Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.885
Cevap
58
Favori
166.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler
    peki benim eski 450d de 9 tane af noktası vardı focus yapmak istediğim noktayı seçiyordum.
    a6000 de ekranda focusu yapmak istediğim noktayı nasıl seçebilirim

Orijinalden alıntı: webislander

teşekkürler
    peki benim eski 450d de 9 tane af noktası vardı focus yapmak istediğim noktayı seçiyordum.
    a6000 de ekranda focusu yapmak istediğim noktayı nasıl seçebilirim

A6000 de sayısını hatırlamıyorum ancak ekran üzerinde 50ye kadar farklı nokta seçebiliyorsun, netleme karelerinin boyutunu en küçüğe aldığında epey nokta çıkıyor, en büyükte 15 tane gibi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar selamun aleyküm.konunuz için yeni üye oldum.bende a6000 aldım ve herkes gibi üzerindeki lensin keskiliğinden memnun değilim.geniş açılı keskin bir lens bakıyorum.gündüz video ve foto çekimleri için alabileceğim en keskin lens hangisidir.bütçe sıkıntım yok fakat gereksizde para vermek istemiyorum.16-50 yi 16mm de kullanıyorum ve yetiyor açı olarak.10mm benim için fazla.16-70 lens,35mm ve 50mm prime kadar keskin değilmiş dprewiewde okuduğum kadarıyla.bende sel35f18 var.bunun yanına geniş açılı ne söylerseniz onu alıcam.aslında sorum şu 16-70 mi yoksa sel16f28 mi sel20f28 diyede sorabilirim.ama 16mm (20mm maks. de olabilir) kullanmak için alıyorum tabi.zoom kullandığım birşey değil :)önerilerinizi ve tecrübelerinizi aktarırsanız memnun olurum.teşekkürler
  • a6000 makinemin pili kullanmadan azalıyor.dün yüzde 65 ti şimdi 45.nedeni ve çözüm yolu nedir acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: webislander

a6000 makinemin pili kullanmadan azalıyor.dün yüzde 65 ti şimdi 45.nedeni ve çözüm yolu nedir acaba
    wifi vericisini ayarlardan kapatınız,piliniz normale döner.Ben de yeni aldığımda Nex 7 ile arasındaki pil kullanım farkı dehşete düşürmüştü kapatınca sorun çözüldü ama Nex 7 den şu anda bile fazla pil kullanıyor..

Orijinalden alıntı: Furkaann

merhaba arkadaşlar selamun aleyküm.konunuz için yeni üye oldum.bende a6000 aldım ve herkes gibi üzerindeki lensin keskiliğinden memnun değilim.geniş açılı keskin bir lens bakıyorum.gündüz video ve foto çekimleri için alabileceğim en keskin lens hangisidir.bütçe sıkıntım yok fakat gereksizde para vermek istemiyorum.16-50 yi 16mm de kullanıyorum ve yetiyor açı olarak.10mm benim için fazla.16-70 lens,35mm ve 50mm prime kadar keskin değilmiş dprewiewde okuduğum kadarıyla.bende sel35f18 var.bunun yanına geniş açılı ne söylerseniz onu alıcam.aslında sorum şu 16-70 mi yoksa sel16f28 mi sel20f28 diyede sorabilirim.ama 16mm (20mm maks. de olabilir) kullanmak için alıyorum tabi.zoom kullandığım birşey değil :)önerilerinizi ve tecrübelerinizi aktarırsanız memnun olurum.teşekkürler

Arkadaşım öncelikle hayırlı bayramlar,çok çok keskin ve geniş açı ve uygun fiyatlı bir optik arıyorsanız Sigma E 19 mm önerilebilir tabii yeni serisi.Sony E 16 mm ile E 20 mm arasında çok fazla bir fark yok biri 750-800 TL diğerinin kullanılmiş çok temizini 300-350 TL ye rahatlıkla bulursunuz.Kullandığım optiklerden biri Zeiss16-70 Z güzel optik ancak parası olan 2500 TL yi bence hak etmiyor,ama 10-18 parasını sonuna kadar hak eden bir optik.Bu arada Fish eye ilginizi çekiyorsa hiç tereddüt etmeden 16 veya 20 mm üzerine takılan Fish eye adaptörü de alabilirsiniz kalitesi tatmin edicidir.Kolay gele..

