kalitesinde en ufak bir kayıp yaşamazsın,çok dehşet bir kablodur i-link kabloları ama oldukça tuzlu diye biliyorum..

I-link kablo normalde firewire kablosu ile aynı fakat; sony ürettiği ve çok kaliteli olduğu için pahalı.
    Normal bir firewire kablosu en ucuzu 5 tl den başlarken sony i-linkler 65-70 tl. den başlıyor.

Ama aynı kablo,aynı işi görür.Ticari amaçla kullanmayacaksan gerek yok.
    http://www.cimri.com/sony-vmc-il4615-i-link-kablo
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Önce kartı alacaksın..Kabloyu ona göre alacaksın.
    Mesela benim verdiğim linktekinde 4 ve 6 pin girişi var.
    Yani kablo 4 e 4, ya da 4 e 6 olsa da farketmez.
    Ama senin alacağın kart sadece 6 pin girişlidir o zaman 4-6 kablo alman lazım.

Tabi sen yine de kameranın firewire girişini kontrol et.Pin sayısının ne olduğundan emin ol.Çünkü 5 pinli olanları da var Fakat seninkisinin 4 olması gerekiyor,eğer yanılmıyorsam.

Sen capture kartını al önce,sonra kabloyu sipariş verirsin..Ayrıca 20 lira da gayet uygun bir fiyat.Sıfırlarını 50tl den aşağı alamazsın..

Ha programa gelince hç gerek yok..Windows kullanıyorsan kamerayı bağladığın gibi VİDEO AL ekranı çıkacak.Ona tıklayacaksın, wmv olarak kaydedecek pcye..Programa bile ihtiyaç yok yani,çok basit

Baktıkm hocam kamera 4 pın
    Windows 7 kullanıyorum,inşallah sorun olmaz bu durum
    Gerçi olmazsa diğer bilgisayara takarım,Xp kurulu onda...

O zaman o kartı alayım ben.Sıfırmış
    4pın/4 pın kablo varmışa damın elinde.Karttada 4 pın girişi var.
    20+5 tl 25+kargo=30 tl ye bu iş tamamdır

Sırf videoları bilgisayara aktaramıyorum diye kamera 2 yıldr kenarda yatıyor
    Aptal kafam,koskoca DH var burda

Hocam size ne kadar teşekkr etsem azdır gerçekten.beni büyük bir dertten kurtardınız
    Hayırlı günler...

• Üstteki mesajımda bir ekleme yaptım onu oku.

Son olarak rica ederim,iyi capturelar..
  • quote:

Üstteki mesajımda bir ekleme yaptım onu oku.

Son olarak rica ederim,iyi capturelar..

Tiari amaçla değil hocam.Maksat depolayabilmek.
    Kabloda bayağı tuzluymuş.Ben 5 liralığı tercih ederim..

Hayırlı günler..
  • Video aktarımını USB kablosu ile de yapabilirsiniz. Aktarım için videolu anlatımını verdiğim programı da kullanabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_22518736/mpage_1/key_//tm.htm#22518736
  • dejaay

Hocam bu usb kablosu ile firewire kablosu arasında fiyat olarak çok bir fark yok.Yani firewire kartı ile birlikte en fazla 20 lira daha fazla ücret ödenir ama usb ile firewire hızı arasında çok fark var.Ayrıca görüntü kalitesinde bozulma vs gibi de problemler çıkartıyor usb kablolar.
    Tabi tercih meselesi.Biz olayı tüm detaylarıyla dökelim de,isteyen istediği gibi yapsın.
  • quote:

dejaay

Hocam bu usb kablosu ile firewire kablosu arasında fiyat olarak çok bir fark yok.Yani firewire kartı ile birlikte en fazla 20 lira daha fazla ücret ödenir ama usb ile firewire hızı arasında çok fark var.Ayrıca görüntü kalitesinde bozulma vs gibi de problemler çıkartıyor usb kablolar.
    Tabi tercih meselesi.Biz olayı tüm detaylarıyla dökelim de,isteyen istediği gibi yapsın.

