Şimdi Ara

Sonunda amd sistem aldık ve düşüncelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun sipariş verdiğimiz amd sistem geldi (arkadaşa aldık) sistem özellikleri

amd 3000+ venice
    msi k8n sli
    1gb kingston ram
    120gb samsung sata II
    256 mb asus x700 pcı
    420w güç kaynkalı kasa
    lg cdrw
    19" plilips
    microsoft kablosuz set
    minton 2.1 höparlör
    hp 3900 series yazıcı vs vs vs

1.700 ytl ye aldık parçalar geldi windos kurduk benim kasa ile bi iki karşılaştırma yaptım kendimce
    benim sistem
    p4 3.0 ht
    gigabyte 1000g
    1gb dual oem
    160 samsung sata
    leadtek 6200 vsvs

windows u gerekli driverleri programları vs kurduktan sonra pc nin power tuşuna bastıktan 30-35 sn sonra pc kullanıma hazır benim pc dede degerler aynı sonra everest te denedim amd 5013 yazma 1625 okuma 63 sn de bellek geçikmesi degerlerini aldı. benim kasada 5121 bellek okuma 1702 yazma 111.sn bellek geçikmesi.
    x700 kart 3d mark 05 den 2443 aldı.

sonucta bilgisayar güzel ama çoklu işlemlerde benim 3.0 ht daha hızlı örnk: pc ye gerekli programları kurarken (winamp,nero vsvs) aynı anda iki üç tanesini başlatıyorum o noktada intel daha avantajlı oluyor ve amd den daha az kasıyor.son söz olarak amd sistem alınırmı? alınır. peki intel alınmazmı? oda alınır ben fazla fark göremedim.

fazla ugraşmaya vaktim olmadı gece 1 de geldi bilgisayar o saatten sonra ancak bu kadar oldu. denememi istediğiniz bişey varsa deniyebilirim.

• yeni sistemin hayırlı olsun ben de bu aralar yaklaşık 10 yıldır tercih ettiğim intel saltanatından Amd'ye geçiş yapmayı düşünüyorum bu anlamda yorumların iyi oldu tabi devamını bekleriz
  • Tabiki intel çoklu işlemlerde daha iyi.Ayrıca ekran kartlarınızda birbirinize hemen hemen yakın.Ama oyun açarsanız amd daha avantajlı bir konuma gelecektir.
  • pc mark 2004 system skorları

amd : 3653
    intel : 4340

intel önde gidiyor
  • oyunlardan fps alın bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: anticocacola

Tabiki intel çoklu işlemlerde daha iyi.Ayrıca ekran kartlarınızda birbirinize hemen hemen yakın.Ama oyun açarsanız amd daha avantajlı bir konuma gelecektir.

x700 ün rakibi 6200 değil,düz 6600.yani pek yakın değiller;ben standart halde 3d05 den 2500 küsü olan 6200 görmedim.

zaten hep sölenen şeyleri sende test ederek kanıtlamışsın.intel her zamanki normal üstünlğünü göstemiş çoklu uygulamalarda.oyunlarda da amd daha iyi olacaktır.

ikisi arasında artık ne fiyat olarak nede performans olarak öle aman aman fark kalmadı.
    herkes istediği işlemciyi alsın yaw kabak tadı vermeye başladı artık bu konular. ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 29 Ekim 2005, 12:26:41 >
  • ekran kartları yakın değil
    quote:

Orjinalden alıntı: anticocacola

Tabiki intel çoklu işlemlerde daha iyi.Ayrıca ekran kartlarınızda birbirinize hemen hemen yakın.Ama oyun açarsanız amd daha avantajlı bir konuma gelecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İŞTE SON HALİYLE SİSTEM
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abi şimdi senin yaptığında ayıp olmuş sen 3000+ ile 3,0 ı aynı keseyemi koyuyorsun bence aynı fiyattaki intel ve amd leri karşılaştır. Ayrıca amd nin o.c potansiyelinin fazla olduğunu unutmadan geçmeyip çift çekirdeklilerde de gözlerime inanamayarak söylüyorumki intelden daha az ısındığını belirtmek isterim.Arada 60 $ fark war. Ayrıca şimdilik ekran kartı olarak keşke 6600gt alsaydın sonradan sli yapardın. Ama sistemin genede çok güzel ben de bu ay içinde yeni bir kasa toplayacağım anakart olarak msi k8n diamond plus ile asus a8n32-sli deluxe arasında kaldım ama msi biraz daha ağır basıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ustavolkan -- 29 Ekim 2005, 12:49:15 >
  • ÖNEMLİ SORU??????????

Amd nin ram dual mi..
  • bir sey merak ettim,anakart sli ancak ekran kartin ati,neden nvidia almadiniz?
  • @hightowerfrl

ekran kartları aynı olmadığından denemedim bide kasayı sahbinine verdim.

@ustavolkan

burda amd nin daha avantajlı olması gerekiyordu amd 64 bit bendeki 32bit ama yine daha hızlı çoklu işlemlerde.

