Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.885
Cevap
58
Favori
169.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: serdarrrrr

Arkadaşlar ilk defa makine alacağım 100d ile a6000 arasında kaldım. Foto çekiminden pek anlamam. Çekip çekip öğrenicez.. hangini alırsam, foto çekmeyi iyice öğrendiğimde diğerini alsaydım diye pişman olmam acaba??
    Teşekkürler..

İkisi de iyi makineler, ama bu iş biraz para ile alakalı. Çünkü konu sadece hangi gövdeyi seçeceğin ile alakalı değil, hangi lenslerle kullanacağınla alakalı.
    O nedenle bu işe ayırdığın para, sıfır - ikinci el durumu ve yanında kullanacağın lense göre değerlendirmek lazım. Örneğin ben 2. eli 3500 tl olan gövde kullanıyorum ama lens alacak param olmadığından 150 tl lik lens ile kullanıyorum. Benim yaptığım şeyi de bu işe yeni başlayanlara tavsiye etmem mesela :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kafkaslı57

Bugün tepem attı ikinci el satanlara gidip sıfır 70.200 F4 G master sony sel telelens aldım
    Bakalım memnun kalacakmyım
    Arkadaş adamların malı sanki bulunmaz hint kumaşı sıfır fiatına yakın garantisi 10 ay kalmış
    Ürünü millete kakalamaya çalışıyorlar birde 25 tl bile indirmiyor mübarekler burunlarından
    Kıl aldırmıyorlar ayıp ya kızdım gittim sıfır aldım lensi
    Yarında çekim performanlarına bakıp buraya resimler atacagım tartışırız bakalım

Hayırlı uğurlu olsun abi. Sıfır alarak iyi yapmışsınız. Sony 2. el piyasası için ne diyorsanız sonuna kadar katılıyorum. 1 günlük o lensi denedim. Bazı yorumlar aklımda ama sizle paylaşmayacağım. Önce sizin yorumunuzu bekleyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

quote:

Arkadaşlar ilk defa makine alacağım 100d ile a6000 arasında kaldım. Foto çekiminden pek anlamam. Çekip çekip öğrenicez.. hangini alırsam, foto çekmeyi iyice öğrendiğimde diğerini alsaydım diye pişman olmam acaba??
    Teşekkürler..

İkisi de iyi makineler, ama bu iş biraz para ile alakalı. Çünkü konu sadece hangi gövdeyi seçeceğin ile alakalı değil, hangi lenslerle kullanacağınla alakalı.
    O nedenle bu işe ayırdığın para, sıfır - ikinci el durumu ve yanında kullanacağın lense göre değerlendirmek lazım. Örneğin ben 2. eli 3500 tl olan gövde kullanıyorum ama lens alacak param olmadığından 150 tl lik lens ile kullanıyorum. Benim yaptığım şeyi de bu işe yeni başlayanlara tavsiye etmem mesela :)

Para yönünden sıkıntı yok fakat öyle çok paralar verecek biri de değilim 100d ıs stm lens ile 2bine alayım beni her türlü idare eder diye düşünüyorum a6000 ise aynasızlar artık daha çok tercih edilecek diye ikilemde kaldım yani özetle uzun vadede hangisi üzmez bilemedim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
     ***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ***

Ben lensi cok begendim sadece agir ve yer kapliyor en kotu yani bu

• DURACELL np-fw50 bataryası 900mah idi, 1030mah li yeni modeller gelmiş (ben yeni gördüm) bu urunde lens kararsızlığı felan yaşayan var mı? pillerdeki uyumsuzluklar genellikle açma kapama işlemlerinde lensin ileri geri hareketinde dengesizlik yaratabiiyor. kullananlar bilgi verebilir mi lütfen

quote:

quote:

Teşekkürler..

Para yönünden sıkıntı yok fakat öyle çok paralar verecek biri de değilim 100d ıs stm lens ile 2bine alayım beni her türlü idare eder diye düşünüyorum a6000 ise aynasızlar artık daha çok tercih edilecek diye ikilemde kaldım yani özetle uzun vadede hangisi üzmez bilemedim..

