Şimdi Ara

Sony A7 Serisi Sorun Söyleyeyim Köşesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
4
Favori
8.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fipar kullanıcısına yanıt
    İyi günler değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

    Fakat adaptör konusunda görüşünüze maalesef katılamıyorum. Ben de adaptörle lens işini çözerim düşüncesiyle Sony’e giriş yaptım. Fakat bir süre çeşitli adaptörler ve lensleri tecrübe ettikten sonra adaptör işini tamamen bıraktım.

    İnanın bir yerden sonra insan illalah diyor. Bu kadar para verip bir de üstüne adaptörün çilesi çekilmiyor. Maalesef diyorum çünkü hiçbir adaptör kusursuz çalışmıyor. Bir yerden insan tak çıkar, değiştir, oturt yok oturmadı lensi görmedi dayanmıyor.
    Gövdenin lensi tutması ile 300$ dolara aldığınız küçük bir parçanın lensi şekilde tutmasını bekleyemeyiz fizik kuralları çerçevesinde.

    Adaptör güzel bir opsiyon. İlginç kapılar aralıyor. Fakat insanları adaptörle, farklı lensleri kullanabilirsiniz diyerek bu sisteme çağırmak bana tecrübelerime binayen doğru gelmiyor.

    Görüşlerinize saygı duyar, iyi günler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • viltrox vb adaptörlerden bahsetmedim.
    LA4 veya MC 11 dedim.
    Bunları halen kullanıyorum.
    Makinenin bayoneti neyse o.
    Oturdu oturmadı, değdi değmedi sorunu yok.
    Tabi önemli olan herkesin kendi deneyimi
  • fipar kullanıcısına yanıt
    Ben de o iki adaptör için yazmıştım.

    Uzun süreli kullanımda değdi, oturmadı illa ki oluyor. Aynı zamanda bu iki adaptörün fiyatına başka sistemlerde 35 1.8, 85 1.8lik lens alınıyor.

    Sizin yazdığınız techart’ı kullanmadım zaten fiyatını göz önünde bulundurarak düşük bütçede tavsiye etmek doğru olmaz.

    İyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir iki şey yazmak isterim en azından fikir olur...bana göre kainatın en iyi lensi 24 70II (aştım artık o durumu) ve canon lens inadımdan ve sonye geçme heyecanıyla (ki günlerce belki haftalarca kaynaklardan izlemimlerim sonucu) r3 makinamla beraber en iyisi olsun diye inat edip metabones V aldım bir de mc11...elimde 70 200L 50 1.4 ve 24 70II vardı hayalimdeki üçlüydü ömür boyu yetecekti...6d2 fiyaskosu (benim için,kızmasın 6d2 ciler burada savaş bile verdim onun için) ve video tutkum artık sony e kayıtsız kalınamayacağını gösterdi.Uzatmayayım lenslerim harikaydı değiştirmek istemiyordum hangi adaptör iyiyse diğerini iade edecektim metabones in videoda af yapması ve mc11 in yapmaması (aslında inanmayıp denemek istedim) belirleyiciydi benim için.Aradaki fiyat uçurumdu tabi iki adaptör arasında metabones 5 e lens parası verdim...Gel gelelim 3 5 günüm ayarla inceleme denemeyle geçti mc 11 ile metabones V arasında foto için fark yoktu ama sonynin o meşhur eye AF si falan hep sıkıntıydı metabones de 1 odaklasa 2 odaklamıyor falan filan kırk tane ince ayar firmware update ler değişen durum yok bazı lensler metabones ile uyum göstermiyormuş şansa bendekiler öyleydi...Tamam videoda AF var ama nereyi fokuslayacağını bilememesini mi anlatayım saçma sapan takip odağını mı anlatayım eye af kullanamamasını mı yani çok aşırı saçmaydı hele fiyatı düşününce...Stüdyo ortamında ağır sakin çekim yapacaksak mc 11 kullanılabilir veya vazgeçemediğiniz 1 2 canon lensiniz varsa ama yine de orjinal lens kullanımından uzak metabonesi söylemiyorum hiç ziyanlık(24 70II ve 70 200 için)...Neyse sony marka lenslere geçince yeni bir boyut açıldı benim için...başka makinede başka lens olayına karışmam ama sony makinede ana kullanacağımız lensler sony veya sony uyumlu sigma tamronolmalı derim...Canonun eşsiz geniş lens yelpazesinden "ihtiyacım kadar olanı alırım" mantığıyla ayrıldım...Sigma da falan harika lensler var sony geliştiriyor lens kütüphanesini sürekli şu an ihtiyacı karşılamayan bir aralık yok sony için...
    Bir de manuel lensten korkmayın arkadaşlar derim hele o kadar kolay ki kullanmak yardımlarla en son 250 Tl ye neredeyse hiç kullanılmamış rokkor x 50 1.4 aldım hem de adaptörü de üstünde...mucize benim için...odak kaçırman imkansız kirpiğini bile işaretliyor makine zaten deneysel bakarsınız olaya ama bir bakmışsın manuel lensle çıkmışsın sokağa o derece....
    Son kararım mc11 dursun kenarda ihtiyaca göre ama bir daha o deneyimleri yaşamak istemem çok küfrettim metabones le...2 ay dayanabildim...Saygılar...




