Şimdi Ara

Sony Android Tv mi yoksa LG Nanocell mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 24 ay garantili Philips 4K UHD Tv'miz (55PUS7303) 26. ayında güncelleme sonrasında kapanıp açıldı ve ekranda yatay-dikey çizgiler oluştu. Yetkili servis durumun panel arızası olduğunu söyleyip panel değişimi için nakit 3000 lira istedi.

    Bundan mütevellit, 3000 lira panele vermektense, Philips'ten gayri yeni bir TV almaya karar verdim. Ne var ki Sony ve LG arasında kararsız kaldım. Kullandığım Philips Tv Android idi ve avantajları vardı fakat yavaş bir ara yüze sahipti. Dolayısıyla Sony Android için de benzer kaygılarım var fakat Sony adı güven vermiyor değil. Diğer taraftan LG Webos'un sihirli kumanda fonksiyonu ve ara yüzüyle oldukça kullanışlı olduğunu birçok yerde okudum. Benim için uygun fiyat aralığı olabilecek seviyede, birbirine denk olabilecek iki model arasında kaldım. Markaların bu segmentteki TV'lerini bilenler ve kullananlar var ise tavsiye ve önerilerinize açığım. Modeller şunlar:


    -Sony 55XH8196 https://www.vatanbilgisayar.com/sony-55xh8196-55-139-cm-4k-uhd-android-smart-tv-dahili-uydu-alici.html


    -LG 55NANO816 https://www.vatanbilgisayar.com/lg-55nano816-55-139-cm-nanocell-4k-uhd-webos-smart-tv-dahili-uydu-alici.html



    Değerlendirmeler için şimdiden teşekkürler!








  • hocam 2 sinide alma bence. gecen hafta sony 55xh9077 6500 e kadar satildi mediamarktta, keza 55nano916 7500 e kadar satildi. cek satisdan %8 indirim kodunu bedava veren arkadaşlar var. 2 tv den birini alin bence.
  • Hocam teşekkürler öncelikle. 9077'ye baktım 10000 diyor Mediamarkt. Bahsettiğiniz seviyelere düşüyor mu gerçekten? 55nano916 da 9000e yakın. Bir de bu bahsettiğiniz çek satış olayını pek bilmiyorum. İndirim çeklerinin satışı için söylüyorsunuz anladığım kadarıyla ama nerde nasıl bulabilirim bunlardan?




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 6 Mart 2021; 10:26:43 >




  • Hakan.. kullanıcısına yanıt

    Philips'ten dilim yandığı için tekrar bakmayı düşünmüyorum. Samsung da cazip gelmiyor değil fakat Sony'nin android olması daha ilgi çekici. Anladığım kadarıyla Samsung QLED televizyonlarda siyah renk olayı çok iyi ancak Tizen yazılımını bazı arkadaşlarım tavsiye etmiyorlar. Bütçeyi de hesaba katınca Sony 55xh8196 ile Samsung 55q60t arasında kaldığımı söyleyebilirim. xh90 serisi bütçemin üstünde kalıyor maalesef.

  • Rorschach008 R kullanıcısına yanıt

    Q60T güzel ama oda tizen sanırım

    RNNN 90serisi ile 95arasında cok fark var demişti

    https://www.teknosa.com/sony-55xh9505-55-139-ekran-android-4k-uhd-led-tv-p-110019566

    oda cok pahalı malesef




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 10 Mart 2021; 10:38:58 >
  • teknosadan mı alcaksınız hocam yeni tvyi iade garantisi varmıs ben media markt tan almıstım

    iade yokdediler pişman oldum..


    teknosa iade cihazları ne yapıyor acaba allayıp pullayıp sıfır diye satarlar mı

  • Rorschach008 R kullanıcısına yanıt

    8196 IPS ekran bilginiz olsun. Çoğunlukla film izleyecekseniz özellikle akşam karanlık ortamda sizi üzebilir. Onun dışında Dolby vision ve atmos özellikleri ile tercih sebebi olabilir. Android bir cihaz her zaman ilerisi için daha iyi bir seçenek olacaktır. İptv, reklamsız YouTube vs.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt

    Q60T modeli için tek tereddüdüm Tizen olması, yoksa fazlasıyla iş görür. Sony 95 serisi de maalesef bütçenin üzerinde olduğu için bakmıyorum. Mağaza olarak da hepsine bakıyorum hangisinde iyi bir fiyat bulursam ona gideceğim. İade konusunda pek bir bilgim yok açıkçası.

  • tylan kullanıcısına yanıt

    Hocam bu IPS ekran olayından ötürü QLED'e bakmaya başlamıştım ama bütçe kısıtlı olunca hem yazılım hem de donanımda ikisi bir araya gelmiyor maalesef. LG Nanocell modellerine de baktım ama onlarda da karanlıkta izleme konusunda bahsettiğiniz riskler var sanırım. Sony'de -fiyatları 80 serisine göre yüksek olsa da- Full Array Led olan modeller var onlarda da bahsettiğiniz siyah doygunluğu riski var mıdır acaba?

  • tylan kullanıcısına yanıt

    İps ekran nasil anlasilir?

    satici ekranlara vurdu yansima yapmazsa ips demisti ama


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan..

    İps ekran nasil anlasilir?

    satici ekranlara vurdu yansima yapmazsa ips demisti ama

    Satıcıyla matıcıyla olmaz o iş, güvenilmez hiçbirine.


    https://www.displayspecifications.com/


    İstediğiniz bir model varsa sağ taraftan marka seçip sonra modeli seçip detaylarda IPS mi, VA mı, FALD mı, OLED mi görebilirsiniz detaylarda.

  • Rorschach008 R kullanıcısına yanıt

    Bütçeniz dahilinde Tcl c715 e bakabilirsiniz. Qled android Dolby atmos- vision özellikleri de var. Ancak yüksek tazeleme hızı ve nit değerine sahip değil. Ayrıca Netflix te Atmos lisansı şu an için yok. Bunlar sizin için çok önemli eksikler değilse değerlendirebilir siniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt

    YouTube da bununla ilgili bir video vardı yanılmıyorsam. Aratıp inceleyebilirsiniz. Ama yine de firmaların verdiği teknik bilgileri incelemek daha sağlıklı olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öneriler için tekrar teşekkürler. Vatan Bilgisayar'da iyi bir kampanyaya denk gelip bir ay kadar önce nakit geri ödeme kampanyasıyla 7200 liraya gelen Samsung QLED 55Q70T satın aldım. Tizen'in kısıtlılıkları dışında görüntü, ses vs oldukça memnunum. Umarım bu memnuniyet uzun vadede pişmanlığa dönüşmez. İlginize tekrar teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.