Şimdi Ara

Sonax motor temizleyici öncesi sonrası (SS) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yetkili servise götürüyorum. Bugünlerde yine götüreceğim.
  • Sadece serviste arada bir sprey sıkıp(galiba wd-40)hava tutarlar.Onun disinda su falan degdirtmem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı motor 307 var bende de, görüntü birebir aynı. Kaputun altında her şey derli toplu ama hava filtresi koyulabilecek en uyuz yere koyulmuş, değiştirirken çok uğraştırıyor.
  • boş iş, kaput altı temiz olsa ne olur olmasa ne olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uygulama güzel olmuş bende aynısından yapacağım
  • Oh banımız'da açılmış Valla ben sadece ecotec yazan büyük siyah üst kapağı temizliyorum nembi bir bez kurulayıp ayakkabı parlatıcısı ile parlatıyorum 1-2 ay öyle yetiyor.. ben çok karşıyım motor yıkamaya hatta 3-4 ay evvelinde aveo sedan classic i benzincide motorunu yıkadılar lpg li araba.. yarım saat arabayı çalıştırmaya uğraştılar en sonunda çalıştı ama ... o arabaya nasıl zarar verdi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Bir şey dikkatimi çekti, valla helal olsun bu citreon'i üretenlere o kadar düzenli yerleştirmişlerki herşeyi valla hayran oldum. Birde clio 1.2 ikinin motor düzenine bak:(

O ne öyle yahu örümcek sarmış gibi Hep korkmuşumdur motoru su ile temizlemekten hiç elletmem valla

• bir insan motoru niye yıkar aracın içindekine faydası nedir? bir arkadaş aydınlatabilir mi? içini temizletmeye bile ayda 1 kere zorla gidiyorum..
  • Geçen yaz Astra J dizel aracın motorunun yıkanmasına şahit oldum.Yıkamacı bildiğimiz basınçlı suyu vurmaya başladı ama heryerine vuruyor akü filan su değmeyen nokta kalmadı.Sonra bi güzel köpükledi ardından yine basınçlı su ile yıkadı en son da çeşme suyu ile duruladı.Ben içimden diyorum ama yenice yan bastınız siz diye Araç tek marşta anında çalıştı ben şoklardayım
  • Motora önce ilaç sıkıldı (Meguiars ) sonra el fırçası ile temizlendi,
    daha sonra tazyikli köpük sıkıldı, sonra tazyikli su ile durulandı ve en son hava ile kurutuldu.

Önce
     Sonax motor temizleyici öncesi sonrası (SS)

Sonra

Temizleme anına ait kısa bir video çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 29 Mayıs 2014; 13:50:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

boş iş, kaput altı temiz olsa ne olur olmasa ne olur

quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

bir insan motoru niye yıkar aracın içindekine faydası nedir? bir arkadaş aydınlatabilir mi? içini temizletmeye bile ayda 1 kere zorla gidiyorum..

bu şeye benziyor iç çamaşırım , çorabım yırtık pırtık eski püskü olsa ne olur kimse görmüyor Tabiki öyle rahat gezebiliyorsan aracın motoru da leş gibi rahat gezersin , ben gezemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 29 Mayıs 2014; 14:09:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Motora önce ilaç sıkıldı (Meguiars ) sonra el fırçası ile temizlendi,
    daha sonra tazyikli köpük sıkıldı, sonra tazyikli su ile durulandı ve en son hava ile kurutuldu.

Önce

Sonra

çok güzel olmuş

• Devian kullanıcısına yanıt
    Yayınlamış olduğunuz araç motorlarının hiçbirisi gerçek anlamda KİRLİ değil zaten. Sadece su ile bile temizleyebilirdiniz yazık etmişsiniz ürüne.

Araç motoru üzerinde sadece toz görünüyor. Ağır yağ birikintileri, damlaları neredyese hiç yok. Bu durumda siz motorun sadece tozunu almışsınız, bu motorlarla temizleme olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Motora önce ilaç sıkıldı (Meguiars ) sonra el fırçası ile temizlendi,

Önce

Sonra

Bu motor kirlimi ya. Yapmayın Allah aşkına. Temiz motorların tozunu alıp, motor temizliği yaptım demeyin lütfen. Siz kirli motor görmemişsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

Yayınlamış olduğunuz araç motorlarının hiçbirisi gerçek anlamda KİRLİ değil zaten. Sadece su ile bile temizleyebilirdiniz yazık etmişsiniz ürüne.

