Şimdi Ara

SONY 40NX800 vs. SAMSUNG UE40C6000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle. Yarın bu iki tv den birini alacağım sony olan 2400 lira sony eurasia garantili samsung da 2390 lira vatanda. Mağazadan alacağım o yüzden belki daha uygun fiyatlar vardır ancak böyle denk geldi.

1) Sony mkv oynatmıyor benim için çok önemli bir özellik değil ama satıcı yazılımsal bir şey olduğu için yakında ona da destek vereceğini söyledi ne kadar doğrudur?

2) Sony 200 hz--samsung 100 hz

Sonuç olarak bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok memnun olurum şimdiden teşekkürler. Gönlüm Sony den yana ama

Yoksa yeni Tv leri beklemek mi daha mantıklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 21 Mart 2011; 17:35:49 >

• Aynen ben de bu modeller arasında gidip geliyorum uzun zamandır.Fakat ben 46 inch olanını alacam.Yorumları bekliyorum.
  • -2010 Model NX8x OK dir+(fiyat cazip ise al yoksa alma)

-Bütçen biraz güçlü ise o zaman 2011 Modelleri bekle Sony den!NX7/8 OK dir+

-Panel işinin ayrıca Gönül le veya Aysel lede bir ilişkisi yoktur!

Paneli "Sony fanatikliği" ile almayın!!

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

-2010 Model NX8x OK dir+(fiyat cazip ise al yoksa alma)

-Bütçen biraz güçlü ise o zaman 2011 Modelleri bekle Sony den!NX7/8 OK dir+

-Panel işinin ayrıca Gönül le veya Aysel lede bir ilişkisi yoktur!

Paneli "Sony fanatikliği" ile almayın!!

++

Albani üstad yorumun için çok teşekkürler. Ya gönlüm Sony den yana dememin sebebi şimdiye kadar Samsung un bir sürü ürününü kullandım dvd sürücü, harddisk, telefon vs. ve hemen hemen hepsinde sorun çıktı bunları göz önüne alınca Samsung'a korkarak yaklaşıyorum değilse elektronik ürünlere bir haber değilim. Beni sony almaya ikna edin de demek istemedim. Bu aralar tüm markalarda indirim var büyük ihtimalle yeni tv ler geleceği için. Bu yeni tv ler çok yenilik getirir mi? Gerçi bütçem çok da fazla değil ama 3000 tl en fazla 100-200 daha ekleyebilirim.

Bu arada cahilliğime verin OK dir+ ne demek? İyidir anlamında mı?

• O zaman sen 2010 Modelleri sıkı takip et,bitmeden kap bir tane Sony NX veya HX8

OK
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

O zaman sen 2010 Modelleri sıkı takip et,bitmeden kap bir tane Sony NX veya HX8

OK

Anladım acaba şu anki 3D ledler yeni tvler gelince çok ucuzlar mı? Yani şimdi bu iki modelden birini alsam yaza doğru aynı fiyata eski model (2010) 3d ledler bu civarlara iner mi? yani kesin bir şey söyleyemezsiniz belki ama ne biliyim forumda yazılarınızı okudum panel konusunda epey bilgilisiniz belki bir bilginiz vardır diye sordum.

Son olarak bu iki model arasından fiyat farkı mevzuunu göz ardı edersek (samsung belki daha ucuza bulunabilir diye söylüyorum) hangisini tercih etmek daha mantıklı olur? Samsung da 5 serisinin anakartlarının kullanıldığını okumuştum forumda birde clouding sorunundan bahsediliyor ancak sony hakkında sadece indirimde olduğu hakkında bilgi var

Çok zamanınızı aldım. Tekrar zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

• Kardeş bahsettiğin paneller 2010 Modeldir;bitmek üzere artık ama ne zaman biter Allah bilir! çünkü bu uyanık Sony-Eurasia fiyatları
    yeterince aşağıya çekmediği için,malları hemen bitirmiyor ve zaten heriflerin aceleside yok(TR de bunlar böyle ama dışarda durum farklıdır!!)
    Yaza kadarda bazı Serileri kalabilir sonrada iyice azaldımı fiyatları oldukça düşürürler ve bu durumda tabiki en iyisi olan HX9x alınırsa
    çok iyi olur ancak bunlar tamamen şansa kalmış işler!

