Bildirim
>>> Sony Ericsson Xperia™ NEO | Yardımlaşma & Fan Club | Oyun & Uygulama Paylaşımı | Destek | <<<<
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
10 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Rezerve -
Rezerve -
Rezerve -
Oyun - Uygulama Konusu
http://forum.donanimhaber.com/m_48858442/tm.htm -
NEO'cular hayırlı olsun Rezerve -
Yunus kardeşim sağolasın benim gibi yeni android kullanıcıları için çok faydalı bi konu olucaktır kesinlikle... Bu hayırlı günlerde sağlam sevap kazancaksın
Emeğine sağlık ;) -
quote:
Orijinalden alıntı: eCCo
Merhabalar,
Size,Locket Bootloaderli 2.3.3 olan Xperia Arc ımızı nasıl 2.3.2 ye düşürüp ardından Root edip tekrar OTA update ile 2.3.3 sürümüne yükselteceğimizi anlatıcam
eCCo arkadaşımızın anlatımını Neo'ya göre derleyip anlatmaya çalışacağım. Öncelikle telefonunuzda oluşabilecek herhangi bir arızadan sorumlu değilim.
İşlemler sırasında PC sürekli interenete bağlı kalması gerekiyor!
1. Hazırlık
Telefonumuzu yedekleyelim, kişileri, resimleri, müzikleri falan yedekleyin (!!işlem sırasında bütün verileriniz kaybolucaktır!!)
Telefonumuzun şarjını fullleyelim, ileride sorun çıkmasın. (%70 üzeri olsun her ihtimale karşı)
SonyEricsson'un sitesinden Sony Ericsson Update Service programını bilgisayarımıza yükliyelim yükledikten sonra birkere çalıştırıp kapatalım (programın telefon için gerekli sürücüleri yüklemesini sağladık bu hareketimizle)
Wotan Client adlı programı indiriyoruz, henüz çalıştırmayalım.
Wotan'ın sitesine kayıt oluyoruz...
Şu anda üyelik bedava bence vakit varken kayıt olup bedavaya işimizi halledelim. (Optional yazan kısımları doldurmanıza gerek yok!)
Telefonumuzun hafıza kartını formatlıyoruz! (Menu > Ayarlar > Depolama > SD Kartın bağlantısını kes > SD Kartı Sil)
2.Uygulama
Bütün gerekli programları indirip kurduktan sonra ve cihazın yedeğini aldıktan sonra uygulamaya geçebiliriz.
Gerekli Uygulamalar ve İşlemler
WotanClient Download
Wotan'ın sitesine kayıt
Gingerbreak 1.2
SE Update Service
Şimdi uygulamaya geçebiliriz. USB kablomuzu telefona takıyoruz ancak henüz Pc'ye bağlamıyoruz.
Telefonumuzu kapatıyoruz birkaç saniye bekliyoruz telefon tamamen kapansın diye...
Wotan Client programını çalıştırıyoruz hemen ardından kapalı olan telefonumuzun geri tuşuna basarak USB kabloyu PC'ye takıyoruz. Program telefonumuzu tanıyor.
Program otomatik olarak Phone Settings sekmesini açıyor kendi içinde ordan seçmemiz gerekenler;
Language : bu kısımda Turkish i seçelim.
CDA : [3.0.2.181] Generic Trade United Kingdom (2.3.2) yi seçiyoruz. Program İngiltere yazılımını cihazımıza yüklüyor.
Seçimlerimizi yaptıktan sonra NEXT butonuna tıklıyoruz. Böylece Settings sekmesine geliyoruz.
Burada User Settings kısmında Login: yazan yere wotan sitesinde kayıt olduğumuz email adresini yazıyoruz. Password: kısmına kayıt olurken kullandığımız şifreyi yazıyoruz ve hemen yanındaki Update butonuna tıklıyoruz, bedava olan kredimiz ekranda beliriyor. 1 yazar...
FTP server GLOBAL yazıyor, orda başka bi seçenek yok zaten, Next'e tıklıyoruz ve programımız gerekli dosyaları otamatik olarak bilgisayarımıza indiriyor.
Biraz uzun sürebilir bu bekleme (300 mb'a yakın bir dosya iniyor) yükleme bittikten sonra FLASHLAMA işlemi başlıyor.
Burasıda 5-8 dk kadar sürüyor, Flash atma işlemi bitince programın ekranında flash işlemi bitmiştir telefonun PC bağlantısını kesin ve telefonu açın diyor.
Her şey sorunsuz bir şekilde olduysa telefonumuz 3 dk içinde açılır ve elimizde 2.3.2 Fw li bir Neo'muz olmuş olur ;)
Şimdi sıra Neo'muzu Root etme işlemine geçmekte
Gingerbreak 1.2 yi kullandım ben birde süperclick diye bi program varmış...
Gingerbreak ile Root ederken sorun çıkmasın istiyorsanız hafıza kartımızı formatlıyoruz. (Menu > Ayarlar > Depolama > SD Kartın bağlantısını kes > SD Kartı Sil)
Daha sonra telefonu depolama modunda pc ye bağlıyoruz ve gingerbreak1.2.apk dosyasını kartımıza atıyoruz.