Araç motoru üzerinde sadece toz görünüyor. Ağır yağ birikintileri, damlaları neredyese hiç yok. Bu durumda siz motorun sadece tozunu almışsınız, bu motorlarla temizleme olmaz.

benim için zerre toz/çamur olsa kirlidir.Zaten bu ilk temizleyişim değil.Bu aracın motorunu belki 10 kez temizlemişimdir.Zira Hondam var bide onuda aynı şekilde 13 senedir sürekli temizlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 29 Mayıs 2014; 14:13:33 >
    Hocam işte o zerre dediğiniz kir eve pis değil malesef.

Bilinçli bir otomobil kullanıcısı araç motorunu en sık aralıkla senede bir yapar. Ve kesinlikle su motora temas ettirilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Aynı motor 307 var bende de, görüntü birebir aynı. Kaputun altında her şey derli toplu ama hava filtresi koyulabilecek en uyuz yere koyulmuş, değiştirirken çok uğraştırıyor.

bu aracın hava filitresinin yeri hayatımda gördüğüm en berbat yerde.Herşeyi söktüm geri taktım şu araç da da daha hava filitresini değiştirmeye cesaret edemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

Uygulama güzel gerçekten maliyeti ne oldu ?

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_540ia

Uygulamasını tam olarak nasıl yaptınız ve ürünü nerden aldınız?

20 lira civarı sonax motor temizliyicisinin fiyatı.10 defa kullanırsınız.Birde plastik parlatıcı kullanırsınız bu kadar basşka birşey yok.

Yahu bak gülmeyim diyorum güldürüyorsun adamı

500ml lik spreyle araç motornu nasıl 10 kez temizliyorsun hayret :D Bu işi yapmamış birisi olsam inanacam ama resmen komedi bu yazdığın.

500 mllik bir sprey ile kirlenmiş bir motoru ucu ucuna temizlersiniz. Eğer çok ciddi derecede kirliyse yetişmeyebilir bile. Senin araçların kirli olmadığı için onlarda en fazla 2 kez temizleyebilirsin.

Ayrıca temizlenmiş motora plastik parlatıcı sıkılmaz

Plastik parlatıcı aşırı ısınan motor bölümünde, bir kaç gün içerisinde giderilmesi güç olan lekelere ve bol toz oluşumuna sebebiyet verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

Hocam işte o zerre dediğiniz kir eve pis değil malesef.

Bilinçli bir otomobil kullanıcısı araç motorunu en sık aralıkla senede bir yapar. Ve kesinlikle su motora temas ettirilmez.

Yok öyle birşey.Yagmurlu havalarda alttan bütün motora su sıçrar.Hatta ben kaç kere farlarıma kadar suya girdim...Hiçbirşey olmaz.Önemli olan 2-3 elektronik kısım vardır onlara su temas etmemesi lazım.Onlarda üst taraflardadır zaten.Motoru yıkarken o parçaları korumaya alırsınız.O zaman suya sokun motoru hiçbirşey olmaz.Öyle motora su değmemesi lazım diye bir hikaye yok.Dediğim gibi hava filirtesine ve 1-2 önemli sensor parça var onlara değmediği sürece hiçbirşey olmaz.Yüklediğim fotolara dikkat ederseniz o parçaları strech filimle sarıyorum zaten.Motorlardan çok anlamıyorsan veya bilmiyorsan motor parçalarını , servis sana hangi parçalar oldugunu gösterebilir.Onları sararsan hiçbirşey olmaz istersen suya sok motorunu daha sonra.

Motorun ve motor bölümünün sık aralıklarla su ile yıkanması o araca verilebilecek en büyük zarardır.

Motor bölümü ağır metallerden oluşur ve bu metallerin toksit ve pas tutmaması için motora su temas ettirilmez.

Motor temizleyicilerin kimyası, mutfağınızda kullandığınız kir-çöz den farksızdır. Bu tür ağır aşındırıcılar motor metalinde uzun vadede pas oluşumuna ve geri dönüşü mümkün olmayan zararlara sebebiyet verir.

Tabi ki motor, motor temizleyiciler ile temizlenmeli fakat dediğim gibi bunun sıklığı en fazla sene bir olmalıdır. Aracımın motoru 3 yıldır motor temizleyiciler ile bile temizlemiyorum. Sadece motor kapağı ve görünen bölgeleri toksit temizleyici YAĞ ile temizliyorum. Nemli bez ilede tozunu siliyorum. Motor kaputunu açıp kimse kimseye motorum temiz diye hava atacak hali yok. Önemli olan motorda bulunan ağır metallerin toksit ve pastan arındırılmasıdır. Bunun en iyi yöntemi yağ ve hava temizliğidir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.