Şimdi Ara

Sonsuzluğa Gitmek İstiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsana neden seçme hakkı verilmez en başından?

• sanki sana verilen secim sanslarini her seferinde muhtesem sekilde kullaniyormus gibi en basta verilmeyen secme hakkindan mi sikayet ediyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

sanki sana verilen secim sanslarini her seferinde muhtesem sekilde kullaniyormus gibi en basta verilmeyen secme hakkindan mi sikayet ediyorsun?

İnsanlar dünyaya geldikten sonra seçim hakkına sahip olmuyor, sadece sahip olduğunu sanıyor.
  • quote:

sanki sana verilen secim sanslarini her seferinde muhtesem sekilde kullaniyormus gibi en basta verilmeyen secme hakkindan mi sikayet ediyorsun?

evet? zaten şuan yaptığımız bütün yanlış seçimlerde o ilk başta verilmeyen seçim hakkının bir sonucu değil mi?
  • Bizler hatırlamıyoruz ama bize seçim hakkı verildi. Doğal olarak yokluğu değil var olmayı seçmiş olacağız ki şuan burdayız.
    Annenizin karnındaki halinizi hatırlayamadığımız gibi bize bu seçim hakkının verilip verilmediğini hatırlamamamız çok normal diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

evet? zaten şuan yaptığımız bütün yanlış seçimlerde o ilk başta verilmeyen seçim hakkının bir sonucu değil mi?

Hayir.
    artik sartlari degistirmek senin elinde. Su zamanin da bile yanlis yaptigini sartlar degistikten sonra fark edebiliyorken, insana verilen ilk secim hakkinda tam olarak dogru karar verebilecegini bilemez kimse.

Bugun yaptigin yanlisi o gun de yapacaktin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

Hayir.
    artik sartlari degistirmek senin elinde. Su zamanin da bile yanlis yaptigini sartlar degistikten sonra fark edebiliyorken, insana verilen ilk secim hakkinda tam olarak dogru karar verebilecegini bilemez kimse.

Bugun yaptigin yanlisi o gun de yapacaktin.

nasıl ki şuanda tüm seçimlerimde hata yapmıyosam o zamanda belki yapmazdım. aslında belki de o seçimi yapmışızdır sadece hatırlamıyoruzdur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askere tekrar gitmek istiyorum
    2 hafta önce açıldı
    Amerikaya gitmek istiyorum
    4 ay önce açıldı
    okula gitmek istemiyorum
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3D ne BANDIM

İnsana neden seçme hakkı verilmez en başından?

Hayat adil değil, bende bu soruyu sordum ama Yaratan ALLAH ın işine bizim aklımız ermez.
    Tek diyebileceğim hayat adil değil, bu hayat fiziksel olarak güzellere zenginlere mutluluk veriyor. Belkide cevap inanmaktadır. Dünya yalan gerçek ise bize anlatılanlardan ibaret.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skylined
    Hayat adil değil, bende bu soruyu sordum ama Yaratan ALLAH ın işine bizim aklımız ermez.
    Tek diyebileceğim hayat adil değil, bu hayat fiziksel olarak güzellere zenginlere mutluluk veriyor. Belkide cevap inanmaktadır. Dünya yalan gerçek ise bize anlatılanlardan ibaret.

"Hayat adil değil" lafı yanlış.Allah çok açık şekilde diyor ki "Üstünlük takvadadır" bu dünya için ne kadar "aciz" olursan ol eğer takvada üstünsen şu hayatta gördüğün sana göre en büyük insanlardan(senin kadar iman sahibi olmayanlardan) üstünsün.Eğer bunu anlarsan zaten diğer tüm o insanlardan çok daha mutlu huzurlu yaşarsın.
  • Kara Deliğe gir
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonKatip

Bizler hatırlamıyoruz ama bize seçim hakkı verildi. Doğal olarak yokluğu değil var olmayı seçmiş olacağız ki şuan burdayız.
    Annenizin karnındaki halinizi hatırlayamadığımız gibi bize bu seçim hakkının verilip verilmediğini hatırlamamamız çok normal diye düşünüyorum.

yoktan var olduk bir zerremiz bile yoktu olmek ve sonsuzluk ruhlandik dunyaya o anda bizden baskasi gelebilir miydi neden o bu ya da su dunyaya grlmeyi bekleyen seyler var mi ve bunlarin heosinin oncrsi yokluk sonra dunya bu biranda mi oldu allahin varliginin baslangici(haşa) var mi yok ya da bilmiyoruz nasil olabilir boyle bir sey

• FİLOZOFLAR TOPLANMIŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonKatip

Bizler hatırlamıyoruz ama bize seçim hakkı verildi. Doğal olarak yokluğu değil var olmayı seçmiş olacağız ki şuan burdayız.

Ben de böyle düşünüyorum ama düşünmekten kastım, böyle olmuş olduğuna inanmak istiyorum. Ama bir varsayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3D ne BANDIM

İnsana neden seçme hakkı verilmez en başından?

Seçme veya hak? Sen basit düşünebilen bir maddesin. Çok irdelemeyin.
  • İzlemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.