Arkadaşlar merhaba, havalar malum soğudu ayrıca virüs yüzünden bir çok dükkan kapandığı için sokak hayvanları yiyecek bulma konusunda zorluk çekiyorlar. O yüzden evde bir şeyler hazırlayıp ( Yaklaşık 5-6 kilo kadar) çeşitli yerlere koymaya karar verdim. Fakat neler hazırlayabileceğim konusunda pek bilgim yok. İnternette bazı tarifler buldum onu uygulayacağım. Sizde fikir verebilir misiniz? Tarif konusunda? 1.Tarif
2.Tarif -1 kg tavuk piliç -3 paket makarna Bu 2 tarifte çiğ olarak değil , pişirilerek hazırlanacaktır. Sizden de tarif tavsiyesi bekliyorum. Yada bunlar yerine 15 kg mama alıp mı dağıtayım? |
Sokak Hayvanları için Mama hazırlıyorum . Yardımınıza ihtiyacım var.

-
-
ne kadar ince bir düşünce, sizi tebrik ediyorum hocam. lisedeyken makarna+bulyon veya makarna+sosis yapıyordum, sizin tarifler karışık yapıyordum yani:) sonradan toplu mamaya geçtim. şimdi toplu 20kg kedi 15 kg köpek (elimdeki stoğa göre ihtiyaç değişiyor) maması alıp günde 750şer gram koyuyorum. arada makarna olursa o da besleyici oluyor çünkü bazı sokak melekleri mamaya alışkın değil. toplu mama için temizmama’yı kullanıyorum ama pek müşteri dostu değiller, senelerdir alışveriş yapmama rağmen kendi siteleri olduğu için ne bir küçük mama hediyesi ne de indirim verdiler. (biz de ailecek ticaret işindeyiz ve 10 tl de olsa her siparişe sürpriz hediye koyuyoruz, o yüzden farkındayım bu bencilliğin) mama kalitesi iyi diye devam ediyorum sadece. neyse hocam çok gevezelik yaptım, onların adına size teşekkür ediyorum. çok güzel bir şey yaptığınız. -
Köyler de itler için yal yapılır. Ana malzemesi un diyer ek katkı ve çeşit için bir miktar suya un katılır, puding muhallebi kıvamına gelinceye kadar ateşte kaynatılır. Soğmaya bırakıldıktan sonra ite verilir. Unla yapılan yala çeşitlik olsun diye kimi zaman süt peynir suyu tuz şeker et suyu gibi şeyler katılır.
Köpek mamaları olmadan yüzyıllardır köpekler bu şekilde beslendiler. Mamalar olmadan önce de köpekler vardı günümüzde köpek beslemem bir sektör haline getirildi tasma kayışı ipi maması vs vs , illa bir it beslemek için zengin nonoş olmak gerekmiyor.
He aklıma gelmişken şunu da belirteyim her köpek ırkı kendi çoğrafyasında beslenmeli erzurum bölgesinde şivava türü it beslenmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
birader öyle bir yazmışsın ki sanki konu sahibi bildiğimiz, yolda gördüğümüz (sen sever misin bilmiyorum ama sevdiğimiz) köpeği değil de covid virüsünü veya ölümcül bir bakteriyi beslemek istemiş. üstüne basa basa “it” demişsin bir de. tarif için teşekkürler fakat bu kadar problemin varsa şivava İTlerini erzurumdan toplamanı öneririm, satıp “piyasaya” katkıda bulunursun.
herif köpekten düşmanı gibi bahsetmiş ya la
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenewblack -- 14 Aralık 2020; 22:17:21 > -
ben mama almadagim zamanlar kasaptan artik kalan kemik kanati ya da corbaliklari aliyordum duduklude haslayip veriyorduk kedilere ama les gibi kokuyor
Mama al dağıt işte illa en kalitelisini alman gerekmiyor sokak köpeklerine ne versen yiyor zaten.
-
Hocam en temizi 15 kg alıp vermek hergun.Bizim sitenin önünde çok fazla kedi var marketten almaya filan para dayanmıyor alıyorum 30 kg tek seferde hergun 1 kg döküyorum.Butceniz nedir bilmiyorum eğer bütçeniz müsade etmezse sosis makarna karisitip verin
quote:
Orijinalden alıntı: thenewblack
birader öyle bir yazmışsın ki sanki konu sahibi bildiğimiz, yolda gördüğümüz (sen sever misin bilmiyorum ama sevdiğimiz) köpeği değil de covid virüsünü veya ölümcül bir bakteriyi beslemek istemiş. üstüne basa basa “it” demişsin bir de. tarif için teşekkürler fakat bu kadar problemin varsa şivava İTlerini erzurumdan toplamanı öneririm, satıp “piyasaya” katkıda bulunursun.
herif köpekten düşmanı gibi bahsetmiş ya laBen her hayvanı severim sevgili dh kardeşim. Ben şunu anlatmaya çalışıyorum köpekler evin içinde saksıda yetiştiriken süs bitkileri gibi olmamalı. Köpekler bir amaç için beslenir çobanlık yapması bekçilik yapması güvenlik için.
Neyse mevzu çok derin. Köpeklerin yeri sokaklar olmadığı gibi evin içinde kalafor peteklerin şöminelerin hemen yanı başı da değil. Sağlıklı bir köpek yamurlu havada ıslanmaz yağ bezleri tüyleri yağ bezinin salgısı ile kaplanır kuru kalır. Köpeğin biraz pis kokmasına neden olur. Doğal ortamından yosun köpekler için ise petshoplarsa bol köpüren. Köpek şampuanları tam da bunun için varlar. Bir de köpek kuaförleri , bu köpekler tüyleri kışın başında kalın mont gibi her yerini sarar yazın köpekler tüy dökerler. ....
Şunu da ayrıca belirteyim sosislerin salamaların paket paket kuru mamaların olmadı dönemde , belediye çöplüklerinin yemek israfının olmadı yıllar da bu köpekler vardı. Şu anki durumları daha iyi diyebilirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
piyasada et satan 5 farkli esnaf vardir
-marketler
-kasap
-tavuk kasabi
-cigerci sakatatci
-sarkuteri
Bunlardan cigerci senin isine en cok yarayacak olani cunku bir koca dana ak cigerini 5-10 liraya alabilirsin kanka olursan bedava bile alirsin kedi cigeri deyip isteyebilirsin
kaynatarak pişiriceğin bu tarifte
nisastasini salmasi icin patates vitamin icin havuc kullanarak dogranmis cigeri hatta uzerinde soluk borusuda olur onuda yer kopekler o yuzden dogranmis soluk borusunu dogranmis ekmekle karistirmak sureti ile patetesleri ve havuclari iyice ezdirip karistirarak bir mama hazirlayabilirsin patatesin ve havucun az olmasina ozen goster
bu yontem 2 tavuk salamindan daha ucuza denk gelir ve en az 10 kilo mama cikarirsin zaten bir dana cigeri 6-7 kilodan fazladir ekmegi cogaltip suyunu cogaltirsan daha bile fazla cikar 3-4 ekmek doğranır buraya
Kedide kopekte yer bunu hatta kemik bulabilirsen kemigi de kirarak kaynattigin vakit cok daha besleyici olur iligi de suya karisir oylesini bende yerim
kemiği ciğerciden değil kasaptan bulabilirsin fakat kemik ciğerden biraz pahalı olur ve nadir bulunur çorbacılar kemikleri toplar restorantlarında stoklarlar nefis kelle paça işkembe mercimek çorbalarında kullanmak insanlara satmak için isteyen çok olduğu için fiyatıda biraz pahalıdır ama bir koca kemik yine en az 5 kilo kemik suyu yapar yapsa yapsa yine 5-10 lira para yapar kemiğin bir sıkıntısı daha kırmak ve tencereye sığdırmak olur o yüzden ciğer tavsiye ederim pişirerek hayvan besliyeceksen özen göster bu şekilde birşey pişir
bu tarifte hayvanın karbonhidrat protein demir c vitamini yağ tuz su ihtiyaçları karşılanır
sağlıklı köpecikler dilerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 14 Aralık 2020; 23:11:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ben de sana kırıcı konuşmak istemedim forum kardeşim. sadece anlatım tarzın üzücü geliyor insana. evde beslendiğinde uygun şartlar olmazsa ne kadar kötü olur, bu konuda haklısın. hava alması gerekir, dolaşması gerekir ve bunlar onun en önemli hakları. güvenlik ve çobanlık için hala besleniyor haklısın. sen işin geleneksel haline hakim olduğun için bu şekilde konuşuyorsun, söylediklerinde de çok haklısın. ben de hayvan satan petshoplardan asla alışveriş yapmıyorum.
umarım ilerleyen zamanlarda farkındalığımız daha çok artar da pragmatist amaçlarla değil de sevdiğimi için yol arkadaşımız yaparız. kediler için de geçerli tabii.
biri it deyince üzülüyorum :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenewblack -- 14 Aralık 2020; 23:0:8 > -
ilk gönderide paylaştığınız tarifi kediler yiyor mu yoksa sadece köpekler mi yiyor
-
bence 15 kg mama alıp dağıtman daha mantıklı olur.
ve ek olarak banvit'in piliç kokteyl sosisleri satılıyor ucuza, onlardan iki paket alıp kaynatıyorum ben arada mamanın yanında bir alternatif bulunsun diye
tatlı niyetine de haşlanmış sosis yiyorlar. kediler de köpekler de yiyor ayrıca, sevmeyenine rastlamadım
-
En güzel yöntem bu. Eğer uğraşacak zamanınız varsa mutlaka bu şekilde hazırlayın. Ancak birşeye dikkat etmenizi rica ediyorum. Buyyon kullanmayın. Ne hazırlarsanız hazırlayın kullanmamaya çalışın. İçeriğindeki tuz yüzünden böbrek rahatsızlığı yaratır.
Saklamak ve rahat dağıtmak içinde hazırladığınız içeriği blenderdan geçirip poşetlere bölüp dondurabilirsiniz.
Şimdiden emeğinize sağlık.
@2KS
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 15 Aralık 2020; 6:31:35 >
Hocam o yufka ekmeğinin ıslatıpmış hali değil miydi ben küçükken öyle yapardı annaannem veya babaannem -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-14E016876
Hocam o yufka ekmeğinin ıslatıpmış hali değil miydi ben küçükken öyle yapardı annaannem veya babaannemHayır öyle değil , un su tuz ateşte piştikten sonra ite veriliyor.
Biz akciğer alıyorduk. Aşırı ucuzdur. Pişerken bence kötü kokar. Köpekler sever ama. Kasaplardan bol bol atık malzeme al. Akciğer de al. Hepsini bir kazanda kaynat.ekmekfilan da kat.
Tarihi geçmiş evdeki makarnalar, bulgurlar, pirinç, mercimek ve diğer bütün hububat ve unlu mamüller (bayat ekmek).
Yine bayatlamış ama küflenmemiş durumdaki sebzeler, bezelye, ıspanak, patates, kabak havuç, brokoli.
(Salatalık, domates ve marul OLMAMALI bunlar alerji yapabiliyor)
Buzlukta duralı uzun zaman oldu dediğim yemeyeceğin her türlü kırmızı ve beyaz et.
Bütün bunları önce et grubu ve tahıl grubunu önden, sebzeleri arkadan, katacaksan makarnayı en son katarak büyük düdüklüde pişirebilirsin.
2/3 kadar katı malzeme 1/3 kadar su olsun zararı yok. Çok sulu kalırsa bayat ekmekleri doğra üstüne.
Evde mama hazırlamanın püf noktası çöpe gidecek malzemeyi mamaya dönüştürmektir. Birşeyler satın almana gerek yok.
Misal evde haşlama yaptın, suyu arttı çorbada kullanamadın, doldur kavanoza at dolaba. Bayat ekmeğin olunca doğra içine bu kadar.
En Beğenilen Yanıtlar

Ben her hayvanı severim sevgili dh kardeşim. Ben şunu anlatmaya çalışıyorum köpekler evin içinde saksıda yetiştiriken süs bitkileri gibi olmamalı. Köpekler bir amaç için beslenir çobanlık yapması bekçilik yapması güvenlik için. Neyse mevzu çok derin. Köpeklerin yeri sokaklar olmadığı gibi evin içinde kalafor peteklerin şöminelerin hemen yanı başı da değil. Sağlıklı bir köpek yamurlu havada ıslanmaz yağ bezleri tüyleri yağ bezinin salgısı ile kaplanır kuru kalır. Köpeğin biraz pis kokmasına neden olur. Doğal ortamından yosun köpekler için ise petshoplarsa bol köpüren. Köpek şampuanları tam da bunun için varlar. Bir de köpek kuaförleri , bu köpekler tüyleri kışın başında kalın mont gibi her yerini sarar yazın köpekler tüy dökerler. .... Şunu da ayrıca belirteyim sosislerin salamaların paket paket kuru mamaların olmadı dönemde , belediye çöplüklerinin yemek israfının olmadı yıllar da bu köpekler vardı. Şu anki durumları daha iyi diyebilirim. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X