Şimdi Ara

Son dakika: Ziraat Bankası,BOTAŞ,TPAO,Türksat,BİST,Boru Hatları ve PTT Varlık Fonu'na devredildi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
10.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birileri gizlice bu Varlık Fonu hisselerini de satmaya başlamış doların bu hızlı düşüşü bunu gösteriyor. Kısacası layık olduğumuz şekilde yönetiliyoruz her seçimde ak partiye oy vermiş biri olarak söylüyorum bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Referandumda evet verin yoksa vallaha sataram köyü haaa 😀😀

• quote:

Orijinalden alıntı: zero-man

durumu özet geçiyorum;

Önümüzdeki yapılacak olan seçimlere reklam yapmak için devletin bir miktar paraya ihtiyacı var. Biliyorsunuz; devletimiz artik yol, köprü, hastane vs yapamıyor. Parası bittiği için yap-işlet-devret şeklinde harika bir çözüm buldu.

Gelelim sadete; sağdan soldan gelen ek gelirler tek bir fonda toplanacak, bu fon muhtemelen kısa süreli açıldı ve nisan ayina kadar sürmesi planlanıyor..(denenecek)(seçimlere kaynak sağlayacak)

Ancak fon güzel bir şekilde işleyip, halkımız ses çıkartmaz ise 99yilindaki ÖTV vergisi gibi kalmaya devam edecektir.

iyi günler.

iyi mi günler?

Son dakika: Ziraat Bankası,BOTAŞ,TPAO,Türksat,BİST,Boru Hatları ve PTT Varlık Fonu'na devredildi

25.01.2017
    Az dışarı çıkta dünyayı gör

• quote:

Orijinalden alıntı: Surpentor

Sen sanki çok bilgi sahibisin ya

Çok biliyorsan buyur sen anlat.

• KayhanKaan kullanıcısına yanıt

gecesi kaç para?

Osmangazi köprüsüne gibi olmasi

• İstesek de istemesek de kendi bildiklerini okuyorlar kimin cebi dolacak kime peşkeş çekilecek bu saatten sonra umrumda değil isterlerse thy yi ne var ne yok hepsini araplara ona buna satsınlar zerre umrumda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex

ÖZET: Devletin en büyük ticari kuruluşlarını tek bir kanun hükmünde kararname ile denetimden kaçırdılar.

Bundan sonra senin, benim, çocuklarımızın ve her vatandaşın hakkı olduğu bu kurumları AKP partisi kendi çiftliği gibi yönetecek. Onlar artık halkın değil, AKP'nin. Kağıt üstünde 1 milyara, gizli kapılar ardında 10 milyara satsalar kimsenin ruhu duymaz.

Başına Yiğit Bulut gibi, kendi hayal dünyasında yaşayan birini getirdiler. Bu adamın son yıllarda hiç bir yorumu, öngörüsü veya beklentisi tutmadı. Nasıl batırdığını, bu kurumların nasıl eridiğini ve çocuklarımıza bırakacağımız mirasımızın nasıl değersizleştiğini göreceğiz.

Başkanlık gelmeden neyin nasıl gideceği belli oldu, hala Evet düşünen varsa bir daha düşünsün!

Ne yazıkki anlamak istemedikleri için bu yazdıklarınızı görmezden geliyorlar anlamak mümkün değil galibada başlarına gelmeden anlamayacaklar arada kaynayan biz olucaz

• quote:

Orijinalden alıntı: CanavaR31

Birileri gizlice bu Varlık Fonu hisselerini de satmaya başlamış doların bu hızlı düşüşü bunu gösteriyor. Kısacası layık olduğumuz şekilde yönetiliyoruz her seçimde ak partiye oy vermiş biri olarak söylüyorum bunu

