Şimdi Ara

***SONY A6000 KULLANICI İNCELEMESİ*** (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.883
Cevap
60
Favori
161.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle sıfır düşünüyorum.

Nx300 fokusta çuvallıyor tabiri biraz ağır olmuş bence. A6000 daha iyi olabilir tabi fakat nx300 kullananlar da çok memnun. Kontrastın pek iyi olmadığı bir çekimde a6000 üstün olabilir ama gündüz mili saniyelik farklar olur anca. Onu da fark edemeyiz. Zaten sokak fotoğrafçılığında manuel odak kullanılıyor genelde. Ben de o şekilde kullanacağım. 30mm lenste f/8'e alıp 6 metre gibi bir mesafeye odakladıktan sonra manuele geçince alan derinliği bir daha fokus yapmamı gerektirmeyecek kadar geniş olacak. Değil a6000, d4s bile olsa otofokusun yetmediği zamanlar olacaktır. Sadece hız değil yanlış yere odak yapma ihtimali de var. Önceden odaklama yönteminde böyle bir ihtimal yok tabi.

Flaşla hiç ilgilenmiyorum. Ayrıca vizör gizliliği biraz törpülüyor sokak fotoğrafçılığında. Gözünüze makineyi götürünce insanlar hemen doğal hallerini bırakıp size dönüyor veya davranışları değişiyor. A6000 bile alsam ekrandan bakarım. Flikcr'dan takip ettiğim bir çok sokak fotoğrafçısı da belden çekim yapıyor zaten.

Dediğim gibi benim açımdan özellik olarak nx300'ün hiçbir eksiği yok. Siz f/p açısından değerlendirince acaba performans olarak mı dediğinizi anlamadığım için sormuştum. Sanırım fiyatları çok artırmadığım sürece daha iyi bir set bulamam. Teşekkür ederim.

• ExtraGalactic E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun diyelim o zaman Ancak şunu belirteyim ben de aynı zamanda 7R 'da var ve af hızı A6000'den yavaş evet çoğu zaman arada pek fark olmuyor daha doğrusu aradaki fark kadrajı kaçıracak kadar olmuyor ama bazen ah şurda A6000 olsaydı da diyorum ki kaçırdığım müthiş bir kare de olabiliyor :)

Bunun dışında fotolarınızda derinlik aramıyorsanız (30 mm bir lensle F8 ile 6 m çekimde haliyle alan derinliği olmayacaktır ) bu durumda neden zoomlu bir kompakt düşünmüyorsunuz. Ayriyeten sokakta derinlik şahsım adına çok önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asarhaddon -- 19 Kasım 2015; 21:44:08 >
  • Asarhaddon kullanıcısına yanıt
    Haklsınız a6000 o konuda çok iyi. Kuş fotoğrafçılığı falan yapsaydım çok katkısı olurdu ama manuel odaklayacağım için hıza ihtiyacım yok. Sonradan belki full frame alırm diye aps-c makinelere 3000 ve üstünde paralar vermek istemiyorum. İyi günler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı mod ile süper akıllı mod arasında ne fark var

• Arkadaşlar görüldüğü kadarı ile yeni a6000 kullanan arkadaşlar katılıyor foruma.

Bilmeyenler için yazayım firmware 2.0 güncellemesi haziran ayında çıkmıştı.
    Aşağıdaki lensten sony nin tüm gövdeleri için firmware dosyalarına ulaşabilirsiniz.

https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/landing.php

Fakat chrome ile problem yaşadım i.explorer ile denersiniz problem yaşarsanız.

Bilginize,
  • sony a6000 sony sel 50mm f1.8 ile yüksek konsant siyah beyaz çekin bakın sonuçlar nasıl oluyor.?
  • a6000 deki xavc s video formatı nedir? ona alınca kart destelemiyor diye yazı çıkıyor. nasıl bir kart istiyor anlamadım. benim kartım kinston 16gb klas10 90mb e 45mb okuma ve yazma hızı var. bundan daha iyi kart mı var? niye desteklemiyor anlamadım.

bu xavc s ile 4k video falan mı çekiliyor?
  • ExtraGalactic E kullanıcısına yanıt
    Merhaba biraz geç oldu yine de yanıt vermek istedim. Eğer aldıysanız nx300 hayırlı olsun :)
    Almadıysanız da, hatırladığım kadarıyla iyi bir cihazdı. Kendi a6000 imi aynı fiyat seviyesine bakan, hatta daha yukarılara bakan dahil herkese tavsiye edebilirim fakat ben de Samsung un o fiyatlara düştüğünü görünce şaşırmıştım. Yanında verilenlerle birlikte eğer sizin isteklerinizi karşılayabilecek bir sistem olduğunu düşünüyorsanız ve cebinize de uygunsa hayırlı olsun demek düşer :)
  • yolcudur_abbas kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    A6000 deki Xavc S formatı yine 1080p çözünürlüğe çıkabiliyor. AVCHD ye göre kayıt olarak farklılığı daha çok veri toplaması diyebiliriz basitçe. Bu formatların çekim üzerinde farklarını içeren bir kaç video hatırlıyorum Youtube'da. AVCHD vs XAVC S gibi bir arama yapınca çıkacaktır. Boyutların büyümesine oranlı bir kazanım göremesem de makinenin bütün performansını almak için ben xavc s te çekiyorum.
    Xavc s te 50 mbps kayıt yapıyor dolayısla 45mb yazma yetmeyebilir, daha hızlı bir karta ihtiyaç duyuyor. Ayrıca tabi ki daha iyi kartlar var :) Eğer yüksek veri içeren videolar çekmek istiyorsanız o kartlara geçmeniz gerekebilir.

