Şimdi Ara

Sonunda bi firma akıl etmiş:RAM SOĞUTMA BLOĞU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.darkhardware.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2374

İşlemciler, yonga setleri ve ekran kartları için suyla soğutma blokları görmüştük ama Koolance firmasının RAM-30-V06 modeli soğutma bloğu, suyla soğutmayı bellek modüllerine taşıyan ürün olarak ilk kez karşımıza çıkıyor. Aluminyumdan üretilmiş, 170 gram ağırlıktaki blok yanyana iki bellek slotunun üstünü kapatıyor ve iki bellek modülünü soğutabiliyor. Çift kanal bellek erişimli sistemlerde bu bloktan iki tane kullanmak gerekeceğini tahmin edebilirsiniz. Blok DDR, DDR2 ve SDRAM modüllerle kullanılabiliyor. Bloğun ABD'deki satış fiyatı 50$ olarak belirtilmiş, ama güncel bir sistemde mutlaka iki kanal bellek erişimi kullanıyor olacağınız için sistemin toplam maliyeti 100$'ı bulacaktır.

Daha önceden benzerleri yapılmıştı yurtdışında ancak seri üretime çok şık bir şekilde geçirilmiş olması çok güzel. BH5 çiler!! Chiller ları bağlarsınız artık ramlerinize -20C suyuda verdiniz mi.. allaaah... tabi bunu bizim Türk OC cilerden önce ExtremeSystem'de yapacak birileri çıkacaktır daha kolay temin edebilecekleri için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Arthur -- 4 Kasım 2005, 23:54:05 >

• Ben Koolance firmasını her zaman taktir etmişimdir. Elimde onların Exos 3 sistemini alma fırsatı varken reddetmiştim Ah salak ben
  • Bende bugün sitelerde gezerken gördüm gzl bi fikir ama voltaj isteyen ramler artık heatsink'i ile beraber geliyor artık ve bunları söküncede garanti gidiyor nasıl olucak bu iş
  • Bence gerçekten ie yarayabilir ben daha önceden diyordum neden ram için blok düşünmüyorlar diye ama sustum kaldım sorna bunlar buldu işte Nese extremciler de umarım görürüz testlerini en kısa zamanda
  • Tabi birde anakart uyumluluğu olacak dimi?
  • ikiden fazla takılamaz sanırım bunlar? Gerçi hangi o/c yapan kişilik 4 ram kullanıyordur bilmiyorum ya... Hemen herkes 2 tane kullanıyor. Bi de çok para be. ABD de 50 ise bize 80 e gelir.
  • bunlar yakında anakartıda soğutmaya başlar beah...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cernunnos

ikiden fazla takılamaz sanırım bunlar? Gerçi hangi o/c yapan kişilik 4 ram kullanıyordur bilmiyorum ya... Hemen herkes 2 tane kullanıyor. Bi de çok para be. ABD de 50 ise bize 80 e gelir.

resimlere dikkat etmemişsin, her bir blok 2 tane yan yana olan rami soğutuyor. 4 tane ram için 2 blok takılıyor. zater dual DDR kullandığı için herkes 2 tane blok almak zorunlu oluyor çünkü dual ddr da ramler birbirlerinden uzak konumlandırılıyor biliyosun ki.
  • Evet çok güzel ürünler.İnsanın iştahı kabarıyor.Peki bu blokların dual ddr uygulaması nasıl olacak???Resimdeki anakart amd 64 tabanlı ve amdlerde dual kanallar birbilerine çok yakın daha doğrusu yapışık ikizler gibi duruyorlar.Bunun intel tabanlı boardlarda uygulaması nasıl olacak acab?Çok merak ediyorum ben.

