Şimdi Ara

Soket 478 İşlemci önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hd 3650 ekran kartı aldım. Orta oyunları ve PES-FİFA filan rahat oynayabiliyorum yüksek ayarlarda ... Crysis te ise bu ekran kartının Medium ayarlarda 25-27 FPS vermesi gerekiyor aksiyon bölümlerinde. Ben LOW da bile 15 FPS nin üstüne çıkamıyorum 7-8 lerde sürünüyorum. Sistemim.

-İntel Pentium 4 2.53GHZ SOKET 478 işlemci.

-2 gb DDR ram.

- Hd 3650 DDR2 ekran kartı

-430w gerçek CM powersupply.

Anakartımın işlemci soketi 478 pin li eski versiyonlardan. Dual Core bir işlemci almak istiyorum elimdeki dandik Pentium dan daha iyi olmalı ve darboğaz yapmamalı...

İşemcimin ayrıntılı özellikleri:
    BilgiAlanı Değer
    CPU Özellikleri
    CPU Türü Intel Pentium 4, 2533 MHz (19 x 133)
    CPU Takma Adı Northwood
    CPU Sürümü (Stepping) D1
    Komut Seti x86, MMX, SSE, SSE2
    Orjinal Saat [ TRIAL VERSION ]
    Min / Max CPU Çarpanı 19x / 19x
    Engineering Sample Hayır
    L1 Trace Önbellek 12K Instructions
    L1 Veri Önbellek [ TRIAL VERSION ]
    L2 Önbellek 512 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)

CPU Teknik Bilgisi
    Paket Türü 478 Pin uPGA
    Paket Boyutu 3.50 cm x 3.50 cm
    Transistör [ TRIAL VERSION ] milyon.
    İşlem Teknolojisi 6M, 0.13 um, CMOS, Cu, Low-K
    Çekirdek Büyüklüğü [ TRIAL VERSION ] mm2
    Çekirdek Voltajı 1.475 - 1.55 V
    I/O Voltajı 1.475 - 1.55 V
    Normal Güçü 38.7 - 89.0 W (saat hızına bağlı olarak)
    En Büyük Güçü 49 - 109 W (saat hızına bağlı olarak)

?

Sizce hangi işlemciyi almalıyım? (Bütçe 200 TL )

• quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

Hd 3650 ekran kartı aldım. Orta oyunları ve PES-FİFA filan rahat oynayabiliyorum yüksek ayarlarda ... Crysis te ise bu ekran kartının Medium ayarlarda 25-27 FPS vermesi gerekiyor aksiyon bölümlerinde. Ben LOW da bile 15 FPS nin üstüne çıkamıyorum 7-8 lerde sürünüyorum. Sistemim.

-İntel Pentium 4 2.53GHZ SOKET 478 işlemci.

-2 gb DDR ram.

- Hd 3650 DDR2 ekran kartı

-430w gerçek CM powersupply.

Anakartımın işlemci soketi 478 pin li eski versiyonlardan. Dual Core bir işlemci almak istiyorum elimdeki dandik Pentium dan daha iyi olmalı ve darboğaz yapmamalı...

İşemcimin ayrıntılı özellikleri:
    BilgiAlanı Değer
    CPU Özellikleri
    CPU Türü Intel Pentium 4, 2533 MHz (19 x 133)
    CPU Takma Adı Northwood
    CPU Sürümü (Stepping) D1
    Komut Seti x86, MMX, SSE, SSE2
    Orjinal Saat [ TRIAL VERSION ]
    Min / Max CPU Çarpanı 19x / 19x
    Engineering Sample Hayır
    L1 Trace Önbellek 12K Instructions
    L1 Veri Önbellek [ TRIAL VERSION ]
    L2 Önbellek 512 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)

CPU Teknik Bilgisi
    Paket Türü 478 Pin uPGA
    Paket Boyutu 3.50 cm x 3.50 cm
    Transistör [ TRIAL VERSION ] milyon.
    İşlem Teknolojisi 6M, 0.13 um, CMOS, Cu, Low-K
    Çekirdek Büyüklüğü [ TRIAL VERSION ] mm2
    Çekirdek Voltajı 1.475 - 1.55 V
    I/O Voltajı 1.475 - 1.55 V
    Normal Güçü 38.7 - 89.0 W (saat hızına bağlı olarak)
    En Büyük Güçü 49 - 109 W (saat hızına bağlı olarak)

?