++
    3D benim için belirleyici bir kriter değildir,bana göre ayrıca çok erken!

++
    Sen şimdilerde alacaksan,bence Sony için biraz daha bekleyebilirsin;önce HX8/9x ları takip et,pahalı gelirse NH8x lere dönersin!
    yada bütçeni biraz daha zorla HX9x lere geç!

+
    2011 Modeller için net bir şey söyliyemem,dışarda bu 2011 ler geçen seneye göre biraz daha ucuz girdi piyasalara ama TR de
    ne olur bilemiyorum!çünkü maliyetler giderek düşüyor,Çin elemanları ve montaj v.s maliyetleri dahada indi ve bunlar,pazara göre
    bir şekilde daha ucuz fiyat olarak tüketiciye yansıyor!

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 21 Mart 2011; 23:03:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG LH3000 LCD TV - Öneri
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 40NX800 almanı tavsiye ederim.Mağaza da bizzat inceledim hareketli sahnelerde Sony daha net samsung da pürüz oluyordu C6000 -EX710 arasında. Sony NX800 - EX710 arasında NX bağırı bağıra gel beni al diyor resmen daha fazla açıklayıcı olamam heralde :)

NX800 bunlardan daha bir üst model yani düşünmeden al derim.Ayrıca 200 Hz avantajı ve görüntü işlemcisi Sony daha iyi diyolar.Samsung görüntü işlemci hakkında bilgim yok.albani üstad dahi iyi bilir Senin bahsettiğin C6000 EX710 eş değer olması lazım NX800 bunların üst modelleridir.Bknz. ( Sony HX-NX-EX).

@albani
    Hocam ben bir mail atmıştım yogunlukdan dolayı es geçmiş olabilirsin :) fakat olayı çözdüm paint den usb ye full hd renk attmıştım tv göremedi dedim fakat ayarlardan buldum ilk gün heycanı diyelim :)

NX800 için kalibrasyon vs. ayarları yapmam gereklimi hocam.Gelen yetkililer hiç bir ayar yapmadan gitti.Nette bir ayar bulamadım.Gerçi Tv de şuan NEXT 2000 Süper plus uydu alıcısı kullanıyorum scart girişiyle buna rağmen gayet güzel net görüntü alabiliyorum sadece geçiş sırasında alt yazı vs pürüz oluyor.Zaten yakın zamanda yeni bir sistem kurmak istiyorum 400 500 TL civarı limitim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_ruhx -- 22 Mart 2011; 15:49:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn1903

40NX800 almanı tavsiye ederim.Mağaza da bizzat inceledim hareketli sahnelerde Sony daha net samsung da pürüz oluyordu C6000 -EX710 arasında. Sony NX800 - EX710 arasında NX bağırı bağıra gel beni al diyor resmen daha fazla açıklayıcı olamam heralde :)

NX800 bunlardan daha bir üst model yani düşünmeden al derim.Ayrıca 200 Hz avantajı ve görüntü işlemcisi Sony daha iyi diyolar.Samsung görüntü işlemci hakkında bilgim yok.albani üstad dahi iyi bilir Senin bahsettiğin C6000 EX710 eş değer olması lazım NX800 bunların üst modelleridir.Bknz. ( Sony HX-NX-EX).

@albani
    Hocam ben bir mail atmıştım yogunlukdan dolayı es geçmiş olabilirsin :) fakat olayı çözdüm paint den usb ye full hd renk attmıştım tv göremedi dedim fakat ayarlardan buldum ilk gün heycanı diyelim :)

NX800 için kalibrasyon vs. ayarları yapmam gereklimi hocam.Gelen yetkililer hiç bir ayar yapmadan gitti.Nette bir ayar bulamadım.Gerçi Tv de şuan NEXT 2000 Süper plus uydu alıcısı kullanıyorum scart girişiyle buna rağmen gayet güzel net görüntü alabiliyorum sadece geçiş sırasında alt yazı vs pürüz oluyor.Zaten yakın zamanda yeni bir sistem kurmak istiyorum 400 500 TL civarı limitim var.