Nick'te canavar harbiden

Bu arada dediğiniz ne yazıkki doğru
  • Şu aktrolleride devretseler ya belki alan çıkarda devletin kasasına 3-5 kuruş para girer.
  • Bu işlerden anlamayan insanlara yutturursunuz bu yorumlarınızı. İşiniz gücünüz insanların algısını hükümete karşı kullanmaya çalışmak. Bu vesile ile de referandumdan bir hayır oyu da olsa çıkarabilmek. Beni kandıramazsınız. İnanıyorum ki kimseyi kandıramayacaksınız. Siz yalanlarınızla baş başa yaşamaya devam edin. Kendi yalanlarınızla kendinizi kandırmaya devam edin.
  • sorceress kullanıcısına yanıt
    Söylemleriniz yalan dolan algı manipülasyon hükümet karşıtlığı üzerine kurulu.Görünüşe göre kendinize ait bu konu hakkında en ufak fikriniz bile yok ezberden konuşuyorsunuz.Varsa da düşünceniz yazın saygı ve edep çerçevesinde tartışalım.Yorumda bulunacaksanız kişi ve kişilere değil yapılan yoruma saldırın.Daha samimi olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sorceress

Bu işlerden anlamayan insanlara yutturursunuz bu yorumlarınızı. İşiniz gücünüz insanların algısını hükümete karşı kullanmaya çalışmak. Bu vesile ile de referandumdan bir hayır oyu da olsa çıkarabilmek. Beni kandıramazsınız. İnanıyorum ki kimseyi kandıramayacaksınız. Siz yalanlarınızla baş başa yaşamaya devam edin. Kendi yalanlarınızla kendinizi kandırmaya devam edin.

Bravo kardeşim. Büyük resmi görüp büyük oyunu bozdun. Ayrıca satacaksa benim malımı satacak kim ne karışır??

Birkaç cahilin eline milyarları teslim edip, paralar buharlaşıp dımdızlak ortada kaldığında "kandırılmışız" demek yok ama. Söz mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

Konuyu okudumda,arkadaşlar bu kadar paranoyak olmayın,yapmayın,etmeyin. Bir insanı sevmeyebilirsin,anlarım. Ama bu adam seçiliyorsa,onu kötülemek,her yaptığına bir kulp takmaya çalışmak,senin yaşadığın bu toprakları sıkıntıya sokmaktan başka bir işe yaramaz. Ben de sevmiyorum ve oyda vermiyorum ama saygı duyuyorum.

Konuya gelirsek,

Sanırım bu hükümetin 15 senedir yaptığı ya da yapmaya çalıştığı en iyi iş bu olucak. Yok peşkeş çekilcek yok satılcak falan diye düşünmeyin. Hükümet şu an istese zaten satar bunları. Bürokrasinin zaman kaybından kurtulunca,hizmet kalitesinin yükseleceğini umuyorum.

Sayıştayın denetleyip,denetlememesi çok önemli değil. Yolsuzluk yapacak olsalar, sayıştayıda görevlendirecek yine bu hükümet. Tarafsız denetleme şirketleri bu konuda dahada performanslı olucaktır.

hocam sen lisede falan vatandaşlık dersi görmedin mi ? sayıştay kime bağlıdır ne iş yapar bilmen lazım. öyle kendine bağla kendin yönet kendin denetle ne anlamı kaldı o zaman kurumların...

varlık fonu nedir izleyiniz
    http://gazeteport.com/2017/sinirsiz-yetki-var-ama-sorumsuz-bir-yapi-95092/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 7 Şubat 2017; 3:41:54 >

• marxx kullanıcısına yanıt
    Okudum,okudum da anladım. Anlamadığım yerde araştırdım. Sayıştay meclis adına kamu kurumlarının mali harcamalarını vs denetleyen bir yargı organıdır. Atamalarıda meclis yapar. Dolayısıyla mevcut hükümet demek yanlış olmaz.

Sayıştay denetleyemecek diyerek trollük yapanlara anlatmak istediğim şu;

1- Yolsuzluk yapmak için fona aktarmaya ihtiyaçları yok. Kendi adamlarını atar,yine yaparlardı.