Sizce hangi işlemciyi almalıyım? (Bütçe 200 TL )

vay be eski günler gözümün önüne geldi 2002de bu işlemci çok pahalıydı intelin en iyi işlemcisiydi

sana işlemci , anakart, ram , ekran kartı lazım yani komple sistem anlayacağın 478 pinlerde çift çekirdek yok büyük bir ihtimal agp ekran kartına sahipsin

yani bu sisteme upgrade artık mümkün değil

ya bununla idare edeceksin yada yeni kasa toplayacaksın

en ucuz f/p bakımından en iyi kasa

Biostar P35D2A7 1333 FSB/DDR2 800MHz S+GL+16X 775p 56,00 USD
    Intel CPU E5200 2.5 GHz 800MHz 2MB Pentium D.Core 79,00 USD
    Sapphire HD4830 512 MB 256Bit GDDR3 16X 114,00 USD
    A-DATA 2 GB 800 MHz DDR2 RAM (Soğutuculu) CL5 27,00 USD

KDV 84,21 TL
    TOPLAM 552,03 TL

• Pentium 4 ten daha iyi bir 478 soket işlemci yok mudur ki?

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

Pentium 4 ten daha iyi bir 478 soket işlemci yok mudur ki?

var 3 ghz p4 ler fakat taksanda takmasanda performans artışını hissetmezsin artık devir çift çekirdek / 4 çekirdek o yüzden eskiyi kenara koyup yeni birşeyler kurmak lazım
  • Ekran kartını 5 ay önce aldım geçen hafta sorununu halletim ve 1 haftadır kullanıyorum. Tam 200 lira verdim. İşlemci içinde bütçe ayırmaya karar verdim. Ama işlemci yok ortada şansa bak. 1 haftalık kartı kenera atıp sistem toplayamam ne yazıkki.

478 sıstemlere su saatden sonra 60 70 lıranın ustunde yatırım yapmak gereksız bence helekı 200 lıralık kart almak cok gereksız olmus

anakartının marka ve modelını yazarsan eğer sana alabıleceğin en guzel ıslemcı ne olur onu soyleyelım barı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

ekran kartına okadar para vermekle hata yapmıssın kardes keske foruma bı sorsaydın alıyımmı felan dıye

478 sıstemlere su saatden sonra 60 70 lıranın ustunde yatırım yapmak gereksız bence helekı 200 lıralık kart almak cok gereksız olmus

anakartının marka ve modelını yazarsan eğer sana alabıleceğin en guzel ıslemcı ne olur onu soyleyelım barı

Hocam sonuçta her oyunu oynamak gibi bir hayalim yok. Zaten konsol sahibiyim sorunum yok.Crysisi orta ayarlarda oynatacak bir kart alıp bitireyim dedim.

Anakartım Foxconn ama model filan bilmiyorum söylesem bile internette bulman imkansız. İşlemci ile alakalı tek bildiğim şey 478 pin lik ve şu pentium 4- celeron tipi işlemcileri desteklediği. İşlemcim P4 2,53 GHZ... Daha iyi bir dual core işlemci istiyorum.

@zallas003

Sistemi atayımmı? ne yapayım? diye sormadım. İşlemci önerisi istedim. Sistemi atıp başka bilgisayar toplıcak halimde yok. Her işimi görebiliyorum. Oyun derdim yok zaten istediğim her oyunu konsolda oynuyorum. Tek derdim Crysisi bitirmek. Adam gibi darboğaz yapmayacak bir işlemci alarak orta ayarlarda oynayıp bitirmek istiyorum. Sistem kalsın sağol.

• Çift çekirdekli işlemci istiyorsanız yeni donanımlar ile eski donanımlar arasındaki uyum sorunları nedeniyle tüm sistemi yenilemelisiniz. Bunun kaçarı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 26 Şubat 2009; 15:20:18 >
  • Everest Ultimate Edition programı ile anakartının marka ve modelini tam olarak öğrenip buraya yazarsan yardımcı olabiliriz.

