Şimdi Ara

Sol El Parmaklarında Uyuşma ve Karıncalanma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
4
Favori
148.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BonezCrusher

    quote:

    Orijinalden alıntı: iBGK

    Bu sene bilgisayar muhendisligini kazandim haliyle bu yasima kadar bilgisayar tek eglencem oldu. Darkness'in anlattiklarinin birebir aynisi bana da halen olmakta, bu yazilari okuduktan sonra psikolojikman daha da artti:) ovusturmaya basladim ins duzelir

    Dirseni masanın üstünde cok tutunca oluyor hocam benimde oldu sol parmaklarım hepsi değil 3 tanesi oluyordu yürürkende olmaya başlamıştı korktum ilk sonra düz tutunca düzeldi kendi kendine ondan sonra daha birşey olmadı geçmiş olsun hocam umarım kısa zamanda düzelir.

    Arkadaşlar benimde 1 haftadır aynı dertten muzdaribim. Sol dirseğimden aşağısı ve sol elimin baş,işaret ve orta parmağında karıncalanma oluyor. Bu sayfayı okuyunca, bazı arkadaşların anlattıklarıyla benim problemimin örtüştüğünü gördüm. Bilgisayar başındayken sol kolumu sürekli masaya dayağımı farkettim. Günde 10 saat bilgisayar başında yüzlerce mail okuyup yazarak haftada 5 gün çalıştığımı düşününce bu sebepten kaynaklanması kuvvetle muhtemel. Çevremdekiler boyun fıtığıda olabilir dediler ama önce bir süre kolumu masaya dayamadan çalışmaya ve düz tutmaya gayret ederek kendi kendine düzelirmi diye bekleyeceğim. Sonucu yine buradan paylaşırım.




  • arkadaşlar bendede iki gündür karıncalanma oluyor çok aşırı derecede rahatsız edici bişey herkese ALLAH dan acil şifalar diliyorum
    benim işim masa başı degil ama hergün yaklaşık 6 ila 7 saat kadar kullanıyorum ama ondan oldugu konusunda teredütümlerim var sigara içiyorum açıkcası ilk karıncalanmada tırsdım ama bu konuyu görünce bir nebze rahatladım inşallah önemli bir şey degildir tekrardan herkese geçmiş olsun
  • Merhaba,

    30 Kasımda burada bahsettiğim; Sol dirseğimde ve sol elimin parmaklarında yaşadığım karıncalanma ve uyuşma sorunu tamamen düzeldi, kasım sonlarına doğru başlayan sıkıntının sürekli sol dirseğimi masaya dayayarak çalışmamdan kaynaklanabileceğini düşündüm ve bu şekilde oturmamaya dikkat ettim. 1 ay sonra karıncalanma ve uyuşmalar azalmaya başladı. 2. ayın sonunda tamamen düzeldi.
  • boyun fıtıgı da bu gibi sorunlara neden olabiiyor
  • Herkeze geçmiş olsun.öncelikle bu sorun bende de vardi.hatta sol elimi birakin vucudumun her tarafına yayilmisti bu karincalanmalar.ilk sol el parmaklar,sol kol,sağ kol,dişlerin,agizim(bir sure sonra zor konuşmaya baslamistim),karnim(zor nefes almaya basladim burda da).neyse iste her tarafim karincalanmisti.ama ya klasik 30-45 dk sonra geciyor.ben oyun manyagiydim hep pcdeydim.disarida cikmiyordum.boyle oldum.neyse ama anladim pcden olduğunu sorunun.sildim oyunlari girmedim pcye çok fazla ve bir sure sonra bu karincalanmalar olmamaya başladı.benim durumuma gelmediyseniz korkmayin olmezsiniz.neyse pcye fazla oturmayin düzelir.spor da yapin.bu konuya da şans eseri rastladim.geçmiş olsun tekrardan.simdi rahatim Allah a şükür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba abilerim, ben 15 yaşındayım. Aynı sorunun biraz hafifi bende de var. Çok oyun oynardım ama oynarken yoktu. 3 ay spor salonuna gittim ve bir çok kol hareketi yaptım. Ancak ordada hiçbir sorun yokken, şınav çekmeye başladığımdan beri serçe ve yüzük parmağımda hafiften bir karıncalanma oluyor. Pek rahatsız edici bir durum değil sadece şınav çekerken oluyor. Bunun farklı bir sebebi olabilir mi ?
  • Ameliyatsız %80 oranında tedavi bel ve boyun fıtığı boyun düzleşmesi bel (disk) kayması kireçlenme romatizma migren panikatak varis kilo felç ve engelli down sendromu otizim eklem ağrıları uyku problemleri
    www.nurisamur.com
     Sol El Parmaklarında Uyuşma ve Karıncalanma




  • Bu sorun bir haftadir bendede var,sol serce ve yuzuk parmaginda uyusma,butun psikolojini bozan bi durum.pazartesi doktora gidicem umarim duzelir.