@amddma

amd nin rami dual 2*512 kingston benim makinede ise 4*256 ram var 3ü kingston biri dandik bir ram

@habecan

ben normade sade nf4 koymuştum ondan o anda stokta yoktu sli verelim dediler olsun dedik ekran kartınında yaptık yanlış x700 aldık 150 dolar msi 6600 diamond da 150 dolar civarı benden habersiz aldılar ekran kartını
  • I LOVE AMD
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ruhsuz__

Bugun sipariş verdiğimiz amd sistem geldi (arkadaşa aldık) sistem özellikleri

amd 3000+ venice
    msi k8n sli
    1gb kingston ram
    120gb samsung sata II
    256 mb asus x700 pcı
    420w güç kaynkalı kasa
    lg cdrw
    19" plilips
    microsoft kablosuz set
    minton 2.1 höparlör
    hp 3900 series yazıcı vs vs vs

1.700 ytl ye aldık parçalar geldi windos kurduk benim kasa ile bi iki karşılaştırma yaptım kendimce
    benim sistem
    p4 3.0 ht
    gigabyte 1000g
    1gb dual oem
    160 samsung sata
    leadtek 6200 vsvs

windows u gerekli driverleri programları vs kurduktan sonra pc nin power tuşuna bastıktan 30-35 sn sonra pc kullanıma hazır benim pc dede degerler aynı sonra everest te denedim amd 5013 yazma 1625 okuma 63 sn de bellek geçikmesi degerlerini aldı. benim kasada 5121 bellek okuma 1702 yazma 111.sn bellek geçikmesi.
    x700 kart 3d mark 05 den 2443 aldı.

sonucta bilgisayar güzel ama çoklu işlemlerde benim 3.0 ht daha hızlı örnk: pc ye gerekli programları kurarken (winamp,nero vsvs) aynı anda iki üç tanesini başlatıyorum o noktada intel daha avantajlı oluyor ve amd den daha az kasıyor.son söz olarak amd sistem alınırmı? alınır. peki intel alınmazmı? oda alınır ben fazla fark göremedim.

fazla ugraşmaya vaktim olmadı gece 1 de geldi bilgisayar o saatten sonra ancak bu kadar oldu. denememi istediğiniz bişey varsa deniyebilirim.

quote:

programları vs kurduktan sonra pc nin power tuşuna

ya arkadaslar ruhsuz "5013 yazma 1625 okuma 63 sn gecikme" demiş. bende ise yazma 1218mb/s okuma 3389mb/s geçikme ise 45.8 sn çıktı. ruhsuz arkadasım mı okuma ve yazmanın skorlarını ters yazmış bende mi bi hata var ve bu bendeki skorlar nasıl. imzadaki sistem için. ama sistem overclock lu. 280*9 da.

• kuzey körüsü fanını yawaslatabiliceğim bir program var mı?
  • quote:

burda amd nin daha avantajlı olması gerekiyordu amd 64 bit bendeki 32bit ama yine daha hızlı çoklu işlemlerde.

xp 64 bit edition yükle dene bak bakalım o zaman fark varmı
  • kimse bana cevap vermedi arkadaslar ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ustavolkan

Abi şimdi senin yaptığında ayıp olmuş sen 3000+ ile 3,0 ı aynı keseyemi koyuyorsun bence aynı fiyattaki intel ve amd leri karşılaştır. Ayrıca amd nin o.c potansiyelinin fazla olduğunu unutmadan geçmeyip çift çekirdeklilerde de gözlerime inanamayarak söylüyorumki intelden daha az ısındığını belirtmek isterim.Arada 60 $ fark war. Ayrıca şimdilik ekran kartı olarak keşke 6600gt alsaydın sonradan sli yapardın. Ama sistemin genede çok güzel ben de bu ay içinde yeni bir kasa toplayacağım anakart olarak msi k8n diamond plus ile asus a8n32-sli deluxe arasında kaldım ama msi biraz daha ağır basıyor.

güzel söylemiş yani gelen arkadaş.aynı fiyat olanları karşılaştırırsak arada çok daha fazla bir fark çıkacaktır.ama biz bu şekilde karşılaştırıyoruz çünkü amd bunun adını 3000+ koymuş.yani 3000 veya daha üstü intelden daha hızlı

• evet ters yazmışım senin makineye bi dual ram takma inkamı varmı varsa bni takıp tekrar yazabilirmisin skorları kuzey köprüsü için program değildehttp://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=ZM-NB47J böyle bişey düşünevilirsin biraz araştırısan daha da ucuza bulabilrsin ben görnüştüm ama hatırlamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ruhsuz__

evet ters yazmışım senin makineye bi dual ram takma inkamı varmı varsa bni takıp tekrar yazabilirmisin skorları kuzey köprüsü için program değildehttp://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=ZM-NB47J böyle bişey düşünevilirsin biraz araştırısan daha da ucuza bulabilrsin ben görnüştüm ama hatırlamıyorum.

quote:

azmış

o ürünü biliyorum ama güvenemedim ya. fansız bi soğutucuya teslim etmek istemedim açıkçası. ama düşük devirli sessiz bi soğutu olabilir..

• İNTELİN HAYAT BAĞI HT
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.