Şimdi Ara

Sokak kedisini eve alan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sitede bi kedi var apartmanın girişinde gördüğümde seviyorum 2 kere de yemek verdim çoğu zaman binaya girdiğimde o da giriyor. Asansöre bindiğimde onu da çağırsam gelir mi? Daha önce evde hiç kedi hatta evcil hayvan bakmadım. Gelmezse diye kedi kumu falan da almak istemiyorum boşa. Önce geliyor mu diye bakayım gelirse boş göndermeyim yemek veriyim sonra aşağı tekrar indireyim mantıklı mı? Piresi falan varsa napayım duşa soksam ağzıma eder sanırım? Veterinere nasıl götürücem arabaya atsam rahat durmaz kaza yaparım.

yavru değil 1 2 senedir görüyorum

vaz mı geçiyim en iyisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man In The Wılderness -- 31 Mayıs 2021; 1:2:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalvarırım bana yardım edin meow

• Yavru kedi olsaydı veterinere götürüp aşılarını yaptırıp eve alabilirdiniz ama 1-2 senedir görüyorum demişsiniz.

O yaşta bir kedi artık sokaklara alışmıştır kendine bakabilir eve alma fikrinden vazgeçin bence.

Dışarıda gördükçe yemeğini verin, sevin yeter.

• sssemih24 kullanıcısına yanıt

Hocam alışmıştır ama soğuk havalarda kapı önünde bekliyor biri gelsin de içeri gireyim diye

• Kuma alışması zor oluyor. Onun haricinde aşılatıp içeride besleyebilirsin. Sokakta beslediğimiz kedi vardı doğum yapamayınca ölmesin diye ameliyat ettirdik iyileşene kadar içeride bakmıştım ordan biliyorum. Kuma alışana kadar ortalığın ....... Hatta alıştığında bile çok fazla kum dağıtıyordu sağa sola. Büyükçe kum kabı şart. Ha bir de hazır kedi kumuna yabancı olduğu için ilk başta içine bildiğimiz toprak katmak zorunda kaldım yoksa yapmıyordu mecbur dışarı çıkarıyordum.

• Kediyi kontrol etmeden eve sakın sokma pireler basarsa başına dert alırsın tüm binayı ilaçlatmak zorunda kalırsın her yeri sarıyor çünkü. Pire dediğimiz şey kene gibi canlının üzerine yapıştımı çok zor arındırılıyor suyla felan olmaz hayvanı banyoda yıkamayı deneme bunun için ilaç var onu kullan.

• al al kız da düşürürsün zaten senin amacın hayvan sevgisi değildir karı kız düşürmek için alıyorsundur kesin 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten yetişkin olmuş. Artık eve alsan da dışarı çıkmak ister durmaz. Benim küçüklükten beslediğim kedi birgün dışarı çıkmıştı ve diğer kedileri görünce alıştı dışarıya ama birgün çıktı ve geri gelmedi. Yani çok alışınca yokluğu travma yaratıyor bunların. Bugüne kadar 4-5 tane kedi geldi geçti evimizden. Hepsinin de ayrı huyları vardı. Vay be ne günlerdi küçüklüğüm.

• Biz yavru sokak kedisi aldık ama gözü hep dışarıda gözü hep çöplerdeydi, alışmış bi kere hayvan geninde var. Kaç kez atladı 7 kattan dışarı, dedik kapı önüne barınak yapalım bari dışarıda dolaşsın, en son gitti gelmedi bir daha.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim orada da kedi vardi boyle, kapiyi actim iceri girdi. Sonra bir kac kere gitti geldi falan. En son evde dogurdu hocam, 5 yavru kediyle basbasa kaldik.

• Benim tavsiyem, sokaktaki kedi sokakta kalsın. Eğer çok kedi istiyorsan, kedilerle ilgilendiren, sahiplendiren birisini bul ve kediyi yavruyken al. Yavru dediğim de koşup oynayan, eğitimi olmayanlardan değil, annesi vs. ölmüş küçük kedilerden. Öyle alırsan tuvalet eğitimi vs. daha kolay oluyor. Ha biraz çok uğraştırıyor, onu da yapacaksın artık. Gece uykun da bölünebilir sesinden falan. Gözleri açıldıktan, kendi kendine beslenip, tuvalete gittiği döneme gelince zaten artık derdin kalmıyor, tadını çıkarıyorsun. Aşılarını unutmadan tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: Man In The Wılderness

Yalvarırım bana yardım edin meow

it misin kedi misin bi karar ver

• Dediğin şeyin aynısını geçen sene ben yaptım. Evimde şu an sokak kedisi var ama eski alışkanlık arada aşağı iniyor yarı sokak yarı ev kedisi oldu.

İlk başlarda asansörden korkuyordu ama sonradan alıştı, aşağı inmek istediği zaman dış kapıyı ve asansör kapısını tırmalıyor  

llk başlarda kum alma aşağı inip çıksın tuvaleti dışarı yaparken eve filan alışsın. Sonraki etapta kum alırsın. Eve alışmama şansı yok aşağıdaki o yaşam mücadelesinden sonra evin rahatlığı çok hoşuna gider.

Veterinere götürmek için internetten, veterinerden vs taşıma sepeti alabilirsin o sepetle de götürürsün. Ama bindirmesi zor olacaktır.

Duşa sokma zaten seni pişman eder suya sokmaya çalışırsan, kediler temiz hayvanlar öyle bir duş ihtiyacı olmaz.

Ben ilk bulduğum zaman benim kedi 6 7 aylıktı, eve çıkıp mama yiyip, biraz uyuyunca geri indiriyorduk. Sonra hasta oldu 1 yaşındayken bayağı veterinere git gel yaptık uğraştık. O tarihten beri ev kedisi oldu. Geceleri uyumaya eve geliyor, gündüzleri isterse aşağı iniyor isterse evde takılıyor  

• efendimuhendis E kullanıcısına yanıt

Eve nasıl geliyor hocam

• Sen it değil miydin? İtlerle kediler arkadaş olamaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kedileri siz eve alırsınız ama sonra siz onların evinde yaşamaya başlarsınız

• 2 yaşında sokakta yaşayan bir kediyi eve aldık geçen sene. Ki evimizde yavruyken gelen bir 2 yaşında kedimiz varken.

İlk başta biraz kavgalılardı, şimdi oyun oynuyorlar, ara sıra yine kavga ediyorlar.

Aşısı olursa, bakımı yapılırsa neden olmasın? Sokaktan aldığınız için size minnettar olacak.

Eğer cidden alacaksanız, şöyle yapın:

1. Bir kedi kabı ile kediyi bilen bir kişi ile içine koyun.
    2. Bölgenizdeki bir veterinere götürüp kontrole gidin. İç ve dış parazitini yapıp pirelerine baksınlar.
    3. Tüm şartlar sağlandıktan sonra, eve alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerousRabbit -- 2 Haziran 2021; 2:43:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man In The Wılderness

Eve nasıl geliyor hocam

Gelemiyor, evden birisi aşağı inip alıyor  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.