Şimdi Ara

Televizyon tavsiyesi Sony mi Samsung mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar buaralar yeni TV bakiyorum, listemde;


    Sony 55" 4K UHD HDR LED Android Smart TV (XBR55X900H)

    https://www.bestbuy.ca/en-ca/product/sony-55-4k-uhd-hdr-led-android-smart-tv-xbr55x900h/14547434


    ve


    Samsung 55" 4K UHD HDR QLED Tizen Smart TV (QN55Q70TAFXZC)

    https://www.bestbuy.ca/en-ca/product/samsung-55-4k-uhd-hdr-qled-tizen-smart-tv-qn55q70tafxzc-black/14471416



    var


    En son 2013 yilinda televizyon almis birisi olarak neye dikkat etmem lazim hangi teknoloji nedir bilmiyorum


    Bu iki televizyondan hangisi iyidir? yada bunlardan daha iyi ancak ayni fiyat cercevesinde baska bir televizyon var midir?


    Televisyonla yapacaklarim:

    1- Netflix, prime izlemek

    2- Cok olmasada yuksel kalite film indirip bilgisayar baglayip izlemek


    Tavsiye ve yorumlarinizi bekliyorum.


    Simdiden tesekkurler.








  • Aynı evredeyiz seninle. Bende de şu an eski bir lg tv mevcut.Anladığım kadarıyla Samsung'un ''t'' serisi bir önceki seri olan '' r '' serisinin gerisinde. Şöyle anlatayım bu serinin 80 t serisi ,geçen senenin 70 r seviyesinde bazılarına göre 80 t serisi daha da aşağıda.Samsung kendi ses ve görüntü teknolojisini kullanıyor ,Sony genel kabul görmüş Dobly atmos ,Dolby Vision teknolojilerini .İşletim sistemi olarak ta benzer durum var samsun kendi geliştirdiği Tizen 'i kullanırken ,sony Android tabanlı işletim sistemini kullanıyor. Kısaca biri kendi alt yapısını kurarken diğeri genel kabul görmüş sistemler üzerinden gidiyor.Bunların hangisi iyi hangisi kötü onu ben değil deneyimleyenler sana bilgi verebilir. Bana şu anda Sony XH95 serisi yakın duruyor ,birde bu seriyi araştırın isterseniz incelemeler olumlu. Tabi son aşamada bilen birilerine danışmak lazım , az para değil meretler .





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sheep57

    Aynı evredeyiz seninle. Bende de şu an eski bir lg tv mevcut.Anladığım kadarıyla Samsung'un ''t'' serisi bir önceki seri olan '' r '' serisinin gerisinde. Şöyle anlatayım bu serinin 80 t serisi ,geçen senenin 70 r seviyesinde bazılarına göre 80 t serisi daha da aşağıda.Samsung kendi ses ve görüntü teknolojisini kullanıyor ,Sony genel kabul görmüş Dobly atmos ,Dolby Vision teknolojilerini .İşletim sistemi olarak ta benzer durum var samsun kendi geliştirdiği Tizen 'i kullanırken ,sony Android tabanlı işletim sistemini kullanıyor. Kısaca biri kendi alt yapısını kurarken diğeri genel kabul görmüş sistemler üzerinden gidiyor.Bunların hangisi iyi hangisi kötü onu ben değil deneyimleyenler sana bilgi verebilir. Bana şu anda Sony XH95 serisi yakın duruyor ,birde bu seriyi araştırın isterseniz incelemeler olumlu. Tabi son aşamada bilen birilerine danışmak lazım , az para değil meretler .

    Yorumlar icin tesekkurler.


    Android tv icin bende guzel seyler duydum ancak goruntu kalitesi ve parlaklik ile ilgili bilgiler kafami karistiriyor.





  • Görüntü işi birazda öznel bazıları canlı seviyor , bazıları doğal. Forumlardan tvlerin artıları eksileri hakkında fikir alıp mağazada görüntüyü kendi gözünüzle görmek en iyisi. Benim bulunduğum il dolayısıyla her tv yi inceleme imkanım yok ,sizin varsa görerek alın. Bence bizim gibi hala eski nesil tv kullanlar için, yeni nesil tvlerin hemen hepsi büyük bir sıçrama olacaktır ama insan olunca iyisi olsun istiyor :)

  • hocam bunlar denk modeller değil bu iki model arasında kesinlikle xh90 bu modelin samsungdaki karşılığı q80t modelidir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    hocam bunlar denk modeller değil bu iki model arasında kesinlikle xh90 bu modelin samsungdaki karşılığı q80t modelidir

    Tesekkurler hocam LG OLED hakkinda ne diyorsunuz bu aletlerden daha pahali deger mi? Goruntu kalitesinde cok fark var mi?

  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

    sadece akşamdan film izleyecekseniz değer oleddeki o tablo gibi görüntüyü led tv lerin en kralı bile olsa göremiyorsunuz malesef ama gündüz kullanımıda olacaksa parlaklığı düşük olduğundan bana çok karanlık geliyor izlerken keyif vermiyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    sadece akşamdan film izleyecekseniz değer oleddeki o tablo gibi görüntüyü led tv lerin en kralı bile olsa göremiyorsunuz malesef ama gündüz kullanımıda olacaksa parlaklığı düşük olduğundan bana çok karanlık geliyor izlerken keyif vermiyor

    Gunduz is guc oldugundan vakit olmaz geceleri izliyoruz dizi fim. Tesekkurler bilgilendirme icin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.