Şimdi Ara

SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
683
Cevap
2
Favori
26.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atillanın çaktığı kibrit sonucu ben de Sonus Faber Liuto lu oldum :) Maalesef kendimi uzun zamandır başarı ile uzakta tuttuğum bu hobiye yine daldık, sabah akşam amfi bakıyorum sonumuz hayrola Bu arada rx8 ler satılık dostlar haberiniz ola..
  • Tekrar hayırlı olsun Sertaç
    PİO geldi mi?
    İlk dinlemelerini yapabildin mi?
    Amfiye acele etme kanımca
  • Önemli olan sonuç diye düşünüyorum. Yoksa nasıl yapıldığı pek önemli değil. Şu da bir gerçek ki el ile yapılan ürünlerde makina ile yapılan ürünlere göre hata olma olasılığı oldukça yüksek.
    Bugatti örneğinde ise bu arabanın bu kadar pahalı olmasının nedeni, el ile yapılmış olmasından daha çok özenle seçilmiş üst düzey malzeme kalitesi, çok az sayıda üretiliyor olması, motor gücü, üstün tasarımı, marka değeri vs.. Kendisini yakından gördüm ve şunu söyleyebilirim ki ne Ferrari ne Lamborgini ile kıyaslanmaz.
  • Bu söylediğiniz zanaat gerektiren işlerde geçerli değil. Zanaat gerektiren kısımlarda üretimde el emeği her zaman makinalardan üstündür, tercih edilir ve pahalıdır.
    Bunu ispat edecek tonla örnek verilebilir ama tartışmayı bu kısma kaydırmak istemiyorum.
    Venere leri henüz görme ve dinleme şansım olmadı. Bir ara extreme gider dinlerim.
    Beğenirsem burdan da yazarım.

    Sonus Faber Liutolarını yakın zamanda alan ve Naim amfisi ile süren arkadaşla konuştum dün, ilk izlenimleri olumlu ve hoparlöre ısınmış gibiydi.
    Bir ara Sonus Faberciler amfilerimizi deneyelim sistemlerimizde bakalım sonuçları nasıl oalcak hııı?




  • Geldi Atilla, bu arada Projeksiyon ve sistemde kullandığım Hdmi kabloları da değiştirdim TTAF ile. Kesinlikle f/p oranı çok iyi Ttaf ın. Şimdilik bol bol müzik dinliyorum, rx8 ile bariz fark var zaten aynı sınıfta değiller. Tabi şimdi stereo amfi ve kaynak kısmına el atmak lazım. Luito lar 200 tl lik bd playerdan daha iyisini hakkediyor Hatta pikap ı da 1-2 seviye yükseltsem mi yok sa sadece Ortofon 2m Red iğne takıp devam mı etsem diye düşünüyorum.
  • ohhh güzel dinlemeler o zaman Sertaç. Kaynak tarafını öne al o zaman. Amfi için acele etme bol bol dinleme yap. aklına yatan marka ve model belirledikten sonra da onları kovala zannımca.
    Bunlar güzel heyecan ve talaşlar,
    müziğin keyfini çıkar.
  • Bize Ulaşan Basın bülteni venere 3.0 için

    Sonus faber “Venere 3.0”

    İtalyan’ların en ünlü hoparlör üreticisi Sonus faber’in “Venere” serisi tüm dünyada büyük yankılar uyandırdı. Serinin 1.5 ve 2.0 yollu küçük modellerinden sonra 2.5 yollu kule tipi hoparlörü de büyük beğeni topladı. Firmanın bu seri için ürettiği “Venere 3.0” kule tipi modeli ise serinin en profesyonel modeli olarak ilgi kaynağı oldu.



    Venere serisinin en geniş kabinine sahip modeli olan 3.0, daha geniş bir frekans aralığına sahip ve orta seslerde gösterdiği başarısı ile dikkat çekiyor. Lir formundaki 3 yollu hoparlörün ses estetiği oluşturulurken Sonus faber “Aida”nın yapısı örnek alınmış.