  • Merhabalar,
    Sony A7 kameramı yaklaşık tüm kış boyunca çantasından çıkarmamıştım. Geçenlerde bi kullanayım derken ne yaptıysam ettiysem çalıştıramadım. Şarja takıyorum ancak ışık bile yakmıyor. Acaba bataryası mı boşaldı tamamen. Daha önce başına gelen ya da yardımcı olabilecek birileri var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mirzaoguzhan

    Merhabalar,
    Sony A7 kameramı yaklaşık tüm kış boyunca çantasından çıkarmamıştım. Geçenlerde bi kullanayım derken ne yaptıysam ettiysem çalıştıramadım. Şarja takıyorum ancak ışık bile yakmıyor. Acaba bataryası mı boşaldı tamamen. Daha önce başına gelen ya da yardımcı olabilecek birileri var mıdır?
    Olabilecek en berbat pil var bu makine de. Kendi kendine hızla boşalıyor. Pili şart edin düzelir bence.
  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    Normalde şarj yuvasının olduğu yerde ışık yanardı ancak taktığımda yanmıyor maalesef.
  • Takılı bekleyin. Belirli bir yüzdeye gelince şarj ışığı yanar belki.
  • 2 Gün önce aldığım A7iii cihazın ekranında ve vizöründe bugün birden bu çizgi belirdi. Fotoğrafa yansımıyor ve odaklama yapınca kayboluyor. Ve cihaz ile ilk çektiğim fotoğrafın shutterına baktığımda 540 gözüküyor. Anladığım kadarıyla cihaz refurbished ürün. Sorunsuz değişecek. Bu hatayı daha önce görenle var mı aramızda? Bir de cihaz alırken kesinlikle fotoğraf çekip shutterına bakın.. Selamlar..



     Sony A7 Serisi Sorun Söyleyeyim Köşesi
  • A7C ile ilgili yorum yapabilecek olan var mıdır acaba ?


    İhtiyaç açısından Fotoğraf ve video benim için eşit. Hatta daha çok video bile olabilir. Bu bakımda A7C dikkat çekici. A6400 içerisinde de sınırsız video imkanı var sanırım.

    Aynı zamanda online görüşme ve obs için de kullanmayı düşünüyorum.


    Yanımda taşıma açısında da ileriye dönük bir gövde gibi duruyor.


    Ne dersiniz ?

  • arastir kullanıcısına yanıt

    A7iii almadan önce kısa bir deneyimim oldu. Grip kısmı a7iii ün daha iyi ele oturuyor, ayarlanabilir tuş sayısı 4 tane a7iii te bu video fotoğraf ayarlarında ani geçişler gerektiğinde eli ayağı oluyor insanın.

    A7c ye bir tane cb koymuşlar garip. çift kart yuvası da benim gibi çok çekim yapıyorsanız önemli oluyor. Proxy çalışmam gerektiğinde bir karta proxyleri diğerine ham görüntüleri kaydediyorum uğraşmamak için kurguda.

    Bunların dışında A7c çok daha hafif, rangefinder ,kompakt ve harici monitör kullanırken yüz takibi devreden çıkmıyor. Ayrıca ekranın kullanımı çok daha efektif bir cihaz. A7iii kadar deneyimleme fırsatım olmadı sensörleri mp leri birbirinin aynısı. Görüntü olarak bir fark görmedim ben aralarında.

  • Rikimaruu kullanıcısına yanıt

    Detaylı cevap için çok teşekkürler.


    Fiyat olarak şuan A7iii daha cazip gözüküyor. Bahsettiğin ek tuş vb. özellikler nedeniyle de öne çıkıyor.