Telefonun bağlantısını kesiyoruz ve markete girip Astro File Manager programını yüklüyoruz.
Daha sonra astro file manager programını açıyoruz, gingerbreak1.2.apk dosyasını bulup üstüne tıklayarak yüklüyoruz.
Gingerbreak yüklendikten sonra hemen çalıştırmıyoruz, telefonun dilini ingilizceye çeviriyoruz ve daha sonra telefonu kapatıp tekrar açıyoruz. Zaten cihazın dili İngilizce ise bu işlemi yapmanıza gerek yoktur!
Telefon açıldıktan sonra Gingerbreak'e tıklıyoruz ve orada ROOT DEVICE yazıyor. Ona tıklıyoruz ve telefonu kendi haline bırakıyoruz.
10 - 15 dk içinde telefon işini bitirip kendini yeniden başlatıyor ve telefonumuz ROOT'lanmış oluyor. Kontrol etmek için menüde "SuperUser" adında bir simge belirmesi lazım ve Gingerbreak'e girince UNROOT kısmı beyaz ve aktif olmalı. Bunu görmeniz için ALLOW'a basmanız gerekmektedir. (Dikkat edin UNROOT'a tıklamayın yoksa Root unuz silinir!)
Telefonu tekrar türkçe yapabiliriz.
Şimdi telefondaki hiçbir şeye dokunmadan direk Wifi'ye bağlayıp Ayarlar (settings) > Telefon hakkında (about phone) > Yazılım güncelleme (software update) > Şimdi güncelle (update now)'a tıklıyoruz.
Daha sonra ok ok diyerek update dosyasını indiriyoruz, telefon bundan sonrasını kendi hallediyor. 3-4 kere telefon kendini yeniden başlatıyor, zatem ekranda kutu simgesi, telefon simgesi falan çıkıyor.
Update işlemi bittikten ve cihaz açıldıktan sonra artık elimizde ROOT'lanmış Xperia Neo 2.3.3 telefonumuz kalıyor.
Root olup olmadığını kontrol etmek için menüdeki SuperUser simgesi duruyormu diye bakabilirsiniz. Birde ROOT gerektiren bi program yüklerseniz program ilk açılırken SuperUser araya giriyor ve Root hakkı verilsin mi diye soruyor. Orada ALLOW a basınca programa Root haklarını veriyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: eCCo
Umarım Yardımcı olabilmişimdir...
Herkese iyi ROOT LAR =) ayrıca tekrar ediyorum Telefonuna gelebilecek herhangi bir arıza veya hasardan ben sorumlu değilim... bu anlatımı kullanmak sizin elinizde....
HTC ime: HTC klavyesi, Türkçe T9 destekli (Hata vermiyor denedim)
HTC ime
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EVOV3 -- 17 Eylül 2011; 13:22:50 >
-
Konumuz hayırlı olsun . bir şeyler bilseydim ben de rezerve yazmak isterdim ama YOk -
quote:
Orijinalden alıntı: percy444loraine
Konumuz hayırlı olsun . bir şeyler bilseydim ben de rezerve yazmak isterdim ama YOk
Dostum imzan kuraldışı. 2 görsel koyamazsın birini kaldrman lazım -
quote:
Orijinalden alıntı: yunuss.10
quote:
Orijinalden alıntı: percy444loraine
Konumuz hayırlı olsun . bir şeyler bilseydim ben de rezerve yazmak isterdim ama YOk
Dostum imzan kuraldışı. 2 görsel koyamazsın birini kaldrman lazım
bilmiyordum düzeltildi.teşekkürler -
vayyy konu vatana millete foruma donanima bize herkeze hayrli olsun...yunus abi den cok ekmek yicez galba...sagol varollll -
rizörvırd -
alınabilir en iyi sony telefonlarından biri -
REZERVE -
Arkadaşlar, ben İGO navigasyon programını kurdum ancak ekranın çeyreğinde çalışıyor program.. Bunu nasıl düzeltebilirim, bilenler yardım etsin please.. -
quote:
Orijinalden alıntı: wrath54
Arkadaşlar, ben İGO navigasyon programını kurdum ancak ekranın çeyreğinde çalışıyor program.. Bunu nasıl düzeltebilirim, bilenler yardım etsin please..
Eğer ekranda yarım çıkıyorsa telefona uygun çözünürlükte olan indirmemişsin demektir. -
mesajım bulunsun. -
Bişey soracam sizlere: X10 dan vazgeçip Neo almaya değermi sizce? -
mesajım dursun
ayrıca şunu söyliyim ücretli uygulamları koymak yasak(crackli olanlar vs.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theJuDGe_41 -- 17 Ağustos 2011; 17:33:23 >
Benzer içerikler
- kayıtlı olmayan numaraları engelleme
- silicon carbon batarya nedir
- 18000 mah telefon
- samsung s23 ultra, iphone 14 pro max karşılaştırma
- bimcell numara taşıma
- allplay aboneliği nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X