Şimdi Ara

Son karar PROFİLO vs BOSCH 9kg (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
7.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: batu25

BSH grubunun kırışık azaltma fonksiyonu pek başarılı değil. Eski makine 800 devirdi şimdikinin 400 devirinden daha az kırıştırıyordu tülleri. Ve dengesiz olursa içi makinenin bitmesi kabus gibi oluyor. Sıkmayı hemen iptal etmiyor, çok uzatıyor dengelemek için programı ve hassas ütüleme seçiliyken son sıkmayı 5-6 parçada yapıyor.

Kolay ütü bence gereksiz bir fonksiyon. Tavsiyem tüller için hassas programı 400 devirde kullanabilirsin. Bence de çok sıkıp açması tüller için kırıştırıcı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben de çok gereksiz buldum bence kırışık azaltmıyor daha da kırıştırması cabası tülleri sentetikte yıkadım tertemiz oldular ama durulamadaki hassas çevrim yüzünden de birbirine doluyor yine kırıştırıyor o yüzden allergy plus da yıkamayı düşündüm. Hassas programın da süresi çok kısa diye kullanmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Felice Forte

@@arthur

Merhaba;

Bir süredir konuyu takip ediyorum artık müdahale edeceğim. Çünkü sizi yanlış yönlendiriyorlar. Ben şu ana kadar Bosch markasında WAS28762TR, WAS28763TR, WAY28760TR, WAY24840TR I-Dos, ve şu an WAY28862TR I-Dos kullanıyorum. Kafanıza takılan her türlü soruyu buyurun sorun fırsat buldukça yanıtlamaya çalışacağım.

Variosoft tamburlu modelleri öne çıkarmaya çalışıyorlar ama Variosoft tamburlu I-Dos modelleri hariç çamaşır yırtma problemi çok yaşandı. Birebir şikayetvar.com sitesinde Variosoft tamburlu I-Dos olmayan modellerde BSH çok sorun yaşadı çamaşır yırtma ve delme konusunda. Size tavsiyem WaveDrum lı bir makine olur bunlarında en üstünü WAY28862TR I-Dos dur.

Yapıştırma kazan olayına gelince bunlar kompakt kazan olarak geçer. Kazan grubu olası rulman arızasında komple değişir. Bu sizin için kayıp değil avantajdır. Çünkü rulman arızası işçilik masrafı çok fazla rulman grubu en fazla 25 tl iken sizden 350-400 tl arası tutar ister servisler. Ayrıca makinenizin servise gidip 1 hafta kalması da ekstradan bir külfet.

Şuan ben WAY28862TR kullanıyorum. Eski kullandığım makineleri de yazdım. Bosch teknik birime telefon ettim. Yapıştırma kazan evde değişebiliyor, ayrıca yeni bir kazan ve tambura sahip oluyorsunuz. Ücreti şuan 350-400 arası Aqua sensor lü kazan modeli.

Yani siz vidalı kazan alınca rulman değişimi yapamayacaksanız yapıştırma kazanlı model almak en mantıklısı. Ayrıca ekstradan yepyeni tamburda ve kazan grubu da sizin oluyor.

Ayrıca şunu da belirteyim, Rulmanlar fabrikada çakıldığı gibi sonradan çakılamıyor. Rulman arızası sonrası arka kazan çıkarılıp yeni rulman çakılması dikkat isteyen bir konu ve ne kadar istense de fabrikadaki makineleri rulmanları preslemesi gibi olmuyor. Bu yüzden içiniz rahat yapıştırma kazan alabilirsiniz. Hem aynı paraya yepyeni kazan grubu ve tamburada sahip olursunuz.

WAY28862TR I-Dos şu ana kadar kullandığım diğer makinelerden yazılım, kalite, Aqua Sensor başarımı ve sessizlik açısından çok daha önde.

Bir konuya yazılımı ile ilgili detaylı yazı yazmıştım aratıp bulabilirsiniz. Diğer makinelerime göre dengeleme aşaması, sıkma düzeni, köpük söndürme işlemleri, Aqua Sensor başarımı çok daha fazla geliştirilmiş.

Sormak istediklerinizi sorun seve seve cevaplarım.

Yapıştırma kazanda da değişim yapabilen ustalarımız mevcutmuş...

İnsan yeterki istemeye görsün....

http://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/kompakt-yap%C4%B1%C5%9Fma-kazan-rulman-ve-ke%C3%A7e-de%C4%9Fi%C5%9Fimi-resimli-anlat%C4%B1m-ariston-vb.71047/

Bir de soru sorayım, 14w560 damla kazan değilmiş sanırım, üstte bazı sıkıntılardan bahsetmişsiniz güncel de halen bu tip şikayetler duydunuz mu hiç?

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

Forumu okudum FP olarak profilonun 1400 devir olan modeli tavsiye edilmiş, makine güzele benziyor ama forumu okuduğumda gördüğüm ses probleleri kafamı karıştırdı.

Sonra Bosch satan bir tanıdık bulduk :D 1490 liraya peşin bayiden WAT24480 modelini alabiliyoruz, ya da 8 kg modeline mi yönelelim?, profilo henüz fiyat alamadık yakınlarda bayii yok.

Hangisini alalım :)

Profilo'da duyacağınız sesi Bosch'ta da duyacaksınız. Aralarında hiçbir fark yok. Denek istediğim marka için boşuna fiyat farkı vermeyin.

Hatta 7kg 24440 modelinin ses seviyesi 9kg Profilo'dan daha yüksek.

Benim önerim CMG140DTR.

Neden üzerinde Bosch yazıyor diye sıkma devri daha düşük ve ses seviyesi daha yüksek bir model alasınız ki?

Bosch'da hassas durulama düğmesi varken Profilo'da yok. O yüzden iki cihaz da her bakımdan aynı demek doğru olmaz. Mesajlarınızda hep aynı diyorsunuz ama cihazlarda fonksiyon farkı var.

edit:düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enarr -- 25 Şubat 2016; 19:23:15 >

• Ben de uzun araştırmalardan sonra Bosch HomeProfessional WAYH2890 modelini aldım ,,Fiyat 2.800 tl
    yakında bir video atarım ..Makina dehşet
    Ben iyi rakama iyi Teknolojiyi aldığımı düşünüyorum.Darısı olmayanlara

WAY28862TR modeli 3500 tl (Fena kazık fiyat :)))

• hayırlı olsun
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.