Canon 100d nin fiyatı tahminimden pahalı imiş. Kit lens pek işinizi görmeyecek. O nedenle yanına lens almanız kesin gerekecektir. Canon için yanına bir de canon 85 mm f1,8 lensi aldığınızda tüm işinizi görecektir. Fiyatına göre harika lens ve sony de onun yerini o paraya ancak manuel lensle doldurabilirsiniz, diğer markalar içinde geçerli tabi bence. Canon 50 mm f1,4 lenste ilk alınacak lenslerdendir. A6000 aldığınızda da kit lensle kalamazsınız bu işten keyif almak için. O nedenle şu andan sonra gövde ve ilginizi çekebilecek lensi seçin, mm ve diyafram değeri olarak. 2 markada da fiyatına göre tekrar değerlendirmeli bence. Ben şimdi konuyu fazla dürtüklüyorum. Sebebi de gerçekten bu işin pahalı olması ve bazen harcanan paranın karşılığının alınamaması sebebidir. İşin birde aynalı aynasız boyutu var ama bu sizin için geçerli değil şimdilik bence. Çünkü canon 100d taşınabilirlik açısından aynasız makine gibidir benim için. O nedenle canon almak isteyenlere ilk önerdiğim makinedir. Tabi bu işin sonunda paranız sony için lens ve gövdeye yetecek konuma geliyor ise bende "Kafkaslı57" abimiz gibi A6000 önereceğim. Ama gövde yanına alacağın lens çok önemli diye biraz daha kurcalayalım konuyu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kafkaslı57

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ***

Ben lensi cok begendim sadece agir ve yer kapliyor en kotu yani bu

Bende makineye ilk taktığımda o lensi, "Aha da artık taşınabilir bir aynasız makinem yok oldu" demiştim :) Yerini doldurması zor bir lens. O nedenle taşıma sorunu çözüldüğünde daha iyisi yok o mm ve diyafram değeri için. Lens iri ise kesin daha sağlam tutulan bir makine gerekiyormuş.

• AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    Akın içimde ukteydi bu lensle de 10-15 manzara fotosu çekmek istiyordum
    Çok keskin çok net bir tele lens lakin anormal. Uzun ve ağır
    Makinaya taktıgımda sanki elimde roket atar var sandım inan bak
    Bence en iyisi geniş açı olan 16.35 f4 oda biraz ağır olmasına rağmen gayet
    Taşınabilir bir lens. 70.200 fevkalede kaliteli sağlam güzel keskin
    Gelgörkü çok kaba ve ağır bilmiyorum kararsız kaldım
    Lakin ben tele lenside çok seviyorum

• arkadaşlar a6000+16.50 full kutululu ekstradan sigma 19mm f2.8 ve sigma art 60mm f2.8 lenslerimi satıyorum ilgilenenler pm atabilir.

Örneğin iso-diyafram-shutter uyumu gibi.
    Aynalı makinada vizörden bakıp gördüğün görüntü ile çektiğin fotoğraf arasında bu ayarlara bağlı fark olacaktır. Aynasızda ise elektronik vizör ve lcd ekranda çekeceğin fotoğrafa daha yakın bir görüntü göreceksin.
    Ayrıca A6000 in vizöründen kadraja bakarken yapılacak dijital yakınlaştırmalar dışında odak büyüteci gibi özelliklerle çok uzaktaki normalde vizörden göremeyeceğiniz noktaları daha net görebilmenizi kolaylaştıracak özellikler bulunmakta. Buna karşılık ise çok düşük bir görüntü gecikmesi olacak A6000 in elektronik vizöründe. Bu gecikmeye karşılık da makinenin odaklama ve saniyedeki çekim hızı bir nebze telafi edecek, bu sayede ilave özellikler size kar kalacaktır.
    Ayrıca iso başarımı konusunda da A6000 önde.
    Bir de Wifi olayı var ki akıllı cep telefonunuzla anında orjinal fotoları aktarmak ve geniş aile özçekimleri, tripodlu çekimler ve uzun pozlamalarda telefondan kontrol imkanı var A6000'de. Malesef 100D burda sınıfta kalıyor bence.

Ne fotoğrafı çekeceğinizi bilmiyorsanız sıkıntı büyük.
    Yine de iki cihaz arasında portresinden manzarasına, sokak fotoğrafçılığından uzak kuş vs çekmeye, yakın hareketli çekimlerden uzun pozlamalı gece çekimlerine ve makroya kadar sizi daha iyi memnun edeceğini, daha fonksiyonel ve kullanışlı olduğunu düşündüğüm cihaz A6000.