    Bende bilgisayar basindayim hep yazilimla ugrastigimdan sorun ciktigindan beri nefret ettim pcd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol el serçe parmak ve yüzük parmağının serçe parmağa bakan tarafının uyuşması. Ben de de 10 günden beri başladı. Netten baktığım kadarıyla ulnar sinir sıkışması denen olay. Ve tabi tahmin edebileceğiniz üzere ben de sürekli bilgisayar başında, sol kolunu sandalyeye masaya dayayan biriyim ve sinir sıkışmasının sebebi bu.

    Ameliyat falan sıkıntılı iş her zaman. Alternatif tedavi yöntemleri uygulayan arkadaşlar yine buradan paylaşmaya devam etsin lütfen.
  • xbayus X kullanıcısına yanıt
    spor yapacaksın , spor yapmazsan yani kolu haraket ettirmezsen ilerler ilerleyince de normal yaşamını etkiler, ağrıların çoğalık baya sıkıntı yaşarsın, ameliyat olma en son çare olarak düşün bu ameliyat işini.

    velhasılı keilam boyun fıtığı, bel fıtığı, sinir sıkışması, vb. bunların hepsi hareketsizlikten aynı pozisyonda kalmaktan kaynaklanan rahatsızlıklar, kaslar hareket etmeyince de güçsüzleşiyor bu da bu süreci biraz daha hızlandırıyor.

    bu tür hastalıklara yakalanmamamının , yakalanmış iseniz kurtulmanın rahata ermenin tek yolu, hareket hareket hareket, spor , spor , spor , spor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigbooss

    spor yapacaksın , spor yapmazsan yani kolu haraket ettirmezsen ilerler

    Dirsekte ulnar sinir sıkışmasının çözümü bu diyorsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xbayus

    quote:

    Orijinalden alıntı: bigbooss

    spor yapacaksın , spor yapmazsan yani kolu haraket ettirmezsen ilerler

    Dirsekte ulnar sinir sıkışmasının çözümü bu diyorsun...

    kesin çözüm demedim farkındaysan, sadece hareket yaparak ilerlemesini durdurabilir demek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 21 Ekim 2014; 10:02:14 >
  • bu konuyu bir haftada hatim ettiğimden biraz bilgi vereyim,evet ameliyatsız atlatmak için bi ilaç vs yok fizik tedaviye yönlendirecek doktor senide zaten ancak o yönlendirsin önce sen yapma.

    no pain no gain burda işlemez, ben pc başında durduğum kadar sporda yapan biriyim ancak bendekini eylülde ameliyat üstüne tüm ay yatmam,üstüne esnek olmayan bi vücudu zorlamama bağlıyorum.

    önce emg çeksinler,sinirin nerde sıkıştığını öğren,videolar var egzersizler için onları uygulayabilirsin.

    yakalanmamış olan sporla buna yakalanmayı önleyebilir ama yakalanan bi hekim eşliğinde hareketlere karar versin.

    benim fizik tedavi salı başlayacak 15gün oldu nerdeyse ilk farkettiğimden beri,esneme hareketleri hariç vücudu zorlamıyorum.

    ameliyatsız atlatma umudum hala var, sinirler en zor iyileşen parçalarımızdan günde 1mm. ulnar nerve iyileşme süresi 6-7 haftadan önce değil.

    ingceniz varsahttp://www.cubital-tunnel.com/cms/Forums/ aradığınız cevaplara ve fazlasına buradan ulaşabilirsiniz.

    ameliyattan yarar sağlamayan çok insan var bu forumda yada ameliyatsız iyileşemeyen bu konudada şöyle düşünün,iyileşen hayatına devam ediyor zaten unutmak istiyor hastalık forumuna geri uğramıyor.

    motor fonksiyonlarında bozulma yoksa fizik tedaviyle atlatmaya çalışın ve bu konuyu önemseyin kendi haline bıraktığınız için geçicek birşey değil.

    başlıkta yazmıyor ama bunları ulnar sinir sıkışması diğer adıyla cubital tunnel sendromu için yazdım,kendini serçe ve yüzük parmağında hissizlik karıncalanma şeklinde gösterir.




