Şimdi Ara

Sonunda E4400 e oc yaptım yorumlarınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Sonunda E4400 e oc yaptım yorumlarınız ?

• Sistem özellikleri nedir ? Ram , PSU , vs.vs.
  • Ben E4300 le 1.35 V ile o hıza çıkıyorum bence voltajın biraz fazla.
  • sistemim anakart msı p35 neo-f
    ram : 1x2 gb 80 mhz ddr2 ram
    psu : cooler master centurion 534 plus 380 W
    ekran kartı : palit 8600 gt sonic plus

ek bir sogutma yoktur 3dmark06 da 6480 aldım ama 3dmark05 de reset atıyo sorun nerde olabilir sizce ?
  • E2140 8*366 Cpu Z 1,290 Gosteriyo Cpu Vcore u
    10*333 Yapmıyo Mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat_gezer

sistemim anakart msı p35 neo-f

ek bir sogutma yoktur 3dmark06 da 6480 aldım ama 3dmark05 de reset atıyo sorun nerde olabilir sizce ?

sistemin stabil değil demekki, 3d05 i geçemiyosan
  • quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

quote:

sistemin stabil değil demekki, 3d05 i geçemiyosan

Murat sistemin stabil değil. Bütün gece sabaha kadar uğraştık muratla Ramlerden overclok yapamıyordu. Ama işlemcisi 2.8 Ghz de reset atıyor. Voltajı standartta bıraksam, 0.05v da arttırsak ki en sonunda murat epeycene arttırmış gene reset gene reset. Bu işlemcinin bu hızda reset atmaması lazım bence. Ama kasanın yan kapağını açıp bir denese :D babası kızar diye açmıyo, bence bi aç dene sora kaparsıon. Bak bakalım standart voltajda reset atacakmı kasa kapağı açıkken... Senin kasada işlemciye direk hava veren oru var diyosun o çok etkili olmayabilir ben hep sökerdim daha çok ses yapıyor ve işlemci fanının etrafını kapadığından iyi hava çekemiyor diye...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sonunda yaptım olmuyo 2700 ün üstü 2.7 de hallettim sonuç alıuyorum ama niye daha fazla olmuyo yaf oc sorun ısı mı acaba ?

evet menow Allah Razı Olsun çok ugrastı sabah 5'e kadar ugrastık ama 2.8 de olmadı ama ben 2.7 ayarladım ve standart voltajda yaptım artık 2.7 kullanıyorum...
  • quote:

sonunda yaptım olmuyo 2700 ün üstü 2.7 de hallettim sonuç alıuyorum ama niye daha fazla olmuyo yaf oc sorun ısı mı acaba ?

evet menow Allah Razı Olsun çok ugrastı sabah 5'e kadar ugrastık ama 2.8 de olmadı ama ben 2.7 ayarladım ve standart voltajda yaptım artık 2.7 kullanıyorum...

fena keske e4300 alsaydin

buyuk cogunlugu default voltaj ile 3.0 da stabil
  • +1 default voltajda e4300 3.0 da stabil (sistem yandaki panelde görülen sistem)

ama ne olur ne olmaz diye stok fan var 2.8 de kullanıyorum.
  • arkadsalr bendede e4300 var stok fanla ve default ayarlarda 3000 ı rahat goruyor..psu yeterız o yuzden 2,4 de kullanıyorum...2,8 yapıcam ama ramler bu sefer zorlanıyor..garıp tımeıng degerlerı alıyorlar 667 oldugu ıcın sanırım..ramlere ne yapalımda stabıl olsun 2800 de ayarladıgım zaman fsb:310 olunca ram carpanını 1:1 yanı 2 yapınca 620 oluyo yok 2,66 yapıncada 827 oluyo 677 nere 827 nere..oto ayarlarında ramlerı nasıl ayarlayabılırız...2*1 667 ram var ve amlerı stabıl olmuyo 800 den sonra ..
  • Kuzey köprüsüne voltaj verdinizmi? +0.1v veya +0.2v vererek deneyiniz.

Kuzey köprüsüne voltaj verdikden sonra işlemci voltajını 1.35v a geriletiniz. Ramlerinizi +0.1 veya +0.2v yapın.Eğer açmazsa işlemci voltajını 1.375v a çıkarınız.Bu şekilde başka bileşenlere voltaj vermeden işlemci voltajını 1.4v a kadar dewam ettiriniz.
  • saol dostumda fazla volt vermek ıstemıyrorum..neyse zaten psu yetmıyo yenılemem lazım...
  • arkadaşlar bu da benim 4400 ramleri düşürüp daha fazla fsb arttırmak istemedim şu an için tatmin edici

ram standart twinmos 800 mhz anakart Epox 5p965 +Gli soğutucusu stok fan

Sonunda E4400 e oc yaptım yorumlarınız ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: reko

arkadsalr bendede e4300 var stok fanla ve default ayarlarda 3000 ı rahat goruyor..psu yeterız o yuzden 2,4 de kullanıyorum...2,8 yapıcam ama ramler bu sefer zorlanıyor..garıp tımeıng degerlerı alıyorlar 667 oldugu ıcın sanırım..ramlere ne yapalımda stabıl olsun 2800 de ayarladıgım zaman fsb:310 olunca ram carpanını 1:1 yanı 2 yapınca 620 oluyo yok 2,66 yapıncada 827 oluyo 677 nere 827 nere..oto ayarlarında ramlerı nasıl ayarlayabılırız...2*1 667 ram var ve amlerı stabıl olmuyo 800 den sonra ..

E4300 de ramler nasıl zorlanıyo yav??? senin çarpanın 9x200 dimi... Ramleri 533 hızına getir sora ver fsb yi...?
  • ya bu yazan command rate nedir ? benim pc de bi değer yok ?
  • aranızda yeni seri m0 steppingli 4400 kullanan var mı acaba ?
  • dostum peki oyunlarda falan performansın nasıl ? bu sistemle

Ram : 1x2 gb 80 mhz ddr2 ram
    PSU : cooler master centurion 534 plus 380 W
  • benim e2160 bile default voltaj ile 3000mhzde full stabil..biyerde bir sorun olsa gerek..rami 1:1 yap ve timinglerini yukarıya çıkartıp 2.2v ver öyle dene hocam..
  • quote:

Orjinalden alıntı: iskeletor

dostum peki oyunlarda falan performansın nasıl ? bu sistemle

Ram : 1x2 gb 80 mhz ddr2 ram
    PSU : cooler master centurion 534 plus 380 W

Oyunlarda oldukça iyi company of heros da max 150 fps falan aldım ancak lost planette hersey full de 25 fps geçemedim suna kadar full sistem oynamadıgım oyun yok yani tüm oyunları full de oynuyorum pek iyi bir oyuncu oldugum sölenemez gerçi preyde full oynuyorum gerçekten iyi hersey bide oc yi daha yüksek yapabilsem ben acemiyim oc de belkide ondan yapamıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.