    Ancak benim gibi bu alanlarda bu kadar üst bir cihaz ile girmeye çalışan biri için fark yaratır mı bilemedim. A7C daha yeni bir cihaz olması, dönen ekran ve dediğiniz gibi hafif olması gibi konularda cazip gözüküyor.


    Kart konusu dediğiniz gibi önemli. Zaten lensler konusunda da kafam karışmadı değil. Biraz daha araştırmak yerinde olacak sanırım. Bu arada yeni modeller gelirse belki a7c ve a7iii ucuzlar. O durumda daha rahat bir başlangıç olabilir.

  • arastir kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, dolar bu seviyelerde iken cihazların ucuzlaması mümkün görünmüyor. Cihazı aldığım (dolar üzerinden) günün akşamı fiyatı 300tl arttı.

    Lens kısmında ise Sony e-mount için yeterince alternatif var 3. parti üreticiler de çok kaliteli objektifler çıkartıyor. 2. karta proxy kayıt konusu çok önemli detay, projelerde çok fazla video kaydediyoruz, bunları pre- produc kısmında proxylemek zaman kaybına yol açıyor.

  • Rikimaruu kullanıcısına yanıt

    Tekrar çok teşekkür ederim.


    Vlog, aile ve manzara fotografları ve yayin icin düşünüldüğünde cift kart cok elzem mi bilemedim.


    Sanirim a7c aklimi celiyor  Sony A7 Serisi Sorun Söyleyeyim Köşesi 

    Lens konusunda da ayrıca danisacagim sizlere


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arastir

    A7C ile ilgili yorum yapabilecek olan var mıdır acaba ?


    İhtiyaç açısından Fotoğraf ve video benim için eşit. Hatta daha çok video bile olabilir. Bu bakımda A7C dikkat çekici. A6400 içerisinde de sınırsız video imkanı var sanırım.

    Aynı zamanda online görüşme ve obs için de kullanmayı düşünüyorum.


    Yanımda taşıma açısında da ileriye dönük bir gövde gibi duruyor.


    Ne dersiniz ?

    para varsa A7C bomba video-foto kamera. Dahili gyro kaydı ile çekim sonrası pc de düzenleme yaptığınızda tripodla çekmiş gibi stabil video çıkıyor, 4k video kalitesi de a6400den fersah fersah daha iyi. Foto kalitesini zaten söylemiyorum. iki kamera aslında rakip bile değil.

  • theVATANSEVER kullanıcısına yanıt

    Yorum için çok teşekkürler, kampanya indirim vs olursa belki yakalanabilir ancak bu fiyatlara çok çok zor ...

  •  Sony A7 Serisi Sorun Söyleyeyim Köşesi


    Bendeki Setup'ta bu.

    Sony A7II

    Sigma 24-70mm F2.8DN DG Art

    Sigma 35mm F1.4 DN Art


    A7 kullanıcılarına ufak bir tavsiye,

    Sony'nin GM lensleri ile kafa kafaya keskinliği daha uygun fiyata almak istiyorsanız Sigma alın.

    GM serisinin bazı lenslerinden bile iyi mercekleri var Sigma'nın. Boşuna Gm serisine para gömmeyin.

    Tamron'da tercih edilebilir. ama renkleri biraz daha mattır Sony ve Sigma'ya göre.

    Sony Zeiss lenslerde ise 16-35 f4 ve 55mm F1.8 dışında parasını hakkıyla veren baska bir lens yok.

    FE Modellerinde ise Prime lenslere yönelin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 21 Mayıs 2021; 20:54:37 >




  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    Güzel bir sistem hocam iyi günlerde kullanın, Sigma lens konusunda çok iyi işler yapmaya başladı umarım devam eder Sony için bu şekilde, Bende Sony sistem kullansam sanırım ilk tercihim sigmanın lensleri olur şu an.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Eyvallah kardeşim. Gövdeyi değiştirdim hatta A7RII'ye geçirdim :)

    Sigma baya baya iyi e mount gövdelerle. Ben çok beğendim.

    Sonyden daha iyi hatta bazı lensleri.

  • Tamron 28-75 2.8 de çok iyi bir objektif olmuş. Keskinlik netleme hızı vs. Hem 24-70 lere göre daha hafif (28mm avantajı yapıyı küçük tutabilmişler) 2 Aya yakındır profesyonel işlerde kullanıyorum tavsiye ederim.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.