Everest Ultimate Edition ==>http://forum.donanimhaber.com/m_22393337/mpage_1/key_//tm.htm
  • bende alacaktım bi ara agp kart gittim 2.el 9550 aldım 20 tlye 1 yıldır çalışıyor oyunu unut arkadaşım 478lerle mario falan oynanır pes2009 orta ayarda 1.5 gb ramle idare eder şekilde çalışıyor crysis en düşük ayarda 10-14 fps alıyor makinemi download aracı olarak kullan bence $ düşünce 500 600 tllik güzel bir kasa yap derim yada biraz daha bekleyip daha üst limitli birşey. ama o ekran kartına verdiğin para gerçekten yazık olmuş 200 tlye işlemciler var 2.el 4 çekirdekli ama olan olmuş

Orjinalden alıntı: ftrzk

bende alacaktım bi ara agp kart gittim 2.el 9550 aldım 20 tlye 1 yıldır çalışıyor oyunu unut arkadaşım 478lerle mario falan oynanır pes2009 orta ayarda 1.5 gb ramle idare eder şekilde çalışıyor crysis en düşük ayarda 10-14 fps alıyor makinemi download aracı olarak kullan bence $ düşünce 500 600 tllik güzel bir kasa yap derim yada biraz daha bekleyip daha üst limitli birşey. ama o ekran kartına verdiğin para gerçekten yazık olmuş 200 tlye işlemciler var 2.el 4 çekirdekli ama olan olmuş

Ne dediğini anlamadım ama mario filan ayıp ediyorsun.Full ayarda oynadığım oyunlar : PES 2009, FİFA 09, DMC4,NFS PRO STREET, TEST DRİVER, COD4...

_-

Arkadaşlar everest Ultimate edition zaten var ama anakartımın modelini öğrenemiyorum ki. Hiçbir yerde yazmıyor, tüm anakart bölümünü gezdim...

• yanlış anladın galiba arkadaşım benim demek istediğim soket epey geride kaldı keşke daha yeni birşey toplayıp daha ucuza ekran kartıyla kapabilirdin ekran kartına sözüm yok ama agpye yatırım ölü yatırım başka birşey değil bilgisayarına veya sana yönelik bir eleştiri değil sadece kendi düşüncelerimi ifade ettim.Bende senin ekran kartından alacak oluyordum ama ha paranı çöpe atmışsın ha agp almışsın gibi geliyor bana pci 2.0 gibi bir teknoloji çıkmışken

anakartının modeli için cpu z programını indir ve orada mainboard manufacturer başlığı altından gerekli şeyleri görebilirsin
  • Arkadaşım, benim oyunlarla bir derdim veya alıp veremediğim yok. PC toplama kararını almıştım 2007 aralık ayında. Nisan a kadar gitti bu karar Haziranda toplayacaktım süper-oyun PC si ama sonra vaz geçtim ve PS3 aldım. O günden beri LCD TV ile kaliteye kalite, oyuna oyun demiyorum...

Bilgisayarda ise sadece PES 2009 ve Crysisi oynuyorum(bitirip hikayeyi öğrenmek için) ekran kartı alırken de amacım buydu. Dead Space, Mirrors Edge, COD 5 olsun vb. vb. ne bulursam yüksek ayarlarda oynamak gibi bir amacım yoktu zaten PS3 te yeterince oynadım.

Crysis te 8-20 FPS arası oynadım kasma yaptı, CPU yüzünden sırf. Oyunuda bitirdim sorunum yok şuan.Warhead i oynıcam birazdan. Yani sistem toplama ya da niye toplamadım ki? diye yakınmıyorum, gereksiz.

Arkadaşlar az önce C: Warhead in sistem gereksinimlerine bakıyordum böyle yazıyor.

CPU
    Intel Pentium 4 2.8 GHz (3.2 GHz for Vista), Intel Core 2.0 GHz (2.2 GHz for Vista), AMD Athlon 2800+ (3200+ for Vista) or better
    RAM
    1GB (1.5GB on Windows Vista)
    Video Card
    NVIDIA GeForce 6800 GT, ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro for Vista) or better
    VRAM
    256MB of Graphics Memory
    Storage
    15GB
    Sound Card
    DirectX 9.0c Compatible
    ODD
    DVD-ROM
    OS
    Microsoft Windows XP with Service Pack 2 or Microsoft Vista
    DirectX
    DX9.0c or DX10

Her şey tamam ama önerilen de 3 ghz P4 yazıyor. 3 ghz P4 lerden alsam stabil olarak oynayamazmıyım ki?

CPU-Z dede bir sonuç alamamıştım, birazdan ss ekliyorum gözlerinizle görün.

• İşte buyrun:

Soket 478 İşlemci önerisi?

HP Bilgisayarının tam olarak modeli nedir ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.