Şimdi Ara

(son durum)zehir arkadaşlara, acil yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkada#351;lar hepinize çok çok te#351;ekkür ederim, zor da kald#305;#287;ü#305;m bir arada yaln#305;z b#305;rakmad#305;n#305;z ve hepiniz de#287;erli fikirlerinizi payla#351;t#305;n#305;z, hele son gelen mesajla bi tuhaf oldum, arkada#351;#305;m yan#305;ma gelip yard#305;m edebileceklerini yazm#305;#351;, helal diyorum size, süpersiniz süper, samimi söylüyorum çok duyguland#305;m...
    sorun ne mi? ram... diyeceksiniz ki... ram i kontrol etmedin mi? ettim, hatta ram sa#287;lam ba#351;ka makinede canavar gibi çal#305;#351;#305;yor....fakat kart giga, ram seçiyorumu#351;, kingston ram ' le de#287;i#351;ince sorun çözüldü... bu sorunun çözümüne ortak olan bütün arka#351;lar#305; sayg#305;yla selaml#305;yorum....

//////////////////////////////////

öncelikle şunu belirterek başlayayım, bir sürü büyük(!) dergiye ve de forumlara bu sorunumu yazdım, gelen tek satır cevap yok??? lafa gelince "her konuda yardım" iş işleme gelince tık yok.son başvuracağım yer burası, bu forum çok canlı ve genç, hadi zehir arkadaşlar bi fikir verin bana lütfen ...........

----------------

bir kaç bilgisayar parçası aldım...
    bilgisayarı monte ettiğimde bilgisayar hiç açılmadı, anakarttan hiç bir uyarı mesajıda gelmiyor(uyarı mesajı gelmemesi kafamı karıştırıyor)
    güç var fakat işlem yok(fanlar dönüyor, kartlara güç geliyor ama makine ölü), monitör sürekli reset konumunda
    anakartta ledler yanmıyor
    anakart kendini boot etmiyor, en azından hiç ses çıkarmıyor

GIGABYTE 8ID533 I845 478 SD-RAM SES SD
    CELERON 1700 box
    256 ram
    everest kasa

aldığım parçalar bunlar

bunları 4 mb pci bir ekran kartıyla çalıştırmaya çalıştım ama olmadı

ne yapmalıyım

sizce bu sorun nerden kaynaklanıyor olabilir ?

---------------

yardımlar için şimdiden teşekkürler

• parçaları sökerek denediğinde sinyal geliyor mu??

Belki anakartında sorun var ya da diğer bozuk pci kartlar makineyi kilitliyor..

RAMleri söktüğünde bipleme de gelmiyorsa anakartının BIOSu ya da yolları bozuk.. anakartı değiştir.
  • öncelikle sağolasın, ekran pci kartı kesinlikle sağlam, ram i söktüğümde uyarı sesi geliyor, ram i geri taktığımda gene değişiklik yok, görüntü sıfır, katın üzerindeki bütün kombinasyonları denedim, işlemci? işlemci sorun yaratabilir mi?
  • Çeşitli ihtimaller var
    1)(en kuvvetlisi) board un cpu yu desteklemiyor(gigabytın resmi sitesinde yazıyor)
    http://tw.giga-byte.com/products/8id533.htm
    2) Boardun pci vga desteklediğine eminmisin? yeni boardlar pek desteklemiyor zannedersem.

Kusura bakma ama yanlış bir kombinasyon yapmış gibi gözüküyorsun.Durum vahim. Yazdıklarımı değerlendirirsen sevinirim....
  • sende sağolasın, kombinasyon kötü kabul, çok içimi kararttın ya, pci kartı destekleyip desteklemediğini tam olarak bilmiyorum sen biliyormusun ?, cpu yu desteklemiyor derken hangi kritere göre bilgi verirmisin? yani desteklemesi için nasıl bir işlemci gerek ?
  • cpu konusunda dediklerim tam doğru olmayabilir çünkü celeron un 0.13 micronluk 478 pin lerini destekleyen boardlar p4 boardlar. ama sen sistemi bi agp4x kartla denemedikçe emin olma kendi pci kartından.
  • biosa jumperla reset atıp ve tüm parçaları kasa dışına çıkarıp denedinmi. kısa devre yapıyor olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK ve ACİL YARDIM OKUMAYIN
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yok yapmadım, ama kasa dışında denedim, jumper yerine pili çıkarsam farkeder mi ?
    bir de bu anakartı kullanan arkadaş varsa, hiç pci kartla çalıştırmışmı acaba?
  • ben hâlâ anakarttan şüphe ediyorum..
  • hangi pc dergisine soru atarsan at, cevap gonderirler. senin soru pek cevaplanabilecek bir tarzda sorulmamis. ipin ucunun nereden tutulacagini soylemeye kalkilsa, donanimlar yani is var :-)
    monitor surekli reset konumunda derken ne demek istedin? yani hic acilmiyor ise, ekran karti arizali derim, veya monitor'e-kasaya fis tam oturmuyor mesela yani..
    neler yaptin hic yazmamissin, parcalar saglam mi acaba nerden aldin? elektrik baglantilarini yanlis yapmis olabilirsin.. sen en iyisimi bu soruyu yazarken kullanmis oldugun bilgisayarin sahibine de bir danis yakindan daha iyi yardim yapabilir sana..
  • vala anlatmaya çalışıyorum ama başarılı olamıyorum sanırım, emin olduğum bişi varsa ekran kartı sağlam, ama 4 mb yani eski, anakartın bilgilerinde PCI slots support 33MHz & PCI 2.2 compliant diyor, benim pci kart 2.1 se açılır mı ? bu arada bunları yazdığım bilgisayarda fi tarihinden kalma
  • <b<font color='blue'><font face='Comic Sans MS'>Selam..
    Daha önce bizim iş yerinde de öyle birşey oldu.Güç geliyor,fanlar çalışıyor,görüntü yok,her hangi bir parçayı çıkarttığımızda ötüyordu.Problemi hiç beklemediğimiz bir yerden çözdük.Power suply değiştirdik makina canavar gibi açtı.
    .........Kolay gelsin!!!!</font id='Comic Sans MS'></font id='blue'></b>
  • vallahi tam tarif ettiğin gibi, power suply mi ? çok ilginç....
  • neredesin? yakınsan gelip yakından yardım edebiliriz.. çok ihtimal var çünkü..
  • arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim, zor da kaldığüım bir arada yalnız bırakmadınız ve hepiniz değerli fikirlerinizi paylaştınız, hele son gelen mesajla bi tuhaf oldum, arkadaşım yanıma gelip yardım edebileceklerini yazmış, helal diyorum size, süpersiniz süper, samimi söylüyorum çok duygulandım...
    sorun ne mi? ram... diyeceksiniz ki... ram i kontrol etmedin mi? ettim, hatta ram sağlam başka makinede canavar gibi çalışıyor....fakat kart giga, ram seçiyorumuş, kingston ram ' le değişince sorun çözüldü... bu sorunun çözümüne ortak olan bütün arkaşları saygıyla selamlıyorum....
  • HORT
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.