Hocam cevabın için cok teşekkürler. Sanırım siz de NX800 kullanıyorsunuz. Yabancı incelemelerde siyahların deep blue şeklinde göründüğü söylenmiş böyle bir durum var mı dır? Satıcı panelin samsung la ortak olduğunu ancak sony nin üzerine bir kaplama yaptığını söyledi bundan dolayı samsungun siyahları daha siyah vericeğini söyledi ondan dolayı soruyorum.

EDİT 1) .mkv formatını oynatabilmek için media player mı almak lazım? Bunu alsam çözer mi? Veya bilgisayarı tv ye bağlasam görüntü de herhangi bir bozulma olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 22 Mart 2011; 15:36:32 >

• NX800 kullanıyorum.Fakat uydu cihazım eski oldğu ve çok vaktim olmadığından Tv öyle çok fazla inceleme fırsatım olmadı şuan en kötü şekliyle izliyorum ve memnunum diyebilirim.

Çok fazla bilgim yok ama izlerken siyahlarda yaklaşınca renklerin karıştığını çok kötü oldğunu gördüm fakat gerek beyaz ve diğer renkler muhteşemdi. Ama mağazada incelememde öyle bir sorun yoktu hatta siyahlar çok muhteşem di.Ben bu olayı uydu cihazımın (Next 2000) eski olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.Albani üstad geldiğinde daha detaylı cevap verir.

Sony NX serisinde ekran da koruma paneli var ve görüntüyü hiç bir şekilde etkilemiyor ayrıca yansıma parlama gibi şikayetm kesinlikle yok.Çünkü koruma panelli tv lerin çoğu bildiğim kadarıyla yansıma parlama yapıyor.Fakat Sony özel olarak "Deep Black Panel " kullanıyor.

Deep Black Panel : Müthiş yüksek kontrast ve derin siyah seviyesiyle inanılmaz derecede canlı görüntüler seyredin; ekran aydınlık odalarda parlamayı azaltacak biçimde tasarlanmıştır ve TV açık da olsa kapalı da olsa her zaman harika görünür

Renk konusunda benim bildiğim ve duyduğum Sony renkleri Doğal verir.Samsung biraz daha canlı verir fakat bu yüzden renklerin doğallığını kaybettiğini söyleyenler var.

Samsung hemen hemen tüm formatları destekler o bakımdan sorun olmaz usb den film vs izleme gibi.sony biraz bu konuda kısıtlı davranmış belki yazılımla giderilebilir.Tavsiyem Cihazları mağaza da gör karşılaştırmanı yap internetten en uygun orjinal garantili fiyatını bul git al.Kesinlikle satıcıları dinleme !

• -Sony/Samy/Tosh büyük ağırlık(40 ve üstünde) Samsung(SLCD)fabrikasının S_PVA Modül tipini kullanıyorlar!

-Sony deki sadece 52/60 ebatlılar ise Sharp UV2a Modüllüdür

-Modül önünde kaplama filan olmaz bu arada!
    sadece koruyucu özel bir katman vardır(işin bir diğer çok önemli elemanıda budur!) filtre ve diğer bazı özel elemanlar ise
    onun arkasında,Modülün ise önündedir!

-Sony/Samy/Tosh her ne kadar aynı Modülü kullanıyor olsada görüntüleri farklıdır!! yukarıda yazdığım bazı sebeblerden dolayı!
    +buna diğer faktörlerde girdimi aynı Modülden teknik olarak bazı farklı durumlar doğal olarak çıkmaktadır!

-Üreticilerin bazı "sloganvari" bilgilerini filan geçin bir kalem bunların çoğu ya sallama yada hileli v.s açıklamalardır!

Müthiş yüksek contrast..... filan olmaz teknik ve fiziki olarak

Zaten elinizdeki panelin max CR değeride 5.000;1 dir ve fiziki çalışmada(standard mod uygulamasında) 2.500/3000;1 Contrast üretir
    öyle milyon,milyar veya trilyon contrast üretilmez

Dynamic contrast üretimi ise hem yanıltıcıdır hemde insan gözü bunu göremez,sadece KARTAL lar görebilir bunu
    Panelin bir dinamik-kontrast çalışması vardır ama buda yüzbinler ile ifade edilebilir,milyonlar filan değildir!