    Son derece dinamik, berrak detaylar sunan Sonus faber “Venere 3.0”ın 180 mm’lik woofer ve 150 mm’lik orta portlarının sürücüleri CurvTM ile, 29 mm’lik ipek dome tweeter’ları ise Alman firma DKM imzası taşıyor.



    Üst yüzeyi ve altında bulunan tablası lamine edilmiş camdan tasarlanan “Venere 3.0” oldukça çağdaş bir tasarıma sahip. Sonus faber “Venere 3.0” hoparlörlerini uygun bir amplifikatör ile sürdüğünüzde sihirli bir şekilde ortadan kaybolduklarını hissediyorsunuz.





    Bu model stereo dinlemeler için mükemmel bir sonuç verirken aynı zamanda sinema sisteminizde kullanabileceğiniz bir tasarıma sahip… Serinin diğer üyeleri de sinema kurulumuna elverişli şekilde tasarlanmış. Oldukça detaylı, dengeli ve doğal tonlara sahip olan Sonus faber “Venere 3.0”ı dinlemek için geç kalmayın.



    Sevgi ve saygılarımızla,


     SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN




  • Teşekkürler
    Hoparlörün altında cam tabla mı?
    Hoparlör altında granit , mermer , tahta olmasına bile dayanamayanların camı kabul edebileceğini düşünemiyorum

    Ağırlıkla sinema için tasarlanmış gibi geliyor bana. Çift ufaltılmış bas sürücü ve orta seslere vurgu yapılmış olması bana bunu hissettiriyor. Umarım kısa zamanda görüp dinleme imkanımız olur.
    Veya bir forumdaş alırsa gider onda dinleriz kimbilir
  • Piyasaya çıktığı haberlerini aldıktan ve Türkiyede de satışa sürüldükten sonra merak ettiğim Sonus Faber lerin yeni modellerini (Olympica ve Venere) yakından görmek ve dinleyebilmek üzere Sertaçında daha sonradan bana katılımıyla bir küçük fırsat yarattım.
    Olympica II modeli demoda bağlı idi. Henüz III modeli (yani 3 sürücü ve bir tweter) henüz gelmemişti.
    Demo için yine yepyeni (daha 6 sattlik çalışma süresi olan) Audio Research ın VSI75 Lambalı entegre amfisi bağlı idi. Kaynakta Ayonun şuanda aklımda olmayan bir modeli CD çaları vardı. Kablolar Nordost idi ama modeline bakmayı unuttuğum için yazamıyorum. Beyazdı ama Valhalla olabilir mi emin değilim
    Boyut olarak Olympica II ler biraz ufak göründü gözüme. İşçilik kalitesi çok başarılı. Bunlarda mı Çin de üretiliyor diye sordum hayır bunlar İtalya üretimi imiş. Sadece Venere modellerinin üretimi Çine kaydırılmış.

    Sonus Faberin klasik tasarımının temel öğelerini barındırıyor Olympicalar da. Arkaya doğru daralanoval tasarım bu model ve yeni Venere modellerinde de devam ettiriliyor. Port çıkışlarının tasarımı ilginç şekilde yan tarafta sanırım metal olan bir ızgara ile gizlenmiş şekilde hoparlörü boydan boya kaplıyor. Yerleşimi bu portlara göre yapmakta fayda var sanırım.
    Gerçek ağaç gövde ve kaplama ile deri kaplama yüzeylere sahip klasik sonus faber çigileri devam ediyor. Kullanılan tozluk/ızgara modeli Cremona M den devam eden iplik şeklinde perde kullanılmış. Hoş duruyor açıkçası.
    Sesine gelince Sonus Faberin bilindik tınıları var. Henüz hem amfi hem de hoparlörler çok yeni oldukları için üst sesler bana biraz köşeli gibi geldi. Bunu da yanlarında duran Cremona M leri aynı amfiye bağlayıp aynı parçaları test amaçlı dinlediğimizde anladığımızı söyleyebilirim.
    Yoksa Olypica II ler gayet başarılı ve hoş tınılar bıraktı kulaklarımızda.
    Mekanı daha iyi doldurabilmesi daha geniş sahne yaratabilmesi Olypica III ler ile daha iyi olacaktır diye de düşünüyorum
    Sonus Faber Cremona M ler bu aşamada Olympica II lere göre daha hoş, daha yumuşak ve daha sahneli çaldılar. Tabii bunda demoda daha uzun süre pişmiş olmalarının ve daha büyük model olmanın da etkisi vardır. Esas karşılaştırmayı Olympica III lerle yapmak lazım aslında
    Gelelim bizim gariban Liutoların amfi demosunaaaaa

     SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN




  • Ha bu arada eklemeyi unuttum Sonus Faber Venere modeli demoda bağlı değildi. Sadece tanıtım amaçlı bir standta sergileniyordu. Ben tasarımını Venere nin pek beğenmedim. Çok agresif geldi. Ayrıca
    Venerelerde deri kullanılmamış olduğunu da belirtmeliyim.
  • Sonus faber amati tek rakibi Thy

    Sonus markasını bana sevdiren cihaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 26 Ağustos 2013; 17:41:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Setaçın da katılımıyla dinlediğimiz Sonus Faber Olympica II ve AR VSI75 Lambalı entegre amfi birlikteliği sonrası bir de bizim gariban Sonus Faber Liutolara göz atalım istedik.
    Malum Sertaç ta bir kaç ay önce Liuto sahibi oldu. Ve henüz kafasına, kulağına ve cebine uygun bir stereo amfi bulamadığı için AVR ile Liutolara can çekiştirmeye devam ediyor

    Sertaçın daha önce dinleyip hoşuna giden Vincent SV236 MK modelinin yeni versiyonu 237 nin geldiğini ve demoda da olduğunu öğrenince hemen Liutolarla nasıl olacağını anlayabilmek için diğer demo odasının yolunu tuttuk. Vincent amfilerin sesini ben beğeniyorum. Benim gibi Sertaç ta beğeniyormuş. Daha önce o da sanırım MA RX ve diğer modellerle bu amfileri dinlemiş.
    Neyse CD çalar olarak ta Marantzın SA15s2 modeli (yoksa S1 miydi ) bağlı idi demoda.
    Kablolar da Vanden Hulın yine bakmadığım sanırsam orta kalite bir modeli var idi.
    Daha önceki demo odasındaki parçaları dinlemeyi tercih ettik önce. Müzik çaldı çaldı çaldııı biz ikimizde aynı anda bir şeyler eksik dedik. Diğer demo odasında duyduğumuz sesler , tınılar, notalar yoktu burda. Perdeli ve gövdesiz ve heyecansız çalıyordu. İkimizin de bu iş hoşumuza gitmedi. Ki Sertaçın hiç hoşuna gitmedi sanırım zira o ciddi ciddi Vincent 236/237 modellerini alım listesinin üst sıralarına eklemişti. Diğer tarafta ciddi bir elektronik ve hoparlör ile daha iyi kablolama nın sesteki etkisini net şekilde görmüş olduk. Sertaçın bu aşamada biraz yüzü düştü morali bozulur gibi oldu. Diğer taraftaki amfi 8-10 bin usd aralığında bir amfi ve iyi de bir cd çalar bağlı idi tabi...
    Sonra Accuphase amfi bağlattık. Accuphase E-350 vardı hazırda bağlayabilecekleri.
    Accuphase e-350 bağlandı ve ilk melodiyi duymaya başladığımız anda keyfimiz tekrar yerine geldi.
    Accuphase e-350 Liutoları kendine getirdi, sahne, detay ve alt seslerdeki sıkılık beni ve tabiii Sertaçı da memnun etti. Sertaç ta anladı ki bu işte orta kademe stereo amfi ile aradığı tınıları bulamıyacak ya bütçeyi epeyce genişletecek ya da bu sevdadan vazgeçecek. Karar Sertaçın.
    Bu arada Accuphase e-350 amfinin fiyatına da yanılmıyorsam altıbin küsur euro dediler değil mi Sertaç?