Lens konusuysa olayın en can alıcı noktası. Apayrı bir boyutu var fakat 10 tane lens almayacaksınız sonuçta. A6000 ile 18-105 lens alsanız aylarca belki yıllarca lensi çıkartma ihtiyacı bile duymayacaksınızdır. Veya manuel lens denersiniz benim gibi ve 200-300TL ye alacağınız Canon manuel lensi Sony A6000 ile kullanarak uygun maliyetle başarılı kareler elde edebilirsiniz.

İki cihaz arasında tercihim kesinlikle A6000. Hele lens için 1200TL civarı bütçe ayırabiliyorsanız ikinci el Sigma 30mm f1.4 ile hayranlık yaşayabilir ve yaşatabilirsiniz.

• CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    + 1 çok harika özetlemiz özcan kardeşim olayı

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

Hocam, amatörseniz ve dslr ye giriş yapmayı düşünüyorsanız belli sıkıntılarınız olacaktır.
    Örneğin iso-diyafram-shutter uyumu gibi.
    Aynalı makinada vizörden bakıp gördüğün görüntü ile çektiğin fotoğraf arasında bu ayarlara bağlı fark olacaktır. Aynasızda ise elektronik vizör ve lcd ekranda çekeceğin fotoğrafa daha yakın bir görüntü göreceksin.
    Ayrıca A6000 in vizöründen kadraja bakarken yapılacak dijital yakınlaştırmalar dışında odak büyüteci gibi özelliklerle çok uzaktaki normalde vizörden göremeyeceğiniz noktaları daha net görebilmenizi kolaylaştıracak özellikler bulunmakta. Buna karşılık ise çok düşük bir görüntü gecikmesi olacak A6000 in elektronik vizöründe. Bu gecikmeye karşılık da makinenin odaklama ve saniyedeki çekim hızı bir nebze telafi edecek, bu sayede ilave özellikler size kar kalacaktır.
    Ayrıca iso başarımı konusunda da A6000 önde.
    Bir de Wifi olayı var ki akıllı cep telefonunuzla anında orjinal fotoları aktarmak ve geniş aile özçekimleri, tripodlu çekimler ve uzun pozlamalarda telefondan kontrol imkanı var A6000'de. Malesef 100D burda sınıfta kalıyor bence.

Ne fotoğrafı çekeceğinizi bilmiyorsanız sıkıntı büyük.
    Yine de iki cihaz arasında portresinden manzarasına, sokak fotoğrafçılığından uzak kuş vs çekmeye, yakın hareketli çekimlerden uzun pozlamalı gece çekimlerine ve makroya kadar sizi daha iyi memnun edeceğini, daha fonksiyonel ve kullanışlı olduğunu düşündüğüm cihaz A6000.

Lens konusuysa olayın en can alıcı noktası. Apayrı bir boyutu var fakat 10 tane lens almayacaksınız sonuçta. A6000 ile 18-105 lens alsanız aylarca belki yıllarca lensi çıkartma ihtiyacı bile duymayacaksınızdır. Veya manuel lens denersiniz benim gibi ve 200-300TL ye alacağınız Canon manuel lensi Sony A6000 ile kullanarak uygun maliyetle başarılı kareler elde edebilirsiniz.

İki cihaz arasında tercihim kesinlikle A6000. Hele lens için 1200TL civarı bütçe ayırabiliyorsanız ikinci el Sigma 30mm f1.4 ile hayranlık yaşayabilir ve yaşatabilirsiniz.

Teşekkür ederim ayrıntılı cevap için kardeş baya açıklamışsın her şeyi fakat bugün baya bi fikir değiştirip nikon d5300 af-p 18-55 vr aldım 2400tlye bakalım umarım pişman olmam :))

Bu makine için de varsa değerli fikirlerini almak isterim..

• Neden nikon d5300 diye biz soralim bakalim :) hayırlı olsun makineniz.

-
    Corsair 5000x - Msi x570 Gaming Plus - R5 2600 - RTX 2080 Super - 16 GB - ASUS VG279Q
  • quote:

Neden nikon d5300 diye biz soralim bakalim :) hayırlı olsun makineniz.

Sağol kardeş inşallah hayırlı olur.

Seçme nedenim bunda af noktası megapikseli kalite hissi wifisi hareketli ekranı ilgimi çekti bide aynasız almaktan vazgeçtim. Umarım doğru karar vermişimdir.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.