-Sony Processor olarak Samy den çok daha iyidir bu arada! hem stabilitesi hemde hızı daha fazladır!
    Renk üretimi ise farklı bir konudur!bunu üreticiler kendi SW si ile belirliyor!

-S_PVA Modüller Sharp tan sonra dünyada en iyi Siyah seviyesi veren(en düşük değerde)Modüllerdir
    ancak bunu belirleyen yine Engine sistemidir,örneğin şuanda Siyah seviyesinde dünyada en başarılı panel(en düşük değer olarak)
    Tosh SV Serisidir!
    Sharp ların teknik olarak bu değeri daha düşük olmasına rağmen panel üzerinde aynı başarı yakalanamıyor!

-Ancak genel olarak Sony/Samy panellerdeki Siyahlar çok iyidir,hatta en iyisidir!
    Seri/Model bazında ise giriş seviye ile Hi-End paneller arasında çeşitli sebeblerden siyah seviye farkı yinede vardır!

++
    Bu arada yeni Samy leri(Dxx serisi) USA dan kullanıcı yorumları bazında incelediğim kadarıyla herifler sanırım bu sefer HIZ sıkıntısını
    bitirmişler gibi! eğer öyle ise olay Samy lehine ciddi değişir!
    Dx serisinde sanıyorum bunlar iyi iş çıkardılar gibi gözükmektedir!
    2011 de Sony/Samy den sıkı paneller gelecek gibi

• Biraz daha beklemekte fayda var o zaman hem yeni serileri görmüş olurum hem de fiyatların biraz daha düşeceğini düşünüyorum.
  • bence seçeneklere LG-LE5500 ü de ekleyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurkan09

bence seçeneklere LG-LE5500 ü de ekleyin derim.

Haklısınız bu model de aklımdaydı aslında ama mağazada inceleme fırsatım olmadı. Ben de cnet incelemesini okudum local dimming olayından kaynaklanan sorunlar olduğundan bahsetmişler o yüzden karasız kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: purepain

quote:

Orijinalden alıntı: nurkan09

bence seçeneklere LG-LE5500 ü de ekleyin derim.

Haklısınız bu model de aklımdaydı aslında ama mağazada inceleme fırsatım olmadı. Ben de cnet incelemesini okudum local dimming olayından kaynaklanan sorunlar olduğundan bahsetmişler o yüzden karasız kaldım.

hem c6000 hem le-5500 kullanıyorum.LG nin bir adım daha önde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
  • sony nx800 aldım 3 gün önce atlanta hd box la izliyorum inanılmaz gerçekten, tavsiye ederim
  • @franco75
    Tv hayırlı olsun kardeş ne kadara aldın birde görüntü ayarı felan yaptın mı tv ye ?
  • arkadaşlar bende dün sony nx 800 aldım manyak bir tv inanılmaz görüntü var, şöyle söyleyeyim benim bacanak 1 hafta önce samy 6000 aldı ben ona ben sony alıcam sen ona bir bak öyle al dedim dinlemedi usb yüzünden şimdi bendeki renk ve görüntü farkını görünce aynen şu durumda ve şu anda ben digiden seyrediyorum hd recevırla düşünemiyorum.bu arada dip not pıyasada kalan son nxler sonynin yaptığı adamlar bundan sonra arceliğe yaptırıcaklarmış diye duydum ,haberiniz olsun.Birde en iyi kalibrasyon ayarlarını bilen arkadaş varsa söylerse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcnx

@franco75
    Tv hayırlı olsun kardeş ne kadara aldın birde görüntü ayarı felan yaptın mı tv ye ?

tşk ederim, 2400 liraya aldım 12 taksit ve hd box la izliyorum hiç bir ayar yapmadım kaçırmayın derim lg 5500 ve samsung 40c6000 arasında kararsızdım bu fiyata düştüğünü görünce hemen aldım, Ankara'da ist. yolundaki carrefourda bulabildim ürünü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.