• derin07 D kullanıcısına yanıt
    peki denerim teşekkürler ama demek istediğim makine kapalıyken pil düşüyor.kullanmadan pil neden azalır ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 3 Ekim 2014; 23:53:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sizede hayırlı bayramlar.cevap için teşekkürler.benim için yeni bi sayfa açmış oldu.çünkü sony lense odaklanmıştım.farklı bir marka araştırmadım bile.sizin dediniz lense biraz baktım testlerine gerçektende sel16f28den çok daha keskin bir lensmiş.sormasam ve demeseniz onu alıyordum.makineyi alır almaz sel35f18 i almıştım inşaallah yanlış bir tercih yapmadık.beğeniyorum sel35 imi ama 950 lira verdim değermiydi onu siz daha iyi bilirsiniz.sigma 19mm sipariş etmek istedim ama yeni serisi dediniz bi kaç tane farklı buldum.resmi sitede art series diye geçen mi yenidir. sigma 19mm f2.8 DN art serisi diye buldum bi tane.alışveriş sitesi linki paylaşmak yasakmı onuda bilmiyorum ama uyarırsınız beni yasaksa...bana önerebileceğiniz alabileceğim bir yer varsa çok sevinirim
    http://www.fotopro.com.tr/sigma-photo/objektifler/aynasiz-objektif/sigma-dn-19mm-F28-DN/#/ozellikler
    http://www.klasfoto.com.tr/Sigma-19mm-F28-DN-Lens-Art-Series-Sony-E-Mount-Black,PR-5732.html bu sitedeki lensmidir a6000 e alıcağım yeni sigma lens serisi
    bu da var
    http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=ftlenssigma19mm&categoryId=97096&sku=FTLENSSIGMA19MM-SO&wt_gl=cpc.elk.foto.urun.pla&gclid=CLrl2ojlk8ECFQcewwod-zsApA&propertychange=1

• quote:

sizede hayırlı bayramlar.cevap için teşekkürler.benim için yeni bi sayfa açmış oldu.çünkü sony lense odaklanmıştım.farklı bir marka araştırmadım bile.sizin dediniz lense biraz baktım testlerine gerçektende sel16f28den çok daha keskin bir lensmiş.sormasam ve demeseniz onu alıyordum.makineyi alır almaz sel35f18 i almıştım inşaallah yanlış bir tercih yapmadık.beğeniyorum sel35 imi ama 950 lira verdim değermiydi onu siz daha iyi bilirsiniz.sigma 19mm sipariş etmek istedim ama yeni serisi dediniz bi kaç tane farklı buldum.resmi sitede art series diye geçen mi yenidir. sigma 19mm f2.8 DN art serisi diye buldum bi tane.alışveriş sitesi linki paylaşmak yasakmı onuda bilmiyorum ama uyarırsınız beni yasaksa...bana önerebileceğiniz alabileceğim bir yer varsa çok sevinirim
    http://www.fotopro.com.tr/sigma-photo/objektifler/aynasiz-objektif/sigma-dn-19mm-F28-DN/#/ozellikler
    http://www.klasfoto.com.tr/Sigma-19mm-F28-DN-Lens-Art-Series-Sony-E-Mount-Black,PR-5732.html bu sitedeki lensmidir a6000 e alıcağım yeni sigma lens serisi
    bu da var
    http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=ftlenssigma19mm&categoryId=97096&sku=FTLENSSIGMA19MM-SO&wt_gl=cpc.elk.foto.urun.pla&gclid=CLrl2ojlk8ECFQcewwod-zsApA&propertychange=1

SEL35 950TL ye alınabilecek en iyi lenslerden biri, hem çözünürlük ve keskinlik çok iyi hem de F1.8 + OSS ile düşük ışıkta çok rahat foto çekmenizi sağlayabilecek bir lens.Ayrıca net alan derinliği F1.8 de çok dar olduğundan etkileyici fotolar çıkartabilen bir lens.AF hızı da çok çok iyi (A6000 ile kullanıldığında birçok orta-giriş seviye DSLR dan daha hızlı).

en beğendiğim fotoğraflarımı bu lensle çektim...gerçekten nex sistemi olan biri için olmazsa olmaz bir lens.

