Şimdi Ara

SON SUSTURUCU YAKIT TÜKETİMİNİ NASIL ETKİLER?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKDAŞLAR NORMAL KULLANIMDA YAKIT TÜKETİMİNİ ABART SON SUSTURUCU NE YÖNCE ETKİLER

• Yapay Zekanın Yanıtı

Son Susturucunun Yakıt Tüketimine Etkileri

Egzoz sisteminizin bir parçası olan susturucular, motorunuzdan çıkan gürültüyü azaltmaya yardımcı olur. İki ana susturucu türü vardır: orta susturucu ve son susturucu.

Orta Susturucu İptali Yakıt Tüketimini Etkiler mi?

Orta susturucu, egzoz manifoldundan gelen gazları son susturucuya yönlendirmekten sorumludur. Orta susturucuyu iptal etmek yakıt tüketimini olumsuz etkileyebilir. Bunun nedeni, orta susturucunun egzoz gazlarını düzelterek motorun daha verimli çalışmasına yardımcı olmasıdır. Susturucu iptal edildiğinde, egzoz gazları düzgün şekilde akmaz ve bu da yakıt verimliliğinde düşüşe neden olabilir.

Son Susturucu İptali Yakıt Tüketimini Etkiler mi?

Son susturucu, egzoz gazlarını araçtan dışarı atmadan önce soğutur ve temizler. Son susturucuyu iptal etmek, yakıt tüketimini önemli ölçüde etkilemez. Ancak, son susturucunun iptal edilmesi aracınızın gürültü seviyesinin artmasına neden olabilir.

Sonuç olarak, orta susturucu iptali yakıt tüketimini olumsuz etkilerken, son susturucu iptali önemli bir etkiye sahip değildir. Yakıt verimliliği endişeleriniz varsa, aracınızın susturucu sistemini olduğu gibi bırakmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Filtre, orta susturucu iptali, spor son susturucu var benim arabada çok artmadı yakıt. basınca artıyor biraz okadar. abartı bi artış olmaz
  • Ses cikiyor diye basarsan artar dogal olarak.
  • Egzozuna göre değişir..

Bende Şahin var.

Silencer lı egzoz vardı. ama silencer ını takmıyodum baya yediğini fark ettim. Silencer ı taktım fakat yinede bi yeme öyle gidiyodu. En son 2 hafta onca normal bi abarth egzoz taktım şimdi orjinal egzozundan fark yok. Ses güzel , çok az yiyor.

Amaaa.. Şu var. Egzozu ilk taktığım gün devir hep sondaydı 20TL gaz attım. 10DK dayandı :D
  • roverimi ilk aldığımda remus marka son susturucu vardı abarmıyorum ama %25 ekstra yakıyordu şimdilerde orjinale döndüm yakıt ciddi oranda düştü tabi artık eskisi kadar gaza gelmiyorum o ses bile insana bass hadi basss ne bekliyon bak dip gazda daha güzel sesi offff ama nasıl kükredi gibi içimden gelen sesler artık yok onunda etkisi vardır
  • impreza 2.0r var bendede remus vardı bu gün çıkarttırdım orjinale döndüm yakıtı etkiliyor gerçekten fakat gaza gelip basmkatan değil düşük devirlerde özellikle çok farkettirdi bende bi çok bu işi yapan arkadaşa sordum eğer düşük devirde yeterli sıkıştırma gerçkleşmezse hantallık yapar dediler gerçektende öyle hissettim...
  • 1.4 85 beygir poloya son susturucu olarak ne önerirsiniz ? , güzel ses çıkartır mı yüksek devirlerde ? kelepçeli olursa iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence hiç girişme susturucu işine ama tabi sen bilirsin sanayide uygun bir şey bulabilirsin 80-150 arası ve baya ses çıkarır yüksek devirede gerek yok ses için :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.c ferhat -- 10 Mart 2011; 18:08:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: j.c ferhat

bence hiç girişme susturucu işine ama tabi sen bilirsin sanayide uygun bir şey bulabilirsin 80-150 arası ve baya ses çıkarır yüksek devirede gerek yok ses için :D

neden yapmayayım , kafam şişmez sesten keyifle kullanırım , polis çevirmesinde yeter

ama apaçi işi olmayacak kaliteli bir markanın egzosunu taktıracam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 10 Mart 2011; 19:02:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.