Şimdi Ara

Sony Ericsson Live With Walkman (WT19i) Bootloader Kilidini Açma (4.0.2.A.0.62)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
8.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MUTLAKA OKUYUN: Çeviri bana aittir. Sorunsuz şekilde yaptığım işlemlerdir fakat sizde de çalışacağının garantisi yoktur. İşlemler esnasında telefona vereceğiniz kalıcı-geçici zararlardan hiçbir şekilde sorumlu değilim. Bu nedenle tamamen kendi iradenizle işlemleri yapacağınızı taahhüt etmiş oluyorsunuz.

http://unlockbootloader.sonymobile.com/instructions

1. Öncelikle, telefonumuzun bootloader kilidini açabilir miyiz, bunun kontrolünü yapıyoruz. Telefondan *#*#7378423#*#* tuşluyoruz ve arama tuşuna basarak servis menüsüne giriyoruz.

2. Menüden sırayla Service info > Configuration > Rooting Status yolunu takip ediyoruz. Eğer Bootloader unlock allowed seçeneğinde Yes ibares varsa, bir sonraki aşamaya geçiyoruz. No yazıyorsa ne yazık ki telefonun bootloader kilidi kaldırılamıyor demektir.

3. Sayfanın en altındaki Continue seçeneğine tıklayıp işlemlere başlıyoruz.

4. Kutucukta çıkan yazıları okuyuduktan sonra eğer bu işlemleri yapmakta kararlıysak, Yes, I’m sure seçeneğini tıklıyoruz.

5. Yasal koşulları ve diğer bilgileri okuduktan sonra I Accept diyoruz.

6. İsim, e-posta adresi ve IMEI numaramızın İLK 14 HANESİNİ (yani son hane hariç) ilgili yerlere giriyoruz. Captcha yazısını da gerekli yere girdikten sonra Submit diyoruz. IMEI numaranızı öğrenmek için *#06# tuşlamanız yeterli.

7. Bu işlemi yaptığımızda karşımıza bir kod çıkacak, bu kodu daha sonra kullanmak adına güvenli bir yere kaydediyoruz.

8. Android SDK'nin son sürümünü bilgisayarımıza indirip kuruyoruz:http://developer.android.com/sdk/index.html

9.http://dl-developer.sonyericsson.com/customROM/windows/downloadinf.zip

Bu adresteki minik dosyayı indirip, ZIP'ten çıkarıyoruz. Bu dosya, normal bir android_winusb.inf dosyasının birkaç satır eklenmiş hali. Görevi ise Sony Ericsson cihazlarına Fastboot özelliği kazandırmak. Ayrıca Android SDK'deki Google USB Driver Package sürümünün 4 veya üzeri olmasına dikkat edin. Kontrolünü Android SDK Manager'dan yapabilirsiniz, 4 sürümünü oradan yükleyebilirsiniz. Önemli bir not: Android SDK Manager uygulamasını mutlaka ama mutlaka yönetici olarak çalıştırın. Aksi takdirde SDK'yi indirip kurmada sorun yaşarsınız. Benim kurduğum SDK'nin sürümü 4.0.3'tü. Bunu kurmanız yeterli. Hemen aşağısında da Extras kısmında Google USB Driver Package 4'ü görebilirsiniz.

10. ZIP'ten çıkardığınız minik dosyayı kopyalayıp, Program Files (x86) > Android > android-sdk > extras > google > usb_driver klasörüne yapıştırıyoruz. Orada aynı isimli minik dosyayla değiştiriyoruz yani. Eğer bu yolu izlediğinizde herhangi bir klasör bulamıyorsanız, Google USB Driver Package yüklenmemiş demektir. 9. adıma bakarak yüklemeyi yapıyoruz.

11. Telefonu kapatıyoruz.

12. Sağ taraftaki ses açma tuşuna BASILI TUTARAK USB kablomuz ile telefonu bilgisayara bağlıyoruz. Doğru yapıyorsanız, ön kameranın sağ tarafında mavi ışık yanacaktır. Mavi yanmıyorsa basılı tutmuyorsunuzdur muhtemelen. Bu adıma dikkat edin arkadaşlar.

13. Sonrasında bilgisayar otomatik olarak sürücüyü arayacaktır. Bulamayacağı için siz usb_driver klasörüne attığımız o minik dosyayı bilgisayara tanıtıyoruz.

14. Bilgisayardan cmd.exe'yi YÖNETİCİ OLARAK çalıştırıyoruz. cd komutunu kullanarak, Android SDK klasöründeki platform-tools klasörüne kadar giriyoruz.

15. Sonrasında şu komutu yazıyoruz:

fastboot.exe -i 0x0fce getvar version

Cevap olarak "3.0" gibi bir şey vermesi lazım. Veriyorsa telefon doğru şekilde bağlanmış demektir.

