Şimdi Ara

SONY AYNASIZLAR Fotoğraf Paylaşım Alanı (E-Mount) (156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.223
Cevap
54
Favori
131.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AKINLASINN

    Hiç kimsenin ikinci el ile sıfır fiyatını karşılaştırma yapacağını düşünmemiştim.

    Alıntıları Göster
    Zaten ikisinin de ikinci el fiyatı hocam. Bir google a baksanız keşke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hipotallamus

    sony 16-35 f4 mü tamron 17-28 f 2.8 mi tamronla tecrübesi olan var mı?
    Sony tarafında 16-35 F4 gerçekten çok başarılır bir model bence beğenmeyen çok az kullanıcısı var o lens ile çekilmiş fotoğraflar gerçekten çok iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atanamayansantrafor

    Zaten ikisinin de ikinci el fiyatı hocam. Bir google a baksanız keşke.

    Alıntıları Göster
    17 28 in sıfırı kaç para ki ikinci eli 6000 tl.
    6000 verecek enayi yoktur her halde.
  • İkisine de sahibinden açıp en ucuz fiyatı yazdım. Zira değmezmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atanamayansantrafor -- 27 Ocak 2020; 2:1:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crackzz C kullanıcısına yanıt
    6d mark II mi sattım a7r3 aldım...Ben de portre çılgınıyım...elimdeki kainatın en iyi setini (24-70 2.8 ,70-200 2.8 50 1.4) ben de senin düşüncen gibi gibi elimden çıkarmadım ve en son versiyon metabonesi (metabones V) aldım motosiklet fiyatına:))...Sinir olursun...çekersin yine zerre kalite kaybı yok ama tutmuyor be doğal lensin yerini...yırtınırsın pratik değil odaklayacağım diye uğraşırsın merkez odak kullanırsın hep...Hele video varsa işin içinde lanet olsun der duvara çarparsın sinirden...yani yaşatmadı a7 ye geçmenin hazzını...mc11 de kullandım bir ara yok...youtube de ne kadar video inceleme ayar vs varsa yedim yuttum,yok...al kardeşim neyim varsa senindir dedim sirkecideki arkadaşıma...ver bana bi g master 24 70...bana göre kainatın en iyi lensiydi 24-70 2.8L hatta onun için adaptörle falan uğraştım...ama g masterin de tadını alınca hele ki kenar keskinliği falan, çok hızlı unuttum L yi...bi tane de hafif minik olsun eşim falan okula götürsün bas çek nispeten geniş nispeten az ışık dedim 28-2.0 aldım vasat bir lens görünse de a7 ile şaheser yaratabilinir (gerçi prime lens neticede vasat masat olsa da)...Benim gibi bazı şeylerden fedakarlık edemeyeceksen geçme derim adaptörü deneme bile derim zaman kaybı ömür törpüsü...ama 6d2 yi çıkar elinden onu derim bak hatta eos R al bak keyfine derim o setinle...video da crop meselesi olmasa muhtemelen onu övüyor olacaktım şu an...Geçiyorsan komple sony ha geçmeyeceksen eos r öneririm...sırasıyla 6d, 5dmk3, 6d2(3 ay) kullandım ilk çıktıklarında hemen alıp zıp zıp zıpladım...6d2 kesinlikle tutma elinde ki belki vardır senin de hoşnut olmadığın 1-2 durum...

    Bir de konuyla alakasız olarak yazayım,bilmem varmı meraklısı kullananı ama deneysel olarak minolta rokkor aldım manuel 50 1.4...Lens olağanüstü...ben zamanında pentaxıma falan da vivitar falan hep manuel lensler alırdım hayran kalırdım sonuçlara...manuel odaklamadan korkuyor herkes, yüzüne bakmıyor ama ne kaçırdığını bilmiyor kimse.200-300 TL ye uzay keskin, açık diyafram düşük ışık lensin oluyor...Arkadaşşlar dslr lar genelde manuel oadaklama yardımı veriyor eski pentaxımda bile merkez nokta kırmızı olur uyarı verirdi odak konusunda...bilmeyenler için yazıyorum R3 manuel odaklarken odaklanan alanı komple kırmızı yapıyor göz bebeği dahil ve kesinlikle odak kaçırmıyorsun...halkayı çevirdikçe odaklanan kısım kırmızıya boyanıyor...Alın kullanın deneyin bana dua edin:)Minoltanın en keskin lensleridir...70-80 lerden kalma ama harika bir tecrübe...ısrarla öneririm...