Bir de OC için gerekli olan devasa bakır cpu bloklarını düşünürsek herhalde bunları alanlar da sıvı soğutma olacaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTO VON BISMARCK -- 5 Kasım 2005, 10:35:31 >
  • cok iyi dusunulmuş bi çalişma alip kullanmak lasim 1 tane
  • birbiriyle arasında bir slot boşluk bulunan duallar için kötü
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

quote:

Orjinalden alıntı: Cernunnos

ikiden fazla takılamaz sanırım bunlar? Gerçi hangi o/c yapan kişilik 4 ram kullanıyordur bilmiyorum ya... Hemen herkes 2 tane kullanıyor. Bi de çok para be. ABD de 50 ise bize 80 e gelir.

resimlere dikkat etmemişsin, her bir blok 2 tane yan yana olan rami soğutuyor. 4 tane ram için 2 blok takılıyor. zater dual DDR kullandığı için herkes 2 tane blok almak zorunlu oluyor çünkü dual ddr da ramler birbirlerinden uzak konumlandırılıyor biliyosun ki.

hıı evet bak onu yeni gördüm

• quote:

http://www.darkhardware.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2374

İşlemciler, yonga setleri ve ekran kartları için suyla soğutma blokları görmüştük ama Koolance firmasının RAM-30-V06 modeli soğutma bloğu, suyla soğutmayı bellek modüllerine taşıyan ürün olarak ilk kez karşımıza çıkıyor. Aluminyumdan üretilmiş, 170 gram ağırlıktaki blok yanyana iki bellek slotunun üstünü kapatıyor ve iki bellek modülünü soğutabiliyor. Çift kanal bellek erişimli sistemlerde bu bloktan iki tane kullanmak gerekeceğini tahmin edebilirsiniz. Blok DDR, DDR2 ve SDRAM modüllerle kullanılabiliyor. Bloğun ABD'deki satış fiyatı 50$ olarak belirtilmiş, ama güncel bir sistemde mutlaka iki kanal bellek erişimi kullanıyor olacağınız için sistemin toplam maliyeti 100$'ı bulacaktır.

Daha önceden benzerleri yapılmıştı yurtdışında ancak seri üretime çok şık bir şekilde geçirilmiş olması çok güzel. BH5 çiler!! Chiller ları bağlarsınız artık ramlerinize -20C suyuda verdiniz mi.. allaaah... tabi bunu bizim Türk OC cilerden önce ExtremeSystem'de yapacak birileri çıkacaktır daha kolay temin edebilecekleri için

Slm
    Daha oncelerı nf4 mobolar için nb sogutucuyla tanıdıgımız http://www.mips-computer.de/ ram sogutma blogunu nb blokları ıle duyurmustu tıklayın gercı cok fazla ugrasmamıslar gibi gozukuyor ancak dual ram kullanırken avantajlı oldugu suphesiz...

• Bence güzel bir kasa soğutucu herşeye bedel duydunuz mu bilmem pc net dergisinde bir ara kasayı soğutan fanlar vardı. ama tek kullanılan ve ram üstüne takılan basitsoğutucular aynı işlamci gibi soğutulabiliyor biz denedik ve ram soğutucunun üstüne eski mmx fanları taktık sonç aldık ama sorun vardı yanına bir daha ram takamadık şimdi arkadaşlarla fanları küçültüp bir daha deniyecez olursa size haber veririz. ama ben bu işe kafayı taktık .

• OC'li ramler BURN durumda iken 60C civarına çıkıyorlar... siz 5C lik ısı düşürücek çözümlerden bahsediyorsunuz minik fan vs..
    bense bu blokları ramlere bağlayıp içinden -20C su geçirmekten bahsediyorum..
  • daha yeni el atmaları bu konuya ilginç oldukça
  • olay super tekrar siviya donesim geldi valla
  • iyi düşünce
  • quote:

OC'li ramler BURN durumda iken 60C civarına çıkıyorlar... siz 5C lik ısı düşürücek çözümlerden bahsediyorsunuz minik fan vs..
    bense bu blokları ramlere bağlayıp içinden -20C su geçirmekten bahsediyorum..

Abi sence bu ramlerde kaç mhz'lik bir artış sağlar?
  • tüm dual anakartlarda zaten bir slot boş kalıyor güzel çalışma ama her halikarda 2 blok almak gerekiyor.Acaba Soğutma ekstra performansamı yoksa daha çok stabilite ağırlıklımı olur?
    quote:

Orjinalden alıntı: BRaOCx

birbiriyle arasında bir slot boşluk bulunan duallar için kötü
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.