Sony nin kendi kartlarından 64gb 95 mb lık olanı 200'e almıştım şu anda daha yüksek olabilir.
    Daha sonrasında bimekste şunu gördüm 119 a almıştım fakat biraz çıkmış bu da. Tavsiye ederim. Eğer özelliklerine bakarsanız da size uygun olabilecek kapasiteli modeli o özelliklerde alabilirsiniz.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/147339/lexar-64gb-1000x-professional-sdxc-uhs2.aspx
    Bu özelliklerde sanırım en uygunu bu

• quote:

Orijinalden alıntı: ExtraGalactic

Haklsınız a6000 o konuda çok iyi. Kuş fotoğrafçılığı falan yapsaydım çok katkısı olurdu ama manuel odaklayacağım için hıza ihtiyacım yok. Sonradan belki full frame alırm diye aps-c makinelere 3000 ve üstünde paralar vermek istemiyorum. İyi günler.

Hayırlı olsun ama duyumlara göre Samsung seneye bu piyasadan çekiliyor.

Almadıysanız bir daha düşünün derim.
  • branta kullanıcısına yanıt
    O durumdan haberim var ama yine de aldım. Benim için çekilmesi hiç sorun değil. Çekilmese bu kadar ucuz olmazdı zaten. A6000'in yarı fiyatından bile aşağıya mal olduğu için mantıklı geliyor bana. Ayrıca çekilse bile 2 sene garanti vermek zorunda. O süreden sonra da makine çalışmaya devam edecek sonuçta. Sonra başka makine alırsam nx300'ü satarım veya yedek olarak durur. Lenslere bayıldım zaten. Uyarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExtraGalactic -- 28 Kasım 2015; 21:12:25 >
  • SercanBedel S kullanıcısına yanıt
    Sağolun. Alalı birkaç gün oldu ve inanılmaz memnun kaldım.

Nx300 + 18-55mm + 30mm f2 + 45mm f1.8 şeklinde küçük bir sete 1450 liraya sahip oldum. Biraz daha da düşük aldım yani :) 300 liraya da 50-200mm alıp 1750 liraya bitireceğim bu makine meselesini.

• quote:

Orijinalden alıntı: ExtraGalactic

Sağolun. Alalı birkaç gün oldu ve inanılmaz memnun kaldım.

Nx300 + 18-55mm + 30mm f2 + 45mm f1.8 şeklinde küçük bir sete 1450 liraya sahip oldum. Biraz daha da düşük aldım yani :) 300 liraya da 50-200mm alıp 1750 liraya bitireceğim bu makine meselesini.

valla fiyatı beğendim. Açıçası bu fiyata denemek için bile alınabilir :)
  • Sony A6000 için 18-55mm mi, yoksa 16-50 mi tavsiye edersiniz?
    Açı farkını göz ardı edbiliriz, önemli olan fotoğraf kalitesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Sony A6000 için 18-55mm mi, yoksa 16-50 mi tavsiye edersiniz?

18-55 daha çok övülür genelde, uzun süre kullanmadım ben kendisini ama benim ayaküstü test islenimim ikisi de yakınlar. bence aynasıza 16-50 yakışır.

Biraz ayak üstü bir deneme olmuştu, testin kusuru netleme noktası olarak sürekli merkez alınması.Sohbet arası deneme oldu.

http://forum.alfakulup.com/viewtopic.php?f=27&t=4079

• SercanBedel S kullanıcısına yanıt
    a6000 ile 4k video çekenler var, o nasıl oluyor? örnek mi

• quote:

Orijinalden alıntı: branta

quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Sony A6000 için 18-55mm mi, yoksa 16-50 mi tavsiye edersiniz?

18-55 daha çok övülür genelde, uzun süre kullanmadım ben kendisini ama benim ayaküstü test islenimim ikisi de yakınlar. bence aynasıza 16-50 yakışır.

Biraz ayak üstü bir deneme olmuştu, testin kusuru netleme noktası olarak sürekli merkez alınması.Sohbet arası deneme oldu.

http://forum.alfakulup.com/viewtopic.php?f=27&t=4079

Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SLOWDIVE

http://www.klasfoto.com.tr/Sony-Alpha-A6000-16-50mm-Aynasiz-Fotograf-Makinesi-Black,PR-30749.html

Nasıl beyler bu fiyata tavsiye eder misiniz?

https://fotografium.com/urun/sony-a6000-16-50mm-aynasiz-dijital-fotograf-makinesi?gclid=CIWSt52uhsoCFcMSwwod4LEJnw
    bu daha iyi. 32gb kart+taşıma çantası+yedek batarya veriyor.

• Hocam dün mediamarktaydım, 1799 tl di; arkadas haftasonu 1500 civarında satıldığın söyledi, yani bu fiyat yüksek. Siz araştırdınız mı nasıl cihaz? Extra objektif aldığımızda ne kadara alınabilir? Dün arkadas baya övdü bu cihazı.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.