  • cancanax C kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. A7r3 aldım birde yanına sigma mc11 ancak bir türlü yıldızımız barışmadı. Aslında 85mm 1.8 ile çok iyi çalıştı hiç problem yaşamadım. Hatta şuan kullandığım Sony 85 1.4 GM lensimden daha hızlı netliyordu. :) Ancak diğer lenslerde öyle değil. 24-70 f2.8L 1. seri hiç netleme yapmıyor tamamen ekran bulanık. 50 1.8 stm netleme yapıyor ancak hafif karanlık görmesin hemen sapıtıyordu. Canon 16-35 f4 lensim çok güzel bir şekilde çalışıyor ancak oda hafif zor şart görmesin netlik bozuluyor. Bu yüzden canon 16-35 f4 lensim dışındaki tüm lenslerimi sattım. Onuda ilana koydum satacağım inşallah. Sony 85 1.4 GM ve Sigma 35mm 1.4 ART aldım şuan gayet memnunum özellikle 35mm şahane bir lens. Çok keyifli. Sony 85 1.4 GM ise bokehleri ve keskinliği şahane. Şuan mutluyuz birde geniş açıyı değiştirsem herşey güzel olacak. :) Tabi Sony e daha alışamadım. Belki de birçok özelliğini bilmiyorum.




  • Arkadaşlar Sony Nex 3n makinem var, uzun süredir kullanmıyoruz, oğlanın doğumunda aldım, ilk sene çektik sonra kaldı gitti.

    Elimde stok Sony 16-35, Sony Sel 50mm 1.8 ve sigma 19mm 2.8 var. Bunları satıp tek bir lens alsam diyorum.

    Aklımda Sony 35mm 1.8 oss vardı, fakat sigma 30mm 1.4 e kafam takıldı.

    Bu ikisinden biri yeterli olurmu, genelde evde çocukların fotoğrafı ve videosunu çekerim.

    Varsa önerilerinize açığım. Birde elimdeki lensler ne kadar eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba. Bende sony 35mm var fakat sigma 30 f1.4 daha keskin bir lens. Ayrıca açısı bir miktar daha geniş.
    Sony'de OSS var. video çekerken ne kadar faydalı olur bilemiyorum.
    Sonuç olarak ben olsam sigma 30mm f1.4 alırım. Sana foto ve video konusunda yeterli olur.
    Eğer portre fotoğrafı çekme niyetinde değilsen sigma 16mm f1.4 de düşünebilrsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    Hocam merhaba. Bende sony 35mm var fakat sigma 30 f1.4 daha keskin bir lens. Ayrıca açısı bir miktar daha geniş.
    Sony'de OSS var. video çekerken ne kadar faydalı olur bilemiyorum.
    Sonuç olarak ben olsam sigma 30mm f1.4 alırım. Sana foto ve video konusunda yeterli olur.
    Eğer portre fotoğrafı çekme niyetinde değilsen sigma 16mm f1.4 de düşünebilrsin.
    Elimdeki 50 mm f1.8 oss tutayım, diğer ikisi satılırsa Sigma 30mm alayım. Sigma 16mm pahalı 3000 tl birde keskinliğinde şüpheliyim.

    Aslında sony de kampanya var 35mm 1.8 oss 2500 geliyor, sigma 30 mm de aynı fiyat.
  • Hocam sigma 16mm'yi 2. el düşünürseniz biraz daha uygun fiyatlı bulabilirsiniz gibime geliyor. 50mm duracaksa sigma'yı almak daha mantıklı olur bence.
    sony 35mm daha iyi bir lens değil tam tersi daha kötü bir lens. Ben de sony 35mm kullanıyorum. tek avantajı OSS ve daha ufak olması
    Sigma 30mm hepsiburada'da 2250 şuanda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    Hocam sigma 16mm'yi 2. el düşünürseniz biraz daha uygun fiyatlı bulabilirsiniz gibime geliyor. 50mm duracaksa sigma'yı almak daha mantıklı olur bence.
    sony 35mm daha iyi bir lens değil tam tersi daha kötü bir lens. Ben de sony 35mm kullanıyorum. tek avantajı OSS ve daha ufak olması
    Sigma 30mm hepsiburada'da 2250 şuanda
    İkinci el temiz bakayım, aslında 16mm çok kafama yattı, 30mm göre keskinliği hakkında bilginiz varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kullanmadım ama internette sony için en keskin lenslerden biri olduğu söyleniyor.
    Technologymafia takip ediyorum. Youtube'da incelemesi var. Sony 30mm'den daha keskin olduğunu söylüyor.