2- Sayıştay Limited,Anonim vs hiçbir şirketi denetleyemez. İşi değildir. Sadece kamu kurumlarını denetler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

Okudum,okudum da anladım. Anlamadığım yerde araştırdım. Sayıştay meclis adına kamu kurumlarının mali harcamalarını vs denetleyen bir yargı organıdır. Atamalarıda meclis yapar. Dolayısıyla mevcut hükümet demek yanlış olmaz.

Sayıştay denetleyemecek diyerek trollük yapanlara anlatmak istediğim şu;

1- Yolsuzluk yapmak için fona aktarmaya ihtiyaçları yok. Kendi adamlarını atar,yine yaparlardı.

2- Sayıştay Limited,Anonim vs hiçbir şirketi denetleyemez. İşi değildir. Sadece kamu kurumlarını denetler.

hükümetle meclis aynı şeyler mi ? enteresan yanlış cümleler kurup nasıl inanıyorsun çok şaşkınım şuan. partiler üstü bir kurumun denetimine tabi olacakken artık kafana göre seçtiğin bir bağımsız denetleme kuruluşu denetleyecek işte. meclisten bir komisyon hele durun bakalım ne oluyor bizim bu kurumlara diyemeyecekler. neyse hayırlısı olsun bakalım, benim içime sinmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 7 Şubat 2017; 3:59:57 >

• marxx kullanıcısına yanıt
    Ya hocam Ak parti mecliste istediğini yapabilen bir parti olduğumiçin diyorum. Bende biliyorum hükümetle meclis aynı şey değil.

Bağımsız denetim sayıştaydan daha iyi olabilir,bi başlasın bakalım.

• Akp'li herhangi birine laf anlatmayı bıraktım artık.Hepsi büyülenmiş,badelenmiş gibiler.Tayyip ne derse ona inanıyorlar...İnanmaya devam etsinler.

O sebepten bu varlık fonu dümeni iyi oldu.Tam detayları ile şurda yazıyor ne olduğu.
    http://www.businessht.com.tr/piyasalar/haber/1380750-finansmandan-denetime-turkiye-varlik-fonu-hakkinda-her-sey

Ama okumak isteyenler için en önemli maddeyi söyliyeyim.

10) Fon vergi ödeyecek mi?

Fon ve iştirakleri kurumlar vergisinden muaf tutulacak.

Peki vergi ödemeyecek şirketler hangileri?
    http://www.yenisafak.com/ekonomi/varlik-fonu-nedir-iste-turkiye-varlik-fonuna-devredilen-kurumlar-2608424

Peki rekor kurumlar vergisi ödeyen kurumlar hangileri?
    http://www.hurriyet.com.tr/kurumlar-vergisi-rekortmenleri-belli-oldu-40143797
    http://www.bmvdb.gov.tr/bulten/BMVDB_2015rekortmenler/index.html

Son soru ise çok basit.Çomarlar bile anlayabilir.
    Bu vergi şampiyonu kurumlar varlık fonuna devrediliğine göre ve devredilen şirketler vergiden muaf sa (vergi ödemiyor yani) bu vergiler kimden alınacak?
    Daha doğrusu bu vergileri almadığın için bütçe açık vericek.O açık nerden kapatılacak?

Tabiki vatandaşın sırtına bindirilecek vergilerden...Hadi gözünüz aydın çomarlar yaşadınız...

• Sürekli eleştiriyordu bu hükümeti Rahmetli Erbakan(Çok sevdiğimden değil öldüğünden rahmetli dedim)

"Herşeyi satıyorlar, siyonizme hizmet ediyorlar" diye.
    Oynanan oyun Filisten'dekiyle paralel. Sonumuz benzemez inşallah. Çünkü çocukluğum yaşlı çok müslüman(!) amcaların "ama onlar da herşeylerini Yahudilere satarak hakettiler bu zulmü" saçmalıklarıyla dolu.
  • quote:

Analytics
    ‏@fufibir

1.Varlık fonu bilgiseline başlayalım.Biraz ulusal Biraz UA alandan örneklerle adım adım anlamaya çalışalım.