  • Arkadaslar hepinjze gecmis olsun.ayni sorun bendede basladi.pc basinda calismaktan kollari masaya dayamaktan oluyor kanimca. el yayi veya orta sert plastik top gibi seylerle sıkıstirma yaparak kolu guclendirmek ise yariyor.deneyin
  • fıtık belirtilerine benziyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayda iki gündür bende de başladı.
    Sol el serçe parmak ve yüzük parmağının yarısı ile bunların bileğe kadar olan kısımları karıncalı devamlı.
    Baya da çok bu rahatsızlığa yakalanan varmış.
    Alla şifa versin hepimize.
    İnşallah geçer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

    arkadaşlar geçmiş olsun... tarif edilen durum ulnar sinirin dirsek seviyesinde şıkışması durumdur ki zaten emg de bulgular saptanmış...

    bu durumun öncelikle tedavisi dirseği korumaktır. mümkün olduğunca dirseği kırma hareketinden ve dirseğin dış yüzeyi üzerine yüklenmekten uzak durmak lazım... bunun için dirsek kol ve ön kolu düz veya düze yakın tutacak splintler mevcut, gün içerisinde efektif bir koruma yapılamıyorsa bu splintlerden istifade edilebilir.. ilaç tedavisi yardımcı olabilir ancak fayda görmez iseniz fizik tedavi yapılabilişr. bunlara rağmen tedaviye direnç olursa ki olabilir cerrahi olarak sinirin rahatlatılması germektedir. bu esnada istiahat ve fizik teadvi sonunda faydasızlık varsa dirsek seviyesinden mr çekilerek kübital tünel (ulnar sinirin geçtiği tünel) değerlendirilmelidir ki bazen anatomik varyatif dispozisyonlar olabilir...

    anlatılan şiayetlere göre yapılaack işler bu şekilde ancak muayene sonucunda ek bulgular olursa teavi içeriği değişebilir. bu açıdan bir fizik tedavi dr gitmenizde fayda var.

    geçmiş olsun

    teşekkürler ilgi ve alakan için herkese acil şifalar olsun, malesef bende de aynı sorun başladı heralde, dirsek korumalığı takmak yardımcı olur inşallah.




  • Dirseği nasıl konumlandıracağız.

    Boynu nasıl tutacağız.

    Bu gibi konular da evde neler yapılabilir acilen yardım bekliyorum.

    Teşekkür ederim.

    İyi eğlenceler.
  • ekimde yazmışım en son, 1 ay şiddetli devam etti uyuşma, bunun çaresi bana göre ( herkesteki şiddeti zedelenme elbet farklıdır ama) siniri rahatlatmanız lazım, bu da yalnızca dirsegi bir yere dayamaktan kaçınmayla olmaz bu sadece ilerlemesini engeller, vücuda esneklik kazandırmalısınız, internette evde kolayca yapılacak 10dk süren strecth egzersizleri var onları uygulayın. şu anda rahatsızlığı neredeyse unutma durumuna gelmeme buna bağlıyorum. başlığı görünce cevap vereyim dedim. hele yaz geldi havuzla birlikte iyice geriledi rahatsızlık, serçe parmagın ucunda o da tüm konsantrasyonumu oraya verirsem hissettiğim bir hafif hissizlik kaldı.

    kısacası dinlendirmekten fazlasını yapın, strecth egzersizleri ile siniri rahatlatın. unutuyorsanız alarm kurun her gün, bahanesiz o alarm çaldığında o günün egzersizini halledin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OneLastTime

    ekimde yazmışım en son, 1 ay şiddetli devam etti uyuşma, bunun çaresi bana göre ( herkesteki şiddeti zedelenme elbet farklıdır ama) siniri rahatlatmanız lazım, bu da yalnızca dirsegi bir yere dayamaktan kaçınmayla olmaz bu sadece ilerlemesini engeller, vücuda esneklik kazandırmalısınız, internette evde kolayca yapılacak 10dk süren strecth egzersizleri var onları uygulayın. şu anda rahatsızlığı neredeyse unutma durumuna gelmeme buna bağlıyorum. başlığı görünce cevap vereyim dedim. hele yaz geldi havuzla birlikte iyice geriledi rahatsızlık, serçe parmagın ucunda o da tüm konsantrasyonumu oraya verirsem hissettiğim bir hafif hissizlik kaldı.

    kısacası dinlendirmekten fazlasını yapın, strecth egzersizleri ile siniri rahatlatın. unutuyorsanız alarm kurun her gün, bahanesiz o alarm çaldığında o günün egzersizini halledin.

    hocam eşya taşırken aşırı derece zorlamışım iki elimdede ulnar yoğunlukta olmak üzere karpal tünelde de ufak sıkışmalar var ne yapmak lazım şuan 2 hafya geçti 3 hafta ya giriyoruz ufak tefek düzelmeler oldu ama hala tam olarak düzelemedim ne önerirsiniz yüzme iyi gelirm mi bilgisyarda oturunca artıyor ağrılar




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.