  • Kendi hazırladığım incelemem.


  • 3 yıl önce foto atmışım öyle ff makinamız yok diye, en beğenilenlere girmiş ilk mesajda,
    2 yıldır da r3 e geçtim. Keşke erken geçseydim ff ye :)
  • unknownartist kullanıcısına yanıt
    R3 iyi makina, Bende A6000'i sattım ona bak buna bak derken en son Fuji X-H1 aldım
    FF iyi ama bütçe yetmiyor ikinci el dahi el yakıyor hala.
  • selam yukarıda bahsettiğiniz tüm lensleri kullandım. sigma 30mm keskinlik olarak iyidir. eğer bütçeniz zorlanmayacaksa ben hepsi yerine sony 24mm öneririm. hem açısı hem de sokaktaki performansı en iyi lenslerden biri. hatta underrated lens bence sony için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sindem09

    selam yukarıda bahsettiğiniz tüm lensleri kullandım. sigma 30mm keskinlik olarak iyidir. eğer bütçeniz zorlanmayacaksa ben hepsi yerine sony 24mm öneririm. hem açısı hem de sokaktaki performansı en iyi lenslerden biri. hatta underrated lens bence sony için.
    Selamlar, Bende sigma 16mm için niyetlindim, onlarca inceleme izledim, ama ağırlığı çok kafama yatmadı, makine 260 gr lens 400 gr olunca resmen denge sorunu için beni düşündürdü, artı taşınabilirliği mahvedecek. Elimde portre için sony sel 50mm f1.8 var, aslında geniş açı içinde sigma f2.8 var. Arası lazım sigma 30mm aslında hem ağırlığı 265 gr hemde daha taşınabilir. Fiyatta daha iyi. Bir araştırayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dgsahin -- 27 Aralık 2019; 15:49:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar araştırdım ama kimse net bir şey diyemiyor. Sony 6400 ve 6500 arasında kaldım. Farkları biliyorum ama sizce neyi tercih etmeliyim ? Set fotoğraf + backstage video - kısa film vs kullanacağım.. 6500 titreşim önleyici muazzam bir şey ama 6400 daha yeni ve daha yüksek iso veriyor. Kullanan bilen aydınlatabilir mi ? Yarın almayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pukiman

    O kadar araştırdım ama kimse net bir şey diyemiyor. Sony 6400 ve 6500 arasında kaldım. Farkları biliyorum ama sizce neyi tercih etmeliyim ? Set fotoğraf + backstage video - kısa film vs kullanacağım.. 6500 titreşim önleyici muazzam bir şey ama 6400 daha yeni ve daha yüksek iso veriyor. Kullanan bilen aydınlatabilir mi ? Yarın almayı düşünüyorum.
    Kullanmayı düşündüğünüz lenslere göre seçim yapın derim, Gördüğüm yorumlara göre Af konusunda 6400 daha iyi bir konumda eğer kullanmayı düşündüğünüz lensler'de Oss var ise 6400 tercih edilebilir aksi halde 6500 daha ideal bir seçim olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

    Kullanmayı düşündüğünüz lenslere göre seçim yapın derim, Gördüğüm yorumlara göre Af konusunda 6400 daha iyi bir konumda eğer kullanmayı düşündüğünüz lensler'de Oss var ise 6400 tercih edilebilir aksi halde 6500 daha ideal bir seçim olacaktır.

    Alıntıları Göster
    Bütcem şuan 30mm sigma 14 için yetiyor. İleri zaman da da 16 mm sigma ve bir tane de tele lens düşünüyorum ucuz yollu 18 - 135 gibi. Bu lenslerde oss yok sanırım ? Zamanla da Gimbal üzerinde video takılacağım. Oto focus takır takır çalışsın yeter bana aslında ama 6400 şuan 6500 lerden daha ucuz ilginç bir şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pukiman -- 27 Aralık 2019; 21:55:25 >




  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.