16. Dikkat! Bu adımı uygularsanız telefonunuz garanti kapsamı dışına çıkabilir. Ben veya bu anlatımın yapıldığı kaynaktaki geliştiriciler hiçbir şekilde sorumluluğu üstlenmeyeceklerdir. Eğer hala devam etmek istiyorsanız şu komutu girin:

fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY

Burada KEY yazan yere en başta güvenli bir yere kaydedin dediğim o kodu yazacaksınız. Enter dedikten sonra birkaç saniye içinde telefonun bootloader kilidi açılmış olacaktır.

Kaynak:http://unlockbootloader.sonyericsson.com/instructions#

Not: Bu işlem root işlemi değildir. Sadece bootloader kilidini açmak içindir.

Not 2: Eğer Windows'a sürücüyü gösterdiğiniz halde bulamıyorsa, aşağıdaki adresten işletim sisteminize uygun EXE'yi indirip kurun.

http://www.junefabrics.com/android/download.php

Sonrasında sürücü tanıtma işlemi esnasında sürücünün klasör yolunu göstermek yerine, aşağısındaki "Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver" seçeneğini tıklayarak, listenin aşağılarında yer alan Sony Ericsson sürücüsünü kurun. Bir tane sürücü var SE'ye ait zaten. PdaNet sürücüsünü kurmuş oluyoruz. Bu işlemi yaparsanız, 13. adımı yapmanıza gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 26 Nisan 2012; 15:11:46 >

• Service info > Configuration > Rooting Status >Bootloader unlock allowed seçeneğinde Yes ibaresi var ama alt kısımda continue yok neden olabilir. 4.0.2.A.0.62 version numarasıda uyuyor.

abilen;

Continue seçeneği sitede çıkıyor, telefonda değil.

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

orda version 3.0 demişsin ya ondan sordum :)

3.0 yazması bir nevi kontrol anlamında. Yani yazdığı gibi, 3.0 gibi bir cevap alıyorsan, o aşamaya kadar sorun yok demektir. Bir işlevi yok yani.

vito_scaletta;

Bootloader kilidi, telefonun birtakım sistem ayarlarının, geliştiriciler ya da kullanıcıların hizmetine sunmak için hazırlanmış bir özellik. Açıklamada belirttim; bu işlerden anlamayan bir ev kullanıcısı bu kilidi açtıktan sonra telefonu kullanılmaz hale getirebilir. Bu yüzden kilidin açılması tamamen kullanıcının sorumluluğunda. Ne yaptığınızı biliyorsanız açın, aksi takdirde hiç bulaşmayın bu işe. Garanti kapsamından çıkıyor telefon bu sebepten ötürü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 8 Mart 2012; 16:20:46 >
    w200i + 1gb
    j300i + 12mb :D
  • cmd komutu diye bir şey yok zaten. cmd.exe'yi yönetici olarak çalıştırdıktan sonra DOS ekranında cd komutu ile klasöre gireceksiniz. Misal;

C:\Users\Kemalettin cd c:\program files (x86)\android\android-sdk

gibi...
    fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY E2*******75 mi ?
  • kardeşim şöyle bir hata alıyorum
     Sony Ericsson Live With Walkman (WT19i) Bootloader Kilidini Açma (4.0.2.A.0.62)
  • Hata falan almıyorsun, zaten kilidi açmışsın. Boşuna tekrar tekrar açmayı denediğin için "zaten açık" uyarısı alıyorsun.

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

xperia arc için bootloaderi eski haline çevirmek mümkün. walkman live için böle bi şey varmı birde servis menusunde bootloader için hala yes diyor ? servis nasıl anlıyo bunu ?

kilidi kapatabilirsiniz xda yeterli bilgi vardır

servis menüsündeki yazıyı dikkatli okursanız allowed kısmında kilid açılıp açılamayacağının bilgisini veriyor sadece loaderın açık yada kapalı oldugunu söylemiyor
    simlock cihazlarda no yaz loader kırılamaz daha doğrusu para vermeden kırılamaz

||Sony Xperia XZ Premium||with LiveSound HiFi/Sony SBH80|WH-1000XM4|||Android|9.0||
    DELİORMANLI.............İzleniyorsun Tıkla Öğren
  • quote:

Orijinalden alıntı: kervan07

hocam xda neresi?

http://forum.xda-developers.com burda vardır muhakkak

edit : burdaki sizin işinize yarayabilirhttp://www.googleandroid.gen.tr/Thread-xperia-arc-root-etme-boot-loader-acma-kapatma-oc-yapimi

tabi sorumluluk yine de size ait

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 14 Nisan 2012; 23:58:02 >

||Sony Xperia XZ Premium||with LiveSound HiFi/Sony SBH80|WH-1000XM4|||Android|9.0||
    DELİORMANLI.............İzleniyorsun Tıkla Öğren

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.