• quote:

bu da var

Üst taraftaki iki linkteki art serisi denen yeni benim bahsettiğim alttaki ise eski seridir.Fiyat olarak bakın hangisi avantajlı ise oradan alınız.Optik yeni olduğundan temiz kullanılmışını bulma imkanı malesef yok gibi.Alış veriş siteleri güvenli ise sorun olmadan alabilirsiniz ama lütfen güvenliklerini test edin sorun yaşamayın sonra..Kolay gelsin güle güle kullanınız.35 1.8 E çok güzel bil lens ben de keyif ile kullanıyorum bir elli TL fazla para vermiş görünüyorsunuz..Kolay gelesin tekrar..

• quote:

Orijinalden alıntı: theVATANSEVER

quote:

bu da var

SEL35 950TL ye alınabilecek en iyi lenslerden biri, hem çözünürlük ve keskinlik çok iyi hem de F1.8 + OSS ile düşük ışıkta çok rahat foto çekmenizi sağlayabilecek bir lens.Ayrıca net alan derinliği F1.8 de çok dar olduğundan etkileyici fotolar çıkartabilen bir lens.AF hızı da çok çok iyi (A6000 ile kullanıldığında birçok orta-giriş seviye DSLR dan daha hızlı).

en beğendiğim fotoğraflarımı bu lensle çektim...gerçekten nex sistemi olan biri için olmazsa olmaz bir lens.

%100 katılıyorum lens hakkındaki görüşe..

• quote:

A6000+SEL35F1.8

Pamukkale

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ***

Çok güzel bir dusk "mavi saat" örneği olmuş elinize sağlık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

Hocam 16-50 hic kullanmadığım icin birsey diyemeyeceğim ama ayarları kurcalarken oyle bir menü gormuştum 2x e kadar zoom yapabiliyordum. Bu arada makine icinde steadyshoot var demişsiniz de nezlede bu özellik yoktu bu makineye koymuşlar mı merak ettim dogrusu. Slt makinelerde olan bir özellikti fakat nexlere koymuyordu sony?

Merhaba,

Yukarıda bir arkadaş sormuş ama cevapsız kalmış. A6000'de gövdede titreşim engelleme var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

quote:

Hocam 16-50 hic kullanmadığım icin birsey diyemeyeceğim ama ayarları kurcalarken oyle bir menü gormuştum 2x e kadar zoom yapabiliyordum. Bu arada makine icinde steadyshoot var demişsiniz de nezlede bu özellik yoktu bu makineye koymuşlar mı merak ettim dogrusu. Slt makinelerde olan bir özellikti fakat nexlere koymuyordu sony?

Merhaba,

Yukarıda bir arkadaş sormuş ama cevapsız kalmış. A6000'de gövdede titreşim engelleme var mı?

steady shot sadece lenslerde var. Lenste varsa, menülerden açıp kapatabiliyor. Gövdede sabitleyici yok.

quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

quote:

Merhaba,

steady shot sadece lenslerde var. Lenste varsa, menülerden açıp kapatabiliyor. Gövdede sabitleyici yok.

Konuyu açan arkadaş incelemesinde(ilk mesaj) var gibi yazmış onun için sormuştum. Teşekkürler.

• Arkadaşlar merhaba,
    a6000 türkiye fiyatı oldukça yüksek, abd fiyatı 1750tl civarı yurtdışı imkanı olanlar değerlendirmeli, Türkiye fiyatı 2000 olsunda 2500 nedir!!

Edit: Saçma Soru Düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetiz -- 20 Ekim 2014; 22:51:53 >

Dün B&H Photo' daki 100 $ inidirmi görünce kaçırmadım aşağıdaki seti satın aldım.. Bakalım DSLR' dan sonra beni üzecek mi? :)

Bu arada almayı düşünen Amerikada tanıdığı olanlar indirimi kaçırmamalı
    Hı birde 55-210 alıncada bir 100 $ indirim daha oluyor bilginize,

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ***
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.