Tabi orası öyle..
  • Hocam USB kablosuyla oluyormuş gerçekten.Ama görüntü kalitesinin iyi olmasını istiyorum aktarımdan sonra.
    İyi olmadıktan sonra ne anlamı kaldı kameranın?

Yinede çok teşekkürler.
    Kart ve kablo siparişini verdim.
    Kablo+Kart 20 lira olarak anlaştık..
    Fiyat çok uygun,atıcınında referansları iyi.Sorun olmaz inşallah...
  • Şöyle biraz konuyu açalım..Spor olsun,iyice öğrenelim

Bu kameralar usb streaming destekliyor fakat ne tarz bir USB desteği sağladığı önemli.Önce usb ve firewire aktarım hızlarına bakalım.

USB 1.1 12 Mbps.

USB 2 "Low Speed" 1.5 Mbps.

USB 2 "Full Speed" 12 Mbps.

USB 2 "Hi-Speed" 480 Mbps.

IEEE 1394a 400 Mbps.

Bu kullandığın minidv'ler ise ortalama olarak saniyede 30mb.lık ham görüntü çekiyorlar.Yani senin o görüntüyü bilgisayara aktarabilmen için 30mbps hızını destekleyen bir platform kullanman lazım ve üstte de görebileceğin üzere bu hızı sadece
    USB 2 High Speed ve firewire sağlıyor.
    Yalnız senin kamera da usb 2 high speed bağlantı desteklemiyor,bu yüzden en sağlıklı aktarım için firewire kullanmak durumundasın.

E diyelim usb 2.0 hızıyla kopyalama yapıyorsunuz.Saniyede 12mb veri aktarabiliyorsunuz ve bunun sonucunda
    videonuzda ses olmayabilir,
    kalite kötü olabilir
    çözünürlük (minidv lerde dvd çözünürlüğü ile çekim yapar yani 720*480) 480*320'ye düşebilir.
    Görüntüde pikselleşme olabilir.

Bunun yanında,neden firewire sorusuna başka cevaplar vermek gerekirse;
    usb kablosu ile kasetten pcye görüntü attınız fakat usb kablosu ile pcdeki bir videoyu kasete atamazsınız.
    Ama firewire atar.Ayrıca; firewire aktarımı sistemden kaynak kullanmaz..Dandik bir pc ile bile yapabilirsiniz.
    Ama usb öyle değildir,ek program ve bol miktarda sistem kullanımı gerektirir.

• mesuthaksoy kardeş dediklerine tamamen katılıyorum. bende bu konuyla çok uraştım ilk başta usb kabloyla kalitesiz bi görüntü aldım 1394 firewire kablo önerdiler 7.5 Tl onu aldım on bord firewire girişiyle şimdilik işimi halletsemde tam olarak istediğim görüntüyü hala alamadım. max 25fps kayıt yapabiliyorum normali nedir. kullandığım proğram Ulead VideoStudio SE DVD görüntüyü dvd formatında kayıt yaptığım halde kalite yine istediğim gibi değil ve 1 saati 3.5 GB yer kaplıyor format değiştirğimde görüntü dahada kötüleşiyor, bu boyutu pcde sakklamam mümkün değil daha kaliteli görüntü için bana nasıl bi proğram önerirsin. Kaliteli aktarım içinde illa cihazmı almak gerekyior ve nasıl bir cihaz lazım, tv kartı alsam bire bir aktarım münkün olabilirmi saygılar...
  • @Halitkurdular;

20 tl. ye de firewire kart var,400 tl.ye de capture kartları var.Eğer profesyonel ve iş anlamında kullanacaksan seni 20 tl.lik bir kartın tatmin etmeyeceğini belirteyim.İlla ki pahalı ve kaliteli bir kart alman lazım.Yalnız fps olayına gelince bir video için 25 fps az değil.Yalnız burada kamera marka modeliniz de önemli çünkü HDV yani yüksek çözünürlükle çekim yapabilen cihazlar da var DV olarak.
    Sizin çekim yaptığınız cihazın marka modeli nedir?
  • IEEE1394, FIREWIRE, ILINK KART NEDİR? (Açıklamalı yazı)
    http://forum.donanimhaber.com/m_17617643/mpage_1/f_/key_firewire//tm.htm#23290847

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.