    Sonraaa ver elini anadolu yakası
     SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN




  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Amatiler de bulunduğumuz demo odasında koltukların arkasında T+A amfilere bağlı olarak duruyorlardı. Ama yoldan çıkmamak ve kafamızı karıştırmamak adına hiiiç onlara bulaşmadık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aticus3

    Müzik çaldı çaldı çaldııı biz ikimizde aynı anda bir şeyler eksik dedik. Diğer demo odasında duyduğumuz sesler , tınılar, notalar yoktu burda. Perdeli ve gövdesiz ve heyecansız çalıyordu. İkimizin de bu iş hoşumuza gitmedi. Ki Sertaçın hiç hoşuna gitmedi sanırım zira o ciddi ciddi Vincent 236/237 modellerini alım listesinin üst sıralarına eklemişti. Diğer tarafta ciddi bir elektronik ve hoparlör ile daha iyi kablolama nın sesteki etkisini net şekilde görmüş olduk.

    Vincent için bu yorumlar biraz ters geldi bana , aksine açık ,gövdeli detaylı ve güçlü bir yapısı vardır ...Pek anlam veremedim...

    Meridian g51 denedinizmi ? Fena değildir ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin.clk -- 26 Ağustos 2013; 18:28:12 >
  • Sonus Faber Cremona M , için fiyatlar nasıldı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aticus3
    Sertaç ta anladı ki bu işte orta kademe stereo amfi ile aradığı tınıları bulamıyacak ya bütçeyi epeyce genişletecek ya da bu sevdadan vazgeçecek. Karar Sertaçın.
    Bu arada Accuphase e-350 amfinin fiyatına da yanılmıyorsam altıbin küsur euro dediler değil mi Sertaç?

    Sadece Vincent deneyerek bu kanıya varıldıysa bence çok şey kaçırılıyor diyebilirim... Umarım sadece tek marka dinlenerek belirtilen rakama kadar bütün cihazlar yok sayılmamıştır...
  • Luito parasini sonuna kadar hakeden bir hoparlor tek sorun sonus faber tinilarindan daha transparan calarak aileden ayrıliyor olmasi ozellikle bass seslerde tok ve etkili Naim Super nait ile dinlediğimde Çok şaşırmıştım. Olimpica ise Iuito ve Cremona YI replace edecek burada beklentiler Çoğalıyor scan speak Sürücüleri Kullanmayınca o senfonik yumusakligi nasil saglayacagi merak konusu ..koseli caliyor seklinde gelen yoruma sasirmadim zaten cremona performansi beklemiyodum...ancak olympica tutulmazsa sasirmamali....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korhan bey, Vincent 236 daha önce ilk dinleme odasında Liuto lar ile dinlediğim ve beğendiğim bir cihaz olduğu için 237 modelinin geldiğinide öğrenince dinlemek istedim. Tabi Atillanın da bahsettiği gibi ilk odanın ne kendisi ne de içindeki cihazlar benzer idi. Biz Liuto-237 ikilisini beğenmeyince acaba kaynak mı oda akustiği mi vs diye düşünürken Atillanın bildiği Acc. i deneyince ciddi bir fark çıktı. Tabi 2 amfi arasında da 4.000€ dan fazla fark olunca bu sonuç normal sanırım. Acc. E350 nin 6750€ gibi bir liste fiyatı var, bu fiyatlara çıkmayı düşünmediğim için arayış devam edecek sizin pm den gelen önerileriniz de aklımda. Benim için önemli olan F/P ı yüksek ve tabiki Liuto lar ile denk bir amfi, acelem yok deneyerek/dinleyerek yavaş yavaş ilerlemek istiyorum. Yakında 1-2 yurtdışı seyehati var güzel bir fırsat yakalarsam kucaklar getiririm. Bazı ürünlerde ciddi fiyat farkı var Tr ile...




  • SertaçS kullanıcısına yanıt
    Sertaç amfisiz kalmaktansa ikinci el bir Audio Research VSi60 bulabilirsin diye düşünüyorum.Demoda dinlediğiniz amfinin abisi Hatta daha ucuz olan VSi55 daha kolay bulunuyor. Çok yükses ses seviyelerine çıkmazsan yığılmayacaktır Luito ile...
  • @SerhatS, bence @Aticus3 için Accuphase pre-power araştırın :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi väliaikaista -- 27 Ağustos 2013; 8:50:56 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.