09:18 - 06 Şub 2017
    3 yanıt 43 retweet 74 beğenme

Analytics ‏@fufibir 13 sa.13 saat önce

2.Önce ne olduğuyla başlayalım.Genelde ülke eğer bütçe fazlası veriyorsa yani gelirleri giderlerinden fazlaysa paranın kullanımı sorundur.
    2 yanıt 8 retweet 22 beğenme

3.Bu parayı kullanmanın 5 yolu var.
    1)Vatandaşlık hissesi olarak dağıtırsınız.(Eski Libya)
    2)Harcamaları artırırsınız.(BAE)++
    9 retweet 22 beğenme

4.3)Borçlarınızı vadesi gelmeden kapatırsınız.
    4)Hane halkının vergi yükünü azaltırsınız.
    5)Fon oluşturur geliri yönetirsiniz (Varlık)
    8 retweet 21 beğenme

5.Varlık fonu kuruyorsanız bunun 3 kaynağı vardır.
    1)Emtia.(Petrol,Bakır(Şili),Doğalgaz vs.)
    2)Emtia dışı gelirler.(Emeklilik fonları vs.)
    6 retweet 18 beğenme

6.
    3)Son kaynak ta sizin mabadınız.Yaratıcılığızla oluşturduğunuz geliri olmayan fon.(Türkiye,Meksika)
    2 yanıt 8 retweet 34 beğenme

7.Peki nedir varlık fonu?Ülkece artırdığınız parayı küresel anlamda çeşitli finansal işlemlerle daha da artırmayı hedefleyen fonlardır.
    10 retweet 23 beğenme

8.Yani kısaca devlet fazla parayı bürokratik engellerle eritmeden ekstra kazanca çevirmek için böyle bir tasarrufa gitmektedir.Peki sebebi?
    2 yanıt 10 retweet 17 beğenme
    Analytics ‏@fufibir 12 sa.12 saat önce

9.Özellikle emtia(petrol) zengini ülkeler değeri çok değişen ve çok fazla parayı verimli harcayamazlar.Bütçe dengelerini bozar.
    8 retweet 18 beğenme

10.Hayali 2 odalı bir ev olan yoksula 40 milyon ikramiye çıktığını düşünün.2odalı değil 10 odalı ev araba alır ama sonra?
    8 retweet 18 beğenme

11.Ülke hacmi de bunun gibi hemen büyütülemez.Süreç gerekir.Aksi takdirde altın kaplama porsche alırsınız ama ülkeye getirisi olmaz.Anladık?
    9 retweet 21 beğenme

12.Peki varlık fonları neyi amaçlar?Üç ülkeden örnek verelim.
    Norveç:Gelecek nesillere miras.
    Kuveyt:Petrol geliri yok olduğunda finansman
    10 retweet 18 beğenme

13.Çin:Askeri teknoloji,Sivil teknoloji ve mega projelere finansman desteği.(Tabii çok kısaca özetledim bu kadar değil hiçbiri)
    2 yanıt 9 retweet 19 beğenme

14.Peki varlık fonları nasıl yönetilir?
    Arkadaşlar iki yöntem vardır.Genelde MB denetiminde yönetilirler.MB yapısı ve özerkliği uygundur.
    11 retweet 15 beğenme

15.Özel şirket(holding) kurularak fonlar bu bünyede toplanır (TR'deki gibi).Daha esnek olmasına rağmen şeffaflık eleştirisine maruz kalırlar
    9 retweet 16 beğenme

16.Kazanç getirme dışında ne işe yararlar?Biraz da bundan bahsedeyim.
    8 retweet 16 beğenme

17.Yerel sektör yatırım ve projelerine destek için kullanılabilirler.
    Piyasaları dengeleyici müdahalelerde bulunabilirler.
    7 retweet 14 beğenme

18.Özel sektörün finansmanda çekingen kaldığı AR-GE ve ağır sanayii yatırımlarına katkı sağlayabilirler.
    7 retweet 14 beğenme

19.Bu bilgileri verdik.Şimdi biraz da Türkiye'deki yatırım fonu hakkında konuşalım.TR,Meksika ve İtalya karşılıksız fonlar kuran ülkeler.
    8 retweet 17 beğenme

20.Her üç ülkenin ortak özelliği....Hmmm söylemeye gerek yok herhalde siz biliyorsunuz😉
    4 yanıt 6 retweet 20 beğenme

21.Türkiye'de varlık fonunun gelir fazlası kaynağı olmadığına göre kaynak yaratılması gerekiyor.Uzunca yazamayız ama kısaca en büyük kaynak:
    5 retweet 13 beğenme

22.Kamu kurum kuruluşlarından kar edenlerin varlık fonu tarafından yönetilmesine karar verilenler.Birde özelleştirme gelirlerinden artanlar.
    7 retweet 15 beğenme

23.TVF'nun denetlenmesi ise Lehman Brothers la batan ABD varlık fonunun denetlenme yöntemine rahmet okutacak nitelikte.Denetleme yok gibi.
    10 retweet 18 beğenme

24.Şimdi TR'de varlık fonu ne işe yarar?Ya da yarar mı?
    Aslında bu fonlar iyi yönetilirse (ve iyi denetlenirse) yarar.
    2 yanıt 7 retweet 17 beğenme

25.Piyasa üretime yönlendirilir,KOBİ destekleri sağlanır ekonomi canlandırıcı tedbirlere teminat gösterilirse kazançlı olur.
    8 retweet 17 beğenme

26.Ancak mevcut idarede bu işaretleri görmek zor.Şimdiye kadar sürdürülen yanlış ekonomik büyüme modelinde ısrarcı olunacağı anlaşılıyor.
    8 retweet 18 beğenme

27.Dolayısıyla en başta bütçe dışına çıkarılan bu fon bütçe ile ilgili açıkların artmasına yol açacak.Üstelik bütçeyi "karanlıklaştıracak."
    9 retweet 19 beğenme

28.Bu fonlar "kazanabildikleri" gibi "kaybedebilmektedir" de.Ecdadı devlet hazinesini Alman borsalarında batırmış bir toplum olarak riskli😃
    14 retweet 28 beğenme

29.Aynı zamanda şirket bazında yönetildiklerinden muhalif iş çevrelerine vatandaşlara karşı bir "tehdit" ve "şantaj" unsuru olarak kullnlblr
    9 retweet 18 beğenme

30.Karlı ve büyük şirketlerin Sayıştay denetiminden çıkması bu şirketlerde eskiden yapılan (varsa) yolsuzlukların da tespiti yolunu tıkar.
    2 yanıt 18 retweet 29 beğenme

31.Son kararlar özelinde Varlık fonuna devredilen şirketler stratejik öneme haiz kuruluşlardır.Bunların özelleştirilmesi/satılması ++
    10 retweet 23 beğenme

32.++devletin bir bütün olarak varlığını tehlikeye atar.
    2 yanıt 10 retweet 26 beğenme

33.Son olarak ta varlık fonu gelirlerinn gömülü yatırım diyebileceğimiz inşaat sektörünün desteklemesnde kullanılması çöküşü daha da büyütür
    2 yanıt 16 retweet 30 beğenme

34.Umarım fazla dağılmadan anlatabildim.Umuyorum ki devletimize milletimize hayırlı olur.Okuduğunuz için teşekkür ederim:)

https://twitter.com/fufibir/status/828654217560723456

• quote:

Serpil Tatan
    ‏@serpiltatan_

1-Gelecek kuşaklara refah aktarmak için kullanılan Varlık Fonu bizde gelecek nesillere devasa borç mu aktaracak? VARLIKımızFONa FedaOldu

12:14 - 06 Şub 2017
    17 yanıt 160 retweet 142 beğenme

Serpil Tatan ‏@serpiltatan_ 10 sa.10 saat önce

2-Varlık Fonu bir ülke bütçe fazlası veriyorsa bu varlıkları değerlendirmek için kullanılır ama tersi Türkiye'de cari açık var #oshradyo
    3 yanıt 50 retweet 52 beğenme

3-Ziraat Bankası,PTT,BOTAŞ,BİST,TÜRKSAT,Türk Telekom,Çaykur,Eti Maden,TPAO,THY ve Halk Bankası Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'ye devredildi
    5 yanıt 40 retweet 33 beğenme

4-Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 3 milyar TL 3 ay sonra ödenmek şartıyla Varlık Fonu'na aktarılmıştır. YolunSonu VarlıkFonu
    3 yanıt 50 retweet 30 beğenme

5-Varlık Fonu denilen Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. unvanlı şirketin yönetim kurulu üyeleri arasında Yiğit Bulut bulunmaktadır.
    34 retweet 27 beğenme

6-Varlık Fonu şirketi ve alt fonları gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulmakta,KDV gibi vergi istisnaları bulunmaktadır. #BenİstiyorumKi
    4 yanıt 29 retweet 29 beğenme

7- @ugurses :Varlık Fonuna KHK ile devir gibi tedbirler OHAL'le ilgisiz,hukuk dışı uygulamalardır. Kuruluşlar çiftlik gibi kullanılacaktır!
    41 retweet 35 beğenme

8-Varlık Fonu Sayıştay denetimine tabii değildir. Bağımsız denetime tabiidir yani fiilen denetim olmayacaktır. Meclis tamamen devre dışıdır!
    3 yanıt 53 retweet 40 beğenme

9-AKP bu son Varlık Fonu hamleleriyle ekonominin battığını,Devletin mali iflas eşiğine geldiğini göstermiştir. #geleceğebirnotbırak
    67 retweet 58 beğenme

10-Turistik beldelerdeki turizm arazileri dahil birçok taşınmaz,arazi KHK ile Fona devredilmiştir. Uluslararası saygınlığımız dibe vurmuştur
    51 retweet 45 beğenme
    Serpil Tatan ‏@serpiltatan_ 9 sa.9 saat önce

11-FETÖ'yle mücadele için çıkartıldığı söylenen OHAL KHK'larıyla Devletin son değerli birikimleri teker teker Varlık Fonuna aktarılmaktadır!
    44 retweet 36 beğenme

12-1 yıl içinde ödenmesi gereken dış borç 165 Milyar $ ve borçları ödemek için kamu varlıklarının KHK ile Fona devredilebileceğini yazmıştım
    3 yanıt 56 retweet 45 beğenme

13-Varlık Fonundan teminat vermek suretiyle borçları ödemekte zorlanan yandaş şirketlerin batışını geciktirmek isteyeceklerdir! #atsepete
    4 yanıt 42 retweet 43 beğenme

14-Aylık ortalama ithalat 17 Milyar $ civarında ve Cari açık ciddi boyutlardadır.Döviz getiren ihracat hep azalmakta,turizm can çekişmekte!
    3 yanıt 33 retweet 36 beğenme

15- Yurt dışına giden sermaye,komşularla kavgalı ilişkilerimiz ve düşük fiyatlı ihracat kalemlerimiz de gelen dövizi azaltmaktadır!
    2 yanıt 24 retweet 35 beğenme

16-Kaynağı belirsiz para bile artık gelmemektedir. Gelen yabancı para piyasalarda spekülasyon yapmakta ve vurgunu yapıp gitmektedir!
    3 yanıt 35 retweet 43 beğenme

17-Gurbetçilere "sünnet düğününüzü burada yapın" diye çağrıda bulunacak kadar ekonomi vahim durumdadır! YolunSonu VarlıkFonu
    7 yanıt 84 retweet 67 beğenme

18-Toplam batık kredi miktarı 58 milyar TL'ye ulaşmış durumdadır. Bireysel batık kredi ise 18.8 milyar TL'ye ulaşmıştır!
    50 retweet 36 beğenme

19-AKP vergi indirimleriyle tüketimi özendirme gibi palyatif çözümleri kalıcı hamlelere tercih etmekte ve daha fazla zarar bırakacaktır
    2 yanıt 25 retweet 24 beğenme

20-Varlık Fonunun sonu Düyun-u Umumiye gibi olacağı aşikardır. Tek adam şirketi gibi yönetilen çift başlı Hazine çöküşü hızlandıracaktır!
    32 retweet 23 beğenme

21-Fondaki varlıkların bir kısmı örtülü ödeneğe aktarılabilecek ve seçim çalışmaları gibi belirli bir grubun menfaatlerine kullanılacaktır!
    5 yanıt 31 retweet 27 beğenme

22-Fondaki şirketler satılabilecek ve belki en büyük özelleştirme yapılacak ve eldeki son kuruluşlardan da olacağız! VARLIKımızFONa FedaOldu
    26 retweet 19 beğenme

23-İşsizlik Fonu dahil ülkenin varı yoğu Fona aktarılmakta ve buradan denetimsiz kullanılacaktır. AKP her kurumu çökmüş bir Devlet bırakacak
    3 yanıt 32 retweet 29 beğenme

24-Çift başlı Hazine yönetimi ve son kaynakların da Fon yoluyla aktarımı ile önümüzdeki aylarda memur ve emekli maaşları ödenemeyebilecektir
    2 yanıt 52 retweet 47 beğenme

25-AKP sıkıştıkça bireysel hesaplar dahil, özel bankaları ve şirketleri bile Fona aktarabilecektir! Yaptıkları yapacaklarının garantisidir!
    2 yanıt 39 retweet 36 beğenme
    Serpil Tatan ‏@serpiltatan_ 8 sa.8 saat önce

26-Büyük sermayedarlar Fondan kullanım ümidiyle ses çıkarmayabilir ama gelecekte kendi varlıkları da bir KHK ile Fona aktarılabilecektir!
    28 retweet 29 beğenme

27-Anayasa'nın 121. maddesine göre olağanüstü halin gerekli kılmadığı konularda KHK çıkarılamaz.OHAL ile ilgisiz bu KHK'lar Anayasaya aykırı
    3 yanıt 43 retweet 38 beğenme

28-Bu KHK'lara dayanarak yapılan işlemlerin mali zararları imza atanları bağlar ve zararlar imza atanlara rücu edilecektir!
    4 yanıt 24 retweet 27 beğenme

29-OHAL kalkınca KHK'lar geçerliliğini yitirecek amaörneğin 50 yıllığına madenler yabancı şirkete verilse uluslararası mahkemeye konu olacak
    4 yanıt 21 retweet 28 beğenme

30-Varlık Fonu şirketi de borçlarını ödeyememesi halinde Şirkete aktarılan Kamu taşınmazları,topraklar yabancılarca ipotek ettirilecektir!
    30 retweet 25 beğenme

31-Türkiye artık uluslararası sermaye piyasalarından düzenli şekilde borç alamaz hale gelmiş ve teminatları çöp durumundadır!
    3 yanıt 21 retweet 24 beğenme

32-Bu kadar büyük yetkilere ve varlıklara hükmeden Varlık Fonundan yararlanan ciddi birilerinin birgün uçağa binip kaçtığını duyar mıyız?
    2 yanıt 31 retweet 28 beğenme

33-AKP'nin son ekonomik hamleleri ile borsa ve bankacılık sektörünün çöküşü kaçınılmazdır!1929 Büyük Buhran benzeri buhran yaşanacaktır!
    4 yanıt 37 retweet 27 beğenme

34-AKP iktidardan gidince geriye ekonomisi batmış, kurumları çökmüş,yıllarca borçlandırılmış bir Devlet bırakacağı net şekilde görülmektedir
    39 retweet 41 beğenme

35-Almanya Hitler'in bıraktığı devasa enkaz ve ağır tazminatlar için yıllarca fazla mesai yapmış işçiler 10 yıl günde 3 patatese çalışmıştır
    4 yanıt 36 retweet 30 beğenme

36-AKP'nin bırakacağı devasa enkaz sonrası tüm yurtseverlere büyük görevler düşmektedir. BAŞKOMUTAN ATATÜRK'ün tavsiyelerini dikkate alınız!
    6 yanıt 28 retweet 44 beğenme
    Faysal ‏@1Deveci 8 sa.8 saat önce

https://twitter.com/serpiltatan_